Ezt is aláírta

2010-12-30 16:54:58

A német kormány azt várja, hogy Magyarország átdolgozza a nemzetközileg bírált médiatörvényt - nyilatkozott a Frankfurter Rundschau csütörtöki számában a német külügyminisztérium államminisztere. Talán ez a hír is erősítette a valamiféle csodában reménykedőket abban a hitükben, hogy az államfő végül nem fogja aláírni a médiatörvényt. Ma délután több hírportál is izgalmas hírként közölte, hogy amíg a költségvetési törvény már megjelent a Magyar Közlönyben, addig a médiatörvény még nem. Pedig az 5 napos határidő miatt már kedden alá kellett volna írni azt Schmitt Pálnak.

Ma 16 óra körülre aztán kiderült, hogy nagyon naívak azok, akik bármiféle csodában is reménykedtek. Simán aláírta ugyanis Schmitt Pál a médiatörvényt is. 

"Átdolgoztatná a magyar médiatörvényt a német államminiszter" című cikket ide kattintva olvashatják el a Hírszerző.hu-n.

A közlönykiadó szerkesztőségébe megérkezett az aláírt jogszabály, ami várhatóan holnap jelenik meg -írta pár órával ezelőtt az Index. Schmitt Pál szignálta a médiatörvényt, amit ma kézbesítettek a közlönykiadóhoz. Az Origo értesülését az Index kérdésére a Magyar Közlöny szerkesztőségében megerősítették: a törvény több ezer oldalnyi egyéb jogszabállyal, zsákokban érkezett a szerkesztőségbe, az egyik munkatárs szerint az várhatóan holnap megjelenik a hivatalos lapban. A törvényt december 21-én hajnali fél négykor fogadta el a parlament. Kövér László házelnök 23-án írta alá, és a parlament sajtóosztálya szerint aznap továbbították a köztársasági elnöknek aláírásra. Mivel a parlament sürgős kihirdetést kért az elnöktől, ezért Schmittnek öt naptári napja volt, hogy döntsön a törvény sorsáról. Eszerint a határidő 28-án, kedden járt le. A továbbiakat ide klikkelve olvashatják az Index.hu-n.

A médiatörvény sem a 200., sem a 201. számban nem jelent meg. (-írja a Stop.hu is.) A Ház december 21-re virradó éjszaka fogadta el a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényjavaslatot, amelynek sürgős kihirdetését kérte az államfőtől. Ez azt jelenti, hogy miután megkapta, Schmitt Pálnak öt napja volt a jogszabály aláírására, illetve arra, hogy megfontolásra visszaküldje a parlamentnek vagy előzetes normakontrollt kérjen az Alkotmánybíróságtól.

A STOP szerdán megkereste a Köztársasági Elnöki Hivatalt, ahonnan érdemleges választ nem kaptunk a médiatörvény sorsát illetően, csupán a parlament sajtóosztályához irányítottak. Ott viszont egyáltalán nem értették, hogy miért nekik kellene Schmitték helyett bármit is tudniuk, hiszen az aláírt jogszabályok kihirdetéséről a köztársasági elnöknek kell gondoskodnia.
A hír további részleteit ide klikkelve érheti el a Stop.hu-n.

 

Vissza...