Helyzet van!

2010-12-04 09:07:03

"A tegnapi diáktüntetés egy fontos lépés volt az elmúlt 20 év magyar demokráciájában. Bevallom, nekem nem tetszett a kiírásban az, hogy a pártpolitikát száműzték a tüntetésről, hiszen maga a tüntetés, az amiért kimentek oda az emberek, egy konkrét pártpolitikai esemény miatt történt.

Ezzel szemben ugye ott van, hogy a jogállam, a demokratikus kontroll védelme nem pártpolitikai kérdés, de jelen esetünkben mégis egy párt, egy kormány cselekvései ellen fejezték volna ki nemtetszésüket a diákok. Ha így lett volna.De ez a tegnapi tüntetés szerencsére több volt ennél, így mea culpáznom kell. Az az öt-hatszáz fiatal, aki a zuhogó hóesésben tegnap kiment oda, ténylegesen értette miről volt szó. Ténylegesen kiállt a demokráciáért. Ez nem az MSZP-s nyugdíjasok tüntetése, vagy a kétmilliós Fidesz zombik nyomulása, nem is a külvárosi elnyomott fiatalok kukaborogatása volt. Magyarországon az értelmiségi jelzőt manapság szitokszóként kell használni, remélhetőleg tegnapig. Tegnap ez a pár száz fiatal felelős állampolgárként, tudatosan cselekedett, és állt ki valamiért. Ha megnézzük az ott készült videókat, bármennyire is próbálkoztak a stábok, nem találunk olyan megszólalást, amiben nem lenne igazság, vagy cél."

Ha a további részletek is érdeklik, kattintson ide!

Az, hogy több száz fiatal egyetemista kiment az utcáinkra és ott jó hangulatban bátor beszédeket mondtak, sőt nyíltan kritizálták a FIDESZ épülő-szépülő pártállami diktatúráját (melynek neve az új alkotmány szerint állítólag Orbánisztán, államformája pedig „viktoriánus narancsköztársaság” lesz) az bizony több dolgot is jelent.
Mindenekelőtt azt, hogy a helyzet nem reménytelen. Azt, hogy a rendszerváltás óta eltelt 20 év alatt felnőtt egy új korosztály, aki bizony megszokta és megkedvelte ezt a „fránya” demokráciát.
Azt, hogy az értelmes fiatalok nem fognak tárogató-szakkörre járni az internetezés helyett, hiába szeretné ezt nagyon egy bizonyos „kesztyűbáb” államfő.

További részletek a 168 Óra Online oldalán ide klikkelve olvashatóak.

Érdemes megnézni az Origo.hu-n a videot is! Klikkeljen ide!



Vissza...