Elbocsátó szép üzenet

2010-08-31 11:50:57

Levelet hozott a posta

Igen, levelet kaptam a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától. A borítékon jól látható, hogy a küldeményt 2010. augusztus 25-én adták fel Budapesten. A  feladástól számított két napon belül annak rendje és módja szerint, már a postaládámban is volt a miniszteri levél.

Alaposabban megvizsgálva a jó minőségű papíron OK2644-2/2010 iktatószámmal és már a "Nemzeti Erőforrás Minisztérium Miniszter fejléccel" érkező, "Katanics Sándor úr"-nak, azaz nekem címzett levelet, a Dr. Réthelyi Miklós megbízásából aláírt és az aláírás mellett az új nevű minisztérium miniszterének bélyegzőjével ellátott papíron dátumként viszont 2010. július 29-e van feltüntetve.

Mindennek nem lenne különösebb jelentősége, ha nem pont augusztus 25-re hívja össze az Oktatási Hivatal Tatára a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságot, amelynek 2008. januárjától vagyok, pontosabban csak voltam tagja a "most már szintén csak volt" Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából. A levélben - eddigi munkámat egy sorban, udvariasan megköszönve - az szerepel, hogy a megbízásom 2010. július 31. napjával került visszavonásra. Be kell töredelmesen vallanom, éreztem már, hogy "lapátra" vagyok téve. S nem is mentem el Tatára, udvariasan egyéb irányú elfoglaltságra hivatkozva. Hisz kellemetlen lehetett volna, hogy úgy veszek részt a döntéshozatalban, hogy közben már kering valahol (az érvényben lévő) felmondó levelem. Megkíméltem magam és a bizottság többi tagját is attól a helyzettől, hogy ott kelljen szembesülni azzal, nincs már jogköröm a bizottsági munkához.

"Nagy ügy", mondhatják most sokan. Valóban nem az. Csupán azért vetettem mindezt mégis papírra, illetve teszem közzé most a honlapomon, mert így akarom elmondani, a világ semmit sem változott! Ha a minisztériumban egy július 29-én aláírt papír augusztus 25-én kerül postára adásra, ott azért nem stimmel valami. Arra gondolni sem merek, hogy visszadátumozás történt volna. S olyasmire sem, hogy szándékosan azt szerették volna láthatatlan erők elérni, hogy úgy vegyek részt egy grémium munkájában, hogy közben egy íróasztalon (annak a tudtomra hozása nélkül) a megbízásomtól már rég megfosztottak.

A történtek arra inspiráltak, hogy körülnézzek egy kicsit a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján. Hoffmann Rózsa nagyívű -Hódmezővásárhelyen a főtéren elmondott- tanévnyitó beszéde mai online (MTV1) meghallgatása után úgy gondoltam el is olvasom a pontos szöveget a minisztérium honlapján. Legnagyobb meglepetésemre a közoktatás "fül" alatt vezető hírként Hiller miniszter úrnak a 2010. februárjában az Arany János Tehetséggondozó Program 10 éves működéséről rendezett ünnepi ülésen elhangzó mondataira találtam rá. Fejléces boríték, új pecsét és új miniszter, államtitkár már hónapok óta van. A honlap szerkesztőit  és tartalmát viszont még bizonyára nem értek rá lecserélni.

 

    

Vissza...