A nagy bozĂłtirtĂł

2010-11-15 19:57:50

A miniszterelnök szerint egy éve van az országnak a teljes megújulásra. Orbán Viktor a jövő évi költségvetési törvényjavaslat expozéjában, a Parlamentben arról is beszélt, hogy aki sikert akar elérni, annak új utakon kell járnia. A kormányfő szerint a magyarok készek a megújulásra és a változásra, tavaszi döntésükkel Európa legstabilabb politikai többségét, kormányát hozták létre. A kormányfő újabb tabudöntögetéseket ígért.

Útkeresés zajlik mindenhol, ezért aki sikert akar elérni, annak szakítania kell a múlttal. Ez néha bozótirtással jár – mondta Orbán Viktor, aki szerint az embereknek elege van a kudarcból.

A következő év a megújulás éve, amelyben gyors gazdasági döntések kellenek. Nem a betartás, gáncsoskodás idejét éljük, hanem a cselekvés idejét. A következő időszakban egy hiteles mércéje lesz mindennek: elősegíti-e a megújulást. Mindazt, ami gátolja a megújulást, meg kell változtatnunk, a régi világ falait le kell bontani, a túlhaladott szabályokhoz nem szabad ragaszkodni – mondta Orbán Viktor.  2011-ben új alkotmány kell, amely megerősíti a nemzeti együttműködés rendszerét, és minden akadályt eltakarít a közérdek érvényesítése előtt – fogalmazott a miniszterelnök.
A megújulás része az új adórendszer, az egészségügy és az oktatás átalakítása is. Előre mondom, ehhez is tabukat kell majd ledönteni – figyelmeztetett Orbán Viktor.

Ha az eddigiek túllépték az ingerküszöbét, ide kattintva olvashatja a továbbiakat az fn.hu-n.
Ha javasolhatom, olvassa el azt is, amit erre a kiváló expozéra mondott a Költségvetési Tanács elnöke, Kopits György és mit mondtak az ellenzéki vezérszónokok. Ide klikkelve olvashatja a részletes tudósítást az index.hu-n.

Vissza...