Tollfosztás helyett jogfosztás

2010-10-31 18:13:33

Úgy látszik lendületbe jött a Fidesz. Maradt a jól bevált recept, pár országgyűlési képviselő a kormány helyett benyújtja a vezér által már vélhetően jóvá is hagyott törvénymódosító javaslatokat és a parlamenti 2/3 azt két-három hét alatt át is "nyomja" (a ma még érvényben lévő és ki tudja meddig így működő) döntéshozói procedúrán. A következmények beláthatatlanok. Reggel már írtam a helyszíni bírság mértékének "brutális" (ezt a jelzőt a Fidesztől vettem kölcsön) megemelési tervéről. Most további elemi erejű és jelentős mértékű jogfosztással járó elképzeléseket is szíves figyelmükbe ajánlok. (Az illusztráció célzatos. Buta libáknak néznek minket.)

 

"Nemcsak az államigazgatásban, hanem a közigazgatásban is lehetőség lesz jövő évtől arra, hogy a munkáltató indoklás nélkül bocsássa el a munkavállalót; egyebek mellett ezt a rendelkezést is tartalmazza a Fidesz által az Országgyűlés elé terjesztett törvénymódosítás."

"A fideszes képviselők  azt is indítványozzák, hogy a magasabb vezetői, illetve vezetői feladat ellátása megbízással történjen legfeljebb 5 éves időtartamra."

"Az Országgyűlésnek benyújtott javaslat szerint a társadalmi és az érdekképviseleti szervek a közigazgatási hatósági eljárások esetében nem indíthatnának jogorvoslati eljárásokat."

Ha a további részletekre is kíváncsi ide kattintva a Hírszerzőn megjelent írást elolvashatja.

Vissza...