Törvénybe foglalt alkotmánysértés

2010-11-15 17:47:34

Na, ez már tényleg forradalom! S akkora lett mára a forradalmi lendület, hogy a 2/3 olyan törvényt készül holnap elfogadni, amivel az alkotmánysértés lehetőségét is törvényben kívánja rögzíteni. Itt tartunk kedves barátaim! "Vizsgálhatja, alkotmányellenesnek mondhatja, de nem helyezheti hatályon kívül az Alkotmánybíróság az adótörvényeket - egyszerűsítve ez a lényege az alkotmánymódosítás legújabb verziójának, amiről kedden szavaz majd a parlament."

Ha elfogadják, akkor Magyarországon alkotmánysértő törvényeket is be kell majd tartani. Felértékelődhetnek ezzel a külföldi nemzetközi bíróságok. Ha adótörvények buknak külföldön, akkor az költségvetési kockázatot is jelent.

Egészen bizarr jogi helyzet alakulhat ki Magyarországon, ha kedden a kormánypárti politikusok által támogatott alkotmánymódosítást megszavazza a parlament. Előfordulhat, hogy lesznek törvények, amelyekről kimondja az Alkotmánybíróság, hogy alkotmányellenes, de továbbra is azok szerint kell élni.

Ha érdeklik ennek az elképesztő történetnek a további részletei, ide kattintva olvashatják tovább mindezt az Index.hu-n.

Vissza...