Lop, csal, hazudik

2010-11-03 08:10:33

Sokan fanyalognak ezért, vagy azért a tegnap este a Vértanúk terére szervezett Charta tüntetésen történtek miatt. Van, akinek a hangosítás, van akinek a szónokok mondanivalói nem tetszettek. Tény ugyanakkor, hogy egy körülbelül 5 ezer fős tömeg megmozdult és újra erőt merített egymásból.  Érdemes elolasni több különböző "oldal" tudósításait, mert abból azért összerakható a valóság. Az Index pl. az alábbiakat írja:

"A miniszterelnök lop, csal és hazudik, Magyarországnak tolvaj kormánya van, a kurva anyját annak, aki megkérdőjelezi Ungváry Rudolf író magyarságát, alapjogunk örök, a Fidesz nem. Az alkotmányosság védelmében tüntetett a Demokratikus Charta Budapesten, Nagy Imre 56-os miniszterelnök szobra mellett."

Ha az Indexen megjelent írás részletei és az oda felhelyezett video is érdekli, klikkeljen ide!

Az indexveszprem a Heti Válasz tudósítását veszi át és ismerteti. Ide kattintva elérheti ezt is.

A kapcsolat.hu-n ez olvashatĂł. Kattintson ide!

A Népszabadság online-on ide klikkelve olvashatja a legfrissebb információkat!

A lényeg szerintem itt van: "Gyurcsány végül három pontban vádolta meg a kormányfőt: egyfelől, amiért „elveszi a pénzünket", másfelől, amiért „despotaként" bánik a közalkalmazottakkal és indoklás nélküli kirúgásukra adna lehetőséget, harmadrészt pedig azért, mert meggyengíti az alkotmányosságot. „Ha ezek a vádpontok igaznak bizonyulnak, akkor Orbán Viktor nem lehet legitim, alkotmányos vezetője a hazának!", mondta, szavait hangos taps és „mondjon le" bekiabálások követték. Gyurcsány kritizálta Schmitt Pál államfőt is, amiért „nem férfi", inkább a Fidesz „bábja"; de szólt Sólyom László korábbi köztársasági elnökről is, akinek szerinte most jött el az „utolsó esélye", hogy kiálljon a demokraták és az alkotmányosság mellett. „Pár napja zárt ajtók mögött járt a Sándor-palotában és mondott valamit utódának. De fülbe súgni az udvaroncok szoktak, nem államférfiak", tette hozzá. Gyurcsány végül arra szólított mindenkit, hogy támogassák az alkotmányról szóló népszavazási kezdeményezést, mondván, ez az egyik esély megmutatni a hatalomnak, hogy a demokraták nem félnek, és készek hallatni a hangjukat."

Az origo.hu-n megjelent írás ide kattintva olvasható!

 

Vissza...