Hajrá Magyarország, hajrá hitelesség!

2010-11-22 18:24:27

Egyetlen olyan ország van, ahol megszüntettek a költségvetési tanácsot: Venezuelában, Hugo Chavez - mondta az [origo]-nak Kopits György, a Költségvetési Tanács elnöke, aki a képviselőknek szeretett volna üzenni a parlamentben elmondott személyes hangvételű beszédével. Kopits magát és intézményét inkább pulikutyaként, mint fogatlan oroszlánként látja, szerinte a kormány óvatos volt a jövő évi költségvetéssel, de középtávon már nem ennyire bizakodó, például túl ambiciózusnak tartja a kormány egymillió munkahelyes tervét.

Orbán Viktorral milyen a kapcsolata? Szoktak egyeztetni, kikéri a véleményét? Orbán Viktort régóta ismerem. Mikor itt éltem Magyarországon a 90-es években, mint a Valutaalap képviselője, évente többször találkoztunk. Fontos volt, hogy a különböző politikai pártok vezetőit állandóan tájékoztassam véleményemről és az akkori kormánnyal való kapcsolatokról. Azt gondolom, hogy ez kölcsönösen hasznos volt. Legutoljára pedig egy éve találkokoztunk, mikor felkért, hogy mint a KT elnöke tájekoztassam a frakcióját.  Jelen helyzetemben nyilván nem az a cél, hogy egyeztetett álláspontunk legyen, ebben az értelemben nem is lenne ildomos egyeztetni. Kikérhetné a véleményem, kérhetne tájékoztatást, de nem teszi. Gondolom, nagyon el van foglalva és ez részemről rendben is van. A lényeg, hogy a függetlenségünket meg tudjuk tartani. A kormány ezt tiszteletben tartja.

Ha szeretné elolvasni az origo.hu-n a Költségvetési Tanács elnökével, Kopits Györggyel készült teljes interjút, kattintson ide!

 

Vissza...