Az ördög a részletekben rejlik

2010-09-12 06:01:59

Az elmúlt napokban hazánkra nézve kedvező hírként jelent meg a gazdasági lapokban és azok online felületein, hogy a nemzetközi versenyképességi rangsorban a középmezőnyben vagyunk és hat helynyit javítottunk pozíciónkon az előző helyzetünkhöz képest. Most sokan gondolhatják, íme ez már a II. Orbán kormány első száz napjának termékeny időszakát jelenti. Megint mások azzal magyarázzák, hogy Bajnai Gordon jó munkát végzett és eredményre vezettek a megszorító intézkedések.

Azokról a megszorításokról beszélek, amelyek ellen a mai vezetők egy lehetőséget sem mulasztottak el a látványos formájú tiltakozásokra. Eszük ágában sem volt az utcai hőzöngőket rendre inteni, s elmondani, bizony ez az ország érdeke. Kíváncsian várom, mi lesz a helyzet, amikor ők rukkolnak majd elő hasonló "reformokkal". Ha figyelnek, már hallhatják az újabb (szigorú) intézkedéseket óvatos megfogalmazásokkal (némi visszamutogatással) előkészíteni, s érzékelhetik-akár a Kötcsei beszédből is- az újabb és az adófizetőkre nézve nem éppen kedvező gazdasági lépések bevezetésének "előszelét". Pl. várhatóan jópár évig eltart majd a 16%-os adókulcs bevetetése.

Szerintem érdemes elolvasni a VG online-on megjelent írást. Ha Ön szerint is, akkor klikkeljen ide!

Nekem a legjobban például az tetszik, hogy hazánkban a vállalkozás indításához szükséges idő a 6. legrövidebb a világon. S nem tudtam azt sem, hogy a kereskedelmi vámok szintjét összehasonlítva mi a sokak által irigyelt 4. helyen állunk. (Mintha ezek megoldása nem az elmúlt 100 napban történt volna.)

Vissza...