de ti tényleg kommunisták vagytok

2010-11-13 06:29:55

"Ennek ellenére nem lehet elhallgatni: kedves fideszesek, bár nem akarunk érzékeny lelketekbe tiporni, de ti tényleg kommunisták vagytok. Ezen most már ne vitatkozzunk, ettől még lehettek rendes emberek, de ami tény az tény. A kommunistának ezúttal nem a kocsmabezárós, hajcsavaros -rikítozós változatát értjük, hanem az effektív pártkádert, meg az ideológiai tüsténkedőt és közönségét. Aki írja a Szabad Nép vezércikket, és aki elhiszi."

A forradalmi munkás-paraszt és a vele szövetséges prostituált értelmiség I.címmel jelent meg egy olvasmányos publicisztika Egei Antal és Horváth Zsolt tollából a Hírszerzőn. 

Az imprlistákkal szemben uszítás, a gazdasági és jogi voluntarizmus, cégek rendkívüli helyzetben állami felügyelet alá vonása, magánjogi viszonyok állam általi és következmények nélküli fölrúgása, a szarunk a külföldre metódusa, a korrekciós lehetőségek kiiktatása – mind-mind a kommunista bevackolódás jellemzői. Izgalmas kísérlet, és ha valahol Ljubljanában vagy a Bahamákon tartózkodnánk, csendben, érdeklődve figyelnénk, hogy sikerül-e mindezt Észak-Koreán kívül is megvalósítani, de sajnos itt élünk. Veletek. Veletek, akik elhiszitek az összes propagandahantát, és majd jöttök ide kommentekben kajánkodni, hogy az fáj nekünk, hogy a vörös oligarchák kezéből kicsavarják a vagyont, hogy mi igazából pénzéhes, gátlástalan és részvét nélküli tőkések érdekeit védjük. Bedőltök az emfatikus szóáradatnak, amely szerint „az új világrendben felértékelődik a munka, a közérdek és az állam, viszont leértékelődik a spekuláció, a magánérdek és a liberális piaci önszabályozó utópiája”, de nem veszitek észre, hogy az idézett mondatok előjátékát jelentő eseménynél először is az állam mondott csődöt. Képtelen volt megfelelő szabályokat alkotni, és azok végrehajtását ellenőrizni. Egy emberéleteket követelő katasztrófa után hetekkel a különböző szervek még mindig azon vitatkoznak, hogy kinek a feladata lett volna a betartatni a micsodát. Osztozunk indulataitokban, amely például az alumíniumgyártók cinizmusát látva tör elő, de ettől még nem kívánjuk a tapasztalataink szerint nem kevésbé cinikus és nem kevésbé kapzsi állami tisztviselők kezébe helyezni az életünket, főleg, hogy intézkedéseik lassan kontrolálhatatlanok lesznek. Ki akadályozhatná meg ezentúl, hogy ha egy kormánymögötti „vállalkozónak” megtetszik egy  suszter boltja, majd másnap megjelenik ellenőrizni a FŐKÉTÜSZ (aki tudja a rövidítés föloldását, nos, annak most jó), és buherál valamit, majd amikor harmadnap füstmérgezéssel kórházba szállítják a szomszédot, vigyék a cipészt és cipészüzletet?

Ha az írás egésze érdekli a kedves Olvasót, kattintson ide!

Vissza...