Kampánycsend? Az meg mi?

2010-09-26 10:08:19

Vicces, ahogy legutóbb a parlamenti 2/3-os párt módosította a választási törvényben a kampánycsend időtartamát! Most már csak vasárnap nulla órától este hétig, az urnák zárásáig lesz elvileg kampánycsend.Gyakorlatilag meg nem lesz. Elképzelem, hogy mi minden történik majd itt 6 nap múlva szombaton. 

Lehet, hogy tévedek (bárcsak így lenne), de érzésem szerint ahol a mai hatalomnak egy cseppnyi félnivalója is akad, s az általa támogatott és hőn "óhajtott" jelölt alatt inogni látszik a léc, ott egészen biztosan találhatunk majd szombaton a postaládákban a választási bizottság által ki nem deríthető forrásból származó szóróanyagokat. S ezeken a szóróanyagokon mit ad Isten, nem az esélyesről, hanem az esélyesre veszélyesről fognak "kiderülni" olyan - később majd cáfolható - dolgok, ami elbizonytalaníthat választókat. Persze aki azt gondolja, én már megint rémeket látok, az csak nyugodtan legyintsen rám! Én aznap ki sem nyitom a postaládámat! :)

Nem is olyan régen - valamivel több mint 4 éve - egy nagy ember igazán érdekeseket mondott a választási bizottságok esetleges kifogásaira előre reagálva. "Engem is piszkálni fognak, mert az ellenfelet elmarasztalta az Országos Választási Bizottság, hogy telefonon országosan még biztattak szavazási részvételre, de következménye nem lett. Úgyhogy én is biztatok szombaton és vasárnap a talpon maradt összes kerületben az én hangomon megy a szavazásra való felhívás, amiért majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot. De az ellenfél is ezt csinálja, nem tudom mást tenni, ha az ellenfél is ezt csinálja, nekem is meg kell tenni." - mondja a felvételen Orbán Viktor.  

Aki szeretné a további részleteket is feleleveníteni, ide klikkelve megteheti. Az Indexen ma is megtalálhatóak a fontos részletek.

Vissza...