Eleve elrendelés

2010-10-30 14:22:39

Egy június 12-én Tóth Ákos tollából megjelent írásban olvastam a következő sorokat. "Meglehetősen furcsa érzés lehetett Schmitt Pál házelnöknek, amikor, tolmácsolva az Országgyűlés kérését, fölkereste a Sándor-palotában Sólyom László köztársasági elnököt, hogy az államfő mondjon beszédet a Trianon-emléknapon: akkor már bizonyosan tudta, hogy néhány hónap múlva ő költözik ebbe az épületbe. És meglehetősen furcsa érzés lehetett Sólyom Lászlónak is, hogy valószínűleg épp az az ember ül ott vele szemben, aki őt követi majd az államfői tisztségben."

 

(Forrás: ide kattintva elérhető.) Ki gondolta volna még ekkor, hogy hamarosan Sólyom László házelnökségét is "visszasírjuk".  Aki ismeri Schmitt Pál életrajzát egy percig sem vonja kétségbe, ha valaki, hát ő igazán "a szerencse fia". Az "átkosban" is tenyerén hordozta már a sors és 2003 óta, -amióta belépett a Fideszbe- politikai pályafutása hihetelten meredekséggel emelkedik felfelé. S mindezt vajon minek köszönheti? Sokan sportolói teljesítményét sem értékelik igazán nagyra, akárcsak diplomáciai teljesítményét, vagy a NOB-ban betöltött szerepét. Egészen egyszerűen mindig és mindenütt csak szolgálatkész és beilleszkedő volt. Ennyi és nem több lenne a sikerének titka? Bevallom ez engem roppant kevéssé izgat! Az viszont igen, hogy Orbán Viktor miként tudta ezt az embert ennyire "befogadóvá" tenni. Nem véletlen, hogy majdnem a Fidesz vezérkara is összeveszett rajta és Kövér házelnöki pozíciója is bizonytalanná vált, hisz ő hevesen érvelt Schmitt köztársasági elnökké jelölése ellen. Nemrég már szerepelt a honlapomon az a történet, ami majdnem kenyértöréssel ért véget. Ide klikkelve elevenítheti fel ezt a "story"-t.

Most, hogy az Alkotmánybíróság "kislyukú ledarálása" zajlik, vannak akik abban még reménykedtek, hogy Schmitt Pál megérezve történelmi szerepét, ezúttal majd a sarkára áll. Akik reménykedtek, 24 órája már ők is rádöbbenhettek, mindez valójában csak egy újabb hiú ábránd volt. A "vezér" vélhetően már júniusban nagyon jól tudta, hogy miért fenyegetőzik lemondással, ha nem fogadják el legfőbb fegyverhordozói és harcostársai Schmitt köztársasági elnökké jelölését. Másban ugyanis nem bízhatott. Tudta, ha eljön a döntő pillanat, az Alkotmánybíróság "szarvainak" letördelésére, s kompetenciáinak "elvérszegényítésére", már Áderben sem bízhat, csak Schmitt Pál "vadászkutyai hűségében". Tegnap jelent meg a Hírszerzőn: "Schmitt megszólalt: szabad az út az alkotmányos rend felszámolása előtt" címmel az az írás, ami az érthetetlen módon még mindig reménykedők számára is világossá tette, lám a remény is meghalt (ahogy a mondás tartja, persze csak utoljára). Ha érdekli az írás, klikkeljen ide !

Mindez egy kedves régi emléktárgyam, egy formás kis homokóra szemcséinek lassú pergését szemlélve jutott az eszembe. Akárcsak a kálvinisták eleve elrendelési, azaz a predesztinációra vonatkozó, kevéssé ismert elképzelése. Nem vitás, itt van már közöttünk Magyarország legújabbkori megváltója. Csak nehogy mi feszüljünk majd meg, mire bekövetkezik véglegesen a megváltásunk.

Ez a rész csak erős idegzetűeknek ajánlott. Meggondolta? Bevallom, magam sem tudom, mit mondjak az itt leírtakról. 

 

Vissza...