Hajszálrepedés

2010-09-11 15:37:51

"Bírósághoz fordult a KDNP sümegi szervezete, annak megállapítását kérve, hogy a Fidesz Sümegen megtéveszti a választókat. A bíróság pénteken elutasította a kérelmet - tájékoztatott Nagy László, a KDNP sümegi szervezetének elnöke"

További részletek a HÍR 24-en ide klikkelve olvashatóak.

Engem igazán elgondolkoztatott ez a hír. A KDNP önállóan alig mérhető. Ugyanakkor szemmel láthatóan rendkívül fontos a Fidesz jelöltjei számára, hogy a KDNP logoja is ott legyen a nevük mellett, mint támogató szervezeté. Sok vallásos ember szavazata veszhetne el, ha ez nem így lenne? Nem tudom biztosan. Azt igen, hogy a pár napja Sümegen kirobbant belharc rávilágít, nem mehetnek "kristálytisztán" ezek a jelölési folyamatok. Ha a Fidesz valóban fontosnak tartja a KDNP támogatását, akkor miért nem ad valóságos szerepet a KDNP helyi képviselőinek a beleszólásra?

Bősze ügyvéd urat van szerencsém személyesen ismerni. Bátor és tiszteletre méltó lépés tőle, hogy ügyvédi feladatként felvállalta a KDNP egyik képviselőjének ezt a reménytelen harcát a Góliátnyi méretű Fidesz-szel szemben. A nyílt levele, amit a megyei közgyűlés elnökének megfogalmazott is rendkívüli bátorságra vall! S arra utal, Ő akkor is ki mer állni az elvei mellett, amikor a társadalom egyre jelentősebb része bújik el a napról-napra egyre arrogánsabb magatartású hatalom elöl. Írástudók, értelmiségiek ezrei hallgatják már el a véleményüket, vélhetően azért, mert félnek annak nyílt felvállalása esetén az esetleges negatív következményektől. Bősze ügyvéd úr azon kevesek közé tartozik, aki elmondja amit gondol az ügyekről, még akkor is, ha ezért egyre többen és egyre szenvedélyesebben minősítgetik, persze a lehető leggyávább módon, névtelenül.      

Vissza...