Nincs kegyelem...

2010-11-13 20:52:23

Aki eddig még nem tudta volna eldönteni, mit is gondol valójában a Fidesz  az együttműködésről, azt remélem most meggyőzik az alábbiak. "Keresztülvitte szándékát a Fidesz–KDNP-frakció a szegedi közgyűlésben: két menetben, de gyakorlatilag ők diktálták a szervezeti és működési szabályzatot, és a tegnapi közgyűlésen választott önkormányzati bizottságok mindegyikében garantált a jobboldali többség. Málovics György, az LMP Csongrád megyei koordinátora szerint egyenesen Fidesz–Jobbik-koalíció alakult Szegeden."

Bár tudom, kicsit okoskodónak tűnik, mégis leírom, már az önkormányzati választások éjszakáján is biztos voltam abban, amit ma írt meg az eddigi huzavona "eredményeként" a Népszabadság. "Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere nem tudott megegyezni a szegedi fideszesekkel. Lényegében a jobboldali többség akarata érvényesült már az előző közgyűlésen a szervezeti és működési szabályzat (SZMSZ) módosításában is. Az új SZMSZ pedig meghatározza a testület új működési rendjét, amelyben a polgármester napirendenként kilenc percet beszélhet, és akkor kell lezárnia a vitát, amikor a Fidesz–KDNP-frakció vezetője erre felszólítja. Gyimesi László fideszes képviselő, aki az előző közgyűlésre előterjesztette a SZMSZ módosítására vonatkozó javaslatcsomagot, azt mondta erről: mivel a választáson az erőviszonyok megváltoztak, a döntések súlypontja a polgármestertől közgyűléshez kerül át. (A 29 tagú testületben 14 mandátuma van a Fidesz–KDNP-frakciónak, 13 mandátumot mondhat magáénak az MSZP–Összefogás Szegedért-frakció, egy-egy képviselője van a Jobbiknak és az LMP-nek.)"

Ha kíváncsi a további részletekre, ide kattintva elolvashatja azokat. A cikk címe: A Fidesz nem együttműködni, hanem uralkodni akar Szegeden. Persze szerintem ez nemcsak Szegeden van így!

Vissza...