Boldog √öj √Čvet K√≠v√°nok!

2010-12-31 15:51:36

Bővebben...

A Fidesz buk√°sa

2010-12-31 14:05:20

Ma szinte az √∂sszes port√°l, f√≥rum √©s blog arr√≥l harsogott, hogy az NMHH r√°sz√°llt a Tilosra egy angol nyelvŇĪ Ice-T dal miatt. Mi√©rt is √©rdekes ez az eset, azon k√≠v√ľl persze, hogy teljesen abszurd? Az√©rt fontos m√©rf√∂ldkŇĎ ez, mert felsejlik belŇĎle Fidesz korm√°ny bek√≥dolt k√∂zelgŇĎ buk√°sa, ami legk√©sŇĎbb a soron k√∂vetkezŇĎ v√°laszt√°sokkor be fog k√∂vetkezni.

Bővebben...

A fŇĎ c√©lpont Gyurcs√°ny volt

2010-12-31 13:46:46

F√©lrevezett√©k a politikusokat a Sukor√≥-√ľgy kapcs√°n ‚Äď nyilatkozta lapunknak T√°trai Mikl√≥s, a Magyar Nemzeti VagyonkezelŇĎ volt vez√©re,aki lapunknak adott elŇĎsz√∂r interj√ļt azt k√∂vetŇĎen, hogy a b√≠r√≥s√°g megsz√ľntette elŇĎzetes letart√≥ztat√°s√°t. Nem kevesebbet √°ll√≠t, mint hogy az √ľgy√©szs√©gi nyomoz√°st a politika befoly√°solja, bŇĪncselekm√©ny pedig nem t√∂rt√©nt.

Bővebben...

Elismerések Szilveszterkor

2010-12-30 20:02:40

Bővebben...

Gyurcsány - fóbia

2010-12-30 18:48:16

Az MSZP veres√©ge √≥ta sokan igyekeznek v√°laszt adni arra a k√©rd√©sre, hogy mi m√≥don is kellene ennek a p√°rtnak meg√ļjulnia. Alapj√°ban a szerzŇĎ is erre keresi a v√°laszt, m√©g akkor is, ha ezt az ‚Äěaranyhal √©s Orb√°n‚ÄĚ t√°rsalg√°s√°ba csomagolja. A cikk elsŇĎ bekezd√©s√©vel egyet lehet √©rteni, miszerint az MSZP-ben hatalmi vet√©lked√©s folyik az egy√©ni t√ļl√©lŇĎk k√∂z√∂tt. Ezt k√∂vetŇĎen szerzŇĎnk is eljut azonnal oda, ahov√° szinte valamennyi ‚Äěmeg√ļjul√°st‚ÄĚ aj√°nl√≥ eljut ‚Äď a Gyurcs√°ny-f√≥bi√°hoz, mely annyit jelent: hogy ha Gyurcs√°ny h√°tr√°bb l√©p, net√°n visszavonul, megold√≥dik minden.

Bővebben...

Ezt is aláírta

2010-12-30 16:54:58

A n√©met korm√°ny azt v√°rja, hogy Magyarorsz√°g √°tdolgozza a nemzetk√∂zileg b√≠r√°lt m√©diat√∂rv√©nyt - nyilatkozott a Frankfurter Rundschau cs√ľt√∂rt√∂ki sz√°m√°ban a n√©met k√ľl√ľgyminiszt√©rium √°llamminisztere. Tal√°n ez a h√≠r is erŇĎs√≠tette a valamif√©le csod√°ban rem√©nykedŇĎket abban a hit√ľkben, hogy az √°llamfŇĎ v√©g√ľl nem fogja al√°√≠rni a m√©diat√∂rv√©nyt. Ma d√©lut√°n t√∂bb h√≠rport√°l is¬†izgalmas h√≠rk√©nt k√∂z√∂lte, hogy am√≠g a k√∂lts√©gvet√©si t√∂rv√©ny m√°r megjelent a Magyar K√∂zl√∂nyben, addig a m√©diat√∂rv√©ny m√©g nem. Pedig az 5 napos hat√°ridŇĎ miatt m√°r kedden al√° kellett volna √≠rni azt Schmitt P√°lnak.

Bővebben...

Sokasodunk

2010-12-30 10:13:41

J√∂vŇĎ ilyenkor t√∂bb sz√°zezerrel is t√∂bben lehet√ľnk mi, magyar √°llampolg√°rok. Sz√©p teljes√≠tm√©ny ez egy am√ļgy fogyatkoz√≥ nemzettŇĎl. M√©g akkor is, ha ettŇĎl m√©g nem lesz t√∂bb tan√°r √©s v√≠zvezet√©k-szerelŇĎ, gyerek √©s nyugd√≠jas, nŇĎ √©s f√©rfi az orsz√°gban ‚Äď a v√°rt n√∂vekm√©ny pap√≠ron jelenik majd meg, fŇĎk√©nt √ļtlev√©l, ilyen-olyan hivatalos bel√©g form√°j√°ban. De √≠gy is hatalmas horderejŇĪ a v√°ltoz√°s.

Bővebben...

Nincs hely√ľnk az Uni√≥ban?

2010-12-29 18:13:27

A n√©met Die Welt c√≠mŇĪ napilap, mely rendszeresen k√∂z√∂lt magyar t√©m√°j√ļ cikkeket az elm√ļlt nyolc h√≥napban, egy internetes szavaz√°st is elind√≠tott azt tudakolva, hogy az olvas√≥k milyen v√©lem√©nnyel vannak a magyarorsz√°gi fejlem√©nyekrŇĎl. Az eredm√©ny t√∂bb mint megd√∂bbentŇĎ: a Welt olvas√≥inak majdnem k√©tharmada √ļgy gondolja, hogy a magyar esem√©nyek "Nagyon vesz√©lyesek, Magyarorsz√°gnak nincs t√∂bb√© helye az Eur√≥pai Uni√≥ban".¬†

Bővebben...

Vizsg√°zik a Fidesz

2010-12-29 16:47:35

Bővebben...

√Ėrd√∂g√∂t a falra festeni

2010-12-29 16:06:16

Hamarosan 400 Ft lesz egy liter √ľzemanyag? "Soha nem l√°tott magass√°gokba emelkedtek az √ľzemanyag√°rak: a benzin √°tlag√°ra 361, a g√°zolaj√© 351 forintra nŇĎtt szerd√°n. B√°r id√©n √∂sszesen 47 forinttal nŇĎtt a benzin, √©s 55 forinttal a g√°zolaj √°ra, azaz j√≥csk√°n az infl√°ci√≥ feletti m√©rt√©kben emelkedett az √°r, √ľzemanyag dr√°gul√°s hosszabb idŇĎt√°von m√©gsem mondhat√≥ drasztikusnak a magyarorsz√°gi √°rak √°tlagos emelked√©s√©hez k√©pest.-√≠rja az Index."

Bővebben...

Eur√≥p√°n √°t√≠velŇĎ hiszti?

2010-12-28 09:32:37

Ideje tiszta vizet √∂nteni a poh√°rba-√≠rj√°k a Stop.hu-n. Ahogy a Fidesz felt√©tlen t√°mogat√≥i kifejezt√©k magukat: az Eur√≥p√°n √°t√≠velŇĎ hiszti k√∂zepette m√©g senki se √°rulta el, hogy konkr√©tan a m√©diat√∂rv√©ny mely pontjaival van baj, √©s mi. Van, aki √∂sszeszedte.

Bővebben...

Újabb ellenálló! Bravó!

2010-12-28 08:51:06

√öjabb botr√°ny a r√°di√≥ban c√≠mmel jelent meg alig p√°r perce egy h√≠r a N√©pszabads√°g online-on. "Egy perces n√©ma csenddel akart tiltakozni J√°szber√©nyi S√°ndor √ļjs√°g√≠r√≥ a Magyar R√°di√≥ Kr√≥nika vend√©gek√©nt kedden az √ļj m√©dia-t√∂rv√©ny ellen, egyben szolidarit√°st v√°llalni Mong Attil√°val √©s Bog√°r Zsolt szerkesztŇĎvel, √°m amikor ezt k√∂z√∂lte a mŇĪsorvezetŇĎvel, kitess√©kelt√©k a st√ļdi√≥b√≥l."

Bővebben...

Villanyolt√°s

2010-12-27 21:08:30

VezetŇĎ horv√°t √©rtelmis√©giek ny√≠lt lev√©lben sz√≥l√≠tj√°k fel a magyar korm√°nyt: vonja vissza a m√©diat√∂rv√©nyt, mert saj√°t orsz√°guk tapasztalatai alapj√°n tudj√°k: nagy vesz√©lyt jelent a szabads√°gra, demokr√°ci√°ra. A ‚Äěkiegyens√ļlyozott‚ÄĚ t√°j√©koztat√°s bevezet√©se a f√©lelem √©s a cenz√ļra bevezet√©se a magyar √ļjs√°g√≠r√°sba.

Bővebben...

F√ľllentett vagy f√©lret√°j√©koztatt√°k?

2010-12-27 16:23:34

Orb√°n Viktor a KDNP tiszt√ļj√≠t√≥ kongresszus√°n a k√∂vetkezŇĎket mondta: ‚ÄěA magyar nyugd√≠jrendszer az √∂sszeoml√°s sz√©l√©n √°llott. Ukrajna-k√∂zeli √°llapotok kopogtattak az ajt√≥n.‚ÄĚ Mint tudjuk, az Orb√°n-korm√°ny az (√°llami) nyugd√≠jrendszer √°ll√≠t√≥lagos √∂sszeoml√°s√°t azzal h√°r√≠totta el, hogy egyetlen mozdulattal √°llamos√≠totta a rendszer √ļgynevezett ‚Äěm√°sodik pill√©r√©t‚ÄĚ, amely a k√∂telezŇĎ mag√°n-nyugd√≠jp√©nzt√°ri befizet√©sekbŇĎl √°llt √∂ssze.

Bővebben...

"Hatalom√©hes √©s tekint√©lyelvŇĪ"

2010-12-27 16:08:42

A kar√°csonyi √ľnnepek ut√°n √ļjra tŇĪz al√° vett√©k Orb√°n Viktor politik√°j√°t. A minisztereln√∂k√∂t ez√ļttal a The Washington Post b√≠r√°lja, amely "Magyarorsz√°g putyiniz√°l√≥d√°sa" c√≠mmel jelentetett meg szerkesztŇĎs√©gi cikket. A lap szerint az uni√≥s vezetŇĎknek √©s az amerikai k√ľl√ľgyminiszternek bojkott√°lnia kellene a m√°jusi EU-cs√ļcsot, ha a magyar korm√°ny nem v√°ltoztat politik√°j√°n.

Bővebben...

In der ungarischen Steppe

2010-12-26 16:27:27

 

Bővebben...

Sz√©gyenlŇĎs elhallgat√°s?

2010-12-26 16:03:14

A Z√ľrichben megjelenŇĎ Neue Z√ľrcher Zeitung am Sonntag komment√°rban b√≠r√°lta az Eur√≥pai Uni√≥t, ami√©rt hallgat√°sba burkol√≥zik a magyar m√©dia ellenŇĎrz√©s√©nek k√©rd√©s√©ben. A ma megjelent √≠r√°st a dpa n√©met h√≠r√ľgyn√∂ks√©g id√©zte: "Nagy f√∂lh√°borod√°s k√≠s√©rte azt, amikor 2000-ben a jobboldali populista FP√Ė Ausztri√°ban egy polg√°ri korm√°nyba nyert felv√©telt.

Bővebben...

Szegény gazdagok

2010-12-26 10:29:37

Kicsit csod√°lkozom azon, hogy az √ľnnep elŇĎtti napon elfogadott k√∂lts√©gvet√©si t√∂rv√©nyt t√°rgyal√°sakor nem vont√°k m√©g alaposabban gorcsŇĎ al√° a m√©di√°ban. Persze csak kicsit csod√°lkozom. Van bŇĎven agg√≥dnival√≥ m√°son is. Ugyanakkor nem √°rtana m√°r √©szrevenni, olyan ad√≥ √©s k√∂lts√©gvet√©si t√∂rv√©nyt siker√ľlt az √ļj t√∂bbs√©gnek megalkotni, ahol a szeg√©nyebb sors√ļak apr√≥p√©nzeit ford√≠tjuk a tehetŇĎsek t√°mogat√°s√°ra, az ad√≥kedvezm√©nyeik biztos√≠t√°s√°ra.

Bővebben...

42 m√°sodperc

2010-12-26 09:45:55

"A¬†keddi h√≠rad√≥k is t√©v√©t√∂rt√©nelmet √≠rtak. A k√©pekkel, Szijj√°rt√≥val, a k√©pek hi√°ny√°val, a k√©rd√©sek hi√°ny√°val. A 42 m√°sodperccel. Ami √©pp 18 m√°sodperccel volt kevesebb, mint Mong Attila hallgat√°sa. Kezdhettem volna ezt a cikket azzal, hogy Mong a magyar sajt√≥szabads√°g, az auton√≥m √ļjs√°g√≠r√°s hŇĎs√©v√© v√°lt kedd reggel. Hogy m√©gsem √≠gy ind√≠tottam, egyr√©szt az√©rt van, mert nem Mong itt a l√©nyeg, ŇĎ csak sz√≠nes-szagos kerett√∂rt√©net. √Āltala (is) v√°lik √°t√©lhetŇĎv√© a m√©diat√∂rv√©ny fenyegetŇĎsdije.

Bővebben...

Boldog Kar√°csonyt!

2010-12-24 16:02:18

Békés, boldog Karácsonyt kívánok minden kedves olvasómnak!

Bővebben...

Megmutatjuk Európának

2010-12-24 15:53:10

A minisztereln√∂k cs√ľt√∂rt√∂k√∂n a H√≠r TV R√°j√°tsz√°s c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban azt mondta, nem ijed meg a m√©diat√∂rv√©nyt √©rt k√ľlf√∂ldi kritik√°kt√≥l, a jogszab√°ly pedig szerint igenis eur√≥pai. A mŇĪsorban arr√≥l is besz√©lt, hogy ha a parlamentnek, illetve a korm√°nynak lenne lehetŇĎs√©ge r√°, m√°r r√©g elvette volna Simor Andr√°s jegybankeln√∂k mand√°tum√°t.¬†

Bővebben...

Szijjártó "beégett"!

2010-12-23 20:17:15

A¬†n√©met korm√°ny akkora pofont adott a magyarnak, hogy a fal adja a m√°sikat, s ezt m√°r nem lehet elint√©zni azzal a rendk√≠v√ľl p√∂khendi megjegyz√©ssel, hogy ‚Äěaz eur√≥pai politik√°ban jelen l√©vŇĎ forradalmi romantika hev√ľlete n√©ha-n√©ha √°tragad a magyar sajt√≥ egyes tud√≥s√≠t√°saira is". Mert, csak hogy tiszta forr√°st szennyezz√ľnk: √ļgy tŇĪnik, a magyar politik√°ban jelen l√©vŇĎ forradalmi romantika hev√ľlete n√©ha-n√©ha √°tragad egyes korm√°nyp√°rti politikusokra, akik ilyenkor, legy√ľnk nagyvonal√ļak, kev√©ss√© t√∂rŇĎdnek a t√©nyszerŇĪs√©ggel.

Bővebben...

M√°r megint fitch-et h√°nytak r√°nk

2010-12-23 19:58:39

Kar√°csonyi aj√°nd√©kk√©nt bev√°ltotta √≠g√©ret√©t a harmadik hitelminŇĎs√≠tŇĎ is: a Fitchn√©l is a b√≥vlikateg√≥ria hat√°r√°ra jutott Magyarorsz√°g. Matolcsy ism√©t √ļgy reag√°lt, majd felminŇĎs√≠t√©sek j√∂nnek. Ahogy az v√°rhat√≥ volt, a Fitch is k√∂vette t√°rsait: egy fokozattal a befektet√©sre aj√°nlott oszt√°lyzati s√°v als√≥ sz√©l√©re, "BBB m√≠nusz" szintre¬† minŇĎs√≠tette vissza cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Magyarorsz√°g hossz√ļ futamidejŇĪ devizaad√≥ss√°g√°nak kock√°zati besorol√°s√°t a Fitch Ratings. Az √ļj oszt√°lyzatra is tov√°bbi leminŇĎs√≠t√©s lehetŇĎs√©g√©re utal√≥ negat√≠v kil√°t√°s √©rv√©nyes.

Bővebben...

√Črt√©kv√°ls√°g

2010-12-23 18:41:48

T√≠z olyan int√©zked√©st sorol fel a Facebook k√∂z√∂ss√©gi port√°lon cs√ľt√∂rt√∂k√∂n k√∂zz√©tett video√ľzenet√©ben Orb√°n Viktor, amelyre szerinte "mindannyian, k√∂z√∂sen √©s egy√ľtt a legink√°bb b√ľszk√©k lehet√ľnk". 1.) a legnagyobb nemzeti egys√©get hozt√°k l√©tre Eur√≥p√°ban a parlamenti, majd az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°son
2.) a legnagyobb ad√≥scs√∂kkent√©st hajtott√°k v√©gre az elm√ļlt h√ļsz √©v t√∂rt√©net√©ben
3.) bevezették a gyermeknevelést támogató adózást

Bővebben...

Szolidárisak a magyar médiával

2010-12-22 15:36:09

Magyar sz√∂veggel a c√≠mlapj√°n jelent meg szerd√°n K√∂z√©p-Eur√≥pa legnagyobb p√©ld√°nysz√°m√ļ politikai napilapja, amely kem√©nyen b√≠r√°lta az √ļj magyar m√©diat√∂rv√©nyt √©s Orb√°n Viktor korm√°nyfŇĎt.¬†A jogszab√°ly t√∂bb k√ľlf√∂ldi¬†kritikusa¬†az utols√≥ eur√≥pai diktat√ļr√°hoz, Feh√©roroszorsz√°ghoz hasonl√≠totta Magyarorsz√°got.

Bővebben...

Merkel is figyelmeztet

2010-12-22 14:12:01

"A n√©met korm√°ny nagy figyelemmel k√∂veti a m√©di√°ra vonatkoz√≥ t√∂rv√©nyek alakul√°s√°t Magyarorsz√°gon" - jelentette ki szok√°sos szerdai sajt√≥√©rtekezlet√©n Christoph Steegmans helyettes korm√°nysz√≥vivŇĎ. Egy√ļttal lesz√∂gezte, hogy Magyarorsz√°g mint az EU j√∂vendŇĎ soros eln√∂ke k√ľl√∂nleges felelŇĎss√©get visel az√©rt az √∂sszk√©p√©rt, amely az Eur√≥pai Uni√≥r√≥l a vil√°gban kialakul.

Bővebben...

Naná, hogy aláírta!

2010-12-22 12:48:55

Bővebben...

Diktátornak nevezték

2010-12-22 12:24:35

Egy interj√ļban a magyar m√©diat√∂rv√©nyt b√≠r√°lta a luxemburgi k√ľl√ľgyminiszter, aki szerint k√©rd√©s, hogy Magyarorsz√°g egy√°ltal√°n m√©lt√≥-e az EU-eln√∂ks√©gre. Szerinte a m√©diat√∂rv√©ny √©letbe l√©p√©se ut√°n m√°r nem csak Lukasenk√≥t lehet majd eur√≥pai dikt√°tornak nevezni.

Bővebben...

Népszavazást akarunk

2010-12-21 18:25:32

A HVG kedden juttatta el az MTI-hez a felm√©r√©st, amely szerint a lakoss√°g t√∂bb mint fele szinte egy√°ltal√°n nem ismeri Magyarorsz√°g alkotm√°ny√°t, √©s mind√∂ssze 7 sz√°zal√©k (m√©g a diplom√°soknak is alig t√∂bb mint az √∂t√∂de) olvasta m√°r legal√°bb egy r√©sz√©t. Ehhez viszony√≠tva sokan gondolj√°k √ļgy, hogy az orsz√°gnak √ļj alkotm√°nyra lenne sz√ľks√©ge (27 sz√°zal√©k), b√°r figyelemre m√©lt√≥, hogy m√©g a korm√°nyp√°rti szavaz√≥knak is csak a 41 sz√°zal√©ka v√©lekedik √≠gy.

Bővebben...

M√°r T√∂lgyessy is gyan√ļs

2010-12-21 18:06:06

Tegnap reggel m√°r nem sz√≥lalhatott meg a k√∂zr√°di√≥ban T√∂lgyessy P√©ter. Este viszont elŇĎadott egy konferenci√°n. √ćgy azt√°n nem a Kossuthra hangoltunk, hanem felballagtunk a V√°rba. ‚ÄěSzinte orwelli vil√°g √©p√ľl. Ott van p√©ld√°ul a nyugd√≠jp√©nzt√°rak √°llamos√≠t√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny, ami azzal kezdŇĎdik, hogy a szabads√°got teremti meg. Elk√©pesztŇĎ. Nem is tudok r√° mit mondani.

Bővebben...

Okkal szoronghat a média

2010-12-20 20:57:20

B√°r a Fideszben voltak olyan elk√©pzel√©sek, hogy a m√©diat√∂rv√©ny-tervezetben szereplŇĎ azonnal v√©grehajthat√≥ b√≠rs√°g tal√°n t√©nyleg t√ļlz√°s lenne ‚Äď olyannyira, hogy beadtak egy m√≥dos√≠t√≥ ind√≠tv√°nyt is, melyben ezt a passzust kivenn√©k ‚Äď √°m Balsai Istv√°n frissen beadott √ļjabb m√≥dos√≠t√≥ja pontot tesz az √ľgy v√©g√©re. Vagyis a m√©diat√∂rv√©ny elfogad√°s√°val az ak√°r t√∂bb t√≠z, esetleg sz√°zmilli√≥ra megb√ľntetett sajt√≥term√©keknek azonnal ki kell fizetni√ľk a b√≠rs√°got, azt√°n majd perelhetnek ut√≥lag, ha √ļgy √©rzik, m√©gsem volt s√©rtŇĎ vagy t√©ves, amit le√≠rtak.

Bővebben...

Ma "lefejezik"?

2010-12-20 15:16:39

Bővebben...

Navracsics kontra Orb√°n

2010-12-19 19:49:55

Saj√°t korm√°ny√°t szavazhatja le holnap, azaz h√©tfŇĎn a parlamentben a Fidesz k√©pviselŇĎcsoportja, miut√°n Navracsics Tibor igazs√°g√ľgyi miniszter elvesz√≠tette az √ļjabb alkotm√°nym√≥dos√≠t√°s miatt folytatott vit√°j√°t Rog√°n Antal frakci√≥vezetŇĎ-helyettessel szemben. Navracsics szerint mindaddig nem szabad felruh√°zni az √ļj m√©diahat√≥s√°g eln√∂k√©t.

Bővebben...

Teljes érdektelenség

2010-12-19 12:53:31

Tegnap idŇĎk√∂zi helyhat√≥s√°gi v√°laszt√°st tartottak a fŇĎv√°ros XI. ker√ľlet√©ben. Okt√≥ber 3-√°n szavazategyenlŇĎs√©g alakult ki a Fidesz √©s az MSZP jel√∂ltje k√∂z√∂tt, ez√©rt kellett megism√©telni a v√°laszt√°st. √Črdekes m√≥don szombati napon tartott√°k a v√°laszt√°s megism√©tl√©s√©t. (Vajon mi indokolta ezt?) Tegnap¬†√°tlagosan csak alig minden¬†√∂t√∂dik v√°laszt√≥ √©rezte √ļgy, hogy fontos r√©szt vennie a d√∂nt√©sben.¬†¬†

Bővebben...

H√©tfŇĎn t√ľntet√©s

2010-12-18 18:09:22

H√©tfŇĎn 18 √≥rakor, a Szabads√°g t√©ren √ļjra t√ľntetnek az egyetemist√°k. T√∂rt√©nelmi pillanat lesz: iyen r√∂vid idŇĎn bel√ľl k√©tszer hallgat√≥k √°ltal szervezett tiltakoz√°st m√©g nem tartottak a rendszerv√°lt√°s √≥ta az aktu√°lis korm√°ny int√©zked√©sei ellen. A h√©tfŇĎi tiltakoz√°s oka a nemzetk√∂zi felh√°borod√°st (is) kiv√°lt√≥ m√©diaalkotm√°ny, amelyrŇĎl a h√©tfŇĎ esti √≥r√°kban szavaz az orsz√°ggyŇĪl√©s.

Bővebben...

A leválthatatlan ember megpróbálja

2010-12-18 18:02:38

A¬†Magyar H√≠rlap¬†szombati sz√°m√°ban megjelent interj√ļban Polt P√©ter kifejtette: a k√∂zv√©lem√©ny √©rdeklŇĎd√©s√©re sz√°mot tarthat, hogy valaki politikus vagy k√∂z√©leti funkci√≥t t√∂lt be, √°m az √ľgy√©szs√©get csak akkor √©rdekli, ha az elk√∂vetett bŇĪncselekm√©ny √∂sszef√ľgg√©sbe hozhat√≥ az √©rintett √°ltal bet√∂lt√∂tt tiszts√©ggel.¬†

Bővebben...

Budai kudarcot vall?

2010-12-18 14:58:12

Fordulat k√∂vetkezett be az MNV volt vez√©rigazgat√≥j√°nak √ľgy√©ben. P√©ntek d√©lelŇĎtt m√©g rabsz√≠jon vezett√©k a meghallgat√°sra, este m√°r otthon volt szerettei k√∂r√©ben. Budai Gyula "megd√∂nthetetlen" bizony√≠t√©kai m√©gsem¬†annyira megd√∂nthetetlenek? A m√°sodfok√ļ b√≠r√≥s√°g az √ľgy√©szs√©gi indokl√°st nem tartotta megalapozottnak? Nah√°t, nah√°t! A m√°sodfok√ļ b√≠r√≥s√°g megsz√ľntette T√°rai Mikl√≥s √©s Cs√°szy Zsolt elŇĎzetes letart√≥ztat√°s√°t.

Bővebben...

√Čdes Anna(m√°ria)!

2010-12-18 14:40:38

A fideszes t√∂bbs√©gŇĪ Orsz√°ggyŇĪl√©s elŇĎsz√∂r leszavazta a fideszes vezet√©sŇĪ kultur√°lis bizotts√°gnak azt az ind√≠tv√°ny√°t, hogy a m√©diahat√≥s√°g eln√∂k√©nek, Szalai Annam√°ri√°nak legyen rendeletalkot√°si joga, majd a fideszes t√∂bbs√©gŇĪ Orsz√°ggyŇĪl√©s szinte azon minu¬≠t√°ban t√°rgyalni kezdte a fideszes Rog√°n Antalnak azt a javaslat√°t, hogy Szalai Annam√°ri√°nak legyen rendeletalkot√°si joga.

Bővebben...

"Brut√°lis" m√©rt√©kŇĪ √°remel√©sek

2010-12-17 18:41:46

Egy korrekt k√∂zgyŇĪl√©si tud√≥s√≠t√°s jelent meg¬†nem sokkal ezelŇĎtt¬†a veszpr√©mi indexen. √Črdemes elolvasni!¬† S ha van kedve a tisztelt olvas√≥nak egy √©les hang√ļ¬†vit√°ba is belehallgatni, a cikk k√∂zep√©n tal√°lhat√≥ linkre kattintva azt is megteheti.¬†"A veszpr√©mieknek √°ldozatot kell hozniuk a k√∂rnyezet√ľk √©s ut√≥daik j√∂vŇĎj√©nek √©rdek√©ben ‚Äď hangzott el a veszpr√©mi k√©pviselŇĎ-test√ľlet cs√ľt√∂rt√∂ki √ľl√©s√©n, ahol a hullad√©ksz√°ll√≠t√°si d√≠j drasztikus emel√©s√©rŇĎl d√∂nt√∂ttek."

Bővebben...

Panasz van a korm√°nyra

2010-12-17 17:03:38

√ögy tŇĪnik, a magyar korm√°nynyal m√°r nincs √©rtelme p√°rbesz√©det folytatni, legal√°bbis erre utal, hogy 15 hazai nagyv√°llalat k√ľlf√∂ldi tulajdonosa, k√∂zt√ľk vezetŇĎ n√©met √©s osztr√°k energetikai, valamint t√°vk√∂zl√©si c√©gek az Eur√≥pai Bizotts√°ghoz fordultak, hogy aggodalmukat fejezz√©k ki Magyarorsz√°g egyes v√°ls√°gkezel√©si l√©p√©sei miatt. A Reuters h√≠r√ľgyn√∂ks√©g √°ltal a napokban nyilv√°noss√°gra hozott levelet a t√∂bbi k√∂z√∂tt az Aegon, az Allianz, az ING, az RWE, az EnBW, az E.ON, a Deutsche Telekom √©s az OMV vezetŇĎi √≠rt√°k al√°.¬†

Bővebben...

Jóbarátok

2010-12-17 16:28:34

Bővebben...

Hungry for power

2010-12-16 22:31:07

HUNGARY is under the international spotlight. In January the country takes over the rotating presidency of the European Union. But there is growing alarm about the increasing centralisation of power under the right-wing Fidesz government led by Viktor Orban, Hungary’s pugnacious prime minister. Fidesz won an unprecedented two-thirds majority in April’s general election.

Bővebben...

A Birodalom Visszav√°g

2010-12-16 16:50:34

Elvette a Klubr√°di√≥t√≥l a 92,9 MHz-es budapesti frekvenci√°t a M√©diatan√°cs. Az ad√≥ tulajdonosa m√©g √°prilisban, a k√©t v√°laszt√°si fordul√≥ k√∂z√∂tt nyerte el a mŇĪsorszolg√°ltat√°si jogosults√°got, de a hat√≥s√°g most m√©gis √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy az eredm√©ny semmis. A Klubr√°di√≥, amely Budapest mellett 11 v√°rosban hallhat√≥, vitatja a hat√°rozatot. A r√°di√≥ r√©gi fŇĎv√°rosi frekvenci√°j√°n tov√°bbra is sug√°rozza mŇĪsor√°t.

Bővebben...

M√°r b√°rmit lehet

2010-12-16 16:44:21

Kitess√©kelt√©k a M√©diahat√≥s√°g √©p√ľlet√©bŇĎl a nemzetk√∂zi megfigyelŇĎk forgat√≥csoportj√°t. A nemzetk√∂zi t√©nyfelt√°r√≥ deleg√°ci√≥ szerd√°n √©rkezett k√©tnapos l√°togat√°sra Budapestre, hogy a k√©sz√ľlŇĎ m√©diaszab√°lyoz√°sr√≥l t√°j√©koz√≥djanak a m√©dia k√©pviselŇĎin√©l √©s a M√©diahat√≥s√°gn√°l. A csoport tagjai cs√ľt√∂rt√∂k d√©lelŇĎtt Szalai Annam√°ri√°val, a M√©diahat√≥s√°g eln√∂k√©vel tal√°lkoztak.

Bővebben...

Katasztrófapolitika

2010-12-15 17:32:50

Az Orb√°n-korm√°ny gazdas√°gpolitik√°ja legink√°bb Medgyessy 100 napos programj√°ra hasonl√≠t. Ez a szerencsej√°t√©kos gazdas√°gpolitika az eredŇĎje az elm√ļlt idŇĎszak szinte minden kudarc√°nak - √≠rta blogj√°n Oszk√≥ P√©ter.

Bővebben...

√Čszrevette? N√°lunk "reformok" folynak!

2010-12-15 17:08:31

√Ėt komoly reform folyik ebben a pillanatban Magyarorsz√°gon: az egyik a politikai rendszer reformja, a m√°sik a k√∂zigazgat√°s reformja, a harmadik a szakk√©pz√©s reformja, emellett folyik az ad√≥rendszer reformja √©s a nyugd√≠jrendszer reformja is - mondta a minisztereln√∂k Pozsonyban tartott keddi sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n.

Bővebben...

K√∂telezŇĎ √∂nk√©ntes munka

2010-12-15 16:54:52

A k√∂z√©piskol√°s di√°koknak tizen√∂t √©s tizennyolc √©ves koruk k√∂z√∂tt kell teljes√≠teni√ľk azt a hatvan√≥r√°s k√∂z√∂ss√©gi szolg√°latot, amelyet a tervek szerint az √©retts√©gi elŇĎfelt√©tel√©v√© tenn√©nek. A di√°kok idŇĎseknek seg√≠thetnek, fogyat√©kkal √©lŇĎkkel k√∂z√∂s programokat szervezhetnek, leveleket s√∂pr√∂gethetnek a parkban vagy kim√°zolhatj√°k az iskola ker√≠t√©s√©t.

Bővebben...

Regula

2010-12-14 21:04:09

Az orsz√°gos kereskedelmi csatorna szerint bel√°thatatlan k√∂vetkezm√©nyei lenn√©nek annak, ha csak a mŇĪsor h√ļsz sz√°zal√©k√°ban besz√©lhetn√©nek a h√≠rad√≥kban bŇĪnesetekrŇĎl. Pedig a Jobbik ezt javasolta, a parlament pedig h√©tfŇĎn megszavazta. "A nagy-t√∂bbs√©ggel elfogadott, jobbikos kezdem√©nyez√©sŇĪ m√≥dos√≠t√≥ javaslat arr√≥l, hogy a nagy kereskedelmi telev√≠zi√≥kban a bŇĪn√ľgyi h√≠rek ar√°nya nem haladhatja meg a h√ļsz sz√°zal√©kot alapvetŇĎen szŇĪk√≠ti a nyilv√°noss√°got, korl√°tozza a sajt√≥szabads√°got.

Bővebben...

Nem szavazta meg! (Orb√°n sem!)

2010-12-14 15:12:18

Navracsics Tibor pedig¬†m√©g az √ľl√©steremben is ott volt - m√©gsem nyomott gombot :) T√∂bb prominens fideszes politikus is kihagyta a nyugd√≠jt√∂rv√©ny z√°r√≥szavaz√°s√°t. A k√©t h√≥napja tart√≥ vita utols√≥ parlamenti felvon√°s√°n nem jelent meg a korm√°nyfŇĎ √©s sz√≥vivŇĎje sem, de a Fidesz parlamenti frakci√≥vezetŇĎje sem szavazott. Navracsics Tibor k√∂zigazgat√°si miniszter ott volt, m√©gsem szavazott igennel. Nem elŇĎsz√∂r van baj a szavaz√°si fegyelemmel a Fideszben -√≠rja az Index.hu.

Bővebben...

Ha a "vezér" mondja...?!

2010-12-14 14:55:32

"Az √ļj m√©diarendszer hat√©konyabb, auton√≥mabb √©s szabadabb lesz, mint az elm√ļlt √©vekben volt! " (?) Az MTI¬†az al√°bbi gyorsh√≠rt k√∂z√∂lte p√°r √≥r√°val ezelŇĎtt! Eur√≥pai az √ļj m√©diarendszerrŇĎl sz√≥l√≥ szab√°lyoz√°s - jelentette ki Orb√°n Viktor minisztereln√∂k kedden B√©csben √ļjs√°g√≠r√≥knak nyilatkozva.

Bővebben...

Már csak a csoda segíthet?

2010-12-13 19:53:07

Eseltleg a jogos√≠tv√°nyaiban jelentŇĎsen megny√≠rb√°lt Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g? Nos, akik figyelemmel k√≠s√©rt√©k a mai parlamenti d√∂nt√©seket, tudj√°k, hogy m√°r csak az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gban rem√©nykedhetnek a mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°ri megtakar√≠t√°saikat f√©ltŇĎk, vagy m√©g az enn√©l is megfoghatatlanabban, azaz csak a csod√°ban. Megszavazta a parlament a p√©nzt√°rakban felhalmozott megtakar√≠t√°sok √°llamos√≠t√°s√°t lehetŇĎv√© tevŇĎ t√∂rv√©nyt.

Bővebben...

Helyreigazításnak helye nincs! ( Még!)

2010-12-13 14:35:49

Sokan nem √©rtik, mi√©rt tiltakoznak a jobboldalhoz sorolt lapok kiv√©tel√©vel szinte egy√∂ntetŇĪen az orsz√°gos politikai napi- √©s hetilapok az √ļj m√©diaszab√°lyoz√°si tervezet ellen.¬†A Magyar Narancs, az √Člet √©s Irodalom, a N√©pszava √©s a 168 √ďra √ľres c√≠mlappal jelent meg.¬†

Bővebben...

Tiltakoz√°s politikai perek ellen

2010-12-13 14:06:11

A Magyar Demokratikus Charta v√©rl√°z√≠t√≥nak tartja, hogy a Fidesz ‚Äď miut√°n megv√°lasztotta legfŇĎbb √ľgy√©sznek kipr√≥b√°lt ember√©t ‚Äď, elind√≠totta a bossz√ļpereket politikai ellenfeleivel szemben. V√°dat emeltek D√°vid Ibolya, Her√©nyi K√°roly, Keller L√°szl√≥, Szilv√°sy Gy√∂rgy √©s T√≥th K√°roly volt MDF-es, illetve szocialista politikusok ellen, minden jel szerint az√©rt, mert az elm√ļlt √©vekben megpr√≥b√°ltak szembeszeg√ľlni a Fidesz hatalom√©rt folytatott g√°tl√°stalan harc√°val.

Bővebben...

H√°nyjunk r√° Fitch-et?

2010-12-12 13:01:29

V√°rhat√≥an csak egy fokozattal minŇĎs√≠t majd le a Fitch, de arra is van es√©ly, hogy egyszerre k√©t l√©pcsŇĎt ess√ľnk vissza. A londoni RBS bankh√°z szerint a rosszabbik forgat√≥k√∂nyvet csak az√©rt ker√ľlhetj√ľk el, mert a Fitch m√©g ad egy kis idŇĎt a magyar korm√°nynak, hogy elŇĎ√°lljon egy hitelesebb reformprogrammal.

Bővebben...

Ivo és Viktor

2010-12-12 10:48:22

Tipikus fideszes mentalit√°s √ľt√∂tt √°t a volt horv√°t korm√°nyfŇĎ letart√≥ztat√°sa k√∂r√ľli h√≠r kapcs√°n. Ivo Sanadert korrpuci√≥val gyanus√≠tj√°k. A Magyar Nemzet r√∂gt√∂n t√°lalta a h√≠rt, sugallva, hogy l√°m, a korm√°nyfŇĎk sem s√©rthetetlenek, horv√°t bar√°taink is tudj√°k a dolgukat.

Bővebben...

Furkó a bot végén

2010-12-12 07:56:36

Most, hogy kider√ľlt, a mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°rak nemhogy elherd√°ln√°k a r√°juk b√≠zott p√©nzt, de egyenesen 240 milli√°rd forint nyeres√©get produk√°ltak, az egyik p√©nzt√°r m√°r j√≥l oda is p√∂rk√∂lt Selmeczi Gabriell√°nak, hogy miket tal√°lt mondani m√©g p√°r nappal ezelŇĎtt is, m√°r-m√°r bŇĪncselekm√©nyt emlegetve a mag√°np√©nzt√°rak mŇĪk√∂d√©s√©ben; ad√≥dik h√°t a k√©rd√©s, hogyan reag√°l ekkora hozamra a magyar nyugd√≠jak v√©delmezŇĎje.

Bővebben...

100 md-ot buktunk ma?

2010-12-11 18:43:39

Budapest reggeli forgalma arra enged k√∂vetkeztetni, hogy b√°r elviekben a december 11-e munkanap, m√©gis sokkal kevesebb embernek kellett munk√°ba igyekezni, mint egy √°tlagos h√©tk√∂znapon. Tavaly valamivel t√∂bb mint 26 ezer milli√°rd forint volt a GDP (brutt√≥ nemzeti term√©k), v√°rhat√≥an id√©n sem lesz sokkal t√∂bb, ezt √°ll√≠tjuk elŇĎ k√∂z√∂sen 255 munkanap alatt.

Bővebben...

√Ātrajzol√°sra v√°r√≥ v√°laszt√≥ker√ľletek

2010-12-11 18:24:42

A¬†beterjeszt√©se, teh√°t m√°jus 17-e √≥ta m√©g t√°rgysorozatba sem vett√©k az orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎk v√°laszt√°s√°r√≥l sz√≥l√≥, K√≥sa Lajos, Navracsics Tibor, R√©p√°ssy R√≥bert (Fidesz), illetve R√©tv√°ri Bence (KDNP) √°ltal jegyzett t√∂rv√©nytervezetet, amire a jobboldali korm√°ny megalakul√°sa √≥ta nem volt p√©lda.

Bővebben...

Magyarország még demokrácia

2010-12-11 18:06:09

Ez√ļttal a sv√°jci lapok egyike foglalkozik a Magyarorsz√°gon kialakult helyzettel. "A nyugtalan√≠t√≥ jelek ellen√©re Magyarorsz√°g m√©g mindig demokr√°cia - √≠rta a Neue Z√ľrcher Zeitung, amely a magyar korm√°ny politik√°j√°r√≥l k√∂z√∂lt cikket szombati sz√°m√°nak c√≠mlapj√°n. A lap szerint ugyanakkor a magyar minisztereln√∂k nem √°ll√≠thatja tetsz√©se szerint a feje tetej√©re az orsz√°got."

Bővebben...

Bízzuk Schmittre!?

2010-12-10 15:54:48

Bővebben...

Bírál a Fidesz holdudvara

2010-12-10 14:38:52

A korm√°ny a k√©tharmad birtok√°ban azonnal nekil√°thatott volna a struktur√°lis √°talak√≠t√°soknak, ezt azonban eddig elmulasztotta - mondta Mell√°r Tam√°s, a Fideszhez k√∂zel √°ll√≥ Sz√°zadv√©g Gazdas√°gkutat√≥ kutat√°si igazgat√≥ja az [origo]-nak. A jobboldali k√∂zgazd√°sz szerint a korm√°ny hib√°zott azzal, hogy nekiment a p√©nzt√°ri rendszernek, az egymilli√≥ munkahely √≠g√©rete egy√°ltal√°n nem re√°lis, a szem√©lyi j√∂vedelemad√≥ cs√∂kkent√©s√©vel √©s az 5-6 sz√°zal√©kos gazdas√°gi n√∂veked√©ssel kapcsolatos korm√°nyzati v√°rakoz√°s pedig t√ļlzottan optimista.

Bővebben...

"Kinek" a sikere?

2010-12-09 10:07:31

V√©gre egy j√≥ h√≠r! Az 1,7%-kal n√∂vekedŇϬ†gazdas√°g (GDP)¬†az akkori ellenz√©k √°ltal erŇĎsen kritiz√°lt, d√ļrv√°n szapult Bajnai csomagnak, vagy¬†a kb. 200 napja korm√°nyz√≥ √ļj t√∂bbs√©gnek k√∂sz√∂nhetŇĎ? D√∂ntse el mindenki, meggyŇĎzŇĎd√©se szerint!¬†K√©rd√©s, marad-e ez a "lend√ľlet" vagy idŇĎ elŇĎtt megt√∂rik. A brutt√≥ hazai term√©k (GDP) 1,7 sz√°zal√©kkal nŇĎtt a harmadik negyed√©vben az egy √©vvel kor√°bbihoz k√©pest a napt√°rhat√°s kiszŇĪr√©s√©vel √©s an√©lk√ľl, m√≠g 2010 m√°sodik negyed√©v√©vel √∂sszevetve 0,8 sz√°zal√©kkal bŇĎv√ľlt - k√∂z√∂lte a K√∂zponti Statisztikai Hivatal (KSH) cs√ľt√∂rt√∂k√∂n.

Bővebben...

Rosszul áll a szénánk

2010-12-08 22:28:33

A¬†Magyarorsz√°gr√≥l √©rkezŇĎ h√≠rek t√∂bbnyire rossznak tŇĪnnek Az S&P ut√°n a Moody's is leminŇĎs√≠tette az orsz√°g hitelk√©pess√©g√©t. A jegybank √©s a korm√°ny √°lland√≥ vit√°ban √°ll egym√°ssal. A gazdas√°gi n√∂veked√©st szem elŇĎtt tart√≥ korm√°ny bossz√ļs√°g√°ra az elŇĎbbi √ļjabb kamatemel√©seket helyezett kil√°t√°sba, amelyek f√©kezik a n√∂veked√©st. Az MNB azt a nemzetk√∂zi felfog√°st vallja, amely szerint a korm√°ny nem tart√≥san, hanem csak egyszeri √©s korl√°tozott idejŇĪ int√©zked√©sekkel (p√©ld√°ul a bankad√≥val) akarja lefaragni a k√∂lts√©gvet√©s hi√°ny√°t" - √≠rta a n√©met √ļjs√°g elemzŇĎje.

Bővebben...

Orb√°n Horn v√©dŇĎangyala

2010-12-08 21:30:54

Az al√°bbi h√≠r elolvas√°sa ut√°n elsŇĎ d√∂bbenetemben nem is tudtam pontosan, mit gondoljak errŇĎl a storyr√≥l. Ha val√≥ban igaz az Atv.hu √©rtes√ľl√©se, hogy Orb√°n Viktornak kellett ki√°llni Horn mellett √©s neki kellett a honv√©delmi t√°rc√°val szemben v√©deni a volt minisztereln√∂k √©rdekeit, ez igencsak elgondolkodtat√≥. SŇĪrŇĪ egym√°sut√°nban szaladtak √°t az agyamon a k√∂vetkezŇĎ gondolatok.

Bővebben...

Nagyon kell a p√©nz√ľnk!

2010-12-07 22:00:45

√öjabb politikai nyilatkozat megfogalmaz√°s√°ra ker√ľl hamarosan sor. Ez√ļttal annak √©rdek√©ben, hogy ha minden eddigi presszi√≥ ellen√©re sem akarn√°nk otthagyni a mag√°nnyugd√≠j-p√©nzt√°rainkat, akkor most -elh√ļzva az orrunk elŇĎtt a m√©zesmadzagot-, tegy√ľk azt m√©gis meg. Politikai nyilatkozat elfogad√°s√°t javasolja az Orsz√°ggyŇĪl√©snek a k√∂telezŇĎ mag√°n-nyugd√≠jp√©nzt√°ri tagok v√©delm√©rŇĎl h√°rom fideszes k√©pviselŇĎ, Orb√°n Viktor, K√≥sa Lajos √©s L√°z√°r J√°nos, amelyben t√∂bbek k√∂zt garant√°ln√°k az egy√©ni sz√°mlavezet√©s int√©zm√©ny√©t az √°llami nyugd√≠jrendszerbe √°tl√©pŇĎknek.

Bővebben...

Itt a vége, Viktor

2010-12-07 21:49:20

Ha a vagyon disszid√°lni kezd, ut√°na az emberek is megindulnak. Orb√°n elŇĎl disszid√°lnak. A forradalom katon√°i dezert√°lhatnak-√≠rja mindezt Gyurcs√°ny Ferenc leg√ļjabb blogbejegyz√©s√©ben. A nyolcvanas √©vek v√©g√©nek fellazult vil√°g√°ban B√©cs, a Mariahilfer Strasse volt a szocialista (kis)polg√°ri √°lmok netov√°bbja. Ide igyekezett Magyarorsz√°g apraja √©s nagyja, ha meg akart mer√≠tkezni a fogyaszt√°s √©lvezet√©ben.

Bővebben...

√ögy tŇĪnik Navracsics hazudott

2010-12-07 21:34:57

A birtokunkba ker√ľlt szerzŇĎd√©s szerint - √≠rja a H√≠rszerzŇĎ - Navracsics Tibor minisztereln√∂k-helyettes h√©tfŇĎn hazudott a parlamentben, amikor lehazugozta Scheiring G√°bor LMP-s k√©pviselŇĎt. Navracsics szerint az elŇĎzŇĎ, szocialista t√∂bbs√©gŇĪ sz√©kesfeh√©rv√°ri √∂nkorm√°nyzat v√°llalta egy 121 hekt√°ros ter√ľlet belter√ľletbe von√°s√°t, milli√°rdos hasznot hajtva a ter√ľletet tulajdonl√≥ Grupo Milton holdingnak.

Bővebben...

Farizeusok

2010-12-06 18:51:07

Magyarorsz√°g √ļjabb leminŇĎs√≠t√©se miatt a parlament k√∂lts√©gvet√©si bizotts√°g√°nak √∂sszeh√≠v√°s√°t kezdem√©nyezte Varga Mih√°ly, a test√ľlet fideszes eln√∂ke. A politikus szerint a Standard & Poor's, majd a Moody's ad√≥sminŇĎs√≠t√©s√©vel a korm√°ny feltette a koron√°t eddigi v√°ls√°gkezel√©si kudarc√°ra. A h√≠r term√©szetesen nem mai, 2009. m√°rcius 31-√©n ker√ľlt fel a Fidesz honlapj√°ra.

Bővebben...

Hossz√ļ √©letet!

2010-12-06 17:55:38

Rendhagy√≥ m√≥don egy n√©vtelen hozz√°sz√≥l√°s ismertet√©s√©vel kezdem: "Ez√ļton szeretn√©m ism√©telten kifejezni h√°l√°s k√∂sz√∂netemet azon polg√°rt√°rsaimnak, akik az idei √©v tavasz√°n szavazatukkal hozz√°j√°rultak Orb√°n Viktor hatalom√°tv√©tel√©hez, √©s egyben hossz√ļ √©letet k√≠v√°nok nekik, hogy √©lvezhess√©k b√∂lcs d√∂nt√©s√ľk √∂sszes gy√ľm√∂lcs√©t." A K√∂lts√©gvet√©si Tan√°cs ellehetetlen√≠t√©se igencsak r√°nk terelte a figyelmet √©s jelentŇĎs m√©rt√©kŇĪ felh√°borod√°st v√°ltott ki nemzetk√∂zi partnereink egy j√≥ r√©sz√©ben.¬†

Bővebben...

Karny√ļjt√°snyira a b√≥vlit√≥l

2010-12-06 17:44:10

A magyar korm√°ny fokozatosan, de jelentŇĎsen vesz√≠tett p√©nz√ľgyi erej√©bŇĎl amiatt, hogy elsŇĎsorban √°tmeneti int√©zked√©sekkel, nem pedig fenntarthat√≥ l√©p√©sekkel igyekszik alacsonyan tartani az √°llamh√°ztart√°si hi√°nyt - indokolta a Moody's, hogy a v√°rt egy fokozattal szemben k√©t fokozattal minŇĎs√≠tette le Magyarorsz√°got ma reggel. R√°ad√°sul az √ļj besorol√°s is a tov√°bbi leminŇĎs√≠t√©st val√≥sz√≠nŇĪs√≠tŇĎ negat√≠v lett.

Bővebben...

Kedden forradalom lesz?

2010-12-05 17:34:13

Egyre nagyobb visszhangot v√°lt ki Franciaorsz√°gban Eric Canton√°nak a bankrendszer bed√∂nt√©s√©re ind√≠tott mozgalma: a legend√°s egykori labdar√ļg√≥ arra k√©r mindenkit, hogy kedden egyszerre vegy√©k ki a p√©nz√ľket a bankokb√≥l.

Bővebben...

A Societas a Szabad Európához fordult

2010-12-05 17:16:44

A Szabad Eur√≥pa R√°di√≥ 42 √©ven kereszt√ľl k√∂zvet√≠tette a kommunista diktat√ļr√°ban √©lŇĎ magyar hallgat√≥k sz√°m√°ra a cenz√ļr√°zatlan h√≠reket, az emigr√°ci√≥ban √©lŇĎ honfit√°rsaink v√©lem√©ny√©t √©s a demokratikus √©rt√©keket. A R√°di√≥ tev√©kenys√©ge 1993-ban okafogyott√° v√°lt, hiszen Magyarorsz√°g a demokr√°cia √ļtj√°ra l√©pett, a sajt√≥szabads√°g az alapvetŇĎ √©rt√©kek egyik√©v√© v√°lt.

Bővebben...

Bólogatók

2010-12-05 12:22:06

"H√°rm√≥juk k√∂z√ľl a m√©dia vil√°g√°t a legm√©lyebben Menczer Erzs√©bet ismeri, aki √ļjs√°g√≠r√≥-iskol√°t v√©gzett, √©s a SZIM (Szersz√°mg√©pipari MŇĪvek) H√≠rlapn√°l volt gyakornok, azt√°n telev√≠zi√≥s filmk√©sz√≠t√©ssel is foglalkozott, viszont nem polg√°rmester. Nem mellesleg: fŇĎszerkeszti a SZORAK√ČSZ H√≠rad√≥ c√≠mŇĪ lapot is, amelynek egy tal√°lomra f√∂l√ľt√∂tt tavalyi sz√°m√°ban ilyen mondatok vannak: ‚Äětov√°bbra is glob√°lis tŇĎketulajdonos bankok kapj√°k ad√≥inkb√≥l meg a k√∂lcs√∂n√∂kbŇĎl a felt√∂lt√©st, mely azut√°n k√ľlf√∂ld√∂n megint a fŇĎn√∂ks√©gn√©l k√∂t ki‚ÄĚ."

Bővebben...

Vas√°rnapi boltz√°r

2010-12-05 10:45:03

A Jobbik √©s a Fidesz k√©pviselŇĎi is¬†jegyeznek olyan nemr√©g beny√ļjtott t√∂rv√©nyjavaslatot, amely szerint ezut√°n vas√°rnaponk√©nt z√°rva kell majd tartani a boltokat. M√©gsem olyan biztos, hogy ez hamarosan be is k√∂vetkezik. A Fidesz szak√©rtŇĎinek egy r√©sze ugyanis a munkan√©lk√ľlis√©g megugr√°s√°t√≥l tart. Sz√≥val egyenlŇĎre h√≠re- hamva sincs az egymilli√≥ √ļj munkahelynek.

Bővebben...

Pökhendi a kormány

2010-12-05 07:08:59

Bővebben...

Szélkakas

2010-12-04 09:41:47

A nagyk√∂vet asszony ‚Äď l√©nyeg√©ben sz√≥ szerint megism√©telve a Fidesz akkori √°ll√°spontj√°t - kifejezze rosszall√°s√°t amiatt, hogy √ļjabb g√°zvezet√©k (D√©li √Āramlat) √©p√≠t√©s√©rŇĎl k√≠v√°ntunk meg√°llapodni Oroszorsz√°ggal. De ha az csak rosszall√°s lett volna. Pontosabb, ha sz√°monk√©r√©snek nevezem.

Bővebben...

Helyzet van!

2010-12-04 09:07:03

"A tegnapi di√°kt√ľntet√©s egy fontos l√©p√©s volt az elm√ļlt 20 √©v magyar demokr√°ci√°j√°ban. Bevallom, nekem nem tetszett a ki√≠r√°sban az, hogy a p√°rtpolitik√°t sz√°mŇĪzt√©k a t√ľntet√©srŇĎl, hiszen maga a t√ľntet√©s, az ami√©rt kimentek oda az emberek, egy konkr√©t p√°rtpolitikai esem√©ny miatt t√∂rt√©nt.

Bővebben...

Lázár Orbán jövedelmét "nyesegeti"

2010-12-03 14:18:40

Bővebben...

Le Figaro

2010-12-03 14:07:02

A "reformot" -azaz a mag√°nnyugd√≠j - p√©nzt√°rak √°llamos√≠t√°s√°t a¬†Le Figaro¬†szerint a piacok ‚Äěnagyon szerencs√©tlennek‚ÄĚ √≠t√©lt√©k meg, s az erŇĎs nyugtalans√°got v√°ltott ki a k√ľlf√∂ldi befektetŇĎk k√∂r√©ben, akik tartanak a v√°llalatok sz√°m√°ra nem elŇĎny√∂s int√©zked√©s hat√°sait√≥l. A lap szerint a reform hat√°s√°ra folytat√≥dhat a k√ľlf√∂ldi tŇĎke kimenek√ľl√©se az orsz√°gb√≥l, mik√∂zben Magyarorsz√°g az uni√≥s soros eln√∂ks√©gre k√©sz√ľl, amelyet janu√°r 1-j√©tŇĎl f√©l √©ven √°t l√°t el.

Bővebben...

SistergŇĎ gyŇĪl√∂let

2010-12-02 18:41:27

A Fidesz g√°tl√°stalan, populista, jog√°llami norm√°kon √°tg√°zol√≥ politik√°j√°ra nincs magyar√°zat √©s nincs ments√©g. Ami ma t√∂rt√©nik, az√©rt a t√∂rt√©nelmi felelŇĎss√©get egyed√ľl a Fidesz‚ÄďKDNP p√°rtsz√∂vets√©g viseli. Az ide vezetŇĎ √ļt kik√∂vez√©s√©ben azonban a kor√°bbi korm√°nyp√°rtok is r√©szt vettek, √©s ha b√≠zunk abban, hogy Magyarorsz√°gon bel√°that√≥ idŇĎn bel√ľl es√©ly lesz a demokratikus jog√°llam √ļjra√©p√≠t√©s√©re, akkor ehhez az elsŇĎ l√©p√©s a kialakult helyzet√©rt viselt felelŇĎss√©ggel val√≥ ŇĎszinte szemben√©z√©s.

Bővebben...

Nem bar√°tkoznak?

2010-12-02 15:46:58

A nyomtatott orosz politikai sajt√≥, a Kommerszant, Nyezaviszimaja Gazeta, RBC daily, Vremja Novosztyej, Vedomosztyi, √©s e sajt√≥ m√©rt√©kad√≥ elektronikus port√°ljai egy betŇĪt se √≠rtak a h√©tfŇĎi Orb√°n-Putyin tal√°lkoz√≥r√≥l - √≠rja blogj√°ban Gyurcs√°ny Ferenc. "Olvasom a minisztereln√∂k moszkvai √ļtj√°r√≥l sz√≥l√≥ besz√°mol√≥kat, de csak sz√≥vir√°gokat l√°tok. Mi az √∂rd√∂g t√∂rt√©nhetett, vagyok egyre k√≠v√°ncsibb - √≠rja leg√ļjabb blogbejegyz√©s√©ben Gyurcs√°ny Ferenc.

Bővebben...

Vége van

2010-12-02 15:20:17

A korm√°ny √ļgy hozna l√©tre egy √ļj K√∂lts√©gvet√©si Tan√°csot, hogy nem h√≠v vissza a mostani h√°romb√≥l k√©t tagot, √≠gy k√©t int√©zm√©ny egym√°s mellett mŇĪk√∂dne. Am√ļgy sem v√°lthatn√°k le a mostani, kilenc √©vre kinevezett tagokat, de ink√°bb √°t√≠rj√°k a t√∂rv√©nyt. Domokos L√°szl√≥ √ĀSZ-eln√∂k √©s Simor Andr√°s jegybankeln√∂k mell√© betenn√©k Schmitt P√°l √°llamfŇĎ majdani jel√∂ltj√©t az √ļj Tan√°csba. A KT-nek semmif√©le v√©t√≥joga nem lenne, nemhogy erŇĎs√≠ten√©k, ink√°bb gittegylett√© v√°ltoztatj√°k.

Bővebben...

Nagyvadra "vad√°sznak"

2010-12-01 21:24:56

√Črdemes figyelmesen elolvasni az al√°bbi √≠r√°st. T√°trai√©k elŇĎzetesben tart√°sa √©rz√©sem szerint a "nagyvad" elejt√©si terv√©nek a r√©sze. Debreczeni J√≥zsef √≠rta a napokban:¬†¬†"a Gyurcs√°ny Ferenc elleni koncepci√≥s elj√°r√°s k√∂rvonalai mind jobban kirajzol√≥dnak, az esem√©nyek hamarosan dr√°mai fordulatot vehetnek." Ma a N√©pszabads√°gban m√°r az "elŇĎj√°t√©k" r√©szleteirŇĎl tud√≥s√≠tanak?

Bővebben...

Nem kérnek a maszlagból

2010-12-01 19:39:08

Bővebben...

Mások hibájából tanulni

2010-12-01 17:48:56

Argent√≠n√°ban a magyar korm√°ny terveihez hasonl√≥ m√≥don alak√≠tott√°k √°t p√°r √©ve a nyugd√≠jrendszert. Az [origo] √°ltal megk√©rdezett helyiek szerint az argentinok nem voltak el√©gedettek a mag√°np√©nzt√°ri rendszerrel, de az√≥ta nagyot csal√≥dtak az √°llamiban is. R√°ad√°sul a mag√°nrendszerbŇĎl a kincst√°rba visszasz√≠vott p√©nz√ľk nagy r√©sz√©bŇĎl a k√∂lts√©gvet√©si lyukakat t√∂mk√∂dt√©k be.

Bővebben...

1 √ľgyf√©l = 30 m√°sodperc

2010-12-01 11:18:18

A korm√°ny azt v√°rja, hogy mindenki, aki p√©nzt√°rtag maradna, szem√©lyesen nyilatkozzon errŇĎl a nyugd√≠jbiztos√≠t√≥ valamelyik kirendelts√©g√©n. Ilyen iroda viszont annyira kev√©s van az orsz√°gban, hogy ha valamilyen csoda folyt√°n mindenki nyilatkozni akarna, egy √ľgyf√©lre t√≠z m√°sodperc √ľgyf√©lfogad√°si idŇĎ se jutna. Az adminisztrat√≠v felt√©teleket m√°r aligha a szabad v√°laszt√°s alapj√°n kalkul√°lhat√≥ ig√©nyekre szabt√°k a t√∂rv√©nyjavaslatban.

Bővebben...

Kérdés a miniszternének

2010-11-30 20:34:24

Matolcsy Gy√∂rgy feles√©g√©hez int√©zett √≠r√°sbeli k√©rd√©st a szocialista Moln√°r Csaba, mivel a miniszter a¬†N√©pszabads√°gnak adott interj√ļban elmondta, hogy a nyugd√≠j√ľgyekben a feles√©ge d√∂nt.

Bővebben...

Matolcsy lódít?

2010-11-30 18:10:27

Matolcsy Gy√∂rgy m√ļlt h√©ten a FigyelŇĎNetnek azt mondta, hogy a K√∂lts√©gvet√©si Tan√°cs (KT) nem mŇĪk√∂dik megfelelŇĎen, ez√©rt kell √°talak√≠tani. A miniszter szerint a test√ľlet p√©ld√°ul nem vette √©szre "az idei k√∂lts√©gvet√©sben t√°tong√≥ 5-700 milli√°rdos lyukat". Hozz√°tette: "ahhoz, hogy tartani tudjuk az idei 3,8 sz√°zal√©kos hi√°nyc√©lt, hoznunk kellett egy 320 milli√°rdos elsŇĎ akci√≥tervet a k√∂lts√©gvet√©s hi√°ny√°nak cs√∂kkent√©s√©re.

Bővebben...

√Ėsszekevert√©k ŇĎket

2010-11-30 17:51:34

Gyurcs√°ny Ferenc √©s Vlagyimir Putyin fot√≥j√°val illusztr√°lta az orosz ITAR-TASSZ h√≠r√ľgyn√∂ks√©g a mai Putyin-Orb√°n tal√°lkoz√≥t. Az orosz eln√∂k √©s a magyar minisztereln√∂k megbesz√©l√©s√©rŇĎl k√©sz√ľlt tud√≥s√≠t√°sban elŇĎsz√∂r egy olyan arch√≠v k√©p jelent meg az interneten, amely egy n√©h√°ny √©vvel ezelŇĎtt lezajlott Putyin-Gyurcs√°ny tal√°lkoz√≥n k√©sz√ľlt.

Bővebben...

Igazságszérumot ivott?

2010-11-30 16:51:11

Kider√ľlt, hogy a v√°laszt√°sok elŇĎtt nem sokkal Orb√°n Viktor interj√ļt adott a H√≠rszerzŇĎ munkat√°rsainak, √©s ebben szokatlan ny√≠lts√°ggal besz√©lt elk√©pzel√©seirŇĎl. Azt nem tudni, hogy minek a hat√°sa alatt nyilatkozott ‚Äď ez maradjon koll√©g√°ink titka ‚Äď de a besz√©lget√©st v√°ltozatlan form√°ban, az al√°bbiakban k√∂zz√©tessz√ľk.

Bővebben...

Tartsanak ki!

2010-11-29 21:15:23

Bővebben...

A kormány inflációpárti?

2010-11-29 20:52:24

Az m√°r egy ideje k√∂zismert, hogy a korm√°nyp√°rt vezetŇĎinek sz√ļrja a szem√©t a jegybank √°ltal k√©pviselt infl√°ci√≥k√∂vetŇĎ monet√°ris politika, ugyanis egy fisk√°lis laz√≠t√°sra (a k√∂lts√©gvet√©si hi√°ny elenged√©s√©re) √©s kereslet√©l√©nk√≠t√©sre √©p√ľlŇĎ gazdas√°gpolitik√°t - melyrŇĎl a Fidesz az EU √©s a piac nyom√°s√°ra elsŇĎ k√∂rben letett - akad√°lyoz egy f√ľggetlen, erŇĎs jegybank, amely a keresletet √©s a gazdas√°g n√∂veked√©s√©t visszafog√≥ magasabb alapkamattal v√°laszolna a megugr√≥ infl√°ci√≥ra, ez√°ltal megdr√°g√≠tva a k√∂lts√©gvet√©s finansz√≠roz√°s√°t is.

Bővebben...

Gyurcs√°ny - Orb√°n p√°rbaj

2010-11-29 20:33:37

Mi√©rt f√©l minisztereln√∂k √ļr? c√≠mmel k√©rd√©st tett fel a parlamentben Gyurcs√°ny Ferenc a korm√°nyfŇĎnek. A volt minisztereln√∂k megsz√≥lal√°s√°t hatalmas taps fogadta. Hazugs√°gnak nevezte, hogy az √ļj alkotm√°ny alkot√°s√°ra a 2/3-os forradalom felhatalmazta a korm√°nyt, de azt mondta: ha Orb√°n Viktor hisz a n√©pben, akkor adja meg a n√©pnek a d√∂nt√©s jog√°t.

Bővebben...

Olsen és bandája Mo.-n?

2010-11-28 19:36:43

Minden mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°r ezr√©vel kapja az √ľzeneteket, mi√≥ta Matolcsy Gy√∂rgy bejelentette √°llamos√≠t√°sukat. Egyik√ľk rendelkez√©s√ľnkre bocs√°tott n√©h√°nyat, term√©szetesen a felad√≥k t√∂rl√©s√©vel. ‚ÄěTeljesen kicsapta az ‚Äě Olsen √©s band√°ja‚ÄĚ tegnap a biztos√≠t√©kot. Ha lehetne, feljelenten√©m ŇĎket: zsarol√°s√©rt, sikkaszt√°s√©rt, meg m√©g kitudja milyen j√≥ kis PTK √©s BTK paragrafusok vannak idehaza.

Bővebben...

A korm√°ny rulettezni megy

2010-11-28 15:02:41

Bővebben...

Magánnyugdíj-károsultak mozgalma

2010-11-28 14:11:09

Seg√≠ts√©g, kirabolt az √°llam! 3 milli√≥ embertŇĎl vesznek el √°tlagosan fejenk√©nt egymilli√≥ forintot a Nemzeti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s nev√©ben. Szerint√ľk mi tŇĎzsd√©z√ľnk √©s kaszin√≥zunk, a p√©nz√ľnk ez√©rt jobb helyen van n√°luk. Megalak√≠tom a Mag√°nnyugd√≠j-k√°rosultak Nemzeti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©se mozgalmat. A civil mozgalom c√©lja azon mag√°nnyugd√≠j p√©nzt√°ri tagok √©rdekeinek k√©pviselete, akiknek befizet√©seit a korm√°ny √°ltal bejelentett int√©zked√©sek sor√°n elvonj√°k.

Bővebben...

Közkívánatra önkényuralom

2010-11-28 07:41:40

Tavasz √≥ta tulajdonk√©pp nem t√∂rt√©nik m√°s az orsz√°gban, mint hogy a Fidesz vez√©re a saj√°t p√°rtj√°ban birtokolt korl√°tlan uralm√°t rohamos gyorsas√°ggal kiterjeszti az orsz√°gra is. A ny√°r v√©ge √≥ta e folyamat legfontosabb mozzanata a helyhat√≥s√°gok f√∂l√∂tti uralom megszerz√©se volt. A Fidesz (a meddŇĎ ostromok ut√°n) v√©gre bevehette a fŇĎv√°rost: √∂v√© lett a fŇĎpolg√°rmesteri poszt, a fŇĎv√°rosi k√∂zgyŇĪl√©si t√∂bbs√©g, a ker√ľleti polg√°rmesteri helyek z√∂me (23-b√≥l 19) √©s egy h√≠j√°n az √∂sszes ker√ľleti test√ľlet.

Bővebben...

Meg√°llt az idŇĎ?

2010-11-27 16:59:13

"Egy √©v√ľnk van, hogy felvegy√ľk a temp√≥t, hogy √°talak√≠tsuk Magyarorsz√°got, hogy megteremts√ľk a sikeres magyar √©let alapjait. Hogy a z√ľll√©s korszak√°t visszaford√≠tsuk." Mindezt t√∂bb, mint egy h√≥nappal ezelŇĎtt 2010. okt√≥ber 23-√°n mondta Orb√°n Viktor a Parlament elŇĎtt, a nemzeti √ľnnepen elmondott besz√©de r√©szek√©nt.

Bővebben...

√öj undokok

2010-11-27 16:33:51

AkikrŇĎl Megyesi Guszt√°v √≠r, azokb√≥l Veszpr√©mben is ismerek egy p√°rat. "Az √ļj fi√ļk viszont, akiket m√©ltatlanul √ļj undokaknak is h√≠vnak n√©melyek a k√∂ltŇĎtŇĎl koppintva, m√°r a l√°tszatra sem adnak, egyszerŇĪen becsapnak mindenkit, a saj√°tjaikat is, √©s nem √©rtik, hogy mi a kivetnival√≥ ebben. Mondjuk, ez √©rthetŇĎ, hiszen a fi√ļk az √©let√ľkben nem dolgoztak, azt se tudj√°k, mi az, ez√©rt is s√ļlyos t√©ved√©s a jelent az √∂tvenes √©vekkel √∂sszemosni."

Bővebben...

Vizsg√°ztatj√°k a tan√°rokat

2010-11-27 11:30:09

Vizsg√°ztatn√°k a tan√°rokat az elŇĎremenetel√©rt. K√©t√©ves gyakornoki idŇĎszakb√≥l √©s n√©gy tov√°bbi - Pedag√≥gus I-II-III √©s Tud√≥stan√°r - fokozatb√≥l √°ll a pedag√≥gusi √©letp√°lya, de az utols√≥ k√©t szakaszba a tov√°bbl√©p√©s nem k√∂telezŇĎ - der√ľl ki az oktat√°si √°llamtitk√°rs√°g √©letp√°lyamodell-koncepci√≥j√°b√≥l, ami Magyar H√≠rlap birtok√°ba jutott.

Bővebben...

Címlapon Magyarország

2010-11-27 08:03:37

Az Economist c√≠mlapj√°n Magyarorsz√°g! A The Economist a magyarorsz√°gi folyamatokat elemzi: a Fidesz minden f√ľggetlen int√©zm√©nybe saj√°t embereit √ľlteti, vagy felsz√°molja. A k√∂lts√©gvet√©si hi√°ny tart√°sa miatt a megtakar√≠t√°sokat az √°llami pill√©rbe csatorn√°zza a korm√°nyp√°rt. A c√≠mlapon k√ľl√∂n blokk van r√≥lunk: Magyaorsz√°g harcos korm√°nya felc√≠mmel.

Bővebben...

LeminŇĎs√≠thetnek minket

2010-11-27 07:33:11

A Fitch Ratings az idei √©v v√©g√©ig leminŇĎs√≠theti Magyarorsz√°got, mert √ļgy √≠t√©li meg, hogy a korm√°ny nyugd√≠jp√©nzt√°rakkal kapcsolatos terve negat√≠v hat√°ssal lehet a k√∂lts√©gvet√©s fenntarthat√≥s√°g√°ra.A Fitch az idei √©v v√©g√©ig hoz d√∂nt√©st - k√∂z√∂lte a Bloombergnek adott telefonnyilatkozat√°ban David Heslam, a hitelminŇĎs√≠tŇĎ egyik igazgat√≥ja.

Bővebben...

Egy óra alatt összeomolhat?

2010-11-26 18:51:54

Percekkel k√©sŇĎbb m√°r ott tartunk, hogy az MNB inkonzisztens monet√°ris politik√°ja, a jegybank √©s a korm√°nyzat gazdas√°gpolitikai konfliktusai miatt "egy √≥ra alatt √∂sszeomolhat a forint √°rfolyama" - mondja Bokros. De gyorsan hozz√°teszi: "ha ezt felveszik, √©n ilyet nem mondtam".

Bővebben...

Polt visszatér

2010-11-26 18:16:40

Polt 2006-ban, mand√°tuma lej√°rt√°val t√°vozott a legfŇĎbb √ľgy√©szi posztr√≥l. A S√≥lyom L√°szl√≥ k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k √°ltal ut√≥dj√°nak jel√∂lt Kov√°cs Tam√°s, kor√°bbi katonai fŇĎ√ľgy√©szt √∂tp√°rti t√°mogat√°ssal v√°lasztott√°k meg. A jel√∂lt b√ľntetŇĎjogi szakmai kvalit√°sai mellett a meglepŇĎ egyet√©rt√©sben azonban v√©lhetŇĎen az is k√∂zrej√°tszott, hogy Kov√°csr√≥l lehetett tudni, nem t√∂lti ki a mand√°tum√°t: 2010 december√©ben, a hetvenet bet√∂ltve t√°voznia kell a poz√≠ci√≥b√≥l.

Bővebben...

Cs√ļny√°n vissza√ľthetnek...

2010-11-26 17:33:17

Cs√ļny√°n vissza√ľthetnek az Orb√°n¬†korm√°ny nyugd√≠jtervei.¬†"A magyar korm√°ny nyolc m√°sik tag√°llammal megpr√≥b√°lta el√©rni, hogy a mag√°nnyugd√≠j-p√©nzt√°rakkal elŇĎtakar√©koskod√≥ tag√°llamok kapjanak k√∂nny√≠t√©seket a maastrichti krit√©riumok al√≥l. B√°r a lengyelek √©s a rom√°nok sem adt√°k fel a harcot, Magyarorsz√°g √©s Bulg√°ria egy√©rtelmŇĪen √ļj helyzetet teremetett az eur√≥pai nyugd√≠jvit√°ban. A tag√°llamok √©rdekkoal√≠ci√≥ja az √ļj l√©p√©s ut√°n jelentŇĎsen √°talakulhat."

Bővebben...

Br√ľsszel besokallt?

2010-11-25 19:38:07

Hi√°ba tartozik nemzeti hat√°sk√∂rbe a nyugd√≠jrendszer alak√≠t√°sa, az Eur√≥pai Bizotts√°g √ļgy √©rezte, hangot kell adnia s√ļlyos aggodalmainak a legfrissebb fejlem√©nyek nyom√°n. Az √°ll√°sfoglal√°s kit√©r az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g hat√°sk√∂r√©nek √©s a K√∂lts√©gvet√©si Tan√°cs tev√©kenys√©g√©nek korl√°toz√°s√°ra is.

Bővebben...

A Fidesz megvédi a nyugdíjpénztárakat

2010-11-25 17:44:11

Bővebben...

Kivéve a gyevi bírót

2010-11-25 17:01:19

Egyre t√∂bben kapnak ‚Äěfelment√©st‚ÄĚ az Orb√°n Viktor √°ltal a k√∂zszf√©r√°ban meghirdetett k√©tmilli√≥s b√©rplafon al√≥l. A politikusok mellett az √°llami c√©gek vezetŇĎivel, a fŇĎv√°rosi k√∂z√ľzemi v√°llalatok elsŇĎ embereivel, legut√≥bb pedig a k√∂zm√©diumok frissen kinevezett vez√©rigazgat√≥ival k√∂t√∂ttek olyan szerzŇĎd√©seket, amelyek a b√©ren fel√ľli premiz√°l√°ssal t√∂bb mint k√©tmilli√≥ forintos havi ‚Äď igaz, nem egyszerŇĪen b√©rt ‚Äď j√∂vedelmet jelenthetnek.

Bővebben...

12 pont

2010-11-25 10:35:52

Egyre t√∂bb √©s t√∂bb felh√°borodott bejegyz√©s olvashat√≥ az elm√ļlt napon t√∂rt√©nt korm√°nyzati szintŇĪ zsarol√°s- az √°llami nyugd√≠jp√©nzt√°rba visszak√©nyszer√≠t√©s- miatt. Az al√°bbiakban egy ismeretlen hozz√°sz√≥l√≥ 12 pontj√°t ismertetem. Ez a 12 pont az elm√ļlt hetekben, h√≥napokban t√∂rt√©nt esem√©nyek miatt percrŇĎl-percre idŇĎszerŇĪbb!

Bővebben...

Don't worry! Be happy!

2010-11-25 09:54:15

EgyelŇĎre √©rdemes nyugton maradniuk a p√©nzt√°rtagoknak √©s v√°rni az √°tl√©p√©ssel, annak ellen√©re, hogy szerd√°n a nemzetgazdas√°gi miniszter ny√≠ltan megfenyegette ŇĎket, mondv√°n, ha nem l√©pnek √°t az √°llami nyugd√≠jrendszerbe kitasz√≠tottak lesznek √©s lemondhatnak nyugd√≠juk 70 sz√°zal√©k√°r√≥l. Az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g ugyanis m√©g elkasz√°lhatja a korm√°ny terv√©t, annak ellen√©re, hogy L√°z√°r J√°nos k√∂zelm√ļltbeli alkotm√°nym√≥dos√≠t√°sa csak a k√∂lts√©gvet√©si √©s az ad√≥√ľgyekben z√°rta ki a tets√ľlet v√©t√≥jog√°t.

Bővebben...

Ellenzéki szerep

2010-11-24 22:09:39

Bővebben...

A lénk a tét!

2010-11-24 20:32:54

Di√°kkoromban a p√©nzt szlenges√≠tve l√©nek is nevezt√ľk. Nos, ma √ļgy tŇĪnik, a mag√°nnyugd√≠j-p√©nzt√°rak sorsa v√©gleg eldŇĎlt! A korm√°ny¬†mindent egy lapra felt√©ve, (tŇĪz√∂n-v√≠zen √°t) hozz√° akar jutni a mag√°nnyugd√≠j-p√©nzt√°rakban felhalmoz√≥d√≥ megtakar√≠t√°sokhoz. Ennek √©rdek√©ben most m√°r ny√≠ltan zsarolja meg mindazokat, akik maradni szerettek volna! A munkav√°llal√≥knak 2011. janu√°r 30-ig kell eld√∂nteni√ľk, hogy √°tl√©pnek-e az √°llami nyugd√≠jrendszerbe mag√°nnyugd√≠j-p√©nzt√°rukb√≥l. December 15-ig a parlament megszavazza az errŇĎl sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyt.

Bővebben...

Járai zsebpénzét meg4x-zik

2010-11-24 14:38:25

A korm√°ny szerint az alkotm√°ny lefekteti, hogy ‚Äěmindenkinek joga van olyan j√∂vedelemhez, amely megfelel a v√©gzett munk√°j√°nak", ez√©rt a jegybank frissen kinevezett fel√ľgyelŇĎ bizotts√°gi eln√∂k√©nek javadalmaz√°s√°t havi brutt√≥ 1,2 milli√≥ra emeln√©. MielŇĎtt b√°rki azt hinn√©, ezut√°n ez lesz a fizet√©se - havi j√∂vedelme -¬†J√°rai Zsigmondnak, "sz√≥lok", hogy ez nem √≠gy van. Ez (csup√°n) egy fel√ľgyelŇĎ bizotts√°gi eln√∂ki feladatk√∂r√©rt adott tiszteletd√≠j, amit az eddigi 300 ezerrŇĎl √≠gy most a 4-szeres√©re akar a korm√°ny n√∂velni.

Bővebben...

Forint helyett Har√°cs

2010-11-23 19:24:30

√öj p√©nznem bevezet√©s√©t tervezgetik szeretett kis haz√°nkban? Ha a mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°rakkal szembeni akci√≥¬†eredm√©nyes lesz, s val√≥ban siker√ľl felsz√°molni a mag√°nnyugd√≠j - p√©nzt√°rakat a korm√°nynak, akkor √©n is t√°mogatni fogom a Forint helyett a Har√°cs bevezet√©s√©t Magyarorsz√°gon.

Bővebben...

Kibesz√©lŇĎ show

2010-11-23 16:51:14

A Napl√≥-online -on √©rdekes tud√≥s√≠t√°s olvashat√≥ egy mai f√ľredi f√≥rumr√≥l. A r√©gm√ļlt politikai fŇĎszereplŇĎi "felt√°rj√°k" az elm√ļlt √©vtizedek¬†terhes titkait. Bennem √≥hatatlanul felmer√ľl, vajon akkor hamis√≠tott√°k csak a t√∂rt√©nelmet, vagy most is hamis√≠tj√°k. Esetleg most igyekeznek sz√©p√≠teni egyesek akkori szerep√ľk√∂n?

Bővebben...

Az ítélet végrehajtható

2010-11-23 15:05:27

A gazdas√°gi bizotts√°g mai √ľl√©s√©n vil√°goss√° v√°lt a politikai akarat: a Fidesz megsz√ľntetn√© a korm√°ny k√∂lts√©gvet√©si politik√°ja f√∂l√∂tt ŇĎrk√∂dŇĎ test√ľletet¬†‚Äď mondv√°n ezt a feladatot az √ĀSZ t√∂k√©letesen ell√°tja. Val√≥j√°ban a KT az egy √©ves l√©tez√©se alatt sokkal sz√≠nvonalasabb elemz√©sekkel √°llt elŇĎ, mint az √ĀSZ h√ļsz √©v alatt.

Bővebben...

√Ātl√©p?

2010-11-23 14:21:27

A priv√°tbank√°r.hu port√°lj√°n azt a k√©rd√©st tett√©k fel, hogy¬†" √Ėn √°tl√©p a mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°rb√≥l az √°llamiba?" Az eddigi szavazatok sz√°ma √°tl√©pte az √∂tezret. Legnagyobb meglepet√©semre, k√∂r√ľlbel√ľl ugyanannyian mondj√°k, hogy igen, mint azt, hogy nem. K√©t-k√©t alternat√≠v√°t jel√∂lnek meg az igenek mellett d√∂nt√©s √©s a nem melletti √©rvel√©s eset√©ben is.

Bővebben...

Már mernek beszélni a reformokról

2010-11-23 14:01:30

A¬†korm√°ny febru√°r v√©g√©n elŇĎ√°ll egy programmal, amelyben meghat√°roz¬†¬†k√∂zel 100 struktur√°lis reformot. "A reformok jav√≠tani fogj√°k¬†Magyarorsz√°g¬†mŇĪk√∂d√©s√©t √©s¬†600-800 milli√°rd forintos megtakar√≠t√°st¬†eredm√©nyeznek, ezzel az ad√≥rendszerbe t√∂rt√©nŇĎ befektet√©s megt√©r√ľl" -¬†,mondta Matolcsy Gy√∂rgy. A miniszter szavaib√≥l kider√ľlt, hogy a reformok √©rintik majd a nyugd√≠j,¬†a j√°rul√©kfizet√©si¬†√©s az eg√©szs√©gbiztos√≠t√°si rendszert is.¬†

Bővebben...

Nem így képzelték!

2010-11-22 20:13:45

Bővebben...

Hajrá Magyarország, hajrá hitelesség!

2010-11-22 18:24:27

Egyetlen olyan orsz√°g van, ahol megsz√ľntettek a k√∂lts√©gvet√©si tan√°csot: Venezuel√°ban, Hugo Chavez - mondta az [origo]-nak Kopits Gy√∂rgy, a K√∂lts√©gvet√©si Tan√°cs eln√∂ke, aki a k√©pviselŇĎknek szeretett volna √ľzenni a parlamentben elmondott szem√©lyes hangv√©telŇĪ besz√©d√©vel. Kopits mag√°t √©s int√©zm√©ny√©t¬†ink√°bb pulikutyak√©nt, mint fogatlan oroszl√°nk√©nt l√°tja, szerinte a korm√°ny √≥vatos volt a j√∂vŇĎ √©vi k√∂lts√©gvet√©ssel, de k√∂z√©pt√°von m√°r nem ennyire bizakod√≥, p√©ld√°ul t√ļl ambici√≥zusnak tartja a korm√°ny egymilli√≥ munkahelyes terv√©t.

Bővebben...

Maradok!

2010-11-22 16:35:18

Miut√°n megszavazta az Orsz√°ggyŇĪl√©s a nyugd√≠jp√©nzt√°r-v√°laszt√°s szabads√°g√°r√≥l sz√≥l√≥ jogszab√°lyt, minden mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°ri tag szabadon d√∂nthet a visszal√©p√©srŇĎl a tiszt√°n √°llami t√°rsadalombiztos√≠t√°si nyugd√≠jrendszerbe. De senki ne hozzon elhamarkodott d√∂nt√©st, √©rdemes √©s kell is m√©rlegelni, hogy a p√©nzt√°rtagok megalapozott d√∂nt√©st tudjanak hozni idŇĎskori anyagi biztons√°guk megteremt√©s√©vel kapcsolatban, hiszen nem tudni m√©g, ki √©s hogyan, milyen felt√©telekkel kezeli majd a ‚Äěk√∂z√∂sbe visszatett‚ÄĚ p√©nzt.

Bővebben...

A Fidesz "okos lányként" viselkedik

2010-11-22 15:26:34

A Fidesz √ļgy teljes√≠ti -a nŇĎk 40 √©ves munkaviszonnyal nyugd√≠jba enged√©s√©nek- √≠g√©ret√©t, mint ahogyan az okos l√°nynak "siker√ľlt" M√°ty√°s kir√°lyt megaj√°nd√©koznia. Annyira¬†okosan k√∂r√ľlb√°sty√°zt√°k a jogszab√°lytervezetet korl√°toz√≥ felt√©telekkel, hogy a szak√©rtŇĎk szerint, j√≥ ha p√°r sz√°zan meg tudnak felelni ezeknek az elŇĎ√≠r√°soknak. A "sz√©p" ebben a t√∂rt√©netben m√©g az, hogy k√∂zben erre hivatkozva megemelt√©k a nyugd√≠j√°rul√©k alap m√©rt√©k√©t¬†is 0.5%-kal. Az akt√≠v kor√ļakkal √ļgy fizettetik meg a "sz√°ml√°t", hogy nem is igaz√°n kelezkeznek k√∂lts√©gek.

Bővebben...

Megvédik Károlyi szobrát...

2010-11-21 17:03:07

Mintegy n√©gysz√°z tiltakoz√≥ demonstr√°lt a fŇĎv√°ros sz√≠v√©ben, K√°rolyi Mih√°ly k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k szobr√°n√°l a ny√≠lt t√∂rt√©nelemhamis√≠t√°s √©s antiszemita szoborgyal√°z√°s ellen. Tam√°s G√°sp√°r Mikl√≥s a demonst√°rci√≥n √ļgy fogalmazott: az arisztokrata politikus nem abban az √©rtelemben "√°rul√≥", ahogy a sz√©lsŇĎjobboldaliak gondolj√°k. K√°rolyi saj√°t oszt√°ly√°t √°rulta el, hogy a paraszts√°got felemelje.

Bővebben...

Rokonok magas beoszt√°sban

2010-11-21 14:36:19

√ögy tŇĪnik a vil√°g semmit sem v√°ltozik! Egyik volt orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎt√°rsam a napokban mes√©lte, hogy az √ļj hatalom lap√°tra tette a rokon√°t, aki az egyik miniszt√©riumban dolgozott m√°r j√≥n√©h√°ny √©ve.¬†Na tess√©k, gondoltam magamban, kellett a hely az √ļj hatalom rokonaiknak. S l√°m, mi akadt az elŇĎbb a neten a "kezembe"?

Bővebben...

Oda Orbán töretlen optimizmusa

2010-11-21 14:07:00

Benne van a kudarc lehetŇĎs√©ge is a magyar gazdas√°gpolitik√°ban - ezt mondta Orb√°n Viktor egy P√°rizsban tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥n. A h√©ten a K√∂lts√©gvet√©si Tan√°cs, az MNB, a N√©met Kamara √©s a Magyar Banksz√∂vets√©g kritiz√°lta a korm√°nyt, melynek parlamenti t√∂bbs√©ge az utols√≥ pillanatban is m√≥dos√≠tott az ad√≥csomagon, mentes√≠tve a 98 sz√°zal√©kos k√ľl√∂nad√≥ al√≥l Sz√°sz K√°roly PSZ√ĀF-eln√∂k√∂t.

Bővebben...

A királyság visszaállítása sem kizárt?

2010-11-21 13:53:20

"Szinte teljesen null√°zuk le az elm√ļlt 55 √©v minden eml√©k√©t; vegy√ľnk egy nagy levegŇĎt √©s pofozzuk helyre a mostani √°llamrendet; tiszta lappal, a null√°r√≥l √©p√≠tkezve √≠rjunk √ļj alkotm√°nyt - ez a h√°rom koncepci√≥ vetekszik egym√°ssal az √ļj alkotm√°nyt elŇĎk√©sz√≠tŇĎ test√ľletekben. Van olyan, amelyikbe belef√©r a kir√°lys√°g vissza√°ll√≠t√°sa vagy az orsz√°g jogrendj√©nek teljes √°t√≠r√°sa. A k√∂z√∂s benn√ľk az, hogy az elm√ļlt 20 √©vet kisebb vagy nagyobb m√©rt√©kben, de kudarcnak tekintik."

Bővebben...

Mégse legyenek nyilvánosak...

2010-11-21 11:58:33

M√°rmint az √ľgyn√∂klist√°k. Olyan eml√©keim vannak az elm√ļlt ciklusokb√≥l, hogy az akkori ellenz√©k nagyon kardoskodott az√©rt, hozz√°k mielŇĎbb nyilv√°noss√°gra az √ľgyn√∂klist√°kat. Most meg azok a hangok erŇĎs√∂dnek, hogy ennek nem sok √©rteleme lenne. Mi√©rt is? A leg√ļjabb korm√°ny tagjai k√∂z√∂tt is "megb√ļjhatnak" egykori √ľgyn√∂k√∂k? -Az √ľgyn√∂klist√°k nyilv√°noss√°ga ellen emelt sz√≥t Boross P√©ter szombaton Budapesten. A volt minisztereln√∂k szerint a titkosszolg√°latok √©vek √≥ta a politikai adok-kapok √°ldozatai.

Bővebben...

Lesz vagy sem több munkahely?

2010-11-21 11:42:16

"Az egykulcsos ad√≥ bevezet√©s√©tŇĎl nem lehet √©rdemi foglalkoztat√°sbŇĎv√ľl√©sre sz√°m√≠tani, √©s r√∂vid t√°von a gazdas√°gi n√∂veked√©st sem seg√≠ti elŇĎ a 2011-tŇĎl √©letbe l√©pŇĎ √ļj szja-rendszer. Ennek egyik oka, hogy az √ļj sziszt√©ma a magasabb j√∂vedelmi szegmensekben j√°r egy√ľtt a nett√≥ poz√≠ci√≥ javul√°s√°val, vagyis ink√°bb a m√°r munk√°ban √°ll√≥k tev√©kenys√©g√©nek intenzit√°sa fokoz√≥dhat, semmint a munkaerŇĎ l√©tsz√°m√°nak bŇĎv√≠t√©se."

Bővebben...

Újabb demonstráció!

2010-11-20 10:09:37

2010. november 16-√°n orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎi igazolv√°nnyal hadon√°sz√≥ hulig√°nok meggyal√°zt√°k Magyarorsz√°g elsŇĎ k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k√©nek szobr√°t. Ezen barb√°r cselekedetet minden j√≥√©rz√©sŇĪ demokrata honfit√°rsunk elutas√≠tja. Demonstr√°ci√≥ra h√≠vjuk mindazokat, akik m√©lt√≥s√°ggal √©s tisztelettel k√≠v√°nnak eml√©kezni K√°rolyi Mih√°lyra √©s felh√°bor√≠t√≥nak tartj√°k a ny√≠ltan t√∂rt√©nelemhamis√≠t√≥ √©s antiszemita szoborgyal√°z√°st.Tal√°lkozzunk, mutassuk meg az usz√≠t√°st, a gyŇĪl√∂letet elutas√≠t√≥ magyarok k√∂z√∂ss√©g√©nek erej√©t!

Bővebben...

"G" pont m√°nia?

2010-11-20 09:56:22

Megnyugtat√≥, hogy a v√°ros volt Fideszes alpolg√°rmestere tudja, mi az a "G" pont. Czaun J√°nos¬†az Indexveszpr√©m.hu-t√≥l √©rtes√ľlt a lev√©l l√©tez√©s√©rŇĎl. Elmondta, mivel az √≠r√°st nem hozz√° int√©zt√©k, ez√©rt nem neki kell r√° reag√°lni, de term√©szetesen, ha k√©rd√©seket neki teszik majd fel, akkor v√°laszolni fog, hiszen minden fill√©r√©rt megdolgozott, nincs takargatnival√≥ja. A k√©pviselŇĎ hozz√°tette, √ļgy tŇĪnik Hartmann Ferencnek ŇĎ lett ‚Äěa G-pontja‚ÄĚ, hiszen valamivel mindig felizgatja a szocialista politikust.

Bővebben...

Plak√°t

2010-11-20 07:45:16

Bővebben...

Nos, kih√ļzt√°k a gyuf√°t!

2010-11-19 22:02:24

"A K√∂lts√©gvet√©si Tan√°cs semmit sem okult az Alkotm√°ny√≠r√≥s√°g megregul√°z√°s√°b√≥l?" Tettem fel a k√©rd√©st¬†november 8-√°n (v√°laszt sem v√°rva erre a k√©rd√©semre), miut√°n elolvastam az √°ltaluk ¬†alaposan¬†megkritiz√°lt 2011-es k√∂lts√©gvet√©si tervrŇĎl sz√≥l√≥ tud√≥s√≠t√°sokat. A korm√°nysz√≥vivŇĎ november 12-√©n m√©g azt mondta "A korm√°nyn√°l nincs napirenden a k√∂lts√©gvet√©si tan√°csot √©rintŇĎ v√°ltoztat√°s". Lsd. ide kattintva!¬†Na, √©s mit olvashatunk ma?

Bővebben...

Hív a koalíció!

2010-11-19 21:13:16

"Ann√°l nagyobb es√©ly van elker√ľlni a bajt, min√©l t√∂bben, s egym√°st√≥l f√ľggetlen√ľl nyilv√°n√≠thatnak v√©lem√©nyt t√∂rv√©nyekrŇĎl, sz√°nd√©kokr√≥l. Rosszul teszi a korm√°ny, ha minden kritik√°ban √∂nmaga elleni t√°mad√°st l√°t, s minden kritik√°ra az a v√°lasza, hogy teljes erej√©vel nekimegy a kritika megfogalmaz√≥j√°nak. Ez ugyanis lassan a kocsmai vereked√©s szintj√©re viszi le a demokratikus politik√°t, olyan csetepat√©v√°, ahol a Fidesz elŇĎbb √ľt, azt√°n k√©rdez. Gyurcs√°ny Ferenc √≠gy szeml√©ltette a hazai k√∂z√©let √°llapot√°t. A volt minisztereln√∂k, egykori MSZP eln√∂k, Katanics S√°ndor, veszpr√©mi DK szervezŇĎ megh√≠v√°s√°ra l√°togatott Veszpr√©mbe."

Bővebben...

Jön a megbízhatósági vizsgálat?

2010-11-18 14:04:03

Ma megint leesett az √°lam! Azt hiszem t√ļl megy minden hat√°ron ez az "√°llam"! Egy k√©sz√ľlŇĎ jogszab√°ly szerint lehetŇĎs√©g lesz arra, hogy vizsg√°lj√°k a "k√∂zszolg√°k" megb√≠zhat√≥s√°g√°t. Nem el√©g, hogy ezut√°n indokl√°s n√©lk√ľl ki lehet ŇĎket r√ļgni, most m√©g j√∂n ez is?¬†"A megb√≠zhat√≥s√°gi vizsg√°lat nem szor√≠tkozik szem√©lyi, deliktu√°lis vagy krimin√°lis felelŇĎss√©g megalapoz√°s√°ra vagy kiz√°r√°s√°ra, hanem √°tfogja a k√∂zszolg√°lat, illetve a hivat√°sos szolg√°lat jogszerŇĪs√©g√©t, hivat√°sszerŇĪs√©g√©t.

Bővebben...

Nem boldogok...

2010-11-18 12:27:22

Ki hitte volna, hogy a (veszpr√©mi) belv√°rosi √ľzletemberek k√∂z√ľl egyre t√∂bben z√ļgol√≥dnak √©s ahelyett, hogy √∂r√∂m√ľket fejezn√©k ki a belv√°rosi rehabilit√°ci√≥ k√∂zelj√∂vŇĎben esed√©kes megkezd√©se miatt, ink√°bb v√©g n√©lk√ľli aggodalmaikat sorolj√°k. A veszpr√©mi index foglalkozott a napokban behat√≥an ezzel a t√©m√°val.

Bővebben...

Már a devecseriek jogait is csorbítják?

2010-11-17 20:44:53

A devecseriek hiteles t√°j√©koztat√°st k√©rnek a v√∂r√∂siszap katasztr√≥fa k√∂vetkezt√©ben kialakult eg√©szs√©g√ľgyi helyzetrŇĎl, illetve k√°renyh√≠t√©s helyett teljes k√°rtalan√≠t√°st k√∂vetelnek. Ez√©rt szerveztek p√©ntektŇĎl a 8-as fŇĎ√ļtra f√©lp√°ly√°s √ļtlez√°r√°st, de azt a rendŇĎrs√©g megtiltotta. A devecseri szervezŇĎkkel szerd√°n √ļjra t√°rgyal a rendŇĎrs√©g.

Bővebben...

Z√ļgott a "Viktor takarodj!"

2010-11-17 10:42:22

Szeretn√©m gyorsan lesz√∂gezni, a Heti V√°laszban¬†k√∂z√∂lt¬†tud√≥s√≠t√°sban olvashat√≥ t√∂rt√©n√©sek¬†√©s a cikk c√≠me is szomor√ļs√°ggal √©s nagy aggodalommal tŇĎlt el. "K√°rolyi Mih√°ly szobr√°t p√°r √©ve v√∂r√∂s fest√©kkel √∂nt√∂tt√©k le, a ma este √∂sszegyŇĪlt t√∂meg pedig hasonl√≥ fordulatokra sz√°m√≠tott a Horthy Mikl√≥s Budapestre vonul√°s√°nak √©vfordul√≥j√°ra szervezett t√ľntet√©sen."

Bővebben...

Facebookos ŇĎr√ľlet

2010-11-16 19:30:52

A Facebookon a napokban elterjedt ŇĎr√ľlet, hogy az emberek lecser√©lik profilk√©p√ľket kedvenc gyerekkori rajzfilmfigur√°jukra. N√©zz√ľk meg, hogy a Fideszes politikusok hogyan kapcsol√≥dtak be ebbe a kamp√°nyba!¬†Orb√°n Viktor Rumc√°jsz, L√°z√°r J√°nos a Nu pogodi! (No meg√°llj csak!) farkas figur√°ja, Szijj√°rt√≥ Petike a tini nindzsa teknŇĎc√∂k egyike, K√≥sa Lajos Pumukli, Navracsics Tibor H√≥kuszp√≥k, Szalai Annam√°ria Bibircs√≥ka, Hoffmann R√≥zsa pedig Sz√∂rnyella k√©p√©t √∂lt√∂tte mag√°ra.

Bővebben...

Becsvágyó fideszes fiatalok

2010-11-16 19:17:13

Nyolc√©vnyi ellenz√©ki peri√≥dus ut√°n megny√≠lt a lehetŇĎs√©g az ezredfordul√≥n felt√∂rt fideszes √ļjgener√°ci√≥ elŇĎtt, hogy v√©gre karriert √©p√≠thessen a k√∂zigazgat√°sban. Az egykori fidelitaszos politikusok egy r√©sze m√°r bevette mag√°t a korm√°nyba, m√°sok polg√°rmesterk√©nt √©p√≠tkeznek, a t√∂bbs√©g viszont a korm√°nyp√°rtok parlamenti frakci√≥iban v√°rja, hogy elj√∂jj√∂n az ideje. A fiatalok nyomul√°sa mindk√©t p√°rtban komoly fesz√ľlts√©geket gerjesztett, hiszen m√©g a k√∂z√©pnemzed√©k sem futotta ki mag√°t.

Bővebben...

EgyenlŇĎbb az egyenlŇĎkn√©l

2010-11-16 14:29:48

Vannak a korm√°nynak "kedves" emberek. S ezeket a "kedves" embereket m√©g a k√ľl√∂nad√≥t√≥l is √≥vni kell! L√°z√°r J√°nos az utols√≥ pillanatban kimentette a PSZ√ĀF jelenlegi eln√∂k√©t a 98 sz√°zal√©kos k√ľl√∂nad√≥ megfizet√©se al√≥l.A m√≥dos√≠t√≥ szerint ugyanis nem terheli majd k√ľl√∂nad√≥ azokat a v√©gkiel√©g√≠t√©seket √©s felmond√°si idŇĎre j√°r√≥ b√©reket, amelyeket 2005. janu√°r elseje elŇĎtt megszŇĪnt munkaviszony miatt k√©sŇĎbb fizettek ki, miut√°n a b√≠r√≥s√°g jogellenesnek √≠t√©lte az √©rintett alkalmazott elmozd√≠t√°s√°t.

Bővebben...

Fura ez a kapkod√°s!

2010-11-16 13:05:15

Van olyan ad√≥szak√©rtŇĎ, aki szerint v√©grehajthatatlan a frissen elfogadott k√ľl√∂nad√≥ t√∂rv√©ny. S perek sokas√°g√°ra lehet sz√°m√≠tani, mik√∂zben az √°llamkincst√°r hi√°ba v√°r a rem√©lt pluszbev√©telekre. "A k√ľl√∂nad√≥t a tervek szerint √∂t √©vre visszamenŇĎleg vetik ki. Angyal J√≥zsef okleveles ad√≥szak√©rtŇĎ az MR1 Kossuth R√°di√≥nak elmondta: az elj√°r√°si szab√°ly a k√∂vetkezŇĎ lesz: az a kifizetŇĎ, ahonnan valamikor t√°vozott az ad√≥z√≥, √°tsz√°molja, hogy mennyi ad√≥t kell most fizetni az akkori v√©gkiel√©g√≠t√©s ut√°n."

Bővebben...

A nagy bozótirtó

2010-11-15 19:57:50

A minisztereln√∂k szerint egy √©ve van az orsz√°gnak a teljes meg√ļjul√°sra. Orb√°n Viktor a j√∂vŇĎ √©vi k√∂lts√©gvet√©si t√∂rv√©nyjavaslat expoz√©j√°ban, a Parlamentben arr√≥l is besz√©lt, hogy aki sikert akar el√©rni, annak √ļj utakon kell j√°rnia. A korm√°nyfŇĎ szerint a magyarok k√©szek a meg√ļjul√°sra √©s a v√°ltoz√°sra, tavaszi d√∂nt√©s√ľkkel Eur√≥pa legstabilabb politikai t√∂bbs√©g√©t, korm√°ny√°t hozt√°k l√©tre. A korm√°nyfŇĎ √ļjabb tabud√∂nt√∂get√©seket √≠g√©rt.

Bővebben...

Keresztap√°k

2010-11-15 19:36:18

Nemr√©g jelent meg a N√©pszabads√°gban az √Člet √©s Irodalom munkat√°rs√°nak, Megyesi Guszt√°vnak az √≠r√°sa. "M√°r az is jellemzŇĎ, hogy egy Amerik√°ban √©lŇĎ k√∂zgazd√°sz, L√°z√°r Gy√∂rgy p√°r soros, irodalmi hetilapban megjelent glossz√°j√°b√≥l kell megtudnia az orsz√°gnak, hogy az Eur√≥pai Uni√≥ nemr√©giben, magyar p√©nzben sz√°molva, csaknem h√ļszmilli√°rd forintra b√ľntette a H√≥dmezŇĎv√°s√°rhelyen komoly beruh√°z√°st megval√≥s√≠t√≥ Villeroy and Boch c√©get, mert Joaqu√≠n Almunia versenyjogi EU-biztos szavai szerint ‚Äěa c√©g vezetŇĎi maffiaszerŇĪ kartellben manipul√°lt√°k term√©keik √°r√°t, √©s azzal sok sz√°zmilli√≥ eur√≥s k√°rt okoztak a fogyaszt√≥knak‚ÄĚ.

Bővebben...

Törvénybe foglalt alkotmánysértés

2010-11-15 17:47:34

Na, ez m√°r t√©nyleg forradalom! S akkora lett m√°ra a forradalmi lend√ľlet,¬†hogy a 2/3 olyan t√∂rv√©nyt k√©sz√ľl holnap elfogadni, amivel az alkotm√°nys√©rt√©s lehetŇĎs√©g√©t is t√∂rv√©nyben¬†k√≠v√°nja r√∂gz√≠teni. Itt tartunk kedves bar√°taim! "Vizsg√°lhatja, alkotm√°nyellenesnek mondhatja, de nem helyezheti hat√°lyon k√≠v√ľl az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g az ad√≥t√∂rv√©nyeket - egyszerŇĪs√≠tve ez a l√©nyege az alkotm√°nym√≥dos√≠t√°s leg√ļjabb verzi√≥j√°nak, amirŇĎl kedden szavaz majd a parlament."

Bővebben...

Megsz√ľnt a n√©pszavaz√°s int√©zm√©nye is

2010-11-15 16:40:24

Most olvasom gyorsh√≠rk√©nt a H√≠rszerzŇĎn, hogy az Orsz√°gos V√°laszt√°si Bizotts√°g (OVB) nem adott z√∂ld utat az MSZP mag√°n-nyugd√≠jp√©nzt√°rakkal kapcsolatos n√©pszavaz√°si kezdem√©nyez√©seinek. A test√ľlet h√©tfŇĎi √ľl√©s√©n nem hiteles√≠tette az ellenz√©ki p√°rt √°ltal beny√ļjtott h√°rom minta-al√°√≠r√°sgyŇĪjtŇĎ √≠vet. Az OVB t√≠z tagja k√∂z√ľl a n√©pi kezdem√©nyez√©s hiteles√≠t√©s√©t n√©gyen t√°mogatt√°k.

Bővebben...

Magyarorsz√°g m√°r nem jog√°llam

2010-11-14 19:57:42

Nekem csak egy k√©r√©sem van azokhoz, akik az √ļj alapt√∂rv√©nyt k√©sz√≠tik elŇĎ: sz√≠veskedjenek kivenni az alkotm√°nyb√≥l azt a szakaszt, amely szerint a Magyar K√∂zt√°rsas√°g demokratikus jog√°llam, mert m√°r nem az - √©rt√©keli az elm√ļlt hetek esem√©nyeit Kil√©nyi G√©za, a Magyar Tudom√°nyos Akad√©mia doktora, 1998-ig ¬†az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g tagja.

Bővebben...

Nemzeti konzultáció

2010-11-14 07:53:28

Nem is olyan r√©gen levelet kaptak a nyugd√≠jasok Orb√°n Viktort√≥l. Ebben a lev√©lben a minisztereln√∂k arra k√©ri a nyugd√≠jasokat, ossz√°k meg vele (vel√ľk)¬†gondjaikat √©s probl√©m√°ikat √©s √≠rj√°k meg, mit v√°rnak a korm√°nyt√≥l. Nos, volt aki ezt a k√©r√©st komolyan vette. Az al√°bbiakban egy nyugd√≠jas Orb√°n Viktornak √≠rt level√©t olvashatj√°k.¬†Vajon lesz-e erre valamif√©le¬†hivatalos viszontv√°lasz?¬†A k√©rd√©s lehet, hogy ez√ļttal is "k√∂ltŇĎi". ¬†¬†

Bővebben...

Had√ľzenet

2010-11-14 07:27:21

Orb√°n Viktor had√ľzenetet hirdetett a mag√°ntulajdon ellen. Ezen nincs mit sz√©p√≠teni. A korm√°ny eg√©sz egyszerŇĪen ellopja a mag√°ntulajdont. Az ad√≥hat√≥s√°g ugyanis csak a post√°s szerep√©t j√°tssza, csak technikai k√∂zremŇĪk√∂dŇĎ a nyugd√≠jbefizet√©sek mag√°nnyugd√≠jp√©nzt√°rakhoz val√≥ tov√°bb√≠t√°s√°ban.

Bővebben...

Nincs kegyelem...

2010-11-13 20:52:23

Aki eddig¬†m√©g nem tudta volna eld√∂nteni, mit is gondol¬†val√≥j√°ban a Fidesz ¬†az egy√ľttmŇĪk√∂d√©srŇĎl, azt rem√©lem most meggyŇĎzik az al√°bbiak. "Kereszt√ľlvitte sz√°nd√©k√°t a Fidesz‚ÄďKDNP-frakci√≥ a szegedi k√∂zgyŇĪl√©sben: k√©t menetben, de gyakorlatilag ŇĎk dikt√°lt√°k a szervezeti √©s mŇĪk√∂d√©si szab√°lyzatot, √©s a tegnapi k√∂zgyŇĪl√©sen v√°lasztott √∂nkorm√°nyzati bizotts√°gok mindegyik√©ben garant√°lt a jobboldali t√∂bbs√©g. M√°lovics Gy√∂rgy, az LMP Csongr√°d megyei koordin√°tora szerint egyenesen Fidesz‚ÄďJobbik-koal√≠ci√≥ alakult Szegeden."

Bővebben...

de ti tényleg kommunisták vagytok

2010-11-13 06:29:55

"Ennek ellen√©re nem lehet elhallgatni: kedves fideszesek, b√°r nem akarunk √©rz√©keny lelketekbe tiporni, de ti t√©nyleg kommunist√°k vagytok. Ezen most m√°r ne vitatkozzunk, ettŇĎl m√©g lehettek rendes emberek, de ami t√©ny az t√©ny. A kommunist√°nak ez√ļttal nem a kocsmabez√°r√≥s, hajcsavaros -rik√≠toz√≥s¬†v√°ltozat√°t √©rtj√ľk, hanem az effekt√≠v p√°rtk√°dert, meg az ideol√≥giai t√ľst√©nkedŇĎt √©s k√∂z√∂ns√©g√©t. Aki √≠rja a Szabad N√©p vez√©rcikket, √©s aki elhiszi."

Bővebben...

Pofátlan végkielégítések

2010-11-12 21:21:37

"Tegnap benn voltam az egyik kereskedelmi t√©v√©ben, ott k√©rdezte a riporter, hogy mi√©rt √©ppen √∂t √©vre visszamenŇĎleg kell a v√©gkiel√©g√≠t√©sek ut√°n ad√≥t fizetni. Amikor pedig, √≠gy a riporter, az elsŇĎ Orb√°n-korm√°ny t√°voz√≥ miniszterei √©s √°llamtitk√°rai is nagy v√©gkiel√©g√≠t√©seket vettek f√∂l. √Čs te? Mit mondt√°l annak a firk√°sznak J√°nosom?"

Bővebben...

Nem megmondtam?

2010-11-12 21:04:01

H√©tfŇĎn d√ľd√∂r√∂gtem itt a honlapomon (Kih√ļzz√°k a gyuf√°t? c√≠mmel), hogy baj lesz a K√∂lts√©gvet√©si Tan√°cs 2011-es k√∂lts√©gvet√©st b√≠r√°l√≥ gondolataib√≥l. Az√©rt azt nem gondoltam volna, hogy m√©g egy hetet sem kell v√°rni, s m√°ris elhangzik j√≥fideszes Domokos L√°szl√≥ √Āllami Sz√°mvevŇĎsz√©ki eln√∂k √ļr¬†sz√°j√°b√≥l, hogy a K√∂lts√©gvet√©si Tan√°cs fogatlan oroszl√°n √©s m√°r nincs r√° sz√ľks√©g.

Bővebben...

Humor a Facebook-on

2010-11-12 18:39:52

¬†D√°niel P√©ter -casinotoj√°st NENYIK-re dob√°l√≥- √ľgyv√©d √ļr hozz√°sz√≥l√°sainak egy r√©sz√©t osztom meg most a kedves Olvas√≥val. Az elŇĎbb tal√°ltam ŇĎket a sokak √°ltal l√°togatott k√∂z√∂ss√©gi oldalon. Az im√©nt √©rkezett a h√≠r: "Orb√°n Viktor lemondott, majd ezt k√∂vetŇĎen a parlament √©s a fidesz is feloszlatta mag√°t. Simicsk√°t 2 nagy haj√≥bŇĎr√∂nddel l√°tt√°k t√°vozni Hegyeshalomn√°l.

Bővebben...

Felh√≠v√°s t√ľntet√©sre!

2010-11-12 17:59:08

¬†√Āllampolg√°ri demonstr√°ci√≥ a nyugd√≠jc√©l√ļ mag√°n megtakar√≠t√°sok v√©delm√©re 2010.11.14-√©n 14 √≥r√°t√≥l a Kossuth t√©ren.¬†Magyarorsz√°g korm√°nya - kihaszn√°lva az elŇĎdj√©ben csal√≥dott √°llampolg√°rok feld√ļlts√°g√°t - egy 1 milli√°rdos t√∂rv√©nyt konck√©nt¬†vetve¬†a n√©pnek, suttyomban igyekszik elk√∂vetni egy 2800 milli√°rdos lop√°st, amely minden idŇĎk legnagyobb lop√°sa lenne - itt az orrunk elŇĎtt. Terv√ľk √∂rd√∂gien ravasz.

Bővebben...

Igényesen tájékoztatni

2010-11-12 16:51:31

Meg√©rt√ľk azt is, hogy a veszpr√©mi m√©dia egy j√≥ r√©sze m√°r arra sem figyel, helyes inform√°ci√≥kat k√∂z√∂l-e az olvas√≥ival, vagy sem. Egyre gyakoribb, hogy (v√©lhetŇĎen) sokakat √©rdeklŇĎ t√©m√°kr√≥l pedig egy sort¬†sem √≠rnak. S pl. a k√∂zgyŇĪl√©sen hi√°ba alakul ki¬†egy t√©ma k√∂r√ľl¬†vita, hangzik el √©les b√≠r√°lat, a v√°rosban¬†√©lŇĎkh√∂z ez nem jut el a sajt√≥ munkat√°rsai¬†seg√≠ts√©g√©vel.

Bővebben...

Einstand 5 √©vre visszamenŇĎleg

2010-11-11 18:52:30

K√©tszer is elolvastam, mert elsŇĎ olvasatra nem hittem el! Olyan alkotm√°ny m√≥dos√≠t√°st k√©sz√ľl elfogadni¬†L√°z√°r javaslata¬†alapj√°n a "zemberek" p√°rtja, azaz a¬†narancss√°rga bolsevikok, amelynek alapj√°n 5 √©vre visszamenŇĎleg k√∂vetelhetŇĎ ak√°r a ¬†99%-a is pl. a tan√°rok, az orvosok b√©r√©nek, de ak√°r visszak√∂vetelhetŇĎek a nyugd√≠jak, a gyes, a gyed √©s a csal√°di p√≥tl√©k is.¬†Ne tess√©k most¬†k√©rem h√ľly√©nek n√©zni!

Bővebben...

Korm√°nyt "parasztoztak"

2010-11-11 15:01:12

Gondolt√°k volna, hogy ez is megt√∂rt√©nhet? Az √≠rja az Index, hogy jobbos professzorok "parasztozt√°k" a korm√°nyt. "Nagyon r√©g nem volt olyan j√≥ magyarnak lenni, mint szerda d√©lut√°n a P√°zm√°ny P√©ter Katolikus Egyetem Jogi Kar√°nak aul√°j√°ban, ahol hat finom, idŇĎs, disztingv√°lt, jobboldali √ļriember csendes szavakkal rakta helyre a jobboldali korm√°ny k√©pviselŇĎj√©t √ļgy, hogy a F√∂ldi Andr√°s‚ÄďHamza G√°bor-f√©le A r√≥mai jog t√∂rt√©nete √©s instit√ļci√≥i adta a m√°sikat. Az esem√©ny egy p√≥diumbesz√©lget√©s volt a leendŇĎ alkotm√°nyr√≥l."

Bővebben...

Beszédes címlap

2010-11-11 13:40:58

Ne ijedjen meg kedves Olvasó! Nem a Heti Választ akarom reklámozni.

Ugyanakkor ŇĎszint√©n¬†meg kell vallanom, r√©gen l√°ttam ennyire j√≥ √©s besz√©des c√≠mlapfot√≥t. Ez√©rt is osztom meg azokkal, akik a honlapomat megl√°togatj√°k.

Bővebben...

A jog√°llam t√ļl j√≥l mŇĪk√∂dik?

2010-11-10 18:13:08

S√≥lyom L√°szl√≥ kiakadt azon az indokl√°son, hogy "az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g hat√°sk√∂r√©t az√©rt kell korl√°tozni, mert a jog√°llam m√°r nagyon j√≥l mŇĪk√∂dik.¬† Legs√ļlyosabbnak azt nevezte, hogy miut√°n az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g nem engedi √©rv√©nyes√≠teni az "igazs√°goss√°got", √≠gy¬†nem az alkotm√°ny, hanem az Ab a g√°t.¬†¬†S ez√©rt az Ab-t kell kiiktatni, s akkor alkotm√°nyoss√°gi k√©rd√©sekkel nem kell foglalkozni.

Bővebben...

Zavar a rendszerben

2010-11-10 17:51:57

√Ėssze√ľlt a h√°zbizotts√°g azut√°n, hogy az Orsz√°ggyŇĪl√©sben a g√©pi szavaz√°s szerint mind√∂ssze 257 szavazatot kapott az a m√≥dos√≠t√≥ javaslat, amellyel a H√°z L√°z√°r J√°nos fideszes frakci√≥vezetŇĎ alkotm√°nym√≥dos√≠t√°si ind√≠tv√°ny√°t v√°ltoztatta volna meg. Kider√ľlt: a parlamenti szavaz√≥g√©p nem mŇĪk√∂d√∂tt. V√©g√ľl azonban elfogadt√°k a m√≥dos√≠t√°st.

Bővebben...

Orb√°n elŇĎdeit d√≠cs√©rte

2010-11-10 17:34:59

Orb√°n Viktor megd√≠cs√©rte a Gyurcs√°ny √©s Bajnai korm√°nyt. Persze csak k√ľlf√∂ld√∂n. "A v√°ls√°gra adott megk√©sett v√°laszk√©nt Magyarorsz√°g k√©t egym√°st k√∂vetŇĎ korm√°nya egy √©ven bel√ľl az al√°bbi hat√°rozatokat hajtotta v√©gre: a nyugd√≠jasok elvesz√≠tettek egy havi j√°rand√≥s√°got, az √°fa 20-r√≥l 25 sz√°zal√©kra emelkedett, a nyugd√≠jkorhat√°r 62-rŇĎl 65 √©vre nŇĎtt, az √°llamh√°ztart√°s kiad√°si oldal√°t pedig erŇĎteljesen lefaragt√°k.

Bővebben...

A kudarc sem kiz√°rt

2010-11-09 19:53:23

A Budapest Int√©zet k√©t kutat√≥ja szerint √≥ri√°si baj¬† j√∂het √©s kudarcba fulladhat Orb√°n ad√≥csomagja. "Amit most l√°tunk, az ad√≥√°trendez√©s, nem ad√≥cs√∂kkent√©s. Haszn√°t elsŇĎsorban a gazdagok, k√∂z√ľl√ľk is a kev√©s sokgyermekes l√°tja majd. √ďri√°si befektet√©si boomra, l√°tv√°nyosan megugr√≥ n√∂veked√©sre, magasabb foglalkoztat√°sra, vagy √©rdemben n√∂vekvŇĎ ad√≥bev√©telekre nem sz√°m√≠thatunk √°ltala √©s l√©nyegesen t√∂bb magyar sem fog sz√ľletni.

Bővebben...

ElszigetelŇĎdve

2010-11-09 18:22:51

 

 

 

 

 

 

¬†"Eur√≥p√°n k√≠v√ľl is van √©let."

Bővebben...

Justicia rosszul van

2010-11-09 14:27:39

Zajlik mostans√°g egy internetes szavaz√°s a neten, pontosabban az fn.hu-n. Azt k√©rdezik tŇĎl√ľnk,¬† "√Ėn h√°ny √©vre visszamenŇĎleg vetne ki 98%-os k√ľl√∂nad√≥t?" Ha lehiggadunk egy kicsit, elsz√°molunk h√°romig √©s gondolkodni is k√©pesek vagyunk, akkor csak a t√∂rv√©nyess√©g p√°rtj√°ra √°llhatunk. Tudom, magam is "√©rtekeztem" arr√≥l p√°r nappal ezelŇĎtt, hogy mi√©rt nem 8 √©vre terjesztik ki a v√©gkiel√©g√≠t√©sek visszafizettet√©s√©t?

Bővebben...

Kih√ļzz√°k a gyuf√°t?

2010-11-08 22:18:22

A K√∂lts√©gvet√©si Tan√°cs semmit sem okult az Alkotm√°ny√≠r√≥s√°g megregul√°z√°s√°b√≥l? Olvasva az al√°bbiakat azt sejtem, a K√∂lts√©gvet√©si Tan√°cs is √°talakul√°s elŇĎtt √°ll.¬† "A tan√°cs √ļgy l√°tja, hogy 113 milli√°rd forinttal t√∂bb ad√≥-, j√°rul√©k- √©s illet√©kbev√©telre tesz szert az √°llam j√∂vŇĎre, mint amennyit a korm√°ny be√≠rt a k√∂lts√©gvet√©si t√∂rv√©nyjavaslatba."

Bővebben...

Annyi a Nenyiknek

2010-11-08 20:38:20

Megsz√ľntette a II. √©s III.ker√ľleti b√≠r√≥s√°g h√©tfŇĎn azt a gar√°zdas√°g miatt indult szab√°lys√©rt√©si elj√°r√°st, aminek fŇĎszereplŇĎje D√°niel P√©ter √ľgyv√©d, aki kaszin√≥toj√°ssal kente √∂ssze m√©g ny√°r k√∂zep√©n a V√°m-√©s P√©nz√ľgyŇĎrs√©g (VPOP) egyik √©p√ľl√©tben kif√ľggesztett ‚ÄěNyilatkozat a Nemzeti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©srŇĎl‚ÄĚ c√≠mŇĪ dokumentumot. A v√©gz√©s jogerŇĎs.

Bővebben...

B√ļj√≥cska

2010-11-08 20:19:29

Elmaradt a Parlamentben Gyurcs√°ny Ferenc Orb√°n Viktorhoz int√©zett azonnali k√©rd√©se, mert a korm√°nyfŇĎ t√°voll√©te miatt Navracsics Tibor v√°laszolt volna. Ezt viszont Gyurcs√°ny Ferenc visszautas√≠totta, √≠gy legk√∂zelebb egy h√©t m√ļlva lehet Orb√°n-Gyurcs√°ny vita.

Bővebben...

Ismeretlen szerzŇĎ

2010-11-08 19:55:08

Nah√°t, nah√°t! √ögy tŇĪnik, hogy m√©g a beavatott H√ĖOK tagokat is √°tverte a Fidesz. Csak nem a Fidelitas van a ma m√©g rejt√©lyesnek tŇĪnŇĎ √ľgy¬†m√∂g√∂tt? "A felsŇĎoktat√°si t√∂rv√©ny tervezet√©t kidolgoz√≥ √°rny√©ktan√°cskoz√°sokon r√©szt vevŇĎ H√ĖOK szerint a titkos terveket √°t√≠rta egy m√©g titkosabb valaki. M√°r hozz√°f√©rhetŇĎ √©s v√©lem√©nyezhetŇϬ†a Nemzeti ErŇĎforr√°s Miniszt√©rium honlapj√°n az √ļj felsŇĎoktat√°si t√∂rv√©ny vitaanyaga."¬†

Bővebben...

Captatio benevolentiae

2010-11-07 10:59:01

Saj√°tos captatio benevolentiae-vel (a hallgat√≥s√°g j√≥indulat√°nak elnyer√©s√©vel)¬†¬†nyitott Orb√°n Viktor minisztereln√∂k Sanghajban. ‚Äě‚ÄôNek√ľnk magyaroknak mindig √∂r√∂m K√≠n√°ban lenni‚Äô - kezdte besz√©d√©t Orb√°n Viktor, utalva a Hungary orsz√°gn√©v jelent√©s√©re, ‚Äôa hunok f√∂ldj√©re‚Äô, a magyarok √°zsiai gy√∂kereire.‚ÄĚ

Bővebben...

A kasztr√°l√°s lenne a megold√°s?

2010-11-07 08:31:06

√Črdekes √≠r√°s olvashat√≥ az origo.hu-n arr√≥l, mi az oka annak, hogy a nŇĎk √°tlagos √©letkora j√≥val magasabb, mint a f√©rfiak√©. "Evol√ļci√≥s szempontb√≥l n√©zve a f√©rfiak szaporod√°si siker√©nek hajt√≥erŇĎi rendszerint nem seg√≠tik elŇĎ a hossz√ļ √©letet. A f√©rfi term√©kenys√©get fokoz√≥ magas tesztoszteronszint val√≥j√°ban kifejezetten h√°tr√°nyos a hossz√ļ t√ļl√©l√©s szempontj√°b√≥l."

Bővebben...

Sólyom visszavág

2010-11-07 07:10:34

Ez√ļttal¬†nem a "Birodalom", hanem S√≥lyom L√°szl√≥ (volt k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k) v√°g vissza. "Lehet √ļj alkotm√°nyt l√©trehozni - a mostani √ļjrakezd√©s filoz√≥fi√°j√°ba ez beleillik -,¬†¬†tartalmilag azonban a jelenlegin√©l eur√≥paibbat, a hazai szabads√°g fok√°nak megfelelŇĎbbet nem lehet alkotni" - mondta S√≥lyom L√°szl√≥ az "Egy eln√∂ks√©g lenyomata" c√≠mŇĪ k√∂tet√©nek bemutat√≥j√°n szombaton a GyŇĎri K√∂nyvszalonon.

Bővebben...

M√°r a "sp√°jzban" vannak...

2010-11-06 20:39:24

Avagy a baj sohasem j√°r egyed√ľl. Nem el√©g nagy csap√°s a sz√°munkra, hogy hamarosan megfosztanak minket demokratikus jogaink n√©melyik√©tŇĎl. Okt√≥ber 12-e √≥ta m√°r nem 402, hanem ¬†403 k√ľl√∂nb√∂zŇĎ mad√°rfajt tartunk nyilv√°n kis haz√°nkban. 2010. okt√≥ber√©nek k√∂zepe √≥ta hivatalosan is megjelentek n√°lunk a "k√©kfark√ļak". A baj ezzel az, hogy a tŇĎl√ľnk √©szakabbra, t√∂bbek k√∂z√∂tt a finnekn√©l √©s az √©sztekn√©l ŇĎshonos mad√°rk√°k megjelen√©se a szak√©rtŇĎk egy r√©sze szerint a hamarosan bek√∂vetkezŇĎ, szokatlanul nagy hidegre utal√≥ jelk√©nt √©rtelmezhetŇĎ.

Bővebben...

Az √ör adta, az √ör elvette?

2010-11-06 20:20:18

MielŇĎtt b√°rki azt hinn√©, t√∂bb marad a zseb√ľkben,¬†sz√∂gezem le gyorsan¬†: Nem nyugd√≠jat emelt √°m a korm√°ny, hanem csak a j√°rul√©kot tervezi n√∂velni. Ez pedig azt jelenti, hogy az eddigiekn√©l t√∂bbet kell majd fizetn√ľnk. "F√©l sz√°zal√©kkal megemeln√© j√∂vŇĎ janu√°rt√≥l a brutt√≥ b√©rt terhelŇĎ mostani 9,5 sz√°zal√©kos nyugd√≠jj√°rul√©kot egy, az ad√≥t√∂rv√©ny-csomaghoz beny√ļjtott m√≥dos√≠t√≥ ind√≠tv√°ny."

Bővebben...

Pofátlanul felvett milliók

2010-11-06 18:28:29

J√≥l √©rz√©kelhetŇĎen¬†nem csak engem foglalkoztat, mikor, ki √©s mekkora √∂sszegŇĪ v√©gkiel√©g√≠t√©seket kapott az elm√ļlt √©vekben. A Fidesz most √©lharcos√°v√° v√°lt¬†annak, hogy visszafizettesse az √°llamkassz√°ba a sokszor gyan√ļs k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt¬†megk√∂t√∂tt, szerzŇĎd√©sekbe foglalt t√∂bb milli√≥s, esetleg sok t√≠z milli√≥s v√©gkiel√©g√≠t√©seket. Egyed√ľl azt nem √©rtem ezekben a t√∂rt√©netekben, hogy mi√©rt csak az elm√ļlt p√°r √©vet akarj√°k megvizsg√°lni. Mennyivel hitelesebb lenne pedig, ha v√©gre az elsŇĎ Orb√°n korm√°ny alatt kifizetett v√©gkiel√©g√≠t√©sek is gorcsŇĎ al√° ker√ľln√©nek.

Bővebben...

Újabb "repedés"?

2010-11-06 17:27:43

A KDNP √∂n√°ll√≥an (m√°r ki tudja h√°nyadik ciklus √≥ta) v√©lhetŇĎen be sem ker√ľlt volna a Tisztelt H√°zba. √ögy tŇĪnik most s√ļlyos √°rat fizethet√ľnk mindannyian majd az√©rt, hogy az "egy a t√°bor egy a z√°szl√≥" elvet megval√≥s√≠tva, mag√°ba olvasztotta annak idej√©n a¬†Fidesz a KDNP-t. Hoffmann R√≥zsa m√°ra¬†"√∂nj√°r√≥v√°" v√°lt az oktat√°si t√°rca √°llamtitk√°rak√©nt. Pokorni Zolt√°n, mint az oktat√°si bizotts√°g eln√∂ke¬†legut√≥bb m√°r¬†nem b√≠rta mag√°ba folytani el√©gedetlens√©g√©t.

Bővebben...

Vajon mikor következik be ismét?

2010-11-05 21:31:09

Bővebben...

Pusztító "forgószél"

2010-11-04 08:47:33

1956. november 4-√©n a nagyvil√°g sz√°m√°ra t√©nyleg csendbe borult Magyarorsz√°g, ezen a napon kev√©ssel √©jf√©l ut√°n kezdte meg a Forg√≥sz√©lnek elnevezett hadmŇĪveletet Budapest √©s a magyar nagyv√°rosok ellen a szovjet hadsereg Ivan Alexandrovics Szerov, a KGB vezetŇĎj√©nek ir√°ny√≠t√°s√°val.

Bővebben...

Nemcsak gy√°sznap

2010-11-04 08:19:58

Ma rendk√≠v√ľli esem√©ny zajlik a vil√°gŇĪrben! A Deep Impact - ŇĪrszonda jelenleg¬†rendszeresen r√∂gz√≠t¬†felv√©teleket a Hartley¬†√ľst√∂k√∂srŇĎl, amelyhez k√∂zeledik. A legszorosabb k√∂zel√≠t√©sre november 4-√©n, azaz ma¬†ker√ľl sor. A tal√°lkoz√≥ esem√©nyeit a NASA TV √©lŇĎben k√∂zvet√≠ti november 4-√©n, hazai idŇĎ szerint 16.50-tŇĎl. Tov√°bbi l√°tv√°nyos felv√©telek a Magyar Csillag√°szati Egyes√ľlet honlapj√°n tekinthetŇĎk meg az √ľst√∂k√∂srŇĎl.

Bővebben...

Mi, magyarok!

2010-11-03 12:44:55

Vannak olyan bar√°taim is, akik nem a honfit√°rsaim. M√°r t√∂bbsz√∂r fordult elŇĎ besz√©lget√©seink sor√°n, hogy ilyen-olyan szok√°sainkat k√≠v√°ncsiskodva kutatt√°k. Gyakran hangzott el n√©mi fejcs√≥v√°l√°s mellett, benneteket¬†egy√°ltal√°n nem¬†lehet meg√©rteni! Nos, amikor az al√°bbi t√∂rt√©netet megismertem, nekem sem maradt ellen√©rvem. :)

Bővebben...

Gólyahír

2010-11-03 10:58:54

Gyurcs√°ny Ferenc szerint "erŇĎs ellenz√©k sz√ľletik". Rem√©nyeim szerint tegnap m√°r meg is sz√ľletett. Egy√ľtt tal√°n k√©pesek lesz√ľnk gyorsan felnevelni. Ott voltam a "sz√ľl√©szeten" √©n is √©s √ļjra meg√©rezhettem az igazi √∂sszefog√°s erej√©t. A k√∂rnyezetemben l√©vŇĎk k√∂z√∂tt minden gener√°ci√≥ k√©pviselŇĎi jelen voltak. Fiatalok, idŇĎsek egyar√°nt. Nem zavart√°k ŇĎket a technikai neh√©zs√©gek, az odat√©vedt provok√°torok. Tudt√°k, k√∂z√∂s sorsunk az, hogy nem elb√ļjunk, hanem b√°tran ki√°llunk. Ki√°llunk, ezzel is szem√©lyes p√©ld√°t mutatva, s nem fogunk ettŇĎl a despota hatalomt√≥l egy pillanatra sem megijedni.

Bővebben...

Heller √Āgnes elŇĎad√°sa

2010-11-03 09:03:32

A J√≥zan √Čsz T√°rsas√°g, megval√≥s√≠tva Heller √Āgnes filoz√≥fus √∂tlet√©t, √∂nerŇĎbŇĎl, k√∂zadakoz√°sb√≥l √©s Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzat√°nak anyagi t√°mogat√°s√°val egy eml√©kt√°bl√°t avat fel 2010. november 5-√©n 16:00 √≥rakor Veszpr√©mben a J√≥kai M√≥r utca 23. sz√°m√ļ √©p√ľlet fal√°n "Az ismeretlen j√≥ embernek." Ezt k√∂vetŇĎen 17:00 √≥rai kezdettel a Lovassy L√°szl√≥ Gimn√°ziumban Heller √Āgnes tart elŇĎad√°st A j√≥ v√°laszt√°sa, vagy v√°laszthat√≥-e a j√≥? c√≠mmel, majd v√°laszol a k√©rd√©sekre.

Bővebben...

Lop, csal, hazudik

2010-11-03 08:10:33

Sokan fanyalognak ez√©rt, vagy az√©rt a tegnap este a V√©rtan√ļk ter√©re szervezett Charta t√ľntet√©sen t√∂rt√©ntek miatt. Van, akinek a hangos√≠t√°s, van akinek a sz√≥nokok¬†mondanival√≥i nem tetszettek. T√©ny ugyanakkor, hogy egy k√∂r√ľlbel√ľl 5 ezer fŇĎs t√∂meg megmozdult √©s √ļjra erŇĎt mer√≠tett egym√°sb√≥l.¬†¬†√Črdemes elolasni t√∂bb k√ľl√∂nb√∂zŇĎ "oldal" tud√≥s√≠t√°sait, mert abb√≥l az√©rt √∂sszerakhat√≥ a val√≥s√°g. Az Index pl. az al√°bbiakat √≠rja:

Bővebben...

Jóljárás Fidesz módra

2010-11-02 09:56:27

Bővebben...

A 98%-os ad√≥ √ľtk√∂zik j√≥erk√∂lcsbe

2010-11-02 09:29:18

MielŇĎtt b√°rki felh√°borodna a fenti c√≠men √©s gondoln√°, nah√°t, ez a "komcsi" (azaz √©n)¬†m√°r megint miket¬†nem sugall, tiszt√°zom: mindezt T√∂lgyessy P√©ter teszi.¬†¬†"Az elm√ļlt¬†h√©ten ism√©t k√ľl√∂n√∂s erŇĎvel mutatkozott meg: a korm√°nyfŇĎ a jogrendszert nem auton√≥m √∂nmozg√°ssal b√≠r√≥ √©rt√©krendk√©nt tiszteli, hanem a hatalom akarat√°nak eszk√∂zek√©nt haszn√°lja. Nem a jog uralm√°t, hanem az √°ltala hirdetett k√∂z√©rdeket ellenpontok n√©lk√ľl k√∂zvetlen√ľl v√©grehajt√≥ keleties plebejus demokr√°ci√°t javasol - v√°zolja T√∂lgyessy P√©ter. Ebbe az √©szj√°r√°sba viszont nehezen f√©r bele a k√∂zvetlen√ľl jogszab√°lyk√©nt hat√°lyos Alkotm√°ny. A t√©nyleges igazs√°got keresŇĎ √°llam sz√ľks√©gk√©ppen folyv√°st napi c√©ljaihoz igaz√≠tja jogszab√°lyait."

Bővebben...

Bartus szomor√ļ j√∂vŇĎt j√≥sol

2010-11-02 08:57:55

"Ez√©rt aki azt hiszi, hogy Orb√°n egy ponton majd azt mondja, hogy eddig √©s nem tov√°bb, az hal√°los t√©ved√©sben van. Ez az ember koppan√°sig fog menni, nem is lehet m√°sk√©pp, ez t√∂rv√©nyszerŇĪ. ElŇĎsz√∂r majd elkezdik szankcion√°lni azokat, akik rossz h√≠rt terjesztenek, esetleg a nemzet vezetŇĎj√©t vagy olyan erk√∂lcsi nagys√°gokat √©s jellembeli kiv√°l√≥s√°gokat neveznek nev√ľk√∂n, mint Schmitt eln√∂k √ļr, akirŇĎl le is √≠rjuk gyorsan, am√≠g lehet, hogy egy utols√≥ tr√≥ger gazember. Elj√∂n az idŇĎ, amikor nem lehet majd cs√ļny√°t mondani r√≥luk. ElŇĎre lehet l√°tni, hogy mi lesz.".

Bővebben...

Mindenszentek

2010-10-31 23:00:00

Ma nem írok. Ma a halottaimhoz, halottainkhoz megyek a családommal. Békés emlékezést kívánok mindenkinek.

Erre a napra egy J√≥zsef Attila verset √©s egy l√≠rai k√©priportot aj√°nlok figyelm√ľkbe.

Bővebben...

Tollfoszt√°s helyett jogfoszt√°s

2010-10-31 18:13:33

√ögy l√°tszik lend√ľletbe j√∂tt a Fidesz. Maradt a j√≥l bev√°lt recept, p√°r orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ a korm√°ny helyett beny√ļjtja a vez√©r √°ltal m√°r v√©lhetŇĎen j√≥v√° is hagyott t√∂rv√©nym√≥dos√≠t√≥ javaslatokat √©s a parlamenti 2/3 azt k√©t-h√°rom h√©t alatt √°t is "nyomja" (a ma m√©g √©rv√©nyben l√©vŇĎ √©s ki tudja meddig √≠gy mŇĪk√∂dŇĎ) d√∂nt√©shoz√≥i proced√ļr√°n. A k√∂vetkezm√©nyek bel√°thatatlanok. Reggel m√°r √≠rtam a helysz√≠ni b√≠rs√°g m√©rt√©k√©nek "brut√°lis" (ezt a jelzŇĎt a FidesztŇĎl vettem k√∂lcs√∂n) megemel√©si terv√©rŇĎl. Most tov√°bbi elemi erejŇĪ √©s jelentŇĎs m√©rt√©kŇĪ jogfoszt√°ssal j√°r√≥¬†elk√©pzel√©seket¬†is¬†sz√≠ves figyelm√ľkbe aj√°nlok.¬†(Az illusztr√°ci√≥ c√©lzatos. Buta lib√°knak n√©znek minket.)

Bővebben...

Amikor a fagyi visszanyal?

2010-10-31 07:57:47

2008 augusztus√°ban rendk√≠v√ľli k√∂zgyŇĪl√©sen sz√≥laltam fel elŇĎsz√∂r a Jutasi-Budapest¬†utak keresztezŇĎd√©sbe¬†telep√≠tett "arany toj√°st toj√≥" kamera miatt. A kamera mŇĪk√∂d√©sbe l√©p√©se ut√°n r√∂vid idŇĎn bel√ľl t√∂bb ezer k√∂zigazgat√°si b√≠rs√°g ker√ľlt kiszab√°sra. Az utak kezelŇĎje Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzata. A hozz√°j√°rul√°s√°val t√∂rt√©nt teh√°t minden int√©zked√©s. Ekkor viszont a polg√°rmester azt m√©g tagadta, hogy a v√°ros anyagiakkal is hozz√°j√°rult volna a kamera kihelyez√©s√©hez.

Bővebben...

Eleve elrendelés

2010-10-30 14:22:39

Egy j√ļnius 12-√©n T√≥th √Ākos toll√°b√≥l megjelent √≠r√°sban olvastam a k√∂vetkezŇĎ sorokat. "MeglehetŇĎsen furcsa √©rz√©s lehetett Schmitt P√°l h√°zeln√∂knek, amikor, tolm√°csolva az Orsz√°ggyŇĪl√©s k√©r√©s√©t, f√∂lkereste a S√°ndor-palot√°ban S√≥lyom L√°szl√≥ k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k√∂t, hogy az √°llamfŇĎ mondjon besz√©det a Trianon-eml√©knapon: akkor m√°r bizonyosan tudta, hogy n√©h√°ny h√≥nap m√ļlva ŇĎ k√∂lt√∂zik ebbe az √©p√ľletbe. √Čs meglehetŇĎsen furcsa √©rz√©s lehetett S√≥lyom L√°szl√≥nak is, hogy val√≥sz√≠nŇĪleg √©pp az az ember √ľl ott vele szemben, aki ŇĎt k√∂veti majd az √°llamfŇĎi tiszts√©gben."

Bővebben...

"Elfogtam" egy levelet

2010-10-30 11:42:18

Kedves Olvas√≥! Az al√°bbiakban egy a Facebook-on n√©pszerŇĪs√≠tett ny√≠lt levelet¬†osztok meg¬†√Ėn√∂kkel. Egy olyan levelet, amelyet k√©t jogv√©gzett embernek, k√©t orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎnek, dr. Navracsics Tibornak √©s Dr. Salamon L√°szl√≥nak c√≠meztek. Nem igaz√°n hiszem, hogy megsz√≥lal ezeknek a neves politikusoknak a lelkiismerete. Pedig n√©ha rem√©nykedik az ember, s ideig-√≥r√°ig b√≠zik a csod√°kban.

Bővebben...

M√©diat√ļls√ļly, de melyik oldalon?

2010-10-30 09:23:27

Ritk√°n foglalkozom tud√≥s√≠t√°sok ut√°n szereplŇĎ hozz√°sz√≥l√°sokkal, most kiv√©telt teszek.¬†"Janko" annyira j√≥ hasonlatot¬†oszt meg a kommenteket olvas√≥kkal, hogy ezt magam is fontosnak v√©lem honlapomon n√©pszerŇĪs√≠teni. Tegnap jelent meg egy √≠r√°s a Veh√≠ren "Egyens√ļlytalans√°g a m√©di√°ban" c√≠mmel.¬†Dr. Horv√°th Zsolt orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ vend√©gek√©nt a Pann√≥nia vend√©glŇĎben - a cikben¬†illusztr√°ci√≥k√©nt tal√°lhat√≥¬†k√©pek¬†alapj√°n mondhatom¬†-¬†¬†nem t√ļl nagy √©rdeklŇĎd√©s mellett zajlott egy besz√©lget√©s a Magyar H√≠rlap fŇĎszerkesztŇĎj√©vel, Stefka Istv√°nnal.

Bővebben...

Magas lóról lehet igazán nagyot esni

2010-10-29 17:40:59

Ma a reggeli √≥r√°kban a mobilomon egy sz√°m n√©lk√ľli h√≠v√°sra lettem figyelmes. Felvettem, mire egy gyorsan bemutatkoz√≥ nŇĎi hang k√∂z√∂lte, Mihalovics P√©ter frakci√≥vezetŇĎ √ļr megb√≠z√°s√°b√≥l h√≠v, annak seg√≠tŇĎjek√©nt. Azt szeretn√© ez√ļton megtudni, alkalmas lenne-e sz√°momra m√©g ma, azaz p√©nteken d√©lut√°n 3 √≥rakor egy egyeztet√©st lefolytatni a hamarosan esed√©kes novemberi k√∂zgyŇĪl√©sen elŇĎker√ľlŇĎ szem√©lyi k√©rd√©sekrŇĎl.

Bővebben...

Ak√°r a "nagyok"...

2010-10-28 17:48:20

Iskol√°nkban, a Lovassy L√°szl√≥ Gimn√°ziumban di√°kigazgat√≥ v√°laszt√°s zajlik. H√©tfŇĎn t√∂rt ki az ŇĎr√ľlet. M√°r kor√°n reggel plak√°terdŇĎ √©s a gal√©ri√°ra kif√ľggesztett molin√≥k l√°tv√°nya fogadott. A di√°kigazgat√≥ jel√∂lteknek persze csapata is van. S val√≥j√°ban nem az igazgat√≥-jel√∂ltek hanem a m√∂g√∂tt√ľk √°ll√≥k ‚Äěcsapnak‚ÄĚ √∂ssze az egy√©bk√©nt nem valami nagy hat√°sk√∂rt ad√≥ √©s √≠gy valljuk be, nem is igaz√°n vonz√≥ feladatk√∂r√©rt.

Bővebben...

Gyurcs√°ny a fŇĎgonosz?

2010-10-28 10:17:53

"B√°tran lehet √°ll√≠tani, hogy a volt minisztereln√∂k a mai magyar politikai √©let legizgalmasabb √©s m√°ig legtehets√©gesebb szereplŇĎje, - m√©gha a legsikeresebbnek pillanatnyilag nem is mondhat√≥, ami ‚Äď ha megn√©zz√ľk a pillanatnyilag legsikeresebbet ‚Äď ak√°r m√©g dicsŇĎs√©gnek is elk√∂nyvelhetŇĎ. √ögy robbant bele a magyar politikai √©letbe, mint az √ľst√∂k√∂s."
 

Bővebben...

Ellenforradalmi jobboldal

2010-10-28 08:49:34

Tam√°s G√°sp√°r Mikl√≥s (TGM)¬†rendk√≠v√ľl j√≥ √©rvrendszert haszn√°lva¬†mutatja be legut√≥bbi √≠r√°sainak egyik√©ben mindazt, ami napjainkban t√∂rt√©nik. Ha minden meg√°llap√≠t√°s√°val nem is azonosulok, azt¬†fontosnak tartom megjegyezni, szerintem¬†alapvetŇĎen j√≥l l√°tja a folyamatokat.¬† Abban viszont alaposan t√©ved, hogy el√©g n√©mely okos gondolatunkat pap√≠rra vetni √©s k√∂zben √∂lbe tett k√©zzel v√°rni, s csak v√°rni.¬†

Bővebben...

Maga felé hajlik a keze

2010-10-27 13:53:17

Kezdem m√°r √©rteni, mi√©rt olyan sŇĪrgŇĎs a 16%-os ad√≥kulcs bevezet√©se. Ezt √≠rja a stop.hu: "Orb√°n Viktor csal√°dj√°ban 4 gyermek van, aki jogosult csal√°di p√≥tl√©kra, √≠gy csak a csal√°di ad√≥kedvezm√©nye 132 ezer forint lesz, ehhez j√∂n m√©g hozz√° a kedvezŇĎbb ad√≥kulcs miatt megmarad√≥ p√©nz. Orb√°n Viktor j√∂vedelme 2 milli√≥ 141 ezer forint (minisztereln√∂ki fizet√©se 1,5 milli√≥ forint, amihez hozz√°ad√≥dik m√©g a 402 ezer forintos eln√∂ki tiszteletd√≠ja, tov√°bb√° a 231 ezer forintos k√©pviselŇĎi fizet√©se). Id√©n ebbŇĎl az √∂sszegbŇĎl 1,114 milli√≥ forint maradt a zseb√©ben, j√∂vŇĎre viszont a berkalkulator.com sz√°m√≠t√°sai szerint 1,618 milli√≥ forintot vihet haza."

Bővebben...

Az LB is ujjat h√ļzott Orb√°nnal?

2010-10-27 09:59:47

Orb√°n pert vesztett Veres J√°nossal szemben. Az elsŇĎ fok Veresnek adott igazat, de a m√°sodfok az √≠t√©letet megv√°ltoztatta, amit most a LegfelsŇĎbb B√≠r√≥s√°g ism√©t megv√°ltoztatott. (Hmmm. A¬†legut√≥bbi Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gi d√∂nt√©sre el√©g kem√©nyen reag√°lt a korm√°ny. Vajon most mik√©nt fog? Nem lesz ennek j√≥ v√©ge!) A Fidesz eln√∂ke azt s√©relmezte, hogy Veres J√°nos 2008 december√©ben a N√©pszav√°nak azt nyilatkozta: "Ki mint √©l, √ļgy √≠t√©l, ha Orb√°n Viktornak lehetŇĎs√©ge lenne r√°, biztosan ellopn√° a Nemzetk√∂zi Valutaalapt√≥l (IMF) kapott p√©nzt".

Bővebben...

Egy ok a sok k√∂z√ľl....

2010-10-27 08:16:11

Egy ok a sok k√∂z√ľl, ami√©rt nem t√°mogatom a 16%-os ad√≥kulcs bevezet√©s√©t. Orb√°n Viktor minisztereln√∂knek havi brutt√≥ 1 507 400 forint illetm√©ny j√°r m√°jus √≥ta, ehhez j√∂n m√©g kieg√©sz√≠t√©sk√©nt az orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎi tiszteletd√≠ja, ami brutt√≥ 231 900 forint. A jelenlegi szja szab√°lyok szerint a korm√°nyfŇĎ nett√≥ b√©re havi 905 553 forint, ami j√∂vŇĎre a csal√°di ad√≥z√°s miatt 1 255 193 forintra emelkedhet, a csal√°di kassz√°j√°ban teh√°t a j√∂vŇĎ √©vtŇĎl havi 350 ezer forinttal t√∂bb marad.

Bővebben...

√Ātl√©pt√©k a Rubicon-t

2010-10-26 19:07:47

HŇĪha! Ma igencsak belerond√≠tott a Fidesz a ventill√°torba. Bocs√°nat, szalonk√©pesebben belecsaptak a lecs√≥ba.¬† Azt √≠rja a H√≠rszerzŇĎ, hogy "Gyurcs√°ny Ferenc √©s az LMP is t√ľntetni akar az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g korl√°toz√°sa ellen. (Ott a helyem!) A Fidesz ugyanis az alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gi pofonok ut√°n v√°laszl√©p√©sk√©nt kivenn√© a test√ľlet hat√°sk√∂r√©bŇĎl azokat a k√©rd√©seket, amelyekrŇĎl nem lehet n√©pszavaz√°st tartani. Az LMP √©s az MSZP ezek ut√°n nem vesz r√©szt az alkotm√°ny-elŇĎk√©sz√≠tŇĎ bizotts√°g munk√°j√°ban."

Bővebben...

Folytassa L√°z√°r!

2010-10-26 17:34:25

Tegnap m√°r figyelm√ľkbe aj√°nlottam egy igaz√°n sz√≠nvonalas interj√ļ elsŇĎ r√©sz√©t az Fn.hu port√°lj√°r√≥l. √ćme a folytat√°s:¬†"A Fidesz frakci√≥vezetŇĎje megosztotta vel√ľnk: tudja, ha a Fidesz k√©pviselŇĎi tov√°bbviszik a "leny√ļl√°s politik√°j√°t", akkor "a mi b√∂rt√∂nfrakci√≥nk is tetemes lesz". A besz√©lget√©s m√°sodik, befejezŇĎ r√©sze sz√≥l Matolcsy lev√°lt√°s√°r√≥l, Hoffmann R√≥zsa s√ľletlens√©geirŇĎl, d√ľhrohamr√≥l √©s bunk√≥z√°sr√≥l, valamint torkon akad benne Szalai Annam√°ria"

Bővebben...

Narancss√°rga veszedelem

2010-10-26 13:43:29

Okt√≥ber 4-√©n - ahogyan azt meg is √≠g√©rte a nemzet Atyja -¬†m√°r a Nap is m√°sk√©nt s√ľt√∂tt. S att√≥l a napt√≥l fogva¬†t√∂rt√©nhet b√°rmi - lehet h√≥ √©s fagy, j√∂het z√∂ld√°r vagy v√∂r√∂siszap katasztr√≥fa,¬†esetleg ijesztŇĎ (hang)erejŇĪ √©gzeng√©s, - az Orb√°n¬†navig√°lta "cunami" (egy perc sz√ľnetet sem tartva) minden eddig l√©tezŇĎt letarol. Mindent letarol √©s a hely√©re √ļjat, narancssz√≠nŇĪt teremt. (A Fideszlaborban 8 √©vig k√©sz√ľlt ez a narancskatyvasz.)

Bővebben...

20 éve történt

2010-10-25 18:44:51

20 √©vvel ezelŇĎtt m√©g a Cholnoky lak√≥telepen √©ltem a csal√°dommal. √Čppen akkoriban¬†megvett√ľnk egy f√©lk√©sz h√°zat K√°d√°rt√°n, amit fel√©p√≠tve 1991 nyara √≥ta lakunk. A Simon 3/D. fszt. 1-ben √©ltem egy 1+3 f√©lszob√°s lak√°sban 1990. okt√≥ber 25-√©n feles√©gemmel √©s k√©p picinyke le√°nygyermekemmel. Mint ifj√ļ matematika-fizika szakos Lovassys tan√°r ezen az est√©n m√©g nem is figyeltem fel a k√©sz√ľlŇĎdŇĎ orsz√°gos m√©retŇĪ balh√©ra.

Bővebben...

Kulisszatitkok a k√∂zgyŇĪl√©srŇĎl

2010-10-25 16:53:27

M√©g k√©t h√©t sem telt el az alakul√≥ √ľl√©s √≥ta √©s m√°ris rendk√≠v√ľli k√∂zgyŇĪl√©st h√≠vott √∂ssze a polg√°rmester. Egyetlen napirendi pont szerepelt a megh√≠v√≥ban. Mindezt h√©tfŇĎn d√©lelŇĎtt 9 √≥rakor, a legnagyobb dologidŇĎben tervezte megt√°rgyalni¬†Porga Gyula. Valamivel 9 elŇĎtt √©rkeztem √©s akkor m√©g a test√ľlet alig egy-k√©t tagja volt csak jelen az √ľl√©steremben. Szinte biztos voltam abban, hogy¬†rajtam k√≠v√ľl megsz√≥lalni sem akar szinte senki √©s √≠gy v√°rhat√≥an 5 perc alatt v√©ge is lesz az √ľl√©snek.

Bővebben...

Szekeres Imre azt mondta...

2010-10-25 14:48:34

B√°tran aj√°nlom figyelm√ľkbe a fn.hu port√°lj√°n olvashat√≥ interj√ļt L√°z√°r J√°nos frakci√≥vezetŇĎvel. Olvass√°k el, nem fogj√°k megb√°nni! Nagy J√≥zsef kiv√°l√≥an k√©rdez √©s von le k√∂vetkeztet√©seket √©s L√°z√°r J√°nos v√°laszai¬†is szokatlanul ŇĎszint√©k¬†a mai politikai miliŇĎben (√©s szerintem ez√©rt √∂nvesz√©lyesek is).¬†A sorok k√∂z√∂tt olvasni k√©pesek sz√°m√°ra rendk√≠v√ľl informat√≠v mindaz, amit a k√©rd√©sekre v√°laszolva mond.

Bővebben...

A kiabálós bácsi

2010-10-24 18:12:57

Anyu, mi√©rt kiab√°l az a b√°csi? Melyik b√°csi, kicsim? Az ott, elŇĎl, amelyik a lukas z√°szl√≥ mellett √°ll. Nem lukas az a z√°szl√≥, hanem lyukas. J√≥, tudom, Anyu. De mi√©rt kiab√°l? Nem tudom, kicsim. Fogalmam sincs. Nem vagyunk egyform√°k. Kar√°csonykor is kiab√°l? Amikor otthon van a csal√°dj√°val?

Bővebben...

M√©g nem nŇĎtt meg az orruk

2010-10-24 07:07:30

A f√©nyk√©peiket n√©zegetve (√©s nem az illusztr√°ci√≥t :D)¬†m√©g teljesen norm√°lis m√©retŇĪnek l√°tom a k√©t ma reggel¬†hozz√°m "k√©retlen√ľl bekopog√≥" k√©pviselŇĎt√°rsam szagl√≥szerv√©t. Pedig az, amit a kamp√°ny folytat√°sak√©nt sz√≥r√≥lapjukon v√©lelmezhetŇĎen minden h√°ztart√°sba eljuttatva meg√≠rnak, az akkora hazugs√°g, hogy legal√°bb h√°romszorosa kellene legyen m√°r az orruk, mint ami a norm√°lis √©s¬†a figyelmet m√©g oda nem vonz√≥¬†m√©ret. Porga Gyula polg√°rmester √©s Czaun J√°nos √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ arck√©p√ľkkel d√≠sz√≠tett, sz√≠nes sz√≥r√≥lappal "√∂rvendeztetett" meg ma reggel otthonomban.

Bővebben...

Ennyit az egy√ľttmŇĪk√∂d√©srŇĎl

2010-10-23 05:26:08

R√©szlet a Nemzeti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©si Nyilatkozatb√≥l: "A magyar nemzet 2010 tavasz√°n √ļjra √∂sszegyŇĪjt√∂tte √©leterej√©t, √©s a szavaz√≥f√ľlk√©kben sikeres forradalmat vitt v√©ghez. Az Orsz√°ggyŇĪl√©s kinyilv√°n√≠tja, hogy ezt az alkotm√°nyos keretek k√∂z√∂tt megv√≠vott forradalmat elismeri √©s tiszteletben tartja. Az Orsz√°ggyŇĪl√©s kinyilv√°n√≠tja, hogy az √°prilisi v√°laszt√°sokon √ļj t√°rsadalmi szerzŇĎd√©s sz√ľletett, amellyel a magyarok egy √ļj rendszer, a Nemzeti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s Rendszer√©nek megalap√≠t√°s√°r√≥l d√∂nt√∂ttek.

Bővebben...

Bumfordi korm√°ny

2010-10-22 20:22:08

Ma¬†√©n is ott voltam a Demokratikus Koal√≠ci√≥ "z√°szl√≥bont√≥" rendezv√©ny√©n a Szent Istv√°n parkban. √Ėr√ľl√∂k, hogy ott voltam.¬† Remek besz√©det mondott Gyurcs√°ny Ferenc. Olyan besz√©det, ami vil√°gosan mutatott r√° a manaps√°g tombol√≥¬†narancss√°rga bolsevizmus igazi vesz√©lyeire. Meglep, hogy a m√©dia ennyire perif√©rikusan sz√°mol csak be az ott t√∂rt√©ntekrŇĎl. Szerencs√©re az internet seg√≠t √°thidalni ezeket a probl√©m√°kat.

Bővebben...

Figyelemre méltó gondolatok

2010-10-22 19:46:34

Az elm√ļlt napokban szem√©lyesen is besz√©lgethettem mindezekrŇĎl BŇĎsze doktorral. √Ėr√ľl√∂k, hogy ez√ļttal is igazi √©rtelmis√©gik√©nt viselkedik √©s nem az elv√°r√°soknak megfelelŇĎen, hanem a sz√≠v√©bŇĎl √©s az esz√©re hallgatva besz√©l. A veszpr√©mi indexen ma megjelent √≠r√°st √©rdemes elolvasni. ‚ÄěNyom√°sgyakorl√°s n√©lk√ľl nyilv√°n nem ker√ľlt volna sor arra az √ľgy√©szs√©gi ind√≠tv√°nyra, amely az elŇĎzetes letart√≥ztat√°s kezdem√©nyez√©s√©ben nyilv√°nult meg, amely minden jogv√©gzett ember sz√°m√°ra egy√©rtelmŇĪ volt, hogy az jogszerŇĪen nem rendelhetŇĎ el."

Bővebben...

Pengev√°lt√°s

2010-10-21 18:57:12

Mott√≥: "ElsŇĎ pont. K√≠v√°njuk a sajt√≥ szabads√°g√°t, a censura elt√∂rl√©s√©t." Gondoln√°k azt, hogy a helyi sajt√≥kiadv√°nyok egyik√©nek¬†a szerkesztŇĎje elismeri, hogy hazudtak, √©s az eln√©z√©sk√©r√©s helyett m√©gis neki √°ll feljebb? Vajon mi√©rt lehet ez ma √≠gy? K√∂zel 25 milli√≥ Ft-√©rt v√°s√°rol az √∂nkorm√°nyzat "szolg√°ltat√°st" a Veszp√©mi 7 Napt√≥l. A magamfajta laikus azt felt√©telezte, ha m√°r igyekeznek is kedvezni a helyi Fideszes t√∂bbs√©gnek, arra az√©rt legal√°bb figyelnek, hogy ne hamis√≠ts√°k meg¬†a val√≥s√°got √©s korrekt t√°j√©koztat√°st adjanak ekkora √∂sszeg√©rt cser√©ben.

Bővebben...

Hazugs√°gvizsg√°lat

2010-10-21 10:30:50

Sokan tartj√°k egy√©rtelmŇĪnek, hogyha cs√∂kken az ad√≥elvon√°s m√©rt√©ke, akkor nŇĎni fog a fizet√©s√ľk. A bŇĪv√∂s sz√°m, azaz a 16%-os ad√≥kulcs m√°r (alaposan) be lett sulykolva mindenki fej√©be. (Mintha csak ez sz√°m√≠tana.) Az√©rt enn√©l egy kicsit t√∂bbrŇĎl van sz√≥, amikor szeretn√©nk kider√≠teni, mennyi p√©nz marad n√°lunk a fizet√©s√ľnkbŇĎl 2011 janu√°rj√°t√≥l. Ha k√≠v√°ncsi a r√©szletekre is, √©rdemes az fn.hu "Orb√°n b√©rkalkul√°tor√°t" √Ėnnek is alkalmaznia.

Bővebben...

Sv√©d modell lesz ebbŇĎl...

2010-10-20 13:42:24

Sv√©d modell lesz ebbŇĎl,¬†ak√°rki megl√°tja. Gondoltam m√°r √©n is, mik√∂zben elolvastam¬†a H√≠rszerzŇĎn az al√°bbi √≠r√°st. "Nyolc √©ve kidolgozott terv√©t val√≥s√≠tja meg Orb√°n Viktor, a sv√©d nyugd√≠jrendszer bevezet√©s√©t. √Ām a minisztereln√∂k tanult akkori hib√°ib√≥l, elsŇĎ korm√°nyz√°sa alatt t√ļl k√©sŇĎn √°ltak neki a nyugd√≠jreformnak, ez√©rt most n√©h√°ny h√≥nap leforg√°sa alatt gyŇĪrik le azokat a jogszab√°lyokat, amelyek alapjai lehetnek az egy√©ni sz√°ml√°s nyugd√≠jnak."

Bővebben...

Lemond√°ssal fenyegetŇĎz√∂tt

2010-10-20 12:57:49

Most olvastam a H√≠rszerzŇĎn az al√°bbi √©rdekes √≠r√°st. "B√°r az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sokon els√∂prŇĎ gyŇĎzelmet arat√≥ Fidesz n√©pszerŇĪs√©ge kikezdhetetlennek tŇĪnik, a tervek kisziv√°rg√°s√°t√≥l tart√≥ minisztereln√∂k-p√°rteln√∂k m√©g mindig csak k√∂zvetlen k√∂rnyezet√©ben b√≠zik. Orb√°n Viktor csakis szŇĪk st√°bj√°t √©s a Fidesz eln√∂ks√©g√©t avatta be a terveibe, √©s neh√©z k√ľzdelmek √°r√°n - egy kritikus pillanatban a lemond√°s√°t belengetve - tudta elfogadtatni √°ll√°spontj√°t p√°rtja vezetŇĎivel."

Bővebben...

Ki a kir√°ly?

2010-10-20 11:45:51

K√≥sa vagy beh√≥dolt Orb√°n elŇĎtt, vagy nevets√©gess√© akarta tenni. Esetleg mindkettŇĎt tette egyszerre. Nagy megtiszteltet√©s √©rte Debrecen v√°ros√°t, vagyis ink√°bb a helyi Fideszt, de legink√°bb K√≥sa Lajos polg√°rmestert. Az √ļj k√∂zgyŇĪl√©s alakul√≥ √ľl√©s√©re ell√°togatott Orb√°n Viktor minisztereln√∂k. Nem elŇĎsz√∂r t√∂rt√©nt ez meg, hanem m√°sodszor, ugyanis az 1998-as alakul√≥ √ľl√©sen is itt volt, amikor K√≥sa elŇĎsz√∂r tette le polg√°rmesteri esk√ľj√©t.

Bővebben...

Vil√°g Magyarjai voksoljatok!

2010-10-19 18:41:20

M√°r alig v√°rtam a mai bejelent√©st. Szinte biztos voltam abban, hogy a f√ľlk√©k forradalma nem √°llhat meg ott, hogy csak a belf√∂ld√∂n √©lŇĎ haz√°nkfiai¬†kapjanak arra lehetŇĎs√©get, hogy¬†idŇĎrŇĎl idŇĎre a nagyszerŇĪ¬†√°llamf√©rfi√ļt √©s az √°ltala¬†"nemzett" p√°rtot a hatalom egyetlen √©s jogos let√©tem√©nyesek√©nt megerŇĎs√≠thess√©k poz√≠ci√≥j√°ban. Ma¬†G√©-G√© azaz Dr. Guly√°s Gergely 29 √©ves honatya bejelentette v√©gre a nagy h√≠rt.¬†

Bővebben...

Szemf√©nyvesztŇĎk

2010-10-18 17:35:36

√ćgy kell ezt k√©rem csin√°lni! Ezek a k√∂zv√©lem√©nykutat√°si adatok gyŇĎznek meg a legink√°bb arr√≥l, hogy nagyon, de nagyon m√©lyen van Magyarorsz√°gon az √°ltagos √©rtelmi sz√≠nvonal. S az oktat√°sban dolgoz√≥k√©nt szŇĎrnyŇĪ azzal szembes√ľlni, hogy az egy fŇĎre esŇĎ h√ľlyes√©g m√©rt√©ke ilyen magas m√©g mindig kis haz√°nkban. A Sz√°zadv√©g felm√©r√©se szerint a korm√°ny j√≥l kezelte a v√∂r√∂siszap katasztr√≥f√°t.

Bővebben...

J√≥ kezekben lesz a nyugd√≠j√ľgy?

2010-10-18 16:26:46

Bizony√°ra nem √©n vagyok az egyetlen ebben az orsz√°gban, akinek esz√©be jutott a napokban Selmeczi Gabriella kiflics√ľcs√∂k √ľgye. Igencsak nagy botr√°ny keveredett abb√≥l, hogy 2002 janu√°rj√°ban a budaŇĎrsi Tesco biztons√°gi emberei igazoltatt√°k a k√©pviselŇĎ asszonyt, mert a h√≠rek szerint Selmeczi Gabriella elfogyasztott v√°s√°rl√°s k√∂zben az √ľzletben egy kiflit √©s azt nem fizette ki a p√©nzt√°rn√°l.

Bővebben...

Nyugdíjpénztárak megkopasztása

2010-10-17 18:11:51

K√©t cikket is figyelm√ľkbe szeretn√©k ez√ļton aj√°nlani. MindkettŇĎ a mag√°nnyugd√≠j-p√©nzt√°rak j√∂vŇĎj√©vel foglalkozik. Azzal a j√∂vŇĎvel, ami most meglehetŇĎsen bizonytalannak l√°tszik. Ha j√≥l √©rtem, a korm√°ny √ļgy k√©sz√ľl megoldani jelenlegi¬†p√©nz√ľgyi zavar√°t, hogy 14 h√≥napig haszn√°lja azok p√©nz√©t, akik a mag√°n-nyugd√≠jp√©nzt√°rakban b√≠ztak eddig.S most olyan konstrukci√≥t v√°zolnak¬†v√°rhat√≥an fel a Parlamentben, ami minden bizonnyal r√°k√©nyszer√≠ti a m√©g most is a mag√°np√©nzt√°rak mellett kitart√≥kat, hogy menjenek vissza az "√°llamhoz".

Bővebben...

A szemétdomb ura

2010-10-17 15:22:41

√Črdekes m√≥don ugyanazt gondolom az elm√ļlt hetek t√∂rt√©n√©seirŇĎl, mint Debreczeni J√≥szef k√∂z√≠r√≥. "Az elm√ļlt k√©t h√©t az orb√°ni katasztr√≥fapolitika dics√©ret√©tŇĎl volt hangos. Hogy a divatos politikai elemzŇĎ ‚Äěnem tudta m√°snak nevezni‚ÄĚ a korm√°nyfŇĎ mŇĪk√∂d√©s√©t, ‚Äěmint p√©ldamutat√≥nak‚ÄĚ (T√∂r√∂k G√°bor: A bajban ismerszik meg?), az a legkev√©sb√© sem lepett meg. √Ām hogy Andrassew Iv√°n (igaz, fenntart√°sokkal, de m√©gis) ezt √≠rta a N√©pszav√°ban: ‚ÄěOrb√°n Viktor a m√ļlt h√©ten √°llamf√©rfi m√≥dj√°ra viselkedett‚ÄĚ ‚Äď ettŇĎl padl√≥t fogtam."

Bővebben...

Kísérleti nyulak

2010-10-16 19:22:26

K√≠s√©rleti nyulak vagyunk, mondta az RTL Klub esti (f√©l hetes) h√≠rad√≥j√°ban egy kolont√°ri asszony. √ČrthetŇĎ okokb√≥l nem k√≠v√°nkozik haza, most m√©gis hazak√ľldt√©k. Mik√∂zben gyŇĪlnek a milli√≥k √©s egyre t√∂bben fedezik fel, hogy a gyŇĪjt√©s √©l√©re √°llni szerepl√©si lehetŇĎs√©g is, a visszak√∂lt√∂ztetettek nem boldogok. B√°r ma m√°r √°ll√≠t√≥lag a 600 milli√≥t is meghaladta az Orb√°n Viktor narr√°l√°s√°val (ez √°m az √°llamf√©rfi) rekl√°mozott nemzeti k√°rmentŇĎ alap (ami ma nem nemzeti, az t√ļr√≥t sem √©r) a gyŇĪjt√©s √ļjabb lend√ľletet vett.

Bővebben...

A feledés jótékony homálya

2010-10-15 18:24:15

P√°r nappal ezelŇĎtt Pesten a metr√≥ban figyeltem fel Frei Tam√°s leg√ļjabb k√∂nyv√©nek a rekl√°mj√°ra. Nem lehetett nem √©szrevenni, hogy az egykori szt√°rriporter¬†a reg√©ny√©re most igencsak hars√°ny¬†m√≥don pr√≥b√°lja¬†megtal√°lni¬†a leendŇĎ vevŇĎket. Ennyire sokan elfelejtett√©k volna? A nev√©t l√°tva nekem azonnal eszembe jutottak a sikeres Frei dosszi√©¬†ad√°sok, amiket bevallom¬†mindig sz√≠vesen n√©ztem meg.

Bővebben...

Visszazsuppolt kolont√°riak

2010-10-15 17:17:07

Mik√∂zben az Ajkai Alum√≠niumgy√°rat rendŇĎr√∂k ŇĎrzik √©s a termel√©s az eddigi istenbizony √≠g√©retek ellen√©re sem indult el,¬†mik√∂zben a katasztr√≥fav√©delem¬†fŇĎigazgat√≥ja korm√°nybiztosk√©nt fel√ľgyeli a Mal Zrt.-t¬† √ļgy, hogy az √∂sszes l√©tezŇĎ hat√≥s√°got odarendelte m√°r vizsg√°l√≥dni, a kolont√°riakat akaratuk ellen√©re ma m√©gis hazak√ľldt√©k.

Bővebben...

Alakul√≥ √ľl√©s kiss√© botr√°nyosan

2010-10-14 15:56:25

V√©lhetŇĎen nem √≠gy szerette volna Porga Gyula polg√°rmester √ļr a mai hivatalos esk√ľt√©tel√©t meg√©lni. B√°r meg kell hagyni, eg√©sz szimpatikus m√≥don tŇĪrte, a nem kis sz√°m√ļ bakit az √ľl√©s¬†ideje alatt. Dr. T√≥th B√©la a Helyi V√°laszt√°si Bizotts√°g eln√∂ke enyh√©n sz√≥lva is vid√°mra vette a figur√°t. Megunva a mag√°z√≥ hangnemet √©s a megfelelŇĎ titulusok sorolgat√°s√°t, tegezŇĎdŇĎ form√°ra v√°ltott.

Bővebben...

ElŇĎzetes

2010-10-13 19:08:07

Holnap, azaz okt√≥ber 14-√©n megalakul Veszpr√©m leg√ļjabb √∂nkorm√°nyzata. 13 √≥rakor a Polg√°rmesteri Hivatal Kossuth term√©ben √ľnnep√©lyes keretek k√∂z√∂tt teszi le az esk√ľt a polg√°rmester √©s a 17 fŇĎs test√ľlet. Az alakul√≥ √ľl√©sen a szervezeti √©s mŇĪk√∂d√©si szab√°lyzat is m√≥dos√≠t√°sra ker√ľl,¬†l√©trehozzuk (?) az √ļj bizotts√°gi strukt√ļr√°t.¬†A¬†k√©t alpolg√°rmester szem√©ly√©re holnap megfogalmaz√°sra ker√ľlŇĎ javaslat¬†m√°r¬†hetek √≥ta ny√≠lt titok. Br√°nyi M√°ria √©s N√©medi Lajos fogj√°k ezut√°n seg√≠teni az √ļj polg√°rmester munk√°j√°t.

Bővebben...

Tiltakoz√°s

2010-10-12 20:13:23

Tiltakoz√°s az ellen, hogy a korm√°ny a k√∂rnyezeti katasztr√≥fa √ľr√ľgy√©n a jog√°llamot sz√°molja fel

A valamennyi√ľnket megr√°z√≥ ajkai ipari katasztr√≥fa √ľr√ľgy√©n egyre nagyobb erŇĎvel nyer teret a Fidesz-korm√°ny jog√°llam-ellenes katasztr√≥fa-politik√°ja. A minisztereln√∂k kezdettŇĎl fogva szem√©lyek elleni indulatt√° igyekszik transzform√°lni a trag√©dia nyom√°n t√°madt t√°rsadalmi megd√∂bben√©st. √öjra √©s √ļjra szigor√ļ felelŇĎss√©gre von√°st √≠g√©r ‚Äď mielŇĎtt m√©g b√°rmilyen vizsg√°lat t√∂rt√©nt volna. Ezt a prejudik√°l√°st tet√©zi, hogy a b√ľntetŇĎjogi felelŇĎss√©g meg√°llap√≠t√°s√°t a f√ľggetlen b√≠r√≥s√°g helyett a bel√ľgyminisztertŇĎl v√°rja el. A MAL Zrt. vez√©rigazgat√≥j√°nak letart√≥ztat√°s√°t ‚Äď mint holmi rendŇĎrs√©gi sz√≥vivŇĎ ‚Äď maga jelentette be a parlamentben.

Bővebben...

A kocka el van vetve

2010-10-11 17:38:32

P√°r nappal ezelŇĎtt m√°r fejtegettem, v√©lhetŇĎen √°llami¬†ir√°ny√≠t√°s al√° fogja vonni a korm√°ny a MAl Zrt.-t. Ma ez meg is t√∂rt√©nt. Az indokl√°s szerint nem maradhat egy olyan c√©g mag√°nk√©zben, amelyik ilyen m√©retŇĪ katasztr√≥f√°t, egy ehhez tal√°n Eur√≥p√°ban m√©g nem is foghat√≥ m√©retŇĪ √∂kokatasztr√≥f√°t id√©zett elŇĎ. Tov√°bbi vizsg√°latokra¬†√ļgy tŇĪnik nincs sz√ľks√©g (a politikusok m√°r eld√∂nt√∂tt√©k ki√© a felelŇĎss√©g), s a Tisztelt H√°zban ma rendk√≠v√ľli gyorsas√°ggal m√≥dos√≠tj√°k √ļgy a jogszab√°lyokat, hogy a c√©g √©l√©re korm√°nybiztost tudjanak kinevezni.

Bővebben...

Meg√ļssz√°k vagy nem √ļssz√°k?

2010-10-10 16:24:59

"Meg√ļszhatj√°k-e a Mal Zrt. milli√°rdos tulajdonosai a k√°rt√©r√≠t√©st √©s a b√ľntetŇĎjogi felelŇĎss√©gre von√°st? ‚Äď ez foglalkoztat sokakat az iszaptrag√©dia kapcs√°n. A k√°r ugyanis d√∂bbenetes: n√©gyen meghaltak, a kolont√°riak fed√©l n√©lk√ľl maradtak, a mar√≥ iszappal el√∂nt√∂tt telep√ľl√©s ki√ľr√ľlt, az emberek nem tudj√°k, mit hoz a holnap." (Tov√°bbi r√©szletek itt!) Okt√≥ber 8-√°n p√©nteken hozta c√≠mlapj√°n mindezt a milli√°rdosok arck√©peit √©s vagyon√°t is k√∂z√∂lve a Blikk.¬†

Bővebben...

Számolgatok és még vagyok

2010-10-10 11:32:10

Engem mindig is √©rdekeltek a sz√°mok. Most is √©rdekelnek. Vett√©k m√°r a f√°radts√°got √©s m√∂g√© n√©ztek egy kicsit az okt√≥ber 3-i mindent els√∂prŇĎ Fidesz gyŇĎzelem mutat√≥inak? Ha szabad, akkor √©n ezt most megteszem. Veszpr√©m 48003 v√°laszt√≥polg√°r√°b√≥l megjelent 18390 a szavaz√°son. A polg√°rmester-jel√∂ltre szavaz√°skor 34-en v√©lhetŇĎen elcsent√©k a szavaz√≥lapjukat.¬†319-en meg elrontott√°k √©s nem k√©rtek √ļjat. Val√≥sz√≠nŇĪleg¬†sz√°nd√©kosan tett√©k ezt.¬†Rem√©lem nem¬† az t√∂rt√©nt, hogy 319-en annyira szer√©ny kvalit√°s√ļak lenn√©nek, hogy minden igyekezet√ľk ellen√©re √©rv√©nytelen szavazatot adjanak le.

Bővebben...

Meg√ļjult a D√≥zsa iskola

2010-10-10 09:28:05

Egy örömhír margójára

P√©nteken (okt. 8-√°n)¬†d√©lben adt√°k √°t hivatalosan a meg√ļjult D√≥zsa Gy√∂rgy √Āltal√°nos Iskol√°t Veszpr√©mben. "Nagy √∂r√∂m, hogy polg√°rmesterk√©nt az elsŇĎ feladatom a meg√ļjult D√≥zsa Gy√∂rgy √Āltal√°nos Iskola √°tad√°sa, jelk√©pesnek is √©rzem, hogy a j√∂vŇĎ gener√°ci√≥j√°nak ny√ļjthatunk valamit. Az iskola m√©lt√°n Veszpr√©m egyik b√ľszkes√©ge, nem csak ismeretekben, hanem embers√©gben, tud√°sv√°gyban, felk√©sz√ľlts√©gben is sokat adott di√°kjainak. Aki ide j√°r, nem csak veszpr√©mi, hanem ‚Äěd√≥zs√°s‚ÄĚ is, ez a fajta valahov√°- √©s √∂sszetartoz√°s √©rz√©s k√ľl√∂n√∂sen fontos manaps√°g‚ÄĚ ‚Äď hangs√ļlyozta Porga Gyula polg√°rmester az iskola √°tad√≥√ľnnep√©ly√©n."

Bővebben...

Katasztrófa egyenes adásban

2010-10-09 18:38:47

Vajon √©rdekel m√©g valakit, milyen eredm√©nyek sz√ľlettek alig egy h√©ttel ezelŇĎtt az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sokon? S kit √©rdekel, milyen ar√°nytorzul√°sokat¬†eredm√©nyezett a Fidesz 2/3-os t√∂bbs√©gnek k√∂sz√∂nhetŇĎen sebt√©ben megv√°ltoztatott helyhat√≥s√°gi v√°laszt√°si t√∂rv√©ny?¬†Amikor egyenes ad√°sban lehet n√©zni a tŇĎl√ľnk alig p√°r t√≠z kilom√©ternyire zajl√≥ borzalmas¬†trag√©di√°t, akkor nyilv√°nval√≥, hogy arrafel√© fordul minden figyelem. S nemhogy a k√∂zelm√ļlt, m√©g a k√∂zeli j√∂vŇĎ sem √©rdekel senkit sem.

Bővebben...

Ňźfels√©ge ellenz√©ke

2010-10-08 18:51:56

M√°r m√°sodszor √©lek √°t valami hasonl√≥t. ElŇĎsz√∂r √∂tvenh√°romban n√©ztem d√∂bbenten, hogyan h√°pognak, panaszkodnak a sz√©plelkek, hogy elvt√°rsak, engem megt√©vesztettek. Akkor is piszkosul hamisnak √©reztem a sz√∂rny√ľlk√∂d√©st. Ňźk nem hitt√©k volna, sop√°nkodtak, hogy mindez a borzalom, amit a P√°rtvezet√©s (R√°kosi √©s csapata) a fordulat √©ve √≥ta elk√∂vetett, megt√∂rt√©nhetett. √Čs √©ppen a P√°rtban! √ď, borzalom! Engem mi√©rt nem t√©vesztettek meg? Pedig √©n is m√©lys√©gesen hittem abban, hogy a h√°bor√ļ ut√°n egy √ļj, igazs√°gos vil√°got √©p√≠t√ľnk. Olyan demokr√°ci√°t, ahol nincs helye t√∂bb√© a rasszizmusnak, n√°cizmusnak, de a szocialist√°k √©s a kommunist√°k, a n√°cizmus elsz√°nt ellens√©gei, elf√©rnek benne.

Bővebben...

Ki nem járt még Kolontáron?

2010-10-07 19:32:56

V√©giggondolt√°k m√°r ki mindenki j√°rt az elm√ļlt 3 napban a v√∂r√∂s iszap√°r s√ļjtotta t√©rs√©gben? A teljess√©g ig√©nye n√©lk√ľl pr√≥b√°lom felsorolni. Ott j√°rt a korm√°nytagok k√∂z√ľl Navracsics minisztereln√∂k helyettes, Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter, Hende Csaba honv√©delmi miniszter, Ill√©s Zolt√°n √°llamtitk√°r, tegnap a korm√°nysz√≥vivŇĎ, ma pedig v√°ratlanul felbukkant Orb√°n Viktor korm√°nyfŇĎ is. S¬†ott j√°rt L√©vai Anik√≥, a minisztereln√∂k feles√©ge √©s Dalma asszony, M√°dl k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k √ļr feles√©ge is. Nagyon szimpatikus, hogy ennyire odafigyel szinte mindenki a t√©rs√©g√ľnkben t√∂rt√©nt szomor√ļ esetre.

Bővebben...

A sz√≥vivŇĎ neh√©z napja

2010-10-06 18:58:36

M√°r megint ez a szenz√°ci√≥hajh√°sz m√©dia! Gondoltam magamban, mik√∂zben¬†figyeltem a TV 2-n sug√°rzott ad√°st. Az Akt√≠v jelentŇĎs idŇĎt szentelt Veszpr√©m megye¬†2 nappal ezelŇĎtt t√∂rt√©nt¬†legnagyobb k√∂rnyezeti katasztr√≥f√°j√°nak bemutat√°s√°ra. M√©g k√©rd√©st is feltettek, amelyben dr√°ga p√©nzen k√ľldhetŇĎ sms-ben n√©zŇĎiket arr√≥l k√©rdezt√©k, mit gondolnak, emberi mulaszt√°s van-e a t√∂rt√©ntek h√°tter√©ben. A szavaz√≥k 97 %-a persze k√©szs√©ggel v√°laszolta azt, hogy igen, minden bizonnyal.

Bővebben...

Közöny

2010-10-05 16:39:08

Am√≠g a Fidesz mindent els√∂prŇĎ m√©rt√©kŇĪ v√°laszt√°si gyŇĎzelemrŇĎl besz√©l, az MSZP orsz√°gos vezet√©se is b√ľszk√©n h√ļzza ki mag√°t az eredm√©nyek hallat√°n, mondv√°n jav√≠tottak az √°prilisi v√°laszt√°si eredm√©nyeken, s ŇĎk a m√°sodikak. (Hmmm.) A vas√°rnapi √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sok legfŇĎbb tan√ļs√°ga v√©lem√©nyem szerint pedig¬†legink√°bb az,¬†hogy¬†az emberek m√©g¬†l√°tv√°nyosabban¬†fordultak el a politik√°t√≥l.

Bővebben...

"Bízunk a Fideszbe..."

2010-10-04 14:26:21

Kedves Olvasóm!

√Črdemes az √°ltalam √≠rtak elolvas√°sa elŇĎtt megn√©zni a Veszpr√©m TV tegnap esti ad√°s√°nak egy r√©szlet√©t. Annak is a "11.30"-t√≥l "15.37"-ig tart√≥ r√©sz√©t, ahol r√°t√≥ti √©s k√°d√°rtai v√°laszt√≥k nyilatkoznak.¬†K√ľl√∂n√∂sen annak a k√°d√°rtai v√°laszt√≥nak a¬†nyilatkozata tetszik, aki arra k√©rd√©sre, hogy mi alapj√°n d√∂nt√∂tt azt mondja, hogy am√≠g ezek a komcsik voltak - az elm√ļlt 8 √©vben - nagyon be voltunk csapva,¬†b√≠zunk a Fideszbe... √©s biztos, hogy a j√∂vŇĎ nyer m√°r. (Ide klikkelve n√©zheti meg a felv√©telt.)¬†

Bővebben...

Köszönöm Kádárta

2010-10-03 21:17:13

Köszönöm Kádárta!

B√°r holnapt√≥l a v√°laszt√≥ker√ľletnek -Gyulafir√°t√≥t-K√°d√°rta-¬†nem lehetek (a v√°laszt√°son r√©sztvevŇĎk akarat√°b√≥l) a k√©pviselŇĎje, K√°d√°rta az√©rt √∂r√∂m√∂mre, ki√°llt mellettem. H√°l√°san k√∂sz√∂n√∂m!¬† Ugyan csak egy szavazattal, de (302-301-re) seg√≠ts√©g√ľknek k√∂sz√∂nhetŇĎen legyŇĎztem politikai ellenfelem. Most alszom egyet, mert holnap eg√©sz d√©lelŇĎtt tan√≠tok, de d√©lut√°n meg√≠rom a v√©lem√©nyemet!¬†KendŇĎzetlen√ľl! J√≥ √©jszak√°t mindenkinek!

Bővebben...

A vizsga napja

2010-10-03 05:25:02

Megjegyz√©s: A blogbejegyz√©st ma hajnalban √≠rtam, de csak most teszem olvashat√≥v√°. MielŇĎtt m√©g az eredm√©nyek ismertt√© v√°lnak, de¬†az urn√°kat m√°r lez√°rt√°k a szavaz√≥k√∂r√∂kben.

Ma vizsg√°zunk. K√©rd√©s, hogy ki az aki vizsg√°zik, √©s ki az aki vizsg√°ztat.¬†Sokan gondolj√°k ilyenkor azt, hogy csup√°n a k√©pviselŇĎ- √©s polg√°rmester jel√∂ltek megm√©rettet√©s√©re ker√ľl sor. V√©lem√©nyem szerint enn√©l sokkal √°rnyaltabb a k√©p. Ma este 9 k√∂r√ľl m√°r eg√©szen biztosan tudni fogom, mik√©nt d√∂nt√∂ttek a gyulafir√°t√≥ti √©s k√°d√°rtai v√°laszt√≥k arr√≥l, ki k√©pviselje ŇĎket a k√∂vetkezŇĎ 4 √©vben a veszpr√©mi test√ľletben. D√∂ntenek (elvileg)¬†arr√≥l, kihez fordulnak majd a legsz√≠vesebben, ha probl√©m√°ik megold√°s√°t keresve elakadnak, s kiben b√≠znak a legink√°bb, hogy val√≥ban seg√≠tŇĎje lesz √ľgyeik rendez√©s√©nek. (Kit tartanak a legalkalmasabbnak √©s kiben van a legt√∂bb bizodalmuk.)

Bővebben...

Ny√≠lt lev√©l Bart√°k P√©ter fŇĎszerkesztŇĎnek

2010-10-02 05:39:37

Tisztelt FŇĎszerkesztŇĎ √ör!

Ma reggelre az ir√°ny√≠t√°sod alatt¬†mŇĪk√∂dŇĎ lapnak siker√ľlt sz√°momra v√©glegesen bebizony√≠tani, enn√©l m√°r nem cs√ļszhattok lejjebb. √ögy √©rzem, √©n m√°r h√≥napok √≥ta l√°tom a belsŇĎ v√°ls√°gotokat, ami folyamatosan koptatja hiteless√©geteket. Itt √©s most nem sorolom fel, milyen levelez√©sek zajlottak k√∂z√∂tt√ľnk, mi√©rt lett k√∂zt√ľnk egyre hŇĪv√∂sebb a viszony. Tal√°n¬†csak annyit, nem elŇĎsz√∂r teszitek meg, hogy nevemmel √©s arcommal v√°llalt v√©lem√©nyemet nem k√∂zlitek.

Bővebben...

sms rovat

2010-10-01 19:50:32

A mai Napl√≥ban jelent meg Bart√°k P√©ter fŇĎszerkesztŇĎ √ļr sz√©ljegyzete "Kamp√°ny v√©ge, start!" c√≠mmel. Amikor elolvastam, elŇĎsz√∂r az jutott eszembe, vajon ez√©rt is j√°r a fŇĎszerkesztŇĎi tiszteletd√≠jon t√ļl m√©g egy kis szerzŇĎi pluszhonor√°rium? Ha az nem is, n√©mi v√°llvereget√©s, eg√©szen bizonyosan. Bart√°k √ļr az √≠r√°s√°ban m√°r elŇĎre eld√∂nt√∂tte, mi fog t√∂rt√©nni vas√°rnap. Na, j√≥! Nem tett ŇĎ m√°st, mint √©rtelmezni pr√≥b√°lta a k√∂zv√©lem√©nykutat√°si adatokat, s meg√°llap√≠totta, amit a vak is l√°t, csendes a kamp√°ny.

Bővebben...

Narancsriaszt√°s

2010-09-30 19:26:28

Ez a kis video a nol tv-tŇĎl ¬†t√∂bb mint aranyos. √Črdemes ide kattintva megn√©zni!

Dr. Nol politikai idŇĎj√°r√°sjelent√©se egy kis fel√ľd√ľl√©s a sz√ľrke h√©tk√∂znapokon.

Bővebben...

Veszpr√©m az elsŇĎ?

2010-09-30 18:41:06

Ma d√©lelŇĎtt a veszpr√©mi szocialist√°k sajt√≥t√°j√©koztat√≥t tartottak "Veszpr√©m az elsŇĎ?" c√≠mmel. Amennyiben √©rdeklik a r√©szletek, itt megn√©zheti a sajt√≥t√°j√©koztat√≥ anyag√°t. Azt hiszem teljesen √©rthetŇĎ, hogy mi√©rt igyekezett ma d√©lut√°n rendk√≠v√ľli sajt√≥t√°j√©koztat√≥ keret√©ben reag√°lni az elhangzottakra Mihalovics P√©ter.

Bővebben...

Bemutatkoznak a jelöltek

2010-09-29 20:25:59

A Veszpr√©mi Tv-ben ezen a h√©ten mutatkoznak be az egyes v√°laszt√≥ker√ľletek √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎjel√∂ltjei. Amennyiben szeretn√© l√°tni az 1. sz√°m√ļ v√°laszt√≥ker√ľlet ¬†jel√∂ltjeinek 3 perces bemutatkoz√°s√°t, ide kattintva ezt megteheti.

Bővebben...

Titkos√≠tott Orb√°n-√ļtvonal

2010-09-29 18:49:48

A N√©pszabads√°g online √©rdekes √≠r√°st k√∂z√∂l a minisztereln√∂k veszpr√©mi l√°togat√°s√°r√≥l. √ćme egy izgalmas r√©szlet: ¬†"A korm√°nyfŇĎ √©rdeklŇĎd√∂tt a v√°laszt√°si es√©lyekrŇĎl, az ellenfelekrŇĎl, a S√©d-mozi l√°tt√°n megeml√≠tette, hogy az nem tetszik neki, s derŇĪsen megk√©rdezte, Navracsics Tiborra utalva: A Tibor j√∂n-e minden h√©ten? Minden h√©ten! - biztos√≠tott√°k a korm√°nyfŇĎt k√≥rusban a jel√∂ltek. √Čs m√©gis ilyen j√≥l √°llunk? - tr√©f√°lkozott Orb√°n Viktor, s ezen azt√°n majd minden jelenl√©vŇĎ j√≥t der√ľlt.

Bővebben...

Fórum Kádártán

2010-09-29 18:03:12

Tisztelt K√°d√°rtaiak!

Szeretettel v√°rom √Ėn√∂ket p√©nteken (okt√≥ber 1-j√©n) 17 √≥rakor a K√°d√°rta Vend√©glŇĎben egy k√∂tetlen besz√©lget√©sre. Vend√©geim lesznek Hartmann Ferenc polg√°rmesterjel√∂lt √©s P√°l B√©la orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ is.

√Ėr√ľln√©k, ha elfogadn√°k megh√≠v√°somat!

Bővebben...

Jött, látott és hasbaakasztott

2010-09-28 20:08:51

Ma d√©lut√°n √ļgy 3 k√∂r√ľl, a Kossuth utc√°n, - a Posta elŇĎtt -¬†bar√°taimmal √©ppen¬†sz√≥r√≥lapoztunk, amikor j√∂tt a h√≠r, hamarosan erre j√∂n Orb√°n Viktor. A v√°ratlanul v√°rosunkba l√°togat√≥ minisztereln√∂k√∂t a h√≠rn√∂k√∂k szerint hatalmas slepp k√≠s√©rte az √©ppen utc√°n tart√≥zkod√≥k nem kis √°mulat√°ra. A h√≠r hallat√°n eg√©szen felvillanyoz√≥dtam √©n is!¬† M√°r el is k√©pzeltem, amint a minisztereln√∂k kez√©be nyomja majd valamelyik√ľnk azt a sz√≥r√≥lapot, amin a j√°r√≥kelŇĎket √©ppen arr√≥l t√°j√©koztatjuk, mennyire elhib√°zott l√©p√©s nem a szakemberek v√©lem√©ny√©re hallgatni a Jutasi-Budapest √ļt keresztezŇĎd√©s√©be¬†tervezett k√∂rforgalommal kapcsolatosan.

Bővebben...

A pálinka felszabadítása

2010-09-27 21:10:48

Nah√°t, nah√°t! Micsoda boldogs√°g! GyŇĎzt√ľnk, mondhatj√°k most megint sokan! Ma az Orb√°n korm√°ny legyŇĎzte a p√°linka elnyom√≥it √©s v√©glegesen felszabad√≠totta a legerŇĎsebb n√©pbut√≠t√≥t. A m√°rciusi ifjak annak idej√©n T√°ncsicsot szabad√≠tott√°k ki, Orb√°n√©k meg a P√°link√°t (az ad√≥ fogs√°g√°b√≥l). S nekik is v√©r n√©lk√ľl siker√ľlt forradalmat csin√°lni. Egy tanult bar√°tom mondta ma, nagyon √ľgyesek ezek a fi√ļk! Tarol√°s lesz vas√°rnap! Minden nap bejelentenek valami nagyon "pozit√≠vat".

Bővebben...

Itt valaki rep√ľlni fog

2010-09-27 14:22:00

Szerd√°n √≠rtam a honlapomon, hogy 2013-t√≥l lehet csak a 16%-os ad√≥kulcs bevezet√©s√©vel sz√°molni. Nem magamt√≥l tal√°ltam ezt ki, hanem egy a Magyar Nemzetnek nyilatkoz√≥ p√©nz√ľgyi √°llamtitk√°r nyilatkozat√°t megismerve √°ll√≠tottam. Szeg√©ny K√°rm√°n Andr√°s alatt lehet, hogy m√°ris inog a sz√©ke? V√°ltozatlanul √°ll√≠tom, hogy egy okos, a szakm√°j√°hoz √©rtŇĎ korm√°nytagr√≥l van sz√≥.

Bővebben...

Zongor okkal korhol

2010-09-26 10:52:26

√Ėr√∂m√∂mre r√©g√≥ta ismerhetem Zongor G√°bort. Nemcsak kiv√°l√≥ festŇĎmŇĪv√©sz, hanem politikusk√©nt is tiszteletre m√©lt√≥an teljes√≠tett. √ögy tudom, sajnos letette a "lantot". A mai N√©pszabads√°gban¬†vele k√©sz√≠tett interj√ļ igencsak figyelemrem√©lt√≥. Ha teheti, olvassa el felt√©tlen√ľl. Egy kis r√©szlet: Becsl√©sek szerint csak a fŇĎpolg√°rmester szem√©lye k√∂zvetlen√ľl t√≠zezer ember sors√°t √©rinti. Ha tarol a Fidesz, a m√ļzeumŇĎrtŇĎl a gondoz√°si k√∂zpontosig mindenkit lecser√©lnek?

Bővebben...

Kamp√°nycsend? Az meg mi?

2010-09-26 10:08:19

Vicces, ahogy legut√≥bb a parlamenti 2/3-os p√°rt m√≥dos√≠totta a v√°laszt√°si t√∂rv√©nyben a kamp√°nycsend idŇĎtartam√°t! Most m√°r csak vas√°rnap nulla √≥r√°t√≥l este h√©tig, az urn√°k z√°r√°s√°ig lesz elvileg kamp√°nycsend.Gyakorlatilag meg nem lesz. Elk√©pzelem, hogy mi minden t√∂rt√©nik majd itt 6 nap m√ļlva szombaton.¬†

Bővebben...

Pedagógusok, szervezkedjetek!

2010-09-26 09:37:15

Az elm√ļlt 20 √©vben √©vrŇĎl-√©vre cs√∂kkent a pedag√≥gus t√°rsadalom "immunrendszer√©ben" a v√©dekez√©si hajlam. Igen, mondhatom, hogy v√©dekez√©si, hisz a jogaik nem felt√©tlen√ľl sz√©lesedtek, hanem ink√°bb folyamatosan csorbultak √©s m√©gsem kiab√°lt emiatt szervezetten senki. (Itt az ideje a pedag√≥gus t√°rsadalom szervezeti form√°i √ļjra√©leszt√©s√©nek! - ElsŇĎseg√©lyre van sz√ľks√©g√ľnk!)¬†

Bővebben...

A miniszter is fecseg

2010-09-25 20:06:18

T√≥th √Ākos mai N√©pszabads√°g online-on¬†fellelhetŇĎ √≠r√°s√°t¬†olvasva nekem a FecsegŇĎ TipegŇĎk Tommyja jutott valami√©rt az eszembe. T√≥th √Ākossal n√©mik√©pp "vitatkozva" azt hiszem, nem okoz ez m√°r nagy traum√°t √©s a v√°laszt√°sokig h√°tral√©vŇĎ egy h√©tben nem ront majd a Fidesz es√©lyein egy szemernyit sem.¬†A v√°laszt√°st¬†k√∂vetŇĎen pedig egyenesen j√≥l fog j√∂nni, hisz el lehet majd mondani, ŇĎk ezt egy√°ltal√°n nem titkolt√°k. SŇĎt, bizony√°ra mondt√°k m√°r tavasszal is, csak √©rthetetlen okokb√≥l mi valahogy akkor nem akartuk meghallani.

Bővebben...

√öjra Fidesz?

2010-09-25 05:57:20

Mi√©rt is? A tot√°lis hatalom¬†megteremt√©se √©rdek√©ben? Mert ha az √∂nkorm√°nyzatokban is 2/3-os¬†t√∂bbs√©gre tesznek szert, ne sz√°m√≠tson senki semmi j√≥ra. Eg√©szen pontosan az ne sz√°m√≠tson semmi j√≥ra, akinek m√©g van az √°ltaluk helyesnek tartott elk√©pzel√©stŇĎl elt√©rŇϬ†elk√©pzel√©se. Aki vel√ľk szemben mer ellenv√©lem√©nyt megfogalmazni, az tulajdonk√©ppen m√°r nincs is.

Bővebben...

Magyarorsz√°g 2030

2010-09-23 11:32:53

Ha m√°r nagy vonalakban foglalkoztam azzal, mi fog v√°rhat√≥an 2013-ban megt√∂rt√©nni, √©rdemes kicsit t√°volabbra is tekinteni. Egy¬†olyan √≠r√°st,¬†√©s √≠gy egy olyan¬†v√≠zi√≥t aj√°nlok most sz√≠ves figyelm√ľkbe, ami ŇĎszint√©n rem√©lem, hogy 20 √©v m√ļlva is v√≠zi√≥ marad √©s nem v√°lik val√≥s√°gg√°.

Ha kíváncsi Föld S. Péter írására (fsp) ide kattintva elolvashatja.   

Bővebben...

16%-os adókulcs csak 2013-tól

2010-09-22 19:37:32

J√ļlius 27-√©n √≠rtam az al√°bbi bejegyz√©st a Facebookra: "Janu√°rt√≥l Magyarorsz√°g √°t√°ll az egykulcsos szem√©lyi j√∂vedelemad√≥ra, hogy az √°t√°ll√°s h√°ny √©vet vesz ig√©nybe, az egy m√°sik k√©rd√©s - jelentette ki Orb√°n Viktor minisztereln√∂k."
Seg√≠ts√©g! Megmagyar√°zn√° nekem valaki, hogy lehet valamit √ļgy bevezetni janu√°rt√≥l, hogy a bevezet√©se v√°rhat√≥an √©veket vesz majd ig√©nybe? Lesz aki 16%-ot ad√≥zik √©s lesz aki majd csak √©vek m√ļlva teszi ugyanezt? Nagyon nem √©rtem!

Bővebben...

Lakossági Fórum Rátóton

2010-09-22 18:38:45

Tisztelt Gyulafirátótiak!

2010. szeptember 23-√°n (cs√ľt√∂rt√∂k√∂n) 18.00-kor sok szeretettel v√°rom √Ėn√∂ket a gyulafir√°t√≥ti MŇĪvelŇĎd√©si H√°zban megrendez√©sre ker√ľlŇĎ lakoss√°gi f√≥rumomon. Sok Gyulafir√°t√≥ti mellett vend√©gem lesz Hartmann Ferenc, az MSZP polg√°rmesterjel√∂ltje¬†√©s P√°l B√©la orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ is.¬†J√∂jj√∂n el √©s mondja el a v√©lem√©ny√©t √©s javaslatait √Ėn is!

Bővebben...

A Védegylet és a csecsszopó

2010-09-21 19:23:14

Vajon ki eml√©kszik m√©g arra, hogy 2006-ban egy √ļj form√°ci√≥ milyen v√°laszt√°si √≠g√©retekkel indult a helyhat√≥s√°gi v√°laszt√°sokon? Nem csoda, ha megkoptak eml√©keink, mert a sikeres v√°laszt√°si sz√∂vets√©g l√©tes√≠t√©se √≥ta √©s manaps√°g is, mintha ink√°bb titkolni sz√°nd√©kozn√°nak a V√©degylet Veszpr√©m√©rt Egyes√ľlet egykori tagjai, hogy kik is voltak ŇĎk a politikai palett√°ra l√©p√©s√ľkkor.

Bővebben...

A hatalom fogs√°g√°ban

2010-09-21 19:11:55

"B√°r a hatalma m√°r most is csaknem kiz√°r√≥lagos: semmilyen alkotm√°nyos vagy politikai ellens√ļlya nincsen ‚Äď ŇĎ m√©gsem tŇĪnik el√©gedettnek. A von√°sai d√ļltak, az arc√°n fesz√ľlts√©g, a r√°ncok m√°r nem tudnak rajta elsimulni. L√°that√≥an megviselte ŇĎt a nyolc√©ves ‚Äěsz√°mŇĪzet√©s‚ÄĚ. Ami ut√°n ‚Äď b√°rmily meglepŇĎen hangzik ‚Äď nagyon egyed√ľl maradt. A r√©gi Fidesz fŇĎ ereje: a politikailag egy√ľtt szocializ√°l√≥dott, az egym√°sban val√≥ felt√©tlen bizalom alapj√°n √∂sszetart√≥, kifel√© z√°rt, bel√ľl demokratikus f√©rfik√∂z√∂ss√©g r√©g a m√ļlt√©."

Bővebben...

Megh√ľly√ľl a belv√°ros?

2010-09-20 19:30:00

A tisztelt olvas√≥ elsŇĎ gondolata az lehet, hogy tal√°n √©n h√ľly√ľltem meg. Hisz a Veszpr√©mi Tv-ben a mai h√≠rad√°s c√≠me is az, meg√ļjul a belv√°ros. Ha k√≠v√°ncsi a tv h√≠rad√≥s anyag√°ra, ide kattintva¬†megn√©zheti!¬†√Čn m√©gis azt mondom, nem annyira meg√ļjulni, mint a meg√ļjul√°sba beleh√ľly√ľlni fognak az ott lak√≥k. Mire alapozom ezt a meg√°llap√≠t√°som? √Čdesany√°m ott¬†lakik a belv√°rosban. Naponta bukd√°csolok a csatorna√©p√≠t√©si projekt miatt a frissebbn√©l, frissebb buck√°kon. Parkol√°sra m√°r gondolni sem merek.

Bővebben...

igaz-hamis

2010-09-19 20:02:20

Egy b√∂lcs √∂reg bar√°tom h√≠vta fel az al√°bbiakra - level√©ben- a figyelmem. 4 √©vvel ezelŇĎtt Veszpr√©m v√°ros√°nak Fideszes polg√°rmesterjel√∂ltje, Debreczenyi J√°nos a v√°roslak√≥knak ingyenes parkol√°st √≠g√©rt. K√©sŇĎbb kudarc√°t azzal magyar√°zta, polg√°rmesterk√©nt ezt m√°r az√©rt nem √°llt m√≥dj√°ban megtenni,¬†mert ŇĎ ugyan elŇĎterjesztette ezt a k√©pviselŇĎtest√ľlet sz√°m√°ra, de az sajnos leszavazta.

Bővebben...

Ostrom

2010-09-19 18:56:11

4 √©vvel ezelŇĎtt ennek a napnak a hajnal√°n egyesek szerint forradalm√°rok, m√°sok szerint a csŇĎcsel√©k vette p√°r √≥r√°ra a birtok√°ba az MTV - sz√©kh√°z √©p√ľlet√©t. Tegnap reggel √≥ta a m√©dia v√°ltakoz√≥ intenzit√°ssal eml√©kezik meg a t√∂rt√©ntekrŇĎl. Nekem hat√°rozottan olyan az √©rz√©sem,¬†t√∂bbs√©g√ľk el√©gg√© egyoldal√ļan. V√°ltozatlanul nem f√©r a fejembe, hogy amikor ezekrŇĎl az esem√©nyekrŇĎl besz√©l√ľnk, kev√©s sz√≥ esik vagy sz√≥ sem esik p√©ld√°ul a rendŇĎr√∂k s√©r√ľl√©seirŇĎl.

Bővebben...

Veszprém holnap

2010-09-19 05:38:04

Elk√©sz√ľlt a veszpr√©mi szocialist√°k leg√ļjabb kiadv√°nya Veszpr√©m holnap c√≠mmel. Hamarosan a postal√°d√°jukban is megtal√°lj√°k, de ha m√°r most van kedv√ľk beleolvasgatni, akkor azt ide kattintva is megtehetik! √Ėr√ľln√©k, ha v√©lem√©ny√ľket megosztan√°k velem. A honlapomon megadott e-mail c√≠mekre v√°rom megjegyz√©seiket. Sz√©p vas√°rnapot mindenkinek!

Bővebben...

Soha többé 13. havi?

2010-09-18 20:10:18

Van egy olyan meg√©rz√©sem, kevesen eml√©keznek m√°r arra, annak idej√©n a Fidesz nem szavazta meg a 13. havi nyugd√≠j bevezet√©s√©t. Indokl√°sul azt mondta, nem √©rt egyet azzal, hogy fokozatosan vezetik be. Ha rajta m√ļlna, ŇĎ m√°r a bevezet√©s√©nek az √©v√©ben megadta volna az egyhavit. A cs√ļnya szocik, meg √©vente egy hetivel adtak t√∂bbet √©s 4 √©v alatt jutottak el a teljes plusz egyhavi megad√°s√°ig. Addigra kb. ki is der√ľlt, nem fogja hossz√ļ t√°von elviselni ezt a pluszterhet a k√∂lts√©gvet√©s.

Bővebben...

T√ļlhatalom

2010-09-18 19:13:57

Ki gondoln√°, hogy egy ilyen kisv√°rosban a sajt√≥ m√°r napjainkban is ennyire igyekszik (k√©retlen√ľl is) kiszolg√°lni a helyi hatalmat. Most, hogy az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°s itt van a nyakunkon¬†√©s a legt√∂bben-√©rthetŇĎ okokb√≥l-¬†teljesen lefutottnak √©rzik a "meccset", tal√°n nem is csoda, hogy a m√©dia munkat√°rsainak egy j√≥ r√©sze¬†sem akar kock√°ztatni. Legt√∂bbj√ľk sutba dobja elveit √©s lehet, hogy savany√ļ pof√°val, de al√°veti mag√°t a m√©g ki sem mondott elv√°r√°soknak.

Bővebben...

Rémhír vagy alternatíva

2010-09-17 15:53:28

Kedves Olvasó!

Aj√°nlom az √°tlalam le√≠rtak elolvas√°sa elŇĎtt, hogy hallgassa meg a Youtube-on el√©rhetŇĎ hanganyagot a szeptember 16-i k√∂zgyŇĪl√©snek arr√≥l a 10 perc√©rŇĎl, ami az Ar√©na parkol√≥j√°nak √©rt√©kes√≠t√©s√©vel kapcsolatos vit√°t tartalmazza. A hanganyagot a veszpr√©mi index tud√≥s√≠t√≥ja-Csicsics Rich√°rd-tette el√©rhetŇĎv√©. Ide klikkelve¬†tal√°lja meg a hangfev√©telt!¬†

Bővebben...

Viadukt projekt

2010-09-15 17:17:12

Nem szeretn√©k √ľnnepront√≥ lenni, de a veszpr√©mi viadukt fel√ļj√≠t√°s√°nak h√≠r√©rŇĎl nekem az jutott eszembe, ennek az √©gisze alatt oldj√°k meg -meggyŇĎzŇĎd√©sem szerint rosszul- a Jutasi-Budapest √ļt keresztezŇĎd√©s√©ben a k√∂rforgalom ki√©p√≠t√©s√©t. Saj√°t forr√°sb√≥l pedig egy √ļjabb alulj√°r√≥ √©p√ľl, amit el√©gg√© el nem √≠t√©lhetŇĎ m√≥don¬†"Debreczenyi √°roknak" neveztem el. A k√∂rforgalomnak is adtam nevet. "Br√°nyi k√∂r√∂nd"-nek h√≠vhatj√°k majd szerintem- nem felt√©tlen√ľl a maxim√°lis tisztelet megad√°s√°val- ezt a k√∂rforgalmat a veszpr√©miek.

Bővebben...

Veszprém eladó?

2010-09-15 15:18:31

ElsŇĎ l√©p√©sk√©nt persze nem az eg√©sz v√°ros, csak az Ar√©na parkol√≥ja. Holnap a k√∂zgyŇĪl√©s el√© viszi a gazdas√°gi bizotts√°g eln√∂ke az elm√ļlt 4 √©v kudarc√°nak beismer√©sek√©ppen a Veszpr√©m Ar√©na parkol√≥j√°nak √©rt√©kes√≠t√©si terv√©t! Ezzel nemcsak a ciklus gazdas√°gi programja, hanem ŇĎ maga -a t√∂bbs√©g√©vel, polg√°rmesterrel √©s alpolg√°rmesterekkel¬†egy√ľtt- megbukott! A k√©ts√©gbeesett l√©p√©st vajon milyen egy√©b k√©ts√©gbeesett l√©p√©sek k√∂vetik majd?

Bővebben...

Közbiztonság

2010-09-14 13:38:04

2010. m√°jus 11-√©n √≠rt√°k ezt az √ļjs√°gok: √ďzdon kezdŇĎd√∂tt meg a Fidesz √∂t √°llom√°sb√≥l √°ll√≥ nemzeti konzult√°ci√≥ja. Orb√°n Viktor leendŇĎ minisztereln√∂k megism√©telte a p√°rt k√∂zbiztons√°ggal kapcsolatos kamp√°ny√≠g√©reteit. Az √ļj korm√°ny megalakul√°sa ut√°n k√©t h√©ten bel√ľl √©rz√©kelhetŇĎ a javul√°s a k√∂zbiztons√°gban, mondta Orb√°n Viktor a Fidesz nemzeti konzult√°ci√≥j√°nak elsŇĎ √°llom√°s√°n √ďzdon.

Bővebben...

MegszŇĪnik a n√©pszavaz√°s int√©zm√©nye?

2010-09-14 13:12:57

Tudom, hogy sokaknak most nem ez a legfŇĎbb gondja, de m√©giscsak a demokr√°cia "t√∂r√©kenys√©g√©re" utal, ahogyan manaps√°g a Tisztelt H√°z falain bel√ľl √©s k√≠v√ľl is zajlik, illetve amennyire elbagatelliz√°lva nem zajlik a n√©pszavaz√°s int√©zm√©nye k√∂r√ľl vita. Vajon szavazunk majd a k√∂zelj√∂vŇĎben p√©ld√°ul olyan k√©rd√©sekrŇĎl is, hogy ‚ÄěEgyet√©rt-e √Ėn azzal, hogy az √ļj alkotm√°ny preambuluma hivatkozzon Istenre?‚ÄĚ

Bővebben...

M√°rai kr√≥nik√°s √©s j√∂vŇĎbel√°t√≥ volt?

2010-09-13 17:24:02

AmirŇĎl itt olvashat, azt 1933 janu√°rj√°ban tud√≥s√≠t√≥k√©nt √≠rta M√°rai. Nincs r√° garancia, hogy valami hasonl√≥ nem j√°tsz√≥dhat le a j√∂vŇĎben. "√Čn h√°romsz√°z emberrel kezdtem, ma tizenk√©tmilli√≥ √°ll m√∂g√∂ttem. √Čn vagyok a n√©met v√°laszt√≥k √∂tven sz√°zal√©k√°nak vez√©re - (nem igaz) - holnap hatvan, holnaput√°n nyolcvan, j√∂vŇĎre sz√°z sz√°zal√©k az eny√©m." (Mindezt tizenharmadik √©ve, monotonul, mindig ugyanazt.) ‚Äě√Čn mobiliz√°lom a tŇĎk√©t a Harmadik Birodalomban, √©n adok munk√°t mindenkinek, √©n irtom ki az ŇĎs ellens√©get.‚Äú

Bővebben...

Az ördög a részletekben rejlik

2010-09-12 06:01:59

Az elm√ļlt napokban haz√°nkra n√©zve kedvezŇĎ h√≠rk√©nt jelent meg a gazdas√°gi lapokban √©s azok online¬†fel√ľletein, hogy a nemzetk√∂zi versenyk√©pess√©gi rangsorban a k√∂z√©pmezŇĎnyben vagyunk √©s hat helynyit jav√≠tottunk poz√≠ci√≥nkon¬†az elŇĎzŇĎ helyzet√ľnkh√∂z k√©pest. Most sokan gondolhatj√°k, √≠me ez m√°r a II.¬†Orb√°n korm√°ny elsŇĎ sz√°z napj√°nak term√©keny idŇĎszak√°t jelenti. Megint m√°sok azzal magyar√°zz√°k, hogy Bajnai Gordon j√≥ munk√°t v√©gzett √©s eredm√©nyre vezettek a megszor√≠t√≥ int√©zked√©sek.

Bővebben...

Lopakod√≥ diktat√ļra

2010-09-11 18:41:29

P√°r hete m√°r olyan h√≠r jutott el hozz√°m, hogy a G√≥lyav√°r az eddigiektŇĎl elt√©rŇĎ m√≥don nem¬†lehet helysz√≠ne¬†olyan f√≥rumnak, ahol Gyurcs√°ny Ferenc volt minisztereln√∂k is felsz√≥lal. Nyilv√°n f√©lnek, gondoltam.¬†Azt√°n tegnap m√°r t√∂bb internetes port√°lon is foglalkoztak azzal, hogy a Kossuth Klub sem engedi be a Fapados Alap√≠tv√°ny rendezv√©ny√©t.¬†¬†Megijedtek valamitŇĎl tal√°n ŇĎk is?

Bővebben...

3031 értelmetlen halál

2010-09-11 16:26:02

Ma √©ppen 9 √©ve annak a borzalomnak, ami megv√°ltoztatta a vil√°got. Azon a napon a h√≠rad√°sok csak ezzel az esem√©nnyel foglalkoztak. Olyasmit olvashattunk a k√∂zvet√≠tett¬†k√©peken l√©vŇĎ feliratoz√°son, hogy kit√∂rt a h√°bor√ļ¬†√©s megt√°madt√°k Amerik√°t!¬†Mivel a testv√©rb√°tyj√°m¬†az USA-ban √©l √©s nem sokkal a trag√©dia elŇĎtt csal√°dj√°val egy√ľtt √©pp New Yorkban j√°rt, sz√°momra k√ľl√∂n√∂sen megr√°z√≥ volt mindaz, ami¬†ott t√∂rt√©nt.

Bővebben...

Hajszálrepedés

2010-09-11 15:37:51

"B√≠r√≥s√°ghoz fordult a KDNP s√ľmegi szervezete, annak meg√°llap√≠t√°s√°t k√©rve, hogy a Fidesz S√ľmegen megt√©veszti a v√°laszt√≥kat. A b√≠r√≥s√°g p√©nteken elutas√≠totta a k√©relmet - t√°j√©koztatott Nagy L√°szl√≥, a KDNP s√ľmegi szervezet√©nek eln√∂ke"

Tov√°bbi r√©szletek a H√ćR 24-en ide klikkelve olvashat√≥ak.

Bővebben...

Che és Orbán

2010-09-11 07:38:08

"Sosem v√°gytam a bankrendszerrel szembeni k√ľzdelem Che Guevar√°j√°nak szerep√©re. K√©nytelenek¬† voltunk meghozni n√©h√°ny olyan √©sszerŇĪ d√∂nt√©st, melyek a v√°laszt√≥k igazs√°g√©rzet√©vel is tal√°lkoztak" - mondta a bankad√≥val kapcsolatban Orb√°n.

Bővebben...

A történelem ismétli önmagát?

2010-09-08 17:42:12

Szeptember 21-√©n lesz hetvenh√©t √©ve, hogy megkezdŇĎd√∂tt Lipcs√©ben a Reichstag-per. Az elŇĎzm√©nyekrŇĎl csak r√∂viden: G√∂ring, az SA-nak, a n√°ci p√°rt f√©lkatonai alakulat√°nak legfŇĎbb vezetŇĎje szervezte meg febru√°r 27-√©re a Reichstag-t√ľzet. A gy√ļjtogat√°st a Goebbels vezette propaganda-g√©pezet kommunista mer√©nyletnek minŇĎs√≠tette, a helysz√≠nre sietŇĎ Hitler kijelentette: "Most nincs kegyelem, aki az utunkba √°ll, azt le√ľtj√ľk. A n√©met n√©p nem lenne meg√©rt√©ssel a l√°gys√°g ir√°nt. Ahol megjelennek, minden kommunista funkcion√°riust lel√∂v√ľnk. A kommunista k√©pviselŇĎket m√©g az √©jjel fel kell akasztani. Mindent lefoglalni, ami a kommunist√°kkal kapcsolatban √°ll. A szoci√°ldemokrat√°k ir√°nt sincs k√≠m√©let."

Bővebben...

√öjra √©s √ļjra

2010-09-08 08:17:57

Tudom r√©gi vicc,¬†de nekem¬†eszembe jut idŇĎnk√©nt. Az√©rt mert tal√°l√≥. "Ki az abszol√ļt sov√°ny? Aki k√©tszer ugrik a v√≠zbe, hogy egyszer csobbanjon!" Mi√©rt is jutott √©ppen most eszembe? Mert a Fidesz j√ļnius v√©ge ut√°n tegnap √ļjra bemutatta a jel√∂ltjeit itt Veszpr√©mben. S a helyi m√©dia¬†mostans√°g egyre szervilisebb√© v√°l√≥¬†vezetŇĎi (tisztelet a kiv√©telnek)¬†el is k√ľldt√©k erre a rendk√≠v√ľl "fontos" esem√©nyre tud√≥s√≠t√≥ikat. Mert√©k volna az ellenkezŇĎj√©t tenni!

Bővebben...

Nek√ľnk a realit√°s kev√©s

2010-09-07 20:06:57

‚ÄěNek√ľnk a realit√°s kev√©s, mi nem √©rj√ľk be az adott vil√°g kereteivel. Mi nemcsak a realit√°st, mi a val√≥s√°got is akarjuk.‚ÄĚ Mindezt ma mondta Orb√°n Viktor az elsŇĎ 100 napot √©rt√©kelŇĎ besz√©d√©ben. Nos, a val√≥s√°g ma az, hogy √ļjabb t√∂rt√©nelmi m√©lyponton j√°r a forint a sv√°jci frankkal szemben. √Ėt √≥ra ut√°n egy frank√©rt m√°r t√∂bb mint 224 forintot k√©rtek a bankk√∂zi devizapiacon. 1CHF=224 HUF

Bővebben...

ViharfelhŇĎk gy√ľlekeznek

2010-09-06 18:01:52

Ezermilli√°rdos forr√°skivon√°sok

Kezdhetn√©m √≠gy: Napr√≥l-napra fogy a bizalom. Egyre zajosabban csikorognak m√°r a fogaskerekek. Fogy√≥ban a hazugs√°g olaja. M√°r nem sok√°ig¬†lehet eltitkolni a v√°laszt√≥k elŇĎl, mi v√°r r√°juk a k√∂vetkezŇĎ k√∂lts√©gvet√©si √©vben. Eg√©szen bizonyos vagyok abban, hogy az igazs√°g sokaknak¬†fog nagyon f√°jni. Mi lesz akkor, ha nem lehet majd visszamutogat√°ssal megszel√≠d√≠teni a t√∂rni √©s z√ļzni is k√©sz t√∂megeket?

Bővebben...

Betilthatják a népmeséket?

2010-09-05 17:26:01

V√©gleg leker√ľlhet a k√©pernyŇĎkrŇĎl a M√©zga csal√°d?

A H√≠rszerzŇĎn √©rdekes √≠r√°st olvashat arr√≥l, mi lehet a k√∂vetkezm√©nye annak, ha a KDNP-s¬†P√°lffy Istv√°n m√≥dos√≠t√≥ javaslat√°t elfogadja a Tisztelt H√°z. P√°lffy m√≥dos√≠t√°si javaslata¬†szerint¬†a m√©diaszolg√°ltat√°sok nem s√©rhetik a h√°zass√°g √©s a csal√°d int√©zm√©ny√©t.¬†

√ćme az √≠r√°s! Klikk ide!

Csak 18 √©ven fel√ľlieknek!

Bővebben...

Merj√ľnk boh√≥cok lenni!

2010-09-05 14:11:16

Avagy mit is mondott Hoffmann Rózsa?

ElŇĎsz√∂r is id√©zz√ľk fel a h√©ten t√∂rt√©nteket. A N√©pszabads√°g online- v√°ltozat√°n, mai friss¬†h√≠rk√©nt az al√°bbiak olvashat√≥ak. "T√∂r√∂k Zsolt a Nemzeti ErŇĎforr√°s Miniszt√©rium√°nak a Szalay utcai √©p√ľlete elŇĎtt tartott vas√°rnapi sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n azt mondta: Hoffmann R√≥zsa vagy aj√°nlja fel lemond√°s√°t, vagy v√°ltsa le ŇĎt a minisztereln√∂k.¬†

Bővebben...

Mindig van tov√°bb!

2010-09-05 13:25:51

" Minden l√°nynak mondom: gy√∂ny√∂rŇĪek vagytok! √Čs a fi√ļknak, Ti vagytok a f√©rfiak!"

Most kaptam meg elektronikusan egy kedves bar√°tomt√≥l egy Youtube-on megn√©zhetŇϬ†kis t√∂rt√©net¬†linkj√©t. A k√ľzdeni akar√°s egyik legjobb, ha nem a legjobb p√©ld√°ja! Eddig nem hallottam Nick VujicicrŇĎl. Rendk√≠v√ľl megfog√≥ak az al√°bbi mondatai. " R√°j√∂v√∂k, hogy nincs kezem, hogy fogjam a feles√©gem kez√©t. De ahogy m√ļlik az idŇĎ, megtanulom fogni a sz√≠v√©t. Nincs sz√ľks√©gem k√©zre, hogy meg√©rintsem a sz√≠v√©t." Az al√°bbi kis filmecsk√©t sok-sok fiatalnak kellene megn√©zni. Megn√©zni √©s okulni belŇĎle. Tal√°n ennek a t√∂rt√©netnek¬†a megismer√©se is sokaknak seg√≠tene abban, hogy esz√ľkbe se jusson, eldobni magukt√≥l az √©letet.

No arms, no legs, no worries- Youtube

Bővebben...

Tinik bilincsben?

2010-09-03 19:19:11

"MentŇĎvel kellett a pszichi√°triai oszt√°lyra sz√°ll√≠tani a rendŇĎrs√©grŇĎl egy 15 √©ves l√°nyt, aki n√©h√°ny √≥ra ut√°n rosszul lett a elz√°r√°st√≥l: k√©t t√°rs√°t m√°r t√∂bb mint 24 √≥r√°ja ŇĎrizetben tartj√°k, a szerdai tan√©vnyit√≥ ut√°n ugyanis heccbŇĎl olcs√≥ bizsukat akartak lopni √©s lebuktak. Az egyik fogvatartott √ľgyv√©dje szerint √©rthetetlen a rendŇĎrs√©g elj√°r√°sa, a fiatalkor√ļak elismert√©k √©s megb√°nt√°k tett√ľket, a k√°r megt√©r√ľlt, a b√≠r√≥s√°gi d√∂nt√©st megelŇĎzŇĎ ŇĎrizetre semmi sz√ľks√©g. A lehetŇĎs√©get a szab√°lys√©rt√©si t√∂rv√©ny augusztusban hat√°lyba l√©pett m√≥dos√≠t√°sa teremtette meg."

Bővebben...

H√°rman a ringben

2010-09-03 18:19:54

P√°r √≥r√°val ezelŇĎtt eldŇĎlt, kik sz√°llnak ringbe Veszpr√©mben a polg√°rmesteri sz√©k√©rt. A h√°rom talpon marad√≥, m√°r szeptember elsej√©n regisztr√°ltatta mag√°t. D√©lut√°n 4 k√∂r√ľl r√°n√©zve a v√°laszt√°si honlapra, m√©g a Jobbik √©s az LMP jel√∂ltje is "d√∂nt√©sre v√°rt." EbbŇĎl arra k√∂vetkeztetek, hogy leadt√°k az aj√°nl√≥szelv√©nyeiket.

K√©rd√©s, hogy mennyit? V√©lhetŇĎen keveset, b√°r errŇĎl semmit nem tudni hivatalosan.

Bővebben...

NENYI vad√°szat

2010-09-02 19:20:00

Kedves Olvasó!

ElŇĎre a NENYI-nyi √ļton!¬†

Nem mindennapi vad√°szatra h√≠vom. Vagyunk p√°ran, akik a k√∂zelj√∂vŇĎben Nenyiket szeretn√©nk elejteni. A Nenyi egy furcsa √©s rendk√≠v√ľl j√≥l rejtŇĎzk√∂dŇĎ "√°llatfaj". Az√©rt nem lehetetlen az elejt√©se. Egy sz√©p p√©ld√°nyt nekem √©ppen ma d√©lben siker√ľlt lencsev√©gre kapnom. Igaz, kicsit beleizzadtam a levad√°sz√°s√°ba.

√ćme az elejtett Nenyi: Klikk ide.

Az elejtés történetét röviden elmesélem.

Bővebben...

Leadtuk...

2010-09-02 05:43:03

A sz√ľks√©gesn√©l mindenkinek j√≥val t√∂bb szelv√©nyt gyŇĪjt√∂ttek √∂ssze a szocialist√°k Veszpr√©mben, √°ll√≠tj√°k-kedden adt√°k le a kopogtat√≥c√©dul√°kat.

Katanics S√°ndor, az MSZP k√©pviselŇĎ-jel√∂ltje √°ll√≠tja, sz√°mukra nem okozott gondot az aj√°nl√≥szelv√©nyek gyŇĪjt√©se, hisz minden egyes v√°laszt√≥ker√ľletben megfelelŇĎ sz√°m√ļ seg√≠tŇĎj√ľk volt.

BŇĎvebben ide klikkelve olvashat errŇĎl.

Bővebben...

Hoffmann R√≥zsa a FIDESZ -KDNP Horv√°th √Āgnese?

2010-09-01 16:23:33

A HirszerzŇĎn egy szerintem rendk√≠v√ľl √©rdekes¬†ellen√©rv gyŇĪjtem√©ny¬†olvashat√≥ az¬†Orb√°n Korm√°nynak eddig a k√∂zoktat√°s ter√ľlet√©n megismert √©s elind√≠tott v√°ltoztat√°saival kapcsolatosan.

A figyelemfelh√≠v√≥ c√≠met egy hozz√°sz√≥l√≥ v√©lem√©nye alapj√°n b√°torkodtam √≠gy megadni.¬†¬†"Nemzeti egys√©get, identit√°studatot erŇĎszakkal nem lehet megteremteni sem tan√°rok sem di√°kok k√∂z√∂tt. Minden ott fog eldŇĎlni, hogy a korm√°ny val√≥ban egyeztet-e majd szakmai- √©s tudom√°nyos szervezetekkel √©s a pedag√≥gusok sz√©les k√∂r√©vel"

Az egész cikket ide klikkelve olvashatja.

 

Bővebben...

Bizonyítványosztás tanévkezdéskor

2010-09-01 07:23:06

Most m√°r (sajnos) hagyom√°nyosnak tekinthetŇĎ m√≥don megeml√©kez√©st tartottunk a V√°r u. 10. elŇĎtt, a volt K√∂zgazdas√°gi Szakk√∂z√©piskola egyre elhanyagoltabb √°llapotban l√©vŇĎ √©p√ľlet√©nek bej√°rata elŇĎtt.

Bővebben...

A becsapott orsz√°g

2010-09-01 06:41:34

Azonnali nagyar√°ny√ļ ad√≥cs√∂kkent√©st √≠g√©rtek. Ezzel szemben az √ļj korm√°ny ad√≥int√©zked√©sei √∂sszess√©g√©ben n√∂velik az √∂sszes beszedett ad√≥t. R√°ad√°sul mik√∂zben a munkab√©rt terhelŇĎ j√°rul√©kcs√∂kkent√©srŇĎl sz√≥nokoltak, most m√©gis a v√°llalatok nyeres√©gad√≥j√°t cs√∂kkentett√©k. EttŇĎl nem lesz t√∂bb munkahely.

Gyurcsány Ferenc legfrissebb blogbejegyzését ide kattintva olvashatja

 

Bővebben...

Elbocs√°t√≥ sz√©p √ľzenet

2010-08-31 11:50:57

Levelet hozott a posta

Igen, levelet kaptam a Nemzeti ErŇĎforr√°s Miniszt√©rium√°t√≥l. A bor√≠t√©kon j√≥l l√°that√≥, hogy a¬†k√ľldem√©nyt¬†2010. augusztus 25-√©n adt√°k fel Budapesten. A¬†¬†felad√°st√≥l sz√°m√≠tott k√©t napon bel√ľl¬†annak rendje √©s m√≥dja szerint, m√°r a postal√°d√°mban is volt a miniszteri lev√©l.

Bővebben...

Sz√°rnyalunk

2010-08-30 18:07:10

 

Csak kapkodom a fejem

Egyik h√≠rport√°lr√≥l a m√°sikra "ugr√°lok". K√∂zben egyre jobb a kedvem. √ögy √©rzem nincs itt semmi baj. 8 siralmas √©v ut√°n v√©gre mer√ľnk megint egyre nagyobbakat √°lmodni. Nem a kamp√°ny zajlik, csak a Korm√°ny mŇĪk√∂dik. Napr√≥l-napra egyre jobban.

Bővebben...

Orbán értékel

2010-08-29 10:39:37

Szeptemberben értékel Orbán

A korm√°ny elsŇĎ sz√°z napj√°nak √©rt√©kel√©s√©re k√©rte Orb√°n Viktor minisztereln√∂k√∂t a Professzorok Batthy√°ny K√∂re.
Mivel a k√∂zelj√∂vŇĎben telik le az √ļj kabinet elsŇĎ sz√°z napja - ami egy korm√°nyzat kezdeti tev√©kenys√©g√©nek fontos √©rt√©km√©rŇĎje -, a Professzorok Batthy√°ny K√∂r√©nek eln√∂ks√©ge arra gondolt, megk√©rdezi a minisztereln√∂k√∂t, hogy merre, mennyire jutott ezen idŇĎszak alatt, mit l√°t optimist√°n, hol l√°t esetleg probl√©m√°kat, hib√°kat.

Bővebben...

P√°ly√°zat :)

2010-08-29 07:20:41

Kedves Olvasóm!

Az al√°bbi, a youtube-on tal√°lhat√≥ video legsikeresebb √°thangszerelŇĎj√©nek egy √ľveg minŇĎs√©gi T√∂rley pezsgŇĎt aj√°nlok fel!

A pályázat címe: Igy kell "feldaraboltatni" az ellenzéket!

√ćme a film!¬† (Bosszant√≥ Narancs)

Hat√°ridŇĎ: 2010. szeptember 17. 24.00 A p√°ly√°zatokat a katanics.mszp@gmail.com e-mail c√≠memre sz√≠veskedjenek k√ľldeni. A d√∂nt√©s elŇĎre jelzem, szubjekt√≠v lesz. :) A legjobb alkot√°st a honlapomon k√∂zz√©teszem.¬†

 

Bővebben...

Moh√°csi csata

2010-08-29 06:14:55

484 éve még mindig legfájóbb sebeink egyike

A diadalokr√≥l j√≥ megeml√©kezni, a veres√©gekbŇĎl illik tanulni. Ha megk√©rdez√©nek minket ma v√°ratlanul, mit kell tudni a Moh√°csi csat√°r√≥l, az √©vsz√°m felid√©z√©se tal√°n m√©g mindenkinek menne. Na √©s a t√∂bbi valamikor megtanult fontos ismeret visszad√°sa is?

Bővebben...

X-Faktor

2010-08-29 05:57:05

Engem meggyŇĎz√∂tt

Tegnap este le√ľltem a TV el√©, hogy megn√©zem az X-Faktort az RTL Klub csatorn√°n. Meg√©rte. Igaz√°n sok tehets√©ges ember szaladg√°l k√∂z√∂tt√ľnk, akiknek kimondottan j√≥ a hangja. Azt hallotttam, ma m√°r tudatosan hallgatnak zen√©t kismam√°k, √≠gy t√©ve muzik√°lisabb√° magzatukat.

Bővebben...

H√°tra arc!

2010-08-28 11:23:15

Vissza a m√ļltba? Ilyesmi j√°r a fejemben, mik√∂zben egy blogot olvasok.

"Az √©g √°ldja meg, az eg√©sz Uni√≥ban Magyarorsz√°gon a legkisebb az idegen nyelven tud√≥k ar√°nya. A vil√°g √©s ezen bel√ľl az Uni√≥ elsŇĎ sz√°m√ļ nyelve az angol, de m√©g azt is botr√°nyosan kevesen tudnak. Ezen akar m√©g rontani?¬†

Bővebben...

Tr√ľkk√∂s jel√∂l√©s

2010-08-28 08:08:42

Az√©rt rem√©lem nem gondolta r√≥lam azt senki, hogy ma csak az idŇĎj√°r√°ssal foglalkozom.

√Čppen olvasgatok. A neten. S meglepet√©sk√©nt hat a sz√°momra, hogy a Fidesz m√©g mindig nem fogyott ki a tr√ľkk√∂s¬†√∂tletekbŇĎl.

A fŇĎv√°ros XIII. ker√ľlet√©ben a Fidesz nem ind√≠t saj√°t jel√∂ltet. ( √Črdekes, hisz √©pp tegnap hallottam a h√≠rt, hogy a Fidesz minden√ľtt √°ll√≠t jel√∂ltet.)

Indul viszont T√≥th J√≥zsef nevŇĪ f√ľggetlen jel√∂lt is a polg√°rmesteri sz√©k√©rt.

Bővebben...

EsŇĎs szombat

2010-08-28 07:16:17

Ma reggel ránéztem Magyarország radartérképre.

 

 Radartérkép itt! 

Elkeser√≠tŇĎ a helyzet. Se kir√°ndul√°s, se fŇĪny√≠r√°s! Esetleg egy kis tv n√©z√©sre, vagy olvas√°sra az√©rt alkalmas az idŇĎ.

Bővebben...

Bankadó

2010-08-27 19:02:15

Bankadó, te drága!

A 29 pont egyikek√©nt m√©g rendk√≠v√ľl j√≥l hangzott. Sokan tapsikoltak √∂r√∂m√ľkben.

A napokban (elfogulatlannak nem igaz√°n tekinthetŇĎ)¬†m√©diacsatorn√°k m√°r √ļgy k√∂zvet√≠tett√©k a k√∂zeli bevezet√©s√©t, mintha Orb√°n Viktor eg√©sz Eur√≥p√°t √°ll√≠tan√° ezzel √ļj p√°ly√°ra.

Majd az¬†idŇĎ ki√©rleli, gondolj√°k sokan. Mindezek ellen√©re egy-k√©t "szir√©nhangot" a figyelm√ľkbe aj√°nlok.

Bővebben...

Mars kacsa √©vrŇĎl-√©vre

2010-08-26 19:05:22

2010-ben sincs földközelben a Mars

2009-ben sincs földközelben a Mars

"A Mars-kacsa √ļjra visszat√©rt! K√∂z√∂ss√©gi port√°lokon √©s e-mailben is terjed: augusztus 27-√©n akkor√°nak fog l√°tszani a Mars, mint a Hold. Nem igaz"

√ćrta mindezeket 2009. augusztus¬†24-√©n a Magyar Csillag√°szati Egyes√ľlet h√≠rport√°l√°j√°n Mizser Attila csillag√°sz, akit nagy √∂r√∂m√∂mre van szerencs√©m szem√©lyesen ismerni, ifj√ļkoromb√≥l.¬†A 70-es √©vek v√©g√©n¬†a M√°tr√°ban √©s az orsz√°g m√°s pontjain, mint az amat√∂r csillag√°szat ut√°n √©rdeklŇĎdŇĎ lelkes kezdŇĎ ismerkedtem meg vele √©s sz√°mos m√°s √©rdekes √©s √©rtelmes emberrel egy amat√∂r √©szlelŇĎt√°borban.¬†

Bővebben...

Veszpr√©mi k√©pviselŇĎjel√∂ltek

2010-08-25 19:16:15

A Jobbik az √∂t√∂dik olyan szervezet, amely a megyesz√©khely minden egy√©ni v√°laszt√≥ker√ľlet√©ben ind√≠t k√©pviselŇĎjel√∂ltet. A polg√°rmesteri sz√©k√©rt Forg√≥n√© Kelemen Judit sz√°ll majd ringbe.

H√©tfŇĎn mutatta be k√©pviselŇĎ-jel√∂ltjeit a Jobbik veszpr√©mi szervezete. A megyesz√©khelyen √≠gy minden v√°laszt√≥k√∂rzetben legal√°bb √∂ten indulnak, √°m t√∂bb helyen f√ľggetlen jel√∂ltek is megm√©rettetik magukat.

Itt tekintheti √°t az egyes v√°laszt√≥ker√ľletek jel√∂ltjeinek list√°j√°t.

Bővebben...

Jópofa

2010-08-25 18:46:19

Minden fideszes ugyan√ļgy gondolkodik?K√©t Fidesz-KDNP-s indul√≥, Cser-Palkovics Andr√°s sz√©kesfeh√©rv√°ri √©s ifj. Albrecht Gyula cs√°kber√©nyi polg√°rmesterjel√∂lt is¬†sz√≥ szerint ugyan√ļgy eml√©kszik vissza sz√ľlŇĎhely√©re, √©s pont ugyanazt gondolj√°k a politikusokr√≥l is ‚Äď der√ľl ki az MSZP √°ltal elcs√≠pett sz√≥r√≥lapokb√≥l.

Bővebben...

Andrassew Iván blogjából részletek

2010-08-25 17:51:43

A m√ļlt h√©t v√©g√©n P√°p√°n j√°rtam, mert megh√≠vott a PetŇĎfi Asztalt√°rsas√°g. Az sok kedves ember. Nagyon j√≥ volt. Ezt onnan tudom, hogy h√°rom √≥r√°n √°t besz√©lgett√ľnk, √©s nem vettem √©szre, hogy elment az idŇĎ.

√Ėr√∂mmel l√°tom - nem csak ott -, hogy egyre t√∂bb baloldali √©s liber√°lis ember √©rti meg: az a veres√©g, amit kaptunk, nem volt v√©letlen, nem volt az √∂rd√∂gtŇĎl val√≥, hanem egy folyamat, a saj√°t elh√ľly√ľl√©s√ľnk v√©geredm√©nye.

 

Bővebben...

Best of augusztus 20. Veszprémben is

2010-08-24 21:03:10

Szent István tanította meg dolgozni a magyarokat - best of augusztus 20.

A ‚Äěszilaj magyarokat dolgozni megtan√≠t√≥‚ÄĚ Szent Istv√°n; a magyar l√©lek mozdul√°sa, ami m√©lyrŇĎl j√∂vŇĎ v√°ltoz√°st jelent; a lombhullat√≥k √©s √∂r√∂z√∂ldek egy√ľttes√©bŇĎl √°ll√≥ ezer√©ves Magyarorsz√°g ‚Äď politikusaink ezen a napon sem fukarkodtak a sz√≥vir√°gokkal. Kis csokor a besz√©dekbŇĎl.

A tov√°bbiakat ide kattintva olvashatja a H√≠rszerzŇĎn!

K√©t Veszpr√©mben elmondott √ľnnepi besz√©d is szerepel a best of augusztus 20.-ban! :)

 

Bővebben...

Optimista lennék?

2010-08-22 16:10:14

Az MSZP derŇĪl√°t√≥ - Katanics S√°ndor

Választás 2010 Szausev Xénia Fotó: Melczer Zsolt (archív)

Megk√©rdezt√ľk a p√°rtok k√©pviselŇĎit, mit sz√≥lnak az aj√°nl√≥szelv√©nyek gyŇĪjt√©s√©nek r√∂vid hat√°ridej√©rŇĎl: ki optimista ki pesszimista

Katanics S√°ndor, az MSZP k√©pviselŇĎ-jel√∂ltje √°ll√≠tja, sz√°mukra nem okoz gondot az aj√°nl√≥szelv√©nyek gyŇĪjt√©se, hisz minden egyes v√°laszt√≥ker√ľletben megfelelŇĎ sz√°m√ļ seg√≠tŇĎj√ľk van.

A továbbaikat erre a szövegre klikkelve olvashatja.

Bővebben...

Az állatok érdekében

2010-08-22 12:11:38

M√©g k√©t napja sincs, hogy tŇĪzij√°t√©kkal √∂rvendeztett√©k meg (a t√∂bbs√©gi d√∂nt√©snek k√∂sz√∂nhetŇĎen) az √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎk Veszpr√©m lakoss√°g√°t. Tudom, sokan szeretik ezt a fajta √©gi l√°tv√°nyoss√°got! Id√©n¬†az orsz√°g sz√°mos nagyv√°ros√°ban √©s telep√ľl√©s√©n¬†vetŇĎd√∂tt fel m√©gis, -az √°rv√≠zk√°rosultak megseg√≠t√©se √©rdek√©ben- √©rdemes lenne az augusztus 20-i programb√≥l a tŇĪzij√°t√©kot elhagyni. A k√∂zgyŇĪl√©si vita sor√°n¬†sz√≥ba ker√ľlt, hogy a k√∂zp√©nzeket k√≠m√©lendŇĎ sem lenne felesleges ezt az int√©zked√©st meghozni, de most a¬†bajbajutottakon seg√≠ts√ľnk, s legy√ľnk szolid√°risak vel√ľk.

Bővebben...

Hi√°nyos t√°j√©koztat√°s k√∂zp√©nzekbŇĎl

2010-08-21 12:45:31

√ČvrŇĎl-√©vre jelentŇĎs √∂sszeget - mintegy 25 milli√≥ forintot - k√∂lt arra Veszpr√©m v√°rosa, hogy a lak√≥i t√°j√©koztat√°st kapjanak a test√ľleti √ľl√©sen t√∂rt√©ntekrŇĎl, k√∂z√ľgyeinkrŇĎl. Legut√≥bb a j√ļniusi k√∂zgyŇĪl√©sen sz√ľletett hat√°rozat arr√≥l, hogy elŇĎzetes k√∂telezetts√©gv√°llal√°s mellett j√∂vŇĎre is megterheli a b√ľdzs√©t egy ekkora √∂sszeggel a test√ľlet. A k√∂zbeszerz√©si elj√°r√°sok eredm√©nyek√©nt a Veszpr√©mi 7 Napt√≥l v√°rjuk el, hogy a v√°ros k√∂z√ľgyeirŇĎl megfelelŇĎ sz√≠nvonalon t√°j√©koztasson.

Bővebben...

Gallyazás, rétegvizek

2010-08-20 18:37:41

Ak√°r f√©l R√°t√≥t is v√≠z al√° ker√ľlhet, ha nem tal√°lunk megold√°st a csapad√©kv√≠z elvezet√©s√©re ‚Äď magyar√°zt√°k a szocialista k√©pviselŇĎk. K√©priport!¬† Katanics S√°ndor MSZP-√©s √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ √©s Hartmann Ferenc a p√°rt polg√°rmesterjel√∂ltje helysz√≠ni bej√°r√°ssal √©s terepszeml√©vel egybek√∂t√∂tt sajt√≥t√°j√©koztat√≥t tartott K√°d√°rt√°n √©s R√°t√≥ton

bŇĎvebben a Veh√≠r h√≠rport√°lj√°r√≥l

 

Bővebben...

Szelekt√≠v hullad√©kgyŇĪjt√©s

2010-08-19 07:26:55

 
Tisztelt Kádártaiak! Tisztelt Gyulafirátótiak!

 

Az al√°bbiakban olvashatj√°k a j√ļniusi k√∂zgyŇĪl√©sen napirend elŇĎtti k√©rd√©sben elhangz√≥ azon felvet√©semet, amiben igyekeztem tiszt√°zni az √Ėn√∂k k√∂z√ľl is sokakat foglalkoztat√≥ probl√©m√°k egyikek√©nt a szelekt√≠v hullad√©kgyŇĪjtŇĎ szigetek k√∂r√ľl m√°ra kialakult-szinte elviselhetetlen- helyzetet.

Bővebben...

Aj√°nl√≥szelv√©nyek gyŇĪjt√©se

2010-08-19 07:07:01

Elk√©sz√ľlt az aj√°nl√≥szelv√©nyek gyŇĪjt√©s√©t seg√≠tŇĎ, bemutatkoz√≥ kiadv√°nyom.

Aj√°nl√≥szelv√©nyek gyŇĪjt√©s√©re rendelkez√©sre √°ll√≥ idŇĎ: 2010. augusztus 19. - 2010. szeptember 3. Amennyiben aj√°nl√°s√°t el szeretn√© juttatni hozz√°m, k√©rem a k√∂vetkezŇĎ lehetŇĎs√©gek k√∂z√ľl v√°lasszon:

Bővebben...