ZĂşgott a "Viktor takarodj!"

2010-11-17 10:42:22

Szeretném gyorsan leszögezni, a Heti Válaszban közölt tudósításban olvasható történések és a cikk címe is szomorúsággal és nagy aggodalommal tőlt el. "Károlyi Mihály szobrát pár éve vörös festékkel öntötték le, a ma este összegyűlt tömeg pedig hasonló fordulatokra számított a Horthy Miklós Budapestre vonulásának évfordulójára szervezett tüntetésen."

„Azt hittem, ma este bedobják a Dunába" - jegyezte meg egy árpádsávos zászlót tartó férfi a szobornál, melynek nyakába a tömeg hangos üdvrivalgásának közepette „Én felelek Trianonért" - tábla került; a Jobbik Baki szervezetének egyik zászlótartója örömmel állt modellt a szobornál gyülekező fotósoknak. Mikor azonban egy rendőrnő lerántotta a kipát az egykori miniszterelnök fejéről, felhangzottak a méltatlankodó „Nyírd ki" és az „Anyád" felkiáltások. Van másik - gondolhatták a jobbikosok, mivel szinte azonnal előkerült egy újabb fejfedő, a szimpatizánsok szerint Novák Előd parlamenti képviselőnek köszönhetően. Aztán a kipa ismét lekerült a szoborról, de rövid szünetet követően - az MTI tudósítója szerint Zagyva György Gyula jóvoltából - újból a szobor fejét ékítette. Ekkor a szobornál már gyülekezni kezdtek a Jobbik-frakció tagjai, Zagyva György Gyulán kívül Gaudi-Nagy Tamás, Z. Kárpát Zoltán és Hegedűs Lórántné, majd kezdetét vette a demonstráció.

Ha tovább akarja olvasni, a Heti Válaszban leírtakat, kattintson ide !

A Facebookon keresztül egy másik incidensről is tudhatunk. Érdekes, hogy ezt nem írta meg a Heti Válasz.

Dániel Péter ügyvéd írta a Facebookon: "Ma a Károlyi szobornál, egy szál vörös rózsával tiltakoztam Károlyi Mihály emlékének és szobrának meggyalázása ellen, minden értelmes demokrata nevében. Minden kedves facebook-os barátom nevében...
A mára meghirdetett, szélsőjobbos rendezvény kezdetekor mentem oda, egy szál vörös rózsával "felfegyverkezve". Odaléptem a szoborhoz, levettem róla az új-nyilasok által ráaggatott gúnyleplet, elhelyeztem a lábánál a rózsát és szóltam pár szót a meglepett csőcseléknek. Annyit mondtam, hogy nem helyes egy jó szándékú, demokrata politikusunk emlékét és szobrát ily módon meggyalázni. Ezt követően a "csendőr-gárdisták" brutálisan elrángattak onnan. A hatalom jelenlévő rendőrei nem siettek a segítségemre, némán szemlélték a személyi szabadságom durva megsértését, némán hallgatták a közben folyamatosan engem érő durva, gyalázkodó szidalmakat és súlyos fenyegetéseket. A végén csak az én adataimat vették fel, illetve a rangidős rendőr kifejezett kérésem ellenére megtagadta, hogy megadja nevét és szolgálati beosztását. Az engem bántalmazó, fenyegető új-nyilasokat nem igazoltatták,kifejezett kérésem ellenére sem segítettek, miközben 3-4 gárdista 10-15 méteren keresztül rángatott. De bevallom, hogy nagyon jólesett látni a zavarodott döbbenetet 3-400 szélsőjobbos arcán,miközben adtam nekik egy leckét demokráciából, bátorságból és méltóságból...rájuk is fér. "   

S még egy megjegyzés: A kép emlékeztet az 1956-os lincselések fotóira.

Érdemes megnézni ide kattintva a youtube-on található egyik videofelvételt a tegnapi eseményekről.

 

 

 

 

Vissza...