Igényesen tájékoztatni

2010-11-12 16:51:31

Megértük azt is, hogy a veszprémi média egy jó része már arra sem figyel, helyes információkat közöl-e az olvasóival, vagy sem. Egyre gyakoribb, hogy (vélhetően) sokakat érdeklő témákról pedig egy sort sem írnak. S pl. a közgyűlésen hiába alakul ki egy téma körül vita, hangzik el éles bírálat, a városban élőkhöz ez nem jut el a sajtó munkatársai segítségével.

Azt olvasom a mai Naplóban, hogy a belvárosi rehabilitációs program változásainak szóba kerülésekor Hartmann Ferenc képviselőtársam "örömért fejezte ki" amiatt, hogy a pályázat módosítható. Nos, nem tudom hol volt valójában a tudósító. Hartmann Ferenc ugyanis erős éllel,  megjegyzését kritikának szánva mondta ezt. S joggal mondta, hisz egészen eddig azt állították a város Fideszes vezetői, hogy a programban-mikor a "Pap gödör" átalakítását és gödörként megtartását feleslegesnek véltük-  változtatásokra már nincs lehetőség. Azon már nem is morgolódom, hogy az én mondandómból is csak az fért bele a tudósításba, hogy biztatónak érzem, hogy végre ígéret szintjén arrébb kerül a parkolóház bejárata a Lovassy bejáratától. Eddig  ugyanis attól 10-m-re, a gyalogos átkelőhely előtt akarták elhelyezni a lehajtó rámpát. Azokat a háborgásaimat, ami viszont igen kritikusan arról szólt, hogy a befektetőnek a szerződést utólag módosítva egyre nagyobb engedményeket tesznek és ezzel a város bevételeit jelentősen csökkentik, arról nem írtak egy szót sem. S a Veszprémi 7 Napban is kínosan ügyeltek arra, hogy egynél többször nehogy leírják a nevem. Szólhattam én más ügyekben fontosat, ott már csak úgy emlegetnek maximum, hogy az "egyik" képviselő kérdésére válaszolva mint mondott el Schalbert József - aki persze István- a Kossuth utcai tanbolt működésével kapcsolatosan. Az, hogy közben kemény bírálat és kritika hangzott el a Pannon TISZK működésével kapcsolatosan, s hogy újra méltatlankodtam amiatt, hogy a zárt bizottsági ülések határozatait sem teszi ismertté az önkormányzat- pedig ez kötelessége lenne-, arról sem írtak egy szót sem természetesen. A Veszprémi 7 Nap nagyon komoly összeget kap évről- évre közpénzekből azért, hogy korrekten tudósítson. Eszük ágában sincs ugyanakkor ezt megtenni. Ahogyan a megrendelőnek sem, mindezt számon kérni. A 7 Nap szervilis módon, a ki sem mondott elvárásoknak megfelelően dolgozik.    

Van azért még remény és üdítő színfoltként olyan hírportál, ahol igyekeznek a történteknek megfelelően, korrekt tájékoztatást adni. Javaslom olvassák el a veszprémi index tudósítását, hisz ők megírják azt, ami a közgyűlésen történt. Klikk ide!

Felhívom arra is a figyelmüket, hogy Hartmann Ferenc honlapján is olvashatnak a legutóbb történtekről és a média tényferdítő akcióiról. Kattintson ide!

Vissza...