Szélkakas

2010-12-04 09:41:47

A nagykövet asszony – lényegében szó szerint megismételve a Fidesz akkori álláspontját - kifejezze rosszallását amiatt, hogy újabb gázvezeték (Déli Áramlat) építéséről kívántunk megállapodni Oroszországgal. De ha az csak rosszallás lett volna. Pontosabb, ha számonkérésnek nevezem.

A miniszterelnök moszkvai látogatásáról írott blogomra reagálva sokan írnak Orbán gyors színeváltozásáról. Idézik a kormányfő még korábban, ellenzéki vezérként tett nyilatkozatait, melyekben szapulta Oroszországot, általában a keletről érkező kulturális, politikai hatásokat, melyeket barbár jelzővel illetett. Mi tagadás, ehhez képest a mostani (tegyük hozzá: eddig nem sok eredményt hozó) igyekezete, hogy jó viszonyt építsen Moszkvával, nem könnyen magyarázható.
Mi a csuda változott 2007 vagy 2008 óta? Mi magyarázza Orbán 180 fokos fordulatát?  Hogyan lehetséges, hogy a Déli Áramlat pár éve politikai puccsnak, most meg az ország érdekében álló programnak számít a Fidesz elnökének szemében? Be kell valljam, zavarban vagyok a válasszal.
Érdemes elolvasni a Kapcsolat.hu-n Gyurcsány Ferenc Miért vesztünk össze Washingtonnal? című legújabb blogbejegyzését ide kattintva!
Na és ezen a portálon is igen érdekes blogbejegyzések olvashatóak! Kattintson ide!

Vissza...