Jóbarátok

2010-12-17 16:28:34

Tegnapi hír, hogy a Belusconi elleni tüntetést keményen verték szét az olasz rendőrök. A brutális rendőrségi akcióról hamar járták be a világsajtót a dúrva erőszakot ábrázoló képek. Amikor 2006 őszén a rend megőrzése érdekében Budapest utcáin zajlottak véres események a tüntetők és a rend őrei között, Orbán Viktor keményen bírálta ezeket az intézkedéseket. Nyilván neki is volt tudomása arról, mi történt tegnap az olasz fővárosban. Ezek után mégis volt gyomra ahhoz, hogy baráti kézrázással, s játékos szkanderezéssel szórakoztassa jóbarátját, Silvio Berlusconit Brüsszelben?

Ismét túlélte a bizalmi szavazást Silvio Berlusconi olasz kormányfő, miközben a diákok ezrei hadakoztak a rendőrökkel az utcán a miniszterelnök távozását követelve. Berlusconi képviselők meggyőzésére használt módszereit már az ügyészség is vizsgálja, miközben a tét valójában Olaszország gazdasági fennmaradása.

A Hírszerző.hu-n megjelent írást ide kattintva olvashatja!

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács ülése után Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel folytatott megbeszélést pénteken (azaz ma) Brüsszelben a magyar EU-elnökség célkitűzéseiről és az Európai Unió előtt álló legfőbb kihívások kezeléséről.

Ha a mai hír további részleteire is kíváncsi, kattintson ide!

Vissza...