"Bízunk a Fideszbe..."

2010-10-04 14:26:21

Kedves Olvasóm!

Érdemes az általam írtak elolvasása előtt megnézni a Veszprém TV tegnap esti adásának egy részletét. Annak is a "11.30"-tól "15.37"-ig tartó részét, ahol rátóti és kádártai választók nyilatkoznak. Különösen annak a kádártai választónak a nyilatkozata tetszik, aki arra kérdésre, hogy mi alapján döntött azt mondja, hogy amíg ezek a komcsik voltak - az elmúlt 8 évben - nagyon be voltunk csapva, bízunk a Fideszbe... és biztos, hogy a jövő nyer már. (Ide klikkelve nézheti meg a felvételt.) 

S ugyan a nevem nem tudta, de tisztelettel beszélt rólam -bár én is komcsi volnék ugyebár -mégis "igazgató úrként" emlegetett, amit ezúton is köszönök. Na, de a "jövő" nyert,  ezt jól látta a tisztelt választó. S hogy valóban a jövő kezdődött el, vagy csak 8 év "kifelé menetelés" az erdőből, ami lehet, hogy a még sűrűbb erdő felé vezet, az majd hamarosan eldől. Előbb, mintsem gondolnánk! Nekem azért az nagyon "tetszik", hogy a választók egy jó részét ezek szerint igencsak zavarta, hogy én olyan komcsiféle vagyok, hisz az MSZP támogatásával és MSZP tagként indultam. Politikai ellenfelemnek viszont van egy lezáraltan bírósági ügye és a Fejér megyei ügyészség már vagy egy éve átadta az ügyét vádat emelve a városi bíróságnak, az meg a Győri bíróságnak, hogy kiderüljön mi az igazság a hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás vádja körül. Mégsem nagyon akaródzik azóta sem kiderülni. (Részletek ide kattintva olvashatóak.) Mindez viszont a rá leadott szavazatszámot nézve nem igazán számított. (S most sem azért foglalkozom a történettel, mert így akarok kicsinyesen bosszút állni a választási fiaskóért. A kampányban szóba sem hoztam. Csak amikor azt látom, hogy velem szemben megy a komcsizás, másoknál meg a vádemelés sem számít, az elgondolkodtat egy kicsit. (Ha az elszámoltatás is csak az egyik oldalt érintheti csupán, akkor persze érteni vélem a történteket.) 

Visszatérve az eredményekre, Gyulafirátóton 3, Kádártán 2 választókörben szavazhattak a választópolgárok. Amíg Gyulafirátóton a 2580 választásra jogosult közül 1016-an, azaz a választók 39.38%-a, addig Kádártán az 1557 választókorúból 669-en, azaz a választól 42.97%-a ment el voksolni. Kádártán a legtöbben, 302-en rám adták a szavazatukat. Mindössze egy szavazattal, de mégis legyőztem Czaun Jánost. Ő ugyanis 301 voksot tudhatott itt magáénak. Lehet, hogy nem értik az okát, én mégis rendkívüli módon vagyok büszke arra, hogy ekkora érzelmi nyomás mellett, amit a Fidesz produkált a szórólapjain keresztül pl. azzal a szöveggel, hogy "nem lehet Kádárta ellenzékben", mégis sikeres voltam Kádártán. Óriási eredménynek és a mellettem kiállásnak, a munkám elismerésének könyvelhetem el a 302 szavazatot. S éppen ezért is mondom, köszönöm Kádárta! Értetek, Önökért és Kádártáért megérte! Gyulafirátót ugyanakkor nem kért belőlem. Az 1016 voksoló közül mindössze 225 szavazatot kaptam, amíg Czaun János 694-et. Ezek szerint mégis nagy a bizalom. Szerintem persze inkább a Fidesz iránt. S azt hiszik a lelkes fideszt-választók, hogy akkor most jobb lesz majd Rátótnak. Attól tartok nem. Minden esetre én azért szurkolok, hogy végre oldják meg azokat a gondokat ott is és Kádártán is, amit 4 éve, többségük megléte óta ígérgetnek és mégsem teljesítettek. Végezetül egy apró érdekességgel szeretném lezárni a választás adatairól szóló beszámolómat. 4 évvel ezelőtt Tavas Vilmos a Védegylet jelöltjeként indult. A Fidesz jelöltséget taktikai okokból nem vállalta. Akkor közel 50 szavazattal sikerült megelőznöm (a legerősebb ellenfelem, azaz) Tavas urat. Aki aztán (revánsvágyból is?) létrehozta a Közösség Kádártáért Egyesületet, amelyik igazság szerint inkább egy polgári kör, és így tömörítették egybe az ellenem szervezkedőket. Tessék csak megnézni a honlapjukat. www.kadarta.hu Most Tavas úrnak megígérték a Fidesz-KDNP listán a 2. helyet, Porga Gyula után, tehát sima bejutó lehetett volna a kompenzációs listán, ha akármelyik körzet Fidesz jelöltje elbukik. A rossz nyelvek szerint arra spekuláltak, hogy majd a Juditka nem jut be és ő igen. Hát Juditka, az (útlezáró balhé-kordinátor) bizony képviselő asszony lett. S Tavas úr megint hoppon maradt. Ha Czaun úrral szemben kampányol - mint Kádártai - és én nyerek, akkor bejut. Na, de olyannal "szembemenni", aki sejtésem szerint a kádártai részönkormányzat vezetését is ígérte neki, csak úgy nem lehet. (Inkább a 30 ezüstpénz?) Számomra Tavas úr nem lett hitelesebb, mint volt 4 éve. Akkor, amikor 2007 januárjában a lakásom elé kalauzolta a tüntetőket, élükön Juditkával, akkor már jól bemutatkozott. Pedig én "balga", számos törekvését segítettem képviselőként ennek az álcivil egyesületnek, -"nyelve" ugyan néha egyet - egyet. Mégsem bántam meg.

Vissza...