Visszazsuppolt kolontáriak

2010-10-15 17:17:07

Miközben az Ajkai Alumíniumgyárat rendőrök őrzik és a termelés az eddigi istenbizony ígéretek ellenére sem indult el, miközben a katasztrófavédelem főigazgatója kormánybiztosként felügyeli a Mal Zrt.-t  úgy, hogy az összes létező hatóságot odarendelte már vizsgálódni, a kolontáriakat akaratuk ellenére ma mégis hazaküldték.

Bár a szakemberek egy jó része is azt mondja, még jelentős mértékű a porterhelés és a Greenpeace magyarországi képviselői is egészségre károsnak tartják a kolontári klímát, a kormány mégis úgy döntött, menjenek végre haza a károsultak. A mindenüket elvesztett emberek nem értik, miért ez a hirtelen változás. A gátépítés és a közvetlen életveszély miatt alig egy hete ellentmondást nem tűrően költöztették ki őket a miniszterelnök személyes irányítása alatt. Csak azok maradhattak, akik magától Orbán Viktortól kértek engedélyt az otthonmaradásra. A „nemzet atyja” volt ugyanis csak képes eldönteni, pl. ki maradhat etetni az állatokat. A média meg minket etetett azzal, hogy ma éppen hány milliméternyit szélesedett a rés a gáton. Mintha tudósításaikkal minduntalan azt szerették volna érzékeltetni, lehet, hogy a gát órákon belül át is szakad, na de a kormány helytállásának köszönhetően legalább már nem öntheti el újra a településeket. S miután a belföldi és a nemzetközi média figyelme mára lanyhulni látszik és kezd kevésbé érdekes lenni a kormány számára rendkívüli népszerűségét hozó, s a gonoszok szerint kapóra jövő katasztrófa, a kolontáriak azonnal haza is mehetnek. Kit érdekel már az a sok-sok szárnyra kapott és szárnyra is segített rémhír a talajba kerülő mérgező és egy életre a környéket élhetetlenné tevő nehézfémekről. A gyűjtés a károsultak megsegítése érdekében meg változatlanul gőzerővel folytatódik. Na és most már végre Hoffmann Rózsa is beszállt a gyűjtésbe. Bár ki tudja miért, ő úgy tűnik nem bízik a kormányban. Az iskolákon keresztül összegyűjtött sokszor 100 Ft-okat inkább a Máltai Szeretetszolgálat kezelésére bízná. Azt hiszem nem csak nekem bűzlik ez a minden szempontból a kormány népszerűségének az erősítését szolgáló intézkedés-sorozat az elejétől fogva.

Hoffmann Rózsa segélygyűjtő akciójáról ide kattintva olvashat bővebben.

Megjegyzés: Miközben a bejegyzést írtam indulhatott újra a termelés. Bővebben ide klikkelve olvashat erről a hírről. Meglepett volna, ha nem a céget hibáztatják azért is, hogy a termelés elindítása az ígéretekkel ellentétesen, később indult csak meg. Kíváncsi vagyok arra mit jelent ez az a kormányzati beavatkozás a cég jövőjét illetően.

Vissza...