Nyugdíjpénztárak megkopasztása

2010-10-17 18:11:51

Két cikket is figyelmükbe szeretnék ezúton ajánlani. Mindkettő a magánnyugdíj-pénztárak jövőjével foglalkozik. Azzal a jövővel, ami most meglehetősen bizonytalannak látszik. Ha jól értem, a kormány úgy készül megoldani jelenlegi pénzügyi zavarát, hogy 14 hónapig használja azok pénzét, akik a magán-nyugdíjpénztárakban bíztak eddig.S most olyan konstrukciót vázolnak várhatóan fel a Parlamentben, ami minden bizonnyal rákényszeríti a még most is a magánpénztárak mellett kitartókat, hogy menjenek vissza az "államhoz".

Az, hogy az állami nyugdíjrendszerben lesz-e bármiféle ellátásuk a visszakényszerítetteknek mire nyugdíjba vonulnak semmivel sem biztosabb, mint amit a magán-nyugdíjpénztárak garantálnak. Sőt! Az viszont nem rossz buli, hogy 14 hónapig használják a pénzünket cc. 400 milliárdot, aztán majd meglátjuk mi lesz. Ők a kormány, s egy készülődő diktatúrában ezt is következmények nélkül tehetik meg. Sokan nem látnak át ugyanis a szitán. Talán még a bankban megtakarított pénzét is lenyulhatnák a "zembereknek" ideig-óráig, ha úgy szottyanna kedvük hozzá? S ha még az EU is "átverhető", miért ne verhetnék át az állampolgárokat is? Egy biztos, akárhogyan is lesz, a magán-nyugdíjpénztárak működéséből élők is kereshetnek a jelenlegi kilátások alapján új munkahelyet. Abból az új egymillióból, amit ígértek, biztosan futja majd másikra is.A pénzpiaci elemzők szerint a következő napokban, főleg holnap, azaz hétfőn derül ki, hogy használ-e ez a terv a forintnak.

A Hírszerzőn ide klikelve olvashat egy érdekes elemző írást a történtekről. A Figyelőneten pedig ide kattintva juthat érdekes információkhoz.

 

Vissza...