Hiányos tájékoztatás közpénzekből

2010-08-21 12:45:31

Évről-évre jelentős összeget - mintegy 25 millió forintot - költ arra Veszprém városa, hogy a lakói tájékoztatást kapjanak a testületi ülésen történtekről, közügyeinkről. Legutóbb a júniusi közgyűlésen született határozat arról, hogy előzetes kötelezettségvállalás mellett jövőre is megterheli a büdzsét egy ekkora összeggel a testület. A közbeszerzési eljárások eredményeként a Veszprémi 7 Naptól várjuk el, hogy a város közügyeiről megfelelő színvonalon tájékoztasson.

Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy lényeges közérdekű tudnivalók maradnak ki az egyes lapszámokból, miközben szerkesztő úr hetente örvendeztet meg minket „bölcselkedéseivel”. Darcsi úr legutóbb például azt akarta elhitetni az olvasóval, hogy az Utcazene Fesztivál mindössze pár éve pezsdíti fel városunk egyébként unalmas hétköznapjait. Arról is kioktatva a belvárosban élőket, ne akadékoskodjanak már örökké azzal, hogy némi zajjal is jár ez a jeles esemény! Glosszájában azt nem mérlegelte, hogy az utcazenével a belvárosiaknak vélhetően nem annyira a zajhatásokkal, mintsem az egyre elviselhetetlenebb közállapotokkal van baja.

 

 

 

A továbbiakat itt olvashatja:

2010. augusztus 2-án folytattam a "morgolódást"!

Hiányos tájékoztatás közpénzekből címmel egy hete megjelent írásom elküldtem a Veszprémi 7 Nap szerkesztőségének is, abban a reményben, hogy olvasói levélként esetleg megjelentetik. Az elküldéstől számított 3 órán belül meg is érkezett a gépemre a felelős szerkesztőtől az olvasottságot igazoló visszajelzés. Válasz a kérésemre, azóta sem.

Ez az írás is megjelent a veszprémi indexen.

Azóta személyes találkozásra is sor került a felelős szerkesztő és közöttem. Sajnos az álláspontok nem közeledtek. 

 

Hiányos tájékoztatás közpénzekből című írásom megjelent a

www.indexveszprem.hu hírportálon a blogrovatban 2010.július 26-án.

Vissza...