Lesz vagy sem több munkahely?

2010-11-21 11:42:16

"Az egykulcsos adó bevezetésétől nem lehet érdemi foglalkoztatásbővülésre számítani, és rövid távon a gazdasági növekedést sem segíti elő a 2011-től életbe lépő új szja-rendszer. Ennek egyik oka, hogy az új szisztéma a magasabb jövedelmi szegmensekben jár együtt a nettó pozíció javulásával, vagyis inkább a már munkában állók tevékenységének intenzitása fokozódhat, semmint a munkaerő létszámának bővítése."

"Jótékony hatással lehet a foglalkoztatás alakulására az egykulcsos szja bevezetése 2011-től. Az utóbbi időben többen vélekedtek úgy, hogy ez az átalakítás nem új munkavállalók felvételére serkenti a cégeket, hanem a már meglévő dolgozók munkaintenzitásának és ezzel jövedelmének növekedéséhez vezethet, lévén a marginális adókulcs csökkenése jelentős mértékű. Ezzel szemben én úgy gondolom, mindennemű adócsökkentésnek megvan az a hatása, hogy a munkáltató a bérek emelése helyett új emberek alkalmazása mellett dönt."

Nos ez csak két vélemény abból az 5-ből, amit olvashat a vg-hu-n "Az egykulcsos adótól több munkahely lesz?" címmel megjelent írásból. Javaslom, hogy ide kattintva olvassa el a továbbiakat is, hisz érdekes okfejtéseket gondolhat egy kis segítséggel így végig. 

Vissza...