Ennyit az együttműködésről

2010-10-23 05:26:08

Részlet a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatból: "A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja. Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításáról döntöttek.

A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét."

Nos, hogy mindezt mennyire gondolja komolyan a Fidesz, azt legjobban Esztergomban, Szegeden vagy a legfrissebb történések alapján Dombóváron tanulmányozhatja a kedves érdeklődő.

„Azt mondja a hölgy, Dombóvár önkormányzatának fideszes frakcióvezetője, hogy nem azért nem jelentek meg hétfőn a képviselő-testületi ülésen, mert bojkottálni akarták az eseményt, ezzel ellehetetlenítve a függetlenként győztes polgármestert, hanem mert a fideszes képviselőknek épp az ülés időpontjában akadt egyéb elfoglaltságuk. Jó, valljuk be, kissé csúsztattunk az imént, a frakcióvezető ugyanis nem használta a bojkott szót, ő egyszerűen úgy fogalmazott a megyei hírportál munkatársának, hogy a fideszes képviselők „nem célzottan nem jelentek meg az ülésen”, hanem csak úgy, spontán, teljesen véletlenül.” Megyesi Gusztáv írása a nol.hu-n ide klikkelve olvasható.

Esztergomban sem csillapodnak a kedélyek és újabb izgalmas dolgok történnek. Ide kattintva olvashat erről bővebben. Kósa is "kihúzta a gyufát"!

Egy kis részlet ízelítőül:

„Higgye el, hogy van élet a pártokon kívül is!”

Miközben az esztergomi Fidesz-frakció megpróbálja ellehetetleníteni a korábbi fideszes polgármestert a választásokon legyőző Tétényi Évát, Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke azt nyilatkozta:„Ha nem ez lenne, akkor országosan arról kellene beszélni, hogy Esztergomban kialakult az MSZP, a Jobbik és az LMP szövetsége, hiszen a polgármesternőt ezzel a szövetséggel választották meg az esztergomiak a város élére.” Kósa mondata a Fidesz szimpatizánsait is felháborította.

 

Vissza...