Újra Fidesz?

2010-09-25 05:57:20

Miért is? A totális hatalom megteremtése érdekében? Mert ha az önkormányzatokban is 2/3-os többségre tesznek szert, ne számítson senki semmi jóra. Egészen pontosan az ne számítson semmi jóra, akinek még van az általuk helyesnek tartott elképzeléstől eltérő elképzelése. Aki velük szemben mer ellenvéleményt megfogalmazni, az tulajdonképpen már nincs is.

A helyi média már most is nyögi azt a fenyegető erejű nyomást, amit támogatói körükön keresztül képesek voltak elérni. Veszprémben ugyan épphogy meglett 2006-ban a többségük, de ez elég volt ahhoz, hogy helyi médiából a függetlenség hangja eltünjék, s erőteljessé váljon a helyi és központi hatalom iránti szervilizmus. A legutóbbi napokban terjesztett szóróanyagukban az én olvasatomban maga Porga Gyula ismeri el, a többségüket 2006-ban pozíciókkal vették meg. Nyilatkozatában arról beszél, hogy 12 képviselőjük mellé oda kellett állítani a tanácsnoki pozíciókkal megbízott és listán bejutó MDF-es és Lokálpatrióta képviselőt. S miután 13-an már mindent meg tudtak szavazni, s nem volt egy cseppnyit sem fontos a párbeszédre törekvés az ellenzékkel, "ledózerolhattak" mindent, ami az útjukban állt. Ha meglesz a 2/3, még azon sem kell majd aggódniuk, hogy egy-egy képviselőt időnként meg kell győzni, vagy meg kell "venni" a kívánt cél elérése érdekében. Sőt! A sajátjaikat is jobban "revolverezhetik", ha közülük egyeseknek eszébe jut önálló hangot megütni véletlenül. Aki nem áll be a sorba, annak vége lesz, mint a botnak! Mi ez, ha nem a totális hatalomátvétel? Mi ez, ha nem a puhadiktatúra alapjainak megteremtése? S ne nyugtatgassa magát senki, mert ahogyan most tavasszal pillanatok alatt át lehetett írni az önkormányzati választási törvényt, úgy át lehet máskor is írni és lehet úgy alakítani a jogszabályokat a parlamenti 2/3-dal, hogy minden a demokráciát erősítő elképzelés "porba hull", még megerősödése előtt.

Látták már a legújabb kampányfilmjét a Fidesznek? Elképesztő! Képsorai már nyíltan a diktatúra sokak által "szépnek" vélt oldalára utalnak . Hány és hány olyan szerény kvalitású ember él közöttünk, aki mindennél jobban vágyakozik arra, hogy megmondja végre valaki helyette, mi a "jó". Azt isteníti, aki gondoskodik róla, aki ugyan csak morzsákat vet oda neki, de mégis életben hagyja és leveszi a válláról az öngondoskodás minden terhét. Azt választja eszmei vezetőjének, aki munkát keres helyette, feladatokat ad neki, s közben könnyű álmokat ígér. A 30-as évek náci pártépítési ideológiája volt hasonló, ahol a párt a tagok segítését a hatalom megszerzése után elsődleges céljai között szerepeltette. Tessék csak elolvasni Márai Sándor 1933-as berlini tudósításának utolsó fejezetét, az interjút egy párttaggal! A honlapomon megtalálja! (itt!)

Visszatérve a kampányfilme, azt javasolom nézze meg  ide klikkelve, mielőtt tovább olvassa gondolataimat! Gyurcsány Ferencet börtönbe akarja csukatni a társadalmunk egy része és van olyan érzésünk, hogy a nemrég felállított parlamenti vizsgálóbizottság is ezen fáradozik, miközben azt vizsgálja mi történt pontosan 2006 őszén a tv ostromakor, majd 2006. október 23-án. Éppen tegnap váltott ki némi médiavisszhangot, hogy a volt miniszterelnök szerintem is nagyon helyesen, nem ment el a vizsgálóbizottság soros ülésére. Érdemes elolvasni Kövér Lászlónak írt levelét, -ide klikkelve olvasható-illetve az arról szóló tudósításokat. Ide kattinta ezt is megteheti! Na és ezt is érdemes elolvasni, klikk ide!

A kampányfilmjükben sikeres fideszes polgármesterek szerepelnek. Mind ott vannak az események sűrűjében! Kósa Lajos, Debrecen polgármestere egy építkezésen "irányítja" a mérnökurakat. A főváros V. kerületének polgármestere, a valamikori mszp-s szerverfeltörési botrány kapcsán kínos magyarázkodásba kényszerülő (akkor még volt független média) Rogán Antal, fiatalembereket kalauzol a "helyes" cél felé.  Mennek a bürökráciát radikálisan csökkenteni! A következő filmkockákon Győr és Pécs fideszes polgármestere, Borkai Zsolt és Páva Zsolt "terelgeti" a gazdaság megerősítése érdekében helyes útra a szakembereket. S legvégül megyénk egyik legkedveltebb polgármestere, Bóka István mutatja meg a helyes utat a közrendőröknek, annak érdekében, hogy megerősödjön végre a közbiztonság és elszámoltathassák végre az előző ciklus "bűnöseit". Politikai ellenfeleiket. Koncepciós perekkel? Vizsgálóbizottságokat felállítva, s mit sem törődve azzal, hogy a vezetőik is érintettjei lehetnek egyes utólag kínosnak tűnő ügyeknek. A cél a volt miniszterelnök börtönbe csukása? Azért, mert úgy ítéltik meg-csak éppen bizonyítani nem tudják-, a tv ostoromakor esetleg irányította volna a rendőrséget? Vagy a tömegoszlatáskor szóba állt magasrangú rendőrtisztekkel? Mi is van kampányfilmen? A polgármester éppen "irányítja" a rendőrséget. Ők erősek, ők megtehetik, ők értünk teszik, mert amit ők tesznek az a jó, amit akaratukon kívül, beleegyezésüket nem bírva más tesz, arra "elszámoltatás" vár. A törvényesség csak másodlagos? Ki érti ezt? Úgy érzem, én egyre jobban! Ebből viszont én nem kérek. És Önök?

Vissza...