Che és Orbán

2010-09-11 07:38:08

"Sosem vágytam a bankrendszerrel szembeni küzdelem Che Guevarájának szerepére. Kénytelenek  voltunk meghozni néhány olyan ésszerű döntést, melyek a választók igazságérzetével is találkoztak" - mondta a bankadóval kapcsolatban Orbán.

Ahogy haladunk előre az időben, nekem egyre inkább tűnik úgy, hogy Orbán állításával ellentétben, valójában mégis a bankrendszer Che Guevara-ja akar lenni. Egyik barátom mondta a napokban, a "bolsevikok" bizony megirigyelhetnék ezt a poitikai stílust. Sok-sok magyar ember hiszi a kormányfőt a bankrendszer "ármánykodásaival" szembeni harc kiemelkedő vezéralakjának. A nehéz pénzpiaci (és gazdasági) helyzetben egyre gyakoribb egy olyan "kép" kialakulása az alul vagy csak félig informáltak fejében, hogy a pénzeszsákjaikon szivarozgató nagytőkések, banktulajdonosok az utolsó cseppig ki akarják szipolyozni az ártatlan és szorgos hazafiak vérét. A miniszterelnök szerintem is rendkívül sikeresen hiteti el a tájékozatlan tömegekkel, hogy nemes harcot folytat értük és nem ellenük. Félek ugyanakkor, hogy ebből inkább előbb, mint utóbb még nagyobb baj lesz. A pénzt még kölcsönbe sem adják ingyen! Aki kölcsönad, az a felételeket is megszabja egy normális világban. Egy még normálisabb világban az, hogy pénzt milyen áron kapunk kölcsön, csupán attól függ, mennyire stabilak a gazdasági mutatóink. Azt reméltem eddig, Orbán elnök úr a gazdasági helyzetünk mielőbbi stabilizálásában jár majd élen és nem abban, hogy egyre csak hülyíti és "hangolja"a "zembereket", a bankok tevékenysége ellen. Mi lesz akkor, ha a nagy nemzetközi bankok úgy ítélik meg pár nap leforgása alatt, hogy ebben az országban nem érdemes tovább a pénzüket kölcsönadni. Mi lesz akkor, ha a most olvasható 8 pont még jobban "megvadítja" majd őket? Tudjuk jól, hogy a bankok is csődbe mehetnek. Akkor már nemcsak a hiteleket felvevő emberek lesznek majd még nagyobb bajban, hanem a pénzüket megtakarításokba helyező, s kezeltetni akaró emberek is. Józan eszemmel sejtem, hogy ez a "harcos" magatartás csak az önkormányzati választások megnyeréséig lesz módszere a Fidesznek. Na, de mi lesz akkor, ha a választások utáni nagy kontraszt miatt az eddig Che Guevaraként tisztelt "szabadságharcost" is kordonokkal kell majd megvédeni? 

Ha a részletekkel is tisztában szeretne lenni, klikkeljen ide!  A Hírszerzőn megjelent írás segít eligazodni a hiteleseknek szánt  és megintcsak nem a kormány által beterjesztett "mentőöv" részleteiben.

Vissza...