25 éve volt a kezdet, s most itt a vég?

2014-10-23 12:34:02

Ma 25 éve annak, hogy kikiáltották Magyarországon a harmadik köztársaságot! Akkor még bizonyára senki sem gondolta, hogy valamivel több mint két évtized múlva egy kollégiumi baráti társaság veszi "kezelésbe" az országot.

Lépésről-lépesre számolja fel a fékek és ellensúlyok rendszerét, irányítása alá vonja a valamikor valóban független hatalmi ágakat. Vezető pozícióba helyezi a legmegbízhatóbb haverokat, a közpénzek lenyúlásában gátlástalanul együttműködni kész barátokat. Beveszik, teljesen elfoglalják és pártirányítás alá vonják az általuk szűkebbre szabott jogkörrel rendelkező Alkotmánybíróságot. Az alkotmány a bizalmasaik által megírt alaptörvényre cserélik, az ügyészségeket és a bíróságokat teletömik hozzájuk lojális és a szakmájukat arcul csapó lakájjogászokkal.

Pár napja kiderült, hogy az eddigi sejtés nem más, mint a véres valóság. Igen, Magyarországon immár kormányzati szinten tombol a korrupció, s minden bizonnyal kegyetlenül nagy összegeket lopnak el az Unióból hozzánk érkező fejlesztési támogatásokból.

Amerika nem várt tovább, a helyhatósági választásokat követő napokban ország-világ előtt tette nyilvánvalóvá, Magyarországnak egy velejéig romlott, korrupt kormánya van. Naponta kerülnek elő újabb és újabb információk arról, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal vezetői is az Egyesült Államokból kitiltottak listáján lehetnek. A hírbe hozottak szabadságra menekülnek, nem nyilatkoznak.

Nem tőlem származik az átnevezés, de ezek után akkor úgy tűnik joggal hívhatjuk már a NAV-ot a Nemzeti Korrupció Hivatalának.

Már csak az a kérdés, Magyarországnak a korrupt kormánya mellett milyen állampolgárai vannak. A napvilágra került botrányos hír-e a napok óta tartó bénultságnak az oka, vagy csak arra várnak még titokban tömegek, hogy a mára mindent elborító korrupció részeként valamit őt is kapnak? Azt remélik talán, hogy méltányosságból és nagy kegyesen majd csak eltekint a kormány, (illetve a kesztyűbábjaként működő Parlament) még egy ideig a szólásszabadságot is minden bizonnyal végleg felszámoló internetadó alkalmazásától?

(Eldöntöttem, mától jobban vigyázok magamra. Nem közlekedem olyan alsóbbrendű utakon, ahol 84 éves osztrák állampolgárok száguldoznak.)

Vissza...