Pengeváltás

2010-10-21 18:57:12

Mottó: "Első pont. Kívánjuk a sajtó szabadságát, a censura eltörlését." Gondolnák azt, hogy a helyi sajtókiadványok egyikének a szerkesztője elismeri, hogy hazudtak, és az elnézéskérés helyett mégis neki áll feljebb? Vajon miért lehet ez ma így? Közel 25 millió Ft-ért vásárol az önkormányzat "szolgáltatást" a Veszpémi 7 Naptól. A magamfajta laikus azt feltételezte, ha már igyekeznek is kedvezni a helyi Fideszes többségnek, arra azért legalább figyelnek, hogy ne hamisítsák meg a valóságot és korrekt tájékoztatást adjanak ekkora összegért cserében.

 Tévednek, ha hozzám hasonló módon gondolkodtak erről. Nálunk ez ma nem így működik. Itt egy konkrét példa minderre. A levelezés "szóról szóra" így zajlott. 

ĂŤme:

Tisztelt Felelős Szerkesztő Úr!

Bízva abban, hogy valóban felelős a magatartása, kérem az önkormányzati ülésen történtekről szóló tudósítás mielőbbi helyreigazítását a legutóbbi lapszámunkban megjelent tudósítás miatt.
A 2010. október 13-i közgyűlésen a tudósító szerint Hartmann Ferenc „Katanics Sándorral együtt a kádártai részönkormányzat létszámnövekedését kritizálta.” A valóságban erről szó sem volt. A részönkormányzat tervezett létszámnövelését nem kritizáltam, sőt támogattam. Megjegyeztem viszont hogy a feladat nem lett több, mint az elmúlt 12 évben, amikor is számos civil szervezet vezetője is segítette a részönkormányzati feladatok teljesítését tiszteletdíjat nem is várva azért. Most sem indokolja semmi, (főleg, amikor takarékosságot hirdetett meg a fenntartó és a kormány is azért igyekezett csökkenteni a testületek létszámát) hogy ezen a területen plusz kiadások jelenjenek meg.
S elmondtam, tapasztalatból tudom, hogy a bizottsági külső szakértői feladatkör ellátása legalább annyi munkát jelent, mint a részönkormányzati képviselői feladatkör, ugyanakkor a tiszteletdíjuk közötti különbség a részönkormányzati képviselők javára jelentős, s ez feszültségekhez fog vezetni. Majd hozzátettem, ha erről nem tudunk külön szavazni s tudom, hogy ezt nem tette lehetővé az előterjesztő), akkor ez lesz az oka annak, hogy nem fogom támogatni az előterjesztést. S mivel a polgármester erre a felvetésre nem reagált, így is tettem.
Bízva abban, hogy nem egy előre eltervezett manipulálása történt meg a tudósítás szövegének, elvárom a korrekt és a valóságnak megfelelő, igényes tájékoztatást és helyreigazítást legközelebbi lapszámukban. Tisztelettel: Katanics Sándor (képviselő)

Tisztelt Képviselő Úr!
 
A Veszprémi 7 Nap ingyenes hetilap 2010. október 15-i számának 5. oldalán „Esküdt tettek képviselőink” című írással kapcsolatban az alábbi helyreigazítás közlését vállaljuk.
 
„A tudósításban valótlan az a megállapítás, miszerint Katanics Sándor önkormányzati képviselő a kádártai részönkormányzat létszámnövelését kritizálta.
 
Ezzel szemben a valóság az, hogy Katanics Sándor önkormányzati képviselő a kádártai részönkormányzat létszámnövelését támogatta.”
 
Kérem a továbbiakban Tisztelt Képviselő Urat, hogy személyeskedő megjegyzését a jövőben szíveskedjen mellőzni.
 
Veszprém, 2010. október 21.
 
 Tisztelettel: Darcsi István | felelős szerkesztő
Maraton Lapcsoport | 8200 | Veszprém | Almádi út 3.
T/F: +36 88-400-400 | M: +36 30-247-2344
E: darcsi.istvan@maraton.plt.hu
www.maraton.hu

"Felelős" Szerkesztő Úr!
 
A válaszlevelében szíveskedett elismerni, hogy Önök valótlanságokat írnak meg közpénzen. A helyreigazítás része kellene legyen az is, hogy azt is megírják, amit indoklásként a közgyűlésen elmondtam. Remélem egyszer még eljön az igazság pillanata és akkor lesz oka a szégyenkezésre.
 
Katanics Sándor
 
Ui.: A tisztelet nem jár ki ennyire elfogult és a pozíciójával visszaélő embernek, úgyhogy ezt a megszólításból és az elköszönésből is mellőzöm. Csodálkozom, hogy a felettesei ezt az elfogult és normális körülmények között elfogadhatatlan magatartását elnézik.

 

Vissza...