Maga felé hajlik a keze

2010-10-27 13:53:17

Kezdem már érteni, miért olyan sűrgős a 16%-os adókulcs bevezetése. Ezt írja a stop.hu: "Orbán Viktor családjában 4 gyermek van, aki jogosult családi pótlékra, így csak a családi adókedvezménye 132 ezer forint lesz, ehhez jön még hozzá a kedvezőbb adókulcs miatt megmaradó pénz. Orbán Viktor jövedelme 2 millió 141 ezer forint (miniszterelnöki fizetése 1,5 millió forint, amihez hozzáadódik még a 402 ezer forintos elnöki tiszteletdíja, továbbá a 231 ezer forintos képviselői fizetése). Idén ebből az összegből 1,114 millió forint maradt a zsebében, jövőre viszont a berkalkulator.com számításai szerint 1,618 millió forintot vihet haza."

Ez havi 504 ezer forinttal több, mint eddig. A gazdagok fizessenek többet, érvelt Orbán a legutóbbi viták egyikében! Éljen, éljen! Évi cc. 6 millió pluszbevétele lesz így az Orbán családnak. Gratula! A "Nemzet Esze" megérdemli!

Orbán "úgy fogalmazott: a jövő év első napjától arányos adózást vezetnek be, kiszámíthatóvá és mindenki számára átlátható teszik az adózást. Szavai szerint aki tízszer többet keres, az tízszer annyit adózik majd; aki több emberről gondoskodik, mert több gyermeket nevel, az annyival kevesebb adót fizet. Szavai szerint "az elmúlt nyolc évben ki lehetett kerülni a közterhek arányos viselését. Ám mostantól aki mulat, annak fizetnie is kell."

A Klubrádió honlapján ide kattintva bővebben is olvashat a nagy bejelentésekről.

Vissza...