Helyreigazításnak helye nincs! ( Még!)

2010-12-13 14:35:49

Sokan nem értik, miért tiltakoznak a jobboldalhoz sorolt lapok kivételével szinte egyöntetűen az országos politikai napi- és hetilapok az új médiaszabályozási tervezet ellen. A Magyar Narancs, az Élet és Irodalom, a Népszava és a 168 Óra üres címlappal jelent meg. 

A Népszabadság bejelentette, hogy ha a médiaszabályozás tartalmán nem változtat alapvetően és gyökeresen az Országgyűlés, akkor az Alkotmánybírósághoz fordul, hátha ők még helyre tudják igazítani a kétharmados többséget. Mindez a jobboldali sajtót egyelőre csak gúnyolódásra késztette. A Szalai Annamária vezette médiatanács a múlt péntek délután helyreigazítási kérelmet juttatott el a Népszabadságnak az aznap a lapban, illetve a Népszabadság online kiadásában megjelent Élve filézett közmédia: csak 48 dolgozójuk marad a vezéreknek című cikk Szalai Annamáriát érintő állítólagosan valótlan állításai miatt.

Itt tartunk. A médiatanács elnökének kérelmét azonban addig is, a legnagyobb tisztelettel bár, visszautasítjuk, álláspontunk szerint az általuk megfogalmazott pontokban helyreigazításnak helye nincs. Amennyiben Tóth Ákosnak a Népszabadságban megjelent írására teljes egészében kíváncsi, kattintson ide!

 

Vissza...