Viharfelhők gyülekeznek

2010-09-06 18:01:52

Ezermilliárdos forráskivonások

Kezdhetném így: Napról-napra fogy a bizalom. Egyre zajosabban csikorognak már a fogaskerekek. Fogyóban a hazugság olaja. Már nem sokáig lehet eltitkolni a választók elől, mi vár rájuk a következő költségvetési évben. Egészen bizonyos vagyok abban, hogy az igazság sokaknak fog nagyon fájni. Mi lesz akkor, ha nem lehet majd visszamutogatással megszelídíteni a törni és zúzni is kész tömegeket?

Na, de inkább csak újra kérdezek: Mi is a különbség a 2006-ban és most történtek között? És annyit mondok: ezúttal nem volt "Őszödi" beszéd, nincs egy a vereséget elviselni képtelen és a tömegeket a "robbanásig" hergelni kész ellenzék. Nincs erő és egység sem a 2/3-on túl. Vannak viszont permanensen létező apró hazugságok, amiket lassan majd igazsággá fehérítenek.

A Népszabadságban írják: "a lapunkhoz kiszivárgott hírek szerint Orbán Viktor nem titkolta: „nagy harcok” lesznek a 2011-es költségvetés körül, akár a Fidesz-frakción belül is, és lehetnek kiváló csoportok, „dezertőrök”. A következő két-három év alatt „ezermilliárdszám” kell forrásokat kivonni a gazdaságból. A miniszterelnök szerint a kormány előtt álló feladvány: mindeközben meg kell őrizni „az alacsony státuszúak” szavazatát is"

További részleteket ide klikkelve olvashat!

Vissza...