Még nem nőtt meg az orruk

2010-10-24 07:07:30

A fényképeiket nézegetve (és nem az illusztrációt :D) még teljesen normális méretűnek látom a két ma reggel hozzám "kéretlenül bekopogó" képviselőtársam szaglószervét. Pedig az, amit a kampány folytatásaként szórólapjukon vélelmezhetően minden háztartásba eljuttatva megírnak, az akkora hazugság, hogy legalább háromszorosa kellene legyen már az orruk, mint ami a normális és a figyelmet még oda nem vonzó méret. Porga Gyula polgármester és Czaun János önkormányzati képviselő arcképükkel díszített, színes szórólappal "örvendeztetett" meg ma reggel otthonomban.

Ebben a szórólapban, mint választópolgárt engem is arról tájékoztatott a város legújabb polgármestere, hogy „Városunk polgárainak soha nem látott többsége Veszprém jövőjére adta szavazatát, az elmúlt 20 esztendő során pedig veszprémi polgármester még nem kapott ilyen erős felhatalmazást.”

Tisztelt Polgármester Úr! Kedves Gyula!

Baráti szóval arra kérlek- a honlapomon keresztül és így minden a portálomat olvasó előtt- , hogy állj ki gyorsan egy sajtótájékoztatón a nyilvánosság elé és kövesd meg a veszprémieket emiatt az orbitális méretű hazugság miatt! Remélem, hogy csak valamelyik felelőtlen tanácsadód követte el ezt a hibát és Te úgy írtad alá az eléd tett szöveget, hogy magad sem gondoltad át, ez a kijelentés-amit így persze a "szádba" is adtak-mekkora hazugság! Városunk polgárainak egy jelentős része nem is választópolgár, így ha akart volna, sem tudott elmenni október 3-án véleményt formálni Rólad. A törvény alapján választójoggal rendelkezők nagy része viszont nem ment el. Közel 62%-a döntött úgy a veszprémieknek, hogy nem kíván élni ezzel a szerintem is nagyon fontos lehetőséggel. A valamivel több, mint 48 ezer veszprémiből mindösszesen 18390-en vettek részt a szavazáson és érvényesen mindössze 18037 fő szavazott a polgármesterjelöltek valamelyikére. Rád egészen pontosan 11532 fő. Ez igazán szép eredmény, de hogy ez a veszprémi polgárok többsége lenne, az durva csúsztatás. Az pedig, hogy ez a szavazás a város jövőjéről történő szavazás lett volna, az meg egy jó nagy adag önámítás. Hasonlóan csúnya dolog, elfogadhatatlan mértékű füllentés az a részedről, hogy azt állítod, még soha sem látott többségtől kaptál felhatalmazást. Kit akarsz becsapni? Önmagad és a hiszékenyeket? A www.valasztas.hu honlapon bárki utánanézhet, hogy elődöd és a most Téged támogató szervezet által lapátra tett Debreczenyi János is nagyobb legitimitással bírt, mint most Te. Ő 2006-ban 12474 szavazatot kapott a Te 11532 szavazatodhoz képest. Sőt, 2002-ben az általatok minden módon elfelejtetni akart Dióssy László 13430 szavazattal lett a város polgármestere.

Kedves Gyula!

Ha maradt benned egy csepp tisztesség-és őszintén remélem, hogy maradt-, akkor most szépen kiállsz és megköveted a város lakóit a kézjegyeddel ellátott és drága pénzen elkészített, vélhetően minden háztartásba eljuttatott hazugság miatt!

Tisztelettel: Katanics Sándor

Vissza...