Gyurcsány - fóbia

2010-12-30 18:48:16

Az MSZP veresége óta sokan igyekeznek választ adni arra a kérdésre, hogy mi módon is kellene ennek a pártnak megújulnia. Alapjában a szerző is erre keresi a választ, még akkor is, ha ezt az „aranyhal és Orbán” társalgásába csomagolja. A cikk első bekezdésével egyet lehet érteni, miszerint az MSZP-ben hatalmi vetélkedés folyik az egyéni túlélők között. Ezt követően szerzőnk is eljut azonnal oda, ahová szinte valamennyi „megújulást” ajánló eljut – a Gyurcsány-fóbiához, mely annyit jelent: hogy ha Gyurcsány hátrább lép, netán visszavonul, megoldódik minden.

Ennek alapján eszembe jut Tamás Ervin december 6-i írása (Rendcsinálók): „Vegyük úgy, hogy az MSZP-ben hátrább lép mindenki, aki reflektorfényben volt, ám ezzel egy időben magával ragadóan és a rendcsinálás határozott szándékával nem lépett elő senki.” Hát ez az!

Furcsa állításnak tartom, hogy mivel az MSZP elmulasztotta a vereség okainak mérlegét megvonni, „tudni lehetett, hogy Gyurcsány a párttársai által hátba szúrt reformer pózában tér vissza”. Én meg azt kérdezem: miért, talán ez nem igaz? Az őszödi beszédet megértették, elfogadták a párttársak? A reformok (egészségügyi, nyugdíj- stb.) megvalósításában támogatták? Az általa javasolt összeférhetetlenségi (országgyűlési képviselő ne lehessen polgármester) javaslattal egyetértettek?

Dr. Jókai Oszkár írását ide klikkelve érdemes elolvasni a Nol.hu-n.

Na és ha már a fóbiánál tartunk, akin még nem hatalmasodott el, ajánlom a kapcsolat.hu-n megjelent legújabb blogbejegyzést.

"Az MSZP-nek be kell látnia: azzal semmire sem megy, ha saját 8 éves kormányzati teljesítményét semmibe veszi, maga is folyton kritizálja, erősítve az amúgy is brutális ellenkórust. Először is, tisztába kell tenni és ki kell mondani: a balliberális kormányzás idején Magyarország nem csődbe ment és nem vált romhalmazzá és nem vissazfelé fejlődött. Ellenkezőleg!" Kattintson ide és máris olvashatja a folytatást!

Vissza...