PedagĂłgusok, szervezkedjetek!

2010-09-26 09:37:15

Az elmúlt 20 évben évről-évre csökkent a pedagógus társadalom "immunrendszerében" a védekezési hajlam. Igen, mondhatom, hogy védekezési, hisz a jogaik nem feltétlenül szélesedtek, hanem inkább folyamatosan csorbultak és mégsem kiabált emiatt szervezetten senki. (Itt az ideje a pedagógus társadalom szervezeti formái újraélesztésének! - Elsősegélyre van szükségünk!) 

A kezdeti harcos lendület, az érdekrévényesítés számos formája már csak régi szép emlék. A mindenkori hatalommal való szkanderezések eredményeként egyre inkább háttérbe szorult és mára sokat vesztett valamikori vonzásából és fényéből a hagyományosan erős és sok tagot számláló szakszervezet, a PSZ. Érzésem szerint a másik, bár mindig jóval kevesebb tagot számláló PDSZ, vezetői révén már régebben a politikai stiklik "áldozata" lett. Mi is lett most Kerpen Gáborból?

Kerpen Gábor lett az OH elnöke. Édes kis történet, ugye?

Na, de nem erről akarok ezúttal értekezni. Sokkal inkább arra akarom felhívni a figyelmet, hogy az MSZP Pedagógus Tagozata éledezik. Aki kedvet érez hozzá és már most sejti, hogy elő van készítve október 3-a utánra a kislyukú daráló a pedagógustársadalom számára is, az vegye a fáradtságot és fogadja el a meghívásukat! Meghívó ide kattintva olvasható!  

Vissza...