Ismeretlen szerző

2010-11-08 19:55:08

Nahát, nahát! Úgy tűnik, hogy még a beavatott HÖOK tagokat is átverte a Fidesz. Csak nem a Fidelitas van a ma még rejtélyesnek tűnő ügy mögött? "A felsőoktatási törvény tervezetét kidolgozó árnyéktanácskozásokon részt vevő HÖOK szerint a titkos terveket átírta egy még titkosabb valaki. Már hozzáférhető és véleményezhető a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján az új felsőoktatási törvény vitaanyaga." 

A “társadalmi egyeztetésre” azonban némi árnyékot vet, hogy a koncepciót korábban kidolgozó félhivatalos egyeztetések egyik résztvevője asztalt borított: a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint a kvázi tikos tanácskozásokon született konszenzusos terveket utólag is átírta valaki."

Az ülésezés augusztus 2-6-a között zajlott, Piliscsabán. A résztvevőket Hoffmann Rózsa államtitkár kérte fel, a felsőoktatásért felelős szakállamtitkárság közreműködésével, és itt “nagyon sok, a felsőoktatást érintő kérdésben konszenzus mutatkozott” - mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Körösparti Péter, a HÖOK ügyvezető elnöke.

Ha a további izgalmas részletekre is kíváncsi, ide kattintva olvashat minderről a Hírszerzőn.

Vissza...