16%-os adókulcs csak 2013-tól

2010-09-22 19:37:32

Július 27-én írtam az alábbi bejegyzést a Facebookra: "Januártól Magyarország átáll az egykulcsos személyi jövedelemadóra, hogy az átállás hány évet vesz igénybe, az egy másik kérdés - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök."
Segítség! Megmagyarázná nekem valaki, hogy lehet valamit úgy bevezetni januártól, hogy a bevezetése várhatóan éveket vesz majd igénybe? Lesz aki 16%-ot adózik és lesz aki majd csak évek múlva teszi ugyanezt? Nagyon nem értem!

Ma a Magyar Nemzetben jelent meg interjú Kármán András államtitkárral. Az ő nyilatkozata tette világosabbá a miniszterelnök eddigi igencsak homályosnak tűnő kijelentéseit. A nyilatkozatot több hírportál is átvette. Amennyiben kiváncsi a részletekre, ide klikkleve a HVG-n írtakat olvashatja el. Érdemes! Kármán András egészen bizonyosan egy megbízható és értelmes tagja a kormánynak. Bár már elég régen találkoztam sajnos vele, mint volt tanítványomról ezt bátran merem kijelenteni. Andrást szerencsémre 2 tanéven keresztül emelt szintű matematikára taníthattam a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban. A mostani pozíciójából is látszik, hogy nem eredménytelenül. Az, hogy ilyen fontos beosztásba került és fiatalemberként ennyire sikeres, az persze csakis az Ő érdeme. További sok sikert kívánok a munkájához ezúton is! 

 

A 16%-os adókulcs januári bevezetéséről meg csak annyit, Orbán Viktor megint az orránál fogva vezetett szinte mindenkit. Képes volt elhitetni a társadalom jelentős részével, hogy megy az adócsökkentés ilyen világgazdasági helyzetben is egyik pillanatról a másikra. Most meg a szakemberek óvatos "oldalmanőverekkel" helyreteszik a reménykeltő kijelentéseket. S ez így akkor persze már nem is a miniszterelnök hazugsága, csak a menetrendszerű nagyotmondásai közül az egyiknek a körültekintő pontosítása.       

Vissza...