GĂłlyahĂ­r

2010-11-03 10:58:54

Gyurcsány Ferenc szerint "erős ellenzék születik". Reményeim szerint tegnap már meg is született. Együtt talán képesek leszünk gyorsan felnevelni. Ott voltam a "szülészeten" én is és újra megérezhettem az igazi összefogás erejét. A környezetemben lévők között minden generáció képviselői jelen voltak. Fiatalok, idősek egyaránt. Nem zavarták őket a technikai nehézségek, az odatévedt provokátorok. Tudták, közös sorsunk az, hogy nem elbújunk, hanem bátran kiállunk. Kiállunk, ezzel is személyes példát mutatva, s nem fogunk ettől a despota hatalomtól egy pillanatra sem megijedni.

 

Gyurcsány Ferenc "Erős ellenzék születik" című és a Kapcsolat.hu-n megjelent legfrissebb blogbejegyzélsét itt is olvashatja:

Ma már tudjuk: 2006 legendás Andrássy úti nagygyűlése óta nem jött ki ennyi ember az utcára a mi oldalunkon, mint tegnap

Sokan aggódtak a tegnapi tüntetés előtt. Vajon megmozdulnak-e az emberek pár nap alatt? Eljut-e hozzájuk a hír egy háromnapos ünnep közepette, ha nincs se pénz, se szándék hagyományosan hirdetni?
Ma már tudjuk: 2006 legendás Andrássy úti nagygyűlése óta nem jött ki ennyi ember az utcára a mi oldalunkon, mint tegnap. Számháborút nem kell folytatni. Sok ezren voltak. Sok ezren, akik maguktól jöttek, mert támogatni akarták a mi közös küzdelmünket. Újra voltak fiatalok és középkorúak, de nem ijedtek meg az idősebbek sem.
A hétvégén már sejtettem, hogy nem lesz semmi baj, mert olyanok is üzentek, hogy eljönnek, akik nem szoktak politikai rendezvényekre járni, főleg nem tüntetésre. De most jönni akartak. Elindultak vidékről, vonatoztak, autóztak pár órát, hogy együtt lehessünk. Fergeteges volt.
Nagyon köszönjük.
Nem gondolom, hogy egyetlen tüntetés megváltoztatja a világot. Ugyan! De azt igen, hogy kiderült: erős ellenzék van születőben. Olyan ellenzék, amelynek világos képe van Magyarországról, tudja, hogy mit akar, vannak támogatói is, akik készek a küzdelemre. Van erő a Demokratikus Charta és a Demokratikus Koalíció mögött. A kormány rosszul teszi, ha akár egy pillanatra is azt hiszi, hogy vele van a nép. A nép egy része bizonyosan, más része viszont ellenzi mindazt, amit Orbán kabinetje csinál. A többség meg változékony. Jön és megy.
Ami tegnap láttam, az azt mutatja, hogy a mai kormány demokratikus ellenzékéből új többség születhet a maga idejében. A folyamat elkezdődött.

Új Igen, Igen! Az MSZP kampányfilmje megtekinthető itt!

Vissza...