Elismerések Szilveszterkor

2010-12-30 20:02:40

Kitüntetések és elismerések átadására került sor szilveszterkor Veszprémben a városházán:-)

(Az alábbiakban röviden tudósítunk a virtuális díjak átadásáról.)

„Nagy íróasztal díj”
– elismerésben részesült Debreczenyi János (egykori MSZMP tag, majd a SZDSZ-MSZP közös önkormányzati képviselője, később az MDF, majd a Fidesz-KDNP frakció tagja, az előző ciklus Fideszes polgármestere). Egyes, meg nem erősített hírek szerint a Fidesz a Közüzemi Zrt vezérigazgatói pozícióját, más források szerint a létrejövő kormányhivatal egyik íróasztalát ígérte neki, azért, ha nem indul polgármester-jelöltként. A díj adományozása segíthet enyhíteni az elmúlt hónapok „két szék közül a pad alá” esése lehetőségének kínzó érzését.
„A mór megtette kötelességét, a mór mehet”
cĂ­m
- adományozására csupán azért nem került sor, mert a visszamenőlegesen módosított jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy egy személy két díjat kapjon.

„Szürke eminenciás” díj
- kitüntetésben részesült és négy évig annak büszke tulajdonosa Porga Gyula egykori alpolgármester, aki a választási kampány során maradéktalanul végrehajtotta főnökeinek „ne szólj, ne látssz, ne vitatkozz és a Fidesz hátszél pozícióba segít” utasítását. A feladat teljesítése annyira jól sikerült, hogy még az internetes portál által szervezett polgármester-jelölti vita alól is kibújt.

„A biztos üzlet” létrehozóinak kijáró elismerést
- a Veszprém Aréna parkolójának kényszerű értékesítése miatt a mai városvezetés érdemelte ki. A jelentős bevétel segítségével nyomasztó hiányától megmenekült meg egy rövid időre a város. Az elismerés odaítélése a Közüzemi Zrt-től „szolgáltatást vásárlók” egy része szerint erősen vitatható. A területet ugyanis a Közüzemi Zrt. vette meg bruttó 320 millió forintért, ráadásul úgy, hogy a „biztos üzlet” megkötése érdekében hitelt kellett felvennie, mert a beszedett hulladékszállítási és hőszolgáltatási díj vélhetően nem biztosított volna fedezetet a vételre. Szépséghiba még, hogy az üzleti tranzakciót illetékfizetés is terhelte.

„Lenin sapka”
–  viselésére 2011-ben is a Veszprémi 7 Nap felelős szerkesztője, Darcsi István jogosult, aki szorgalmasan cikkezett Lenin „elvtárs” sapkájáról és Debreczenyi „egykori elvtárs” szakálláról. Az elismerést jóindulatú figyelmeztetésként is kapta a szerkesztő, hisz nem vette észre, hogy a Lenin sapka már nem divatos. (Bár információink szerint mások is hordanak még ilyen sapkát, de azok már jól megtanulták, hogy a sildet véletlenül sem szemellenzőként kell használni.)

„A legjobb légtornász” címet
– Brányi Mária, az ismert és kiváló szakemberek véleménye szerint is teljesen felesleges, mégis hamarosan megépülő új veszprémi aluljáró „anyja” kapta. Az indoklás szerint azért, mert alpolgármesterré választását követően az utcájában lévő légvezetékek varázsütésre a föld alá kerültek. Aki kételkedik a cím jogosságában, győződjön meg a tényekről saját szemével. A cím átadásakor erős zúgolódás volt hallható, ugyanis a város nagy részében évtizedek óta csak álmodoznak a légvezetékek földbe helyezéséről.

További kitüntető címekről olvashat, ha ide kattint, a www.hartmannferenc.hu portálon.

Vissza...