BĂ­zzuk Schmittre!?

2010-12-10 15:54:48

Visszafordíthatatlan folyamatok indulhatnak el, ha az Alkotmánybíróság nem bírálja el a pénztárak beadványait, amikor még érdemi hatása lehet a hárommillió pénztártagot közvetlenül érintő döntésekre. Az Ab azonban nem biztos, hogy léphet, a Lázár-törvények ugyanis többek között ezt az ügyet is kivették a hatásköréből. Tovább fokozhatja az izgalmakat, ha a történet végén belép Schmitt Pál, és csak az utolsó pillanatban írja alá a pénztári megtakarításokat államosító, a pénztárakat pedig valószínűleg bedöntő törvényt. Ide kattintva olvashatja tovább a Hírszerző.hu-n-mire számíthatunk a köztársasági elnöktől! 

Tegnapi sajtóhír volt, hogy a Stabilitás Pénztárszövetség azt kéri az Alkotmánybíróságtól, hogy soron kívül vizsgálja ki a nyugdíjrendszert érintő törvényeket. A kasszák szerint, ha az AB január 31-ig nem lép az ügyben – ez a visszalépések határideje –, a folyamat visszafordíthatatlan lesz, tehát biztosan vége lesz a magánnyugdíjrendszernek. A Fidesz nyugdíjvédelmi megbízottja nemrég azt nyilatkozta, hogy a kormány nem tart az Alkotmánybíróságtól. A parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke, Rogán Antal szerint a pénztáraknál vezetett egyéni számlák nem is tekinthetők magántulajdonnak. A folytatás ide klikkelve olvasható!  

Érdekes írás olvasható Rogán Antal minapi nyilatkozatáról is a véleményvezér blogrovatban.

Az InfoRádióban Rogán Antal – a kormánypárti politikusok közül gyakorlatilag elsőként – kísérletet tett rá, hogy ne szlogenekkel, hanem normális érvekkel megmagyarázza a magánnyugdíjpénztári (mnyp) rendszer államosítását. Egészen pontosan arra, hogy megindokolja, hogyan is fordulhat elő, hogy az egykoron polgári párt csak úgy államosítsa 3 millió ember vagyonának egy részét. A szándék mindenképpen üdvözlendő: úgy tűnik, ő legalább érzi, hogy itt valami nagyon nem volt kerek. Sajnos maga a magyarázat viszont igen gyengére sikerült. A teljes írás ide kattintva érhető el!

Tudta, hogy 12 évvel ezelőtt, a nyugdíjreform bevezetésére hitelt vettünk fel? Alig 3 hónapja annak, hogya hitel utolsó részleteit is visszafizette az állam. Most pedig "végez" a magánnyugdíjpénztárakkal is. A hvg.hu-n megjelent írást ide klikkelve olvashatja!

Ajánlom figyelmükbe a Népszabadság online-on megjelent " Csinos nyereséget termeltek a nyugdíjkasszák" címmel megjelent írást is. Kattintson ide és máris olvashatja!  

 

Vissza...