Szárnyalunk

2010-08-30 18:07:10

 

Csak kapkodom a fejem

Egyik hírportálról a másikra "ugrálok". Közben egyre jobb a kedvem. Úgy érzem nincs itt semmi baj. 8 siralmas év után végre merünk megint egyre nagyobbakat álmodni. Nem a kampány zajlik, csak a Kormány működik. Napról-napra egyre jobban.

A Népszabadság hírportálján azt olvasom, alig utazik valaki az újraindított szárnyvonalakon. (Ejnye, micsoda ünneprontás ez azoktól, akik mindezt máris górcső alá veszik!) Példaként éppen a megyénkben lévő Zirc-Veszprém szakaszt emlegetik. Néhányan előszeretettel (és számításból?) újraindításról beszélnek, pedig valójában csak járatsűrítésről van szó. Nem is olyan régóta már csak bizonyos napokon járt a vonat és így próbáltak az áprilisban a fülkék forradalmával menesztett döntéshozók spórolni és korlátozni a forgalmat. Hétvégente a turistaforgalom megőrzése érdekében, tehát a "visszaállítás" előtt is jártak a szerelvények. A Népszabadság-eléggé el nem ítélhető módon és vélhetően a kételyek erősítése érdekében- azt is olvasói elé tárja, az utasforgalmi adatokból kiolvasható, hogy még egy kisebb autóbuszt sem töltenének meg az utasok. Pedig most már azért sem kell esetleg vonatra szállnia az embereknek, hogy egy másik - a közelükben lévő, nagyobb - település postáját látogassák meg levél vagy csomagfeladás céljából. Bizonyára egészen véletlenül - semmi köze sincs ennek ahhoz, hogy a miniszterelnök-helyettes éppen a megyénkből származik, - a Veszprém megyei Küngösön újraavatták a nemrég bezárt postahivatalt. A híreket olvasva az is kiderült, idén még vagy 4-5 kispostát máshol is újraindítanak. S ha belendül a gazdaság (na és miért ne lendülne be) akkor akár 500 kispostát is újra fognak létesíteni. Mennyi új munkahely lesz ebből, gondolom én. Ezzel is közelebb kerültünk a beígért egymillióhoz. Na és miből fog mindez újra gazdaságosan működni? Nem illik a nemzet egységének megteremtése utáni pillanatokban ilyen apróságokon fennakadni.

Na, de már "lapozok" is tovább és újabb portált nyitok. Ott meg azt olvasom, hogy egy (vélhetően csak akadékoskodó és kishitű) közgazdász, bizonyos Kenneth Rogoff (naná, hogy amerikai) arról beszél, hogy Görögország a segélycsomag ellenére is csődbe megy néhány éven belül, és ugyanez a sors várhat Magyarországra is. S mindezt a kedves sógoroknak, egy osztrák lapban mondja el. Pedig már azt gondolhatnánk, hogy az osztrákok is egyre jobban kezdenek minket csodálni. Mióta kormányváltás volt, egészen bizonyosan. Azt bezzeg nem írták még meg nekik, hogy Orbán Viktor már az új világrend beköszöntét is bejelentette. Ma a külképviselet-vezetői értekezleten a Külügyminisztériumban a miniszterelnök éppen arról beszélt, hogy az új világrend már alakulóban van , így a kormány célja nem a válságkezelés, hanem a gazdasági növekedés, a nemzeti össztermék és a foglalkoztatottság növelése. Tessék, nem megmondtam? A postáskisasszonyok újraalkalmazásával, ma Küngösön, holnap ki tudja hol, már meg is történtek az első lépések. Az első lépések, amelyek ugyan kis lépések a nemzet egysége megteremtésének pillanatában, de nagy lépések a világ újrarendezésének elindításában.

Vissza...