Einstand 5 évre visszamenőleg

2010-11-11 18:52:30

Kétszer is elolvastam, mert első olvasatra nem hittem el! Olyan alkotmány módosítást készül elfogadni Lázár javaslata alapján a "zemberek" pártja, azaz a narancssárga bolsevikok, amelynek alapján 5 évre visszamenőleg követelhető akár a  99%-a is pl. a tanárok, az orvosok bérének, de akár visszakövetelhetőek a nyugdíjak, a gyes, a gyed és a családi pótlék is. Ne tessék most kérem hülyének nézni!

Mindezt nem én találtam ki, hanem az Indexen olvasható. Azon az Indexen, amelyik a baloldali kormányok iránti szimpátiával nem igazán vádolható. Azt írják, hogy a módosítási javaslat alapján nemcsak a végkielégítéseket, hanem az állami fizetéseket is visszavehetnék. Ha hétfőn is megszavazzák a kormánypárti képviselők az alkotmány Lázár János-féle módosítását, akkor a családi pótlékot, gyedet, nyugdíjat, tanárok, orvosok, mozdonyvezetők bérét öt évre visszamenőleg visszaszedhetné a mindenkori kormány. A végkielégítésekre célozva túl tágan értelmezhető és értelmezendő szövegjavaslatot terjesztettek a parlament elé. Ön kap családi pótlékot? Jár Önnek gyed? Esetleg nyugdíjból él? Vagy tanárként dolgozik egy önkormányzati iskolában? Mozdonyt vezet a MÁV-nál? Akkor legyen kedves most egy forint híján visszaadni az elmúlt öt évben kapott családi pótlékot, gyedet, nyugdíjat, fizetését – mondhatja egyszer csak a kormány, mert valamiért megszorult az állam. A felvetés nem abszurd vagy utópisztikus, hanem a kormány alkotmányba foglalt lehetőségéve válik, ha hétfőn a Fidesz-KDNP frakciószövetség képviselői a zárószavazáson ugyanúgy megszavazzák az alkotmány Lázár János-féle módosítását, ahogyan azt szerdán egyszer már megtették.

Ha ezek után kellőképpen kirázta Önöket a hideg, ide klikkelve olvashatják tovább az index.hu-n a véres valóságot. Felfogni sem tudom, hogyan lehetséges az, hogy mindezek után mi még mindig csak olvasgatunk és hümmögünk, ahelyett, hogy öklünket rázva ordítanánk! Pl. azt, nem erről volt szó Viktor!

Igaz, hogy Viktor titkos beszédben nem vallotta be, hogy hazudott eddig éjjel és nappal is (vagy legalábbis az nem szivárgott ki úgy, mint az Őszödi beszéd) de észre kellene már végre  venni, hogy "zsinorban" hazudik. S eközben a lehető legpofátlanabb módon teremti meg annak a lehetőségét, hogy mindannyiunk zsebében kénye kedve szerint turkálhasson. Persze azokéban bizonyára nem fog, akik az Ő zászlója alá gyülekeztek, s akik zsarnoki attitüdjeire nem tudnak nemet mondani. 

Vissza...