Az Ăšr adta, az Ăšr elvette?

2010-11-06 20:20:18

Mielőtt bárki azt hinné, több marad a zsebükben, szögezem le gyorsan : Nem nyugdíjat emelt ám a kormány, hanem csak a járulékot tervezi növelni. Ez pedig azt jelenti, hogy az eddigieknél többet kell majd fizetnünk. "Fél százalékkal megemelné jövő januártól a bruttó bért terhelő mostani 9,5 százalékos nyugdíjjárulékot egy, az adótörvény-csomaghoz benyújtott módosító indítvány."

"Az alacsonyabb keresetűeknél ez elveheti az szja-csökkentés hatásának jelentős részét, miközben a költségvetésnek csaknem 40 milliárd forintot hozhat. A javaslatot formálisan a költségvetési bizottság jegyzi, de a kormánypártok támogatják. A Fidesz egyik választási ígéretét, a 40 éves munkaviszonnyal rendelkező nők nyugdíjba vonulását fedeznék a pluszbevételből."

"Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt mondta: a nyugdíjjárulék-emelésből befolyó plusz pénzből a legalább 40 éves munkaviszonnyal rendelkező nők nyugdíjba vonulását fedeznék. A nők kedvezményes nyugdíjba vonulása a Fidesz egyik választási ígérete volt, az előzetes számítások szerint ez 20-40 milliárd forintos terhet jelentene a költségvetésnek."

Megígérték! Szigorúan a mi kontónkra meg is teszik. :)

Ha a további részletekre is kíváncsi, ide kattintva olvashatja azokat az origo.hu-n.

 

Vissza...