Igazságszérumot ivott?

2010-11-30 16:51:11

Kiderült, hogy a választások előtt nem sokkal Orbán Viktor interjút adott a Hírszerző munkatársainak, és ebben szokatlan nyíltsággal beszélt elképzeléseiről. Azt nem tudni, hogy minek a hatása alatt nyilatkozott – ez maradjon kollégáink titka – de a beszélgetést változatlan formában, az alábbiakban közzétesszük.

Ön többször is kifejtette, hogy tiszteli Sólyom László munkásságát, nagyra értékeli elnöki tevékenységét. Ez alapján okkal hihetjük, hogy nyáron, a már önök alkotta többség még egy ciklussal meghosszabbítja elnöki mandátumát.

Nem. Köztársasági elnöknek Schmitt Pált kérem föl, aki ugyan kihullott a Fidesz elnökségéből, és az elmúlt időszakban sportvezetői alkalmassága is megkérdőjeleződött, de államfőnek jó lesz. Remekül tud aláírni, és építőjellegű javaslatai lehetnek az új Alkotmányhoz, mint például a Szentkorona szerepeltetése a preambulumban.

Ön szerint ez nem fog visszatetszést kelteni saját táborában? Sólyom László igen nagy tekintélynek örvend bizonyos jobboldali körökben.

Nézzék, ellenzékben elengedtük a fülünk mellett az elnök úr kritikáit, és hagytuk, hogy a kormány eszement támogatói teljes erővel az irántunk való elfogultsággal próbálják kompromittálni őt, ahelyett, hogy kihasználták volna a köztünk lévő nézetkülönbségeket.  Ha magamból indulok ki, akkor Sólyom László nem fogja elfelejteni, hogy kiktől kapta a támadásokat, és a sértettsége fontosabb lesz az elvi-szakmai meggyőződésénél. Viszont, ha önbecsülése még sem engedi, hogy hallgasson, akkor ráküldöm a frakcióvezetőmet, hogy a szélsőjobboldaltól kölcsönzött, és minden jogi érvet nélkülöző eszmefuttatással az alkotmányt és személyesen őt tegye felelőssé az elmúlt húsz év minden politikai kudarcáért.

Ha kíváncsi a további izgalmas részletekre is, olvassa el a Hírszerző.hu-n "Előkerült Orbán Viktor megdöbbentően őszinte nyilatkozata" címmel megjelent publicisztikát ide klikkelve!

Vissza...