sms rovat

2010-10-01 19:50:32

A mai Naplóban jelent meg Barták Péter főszerkesztő úr széljegyzete "Kampány vége, start!" címmel. Amikor elolvastam, először az jutott eszembe, vajon ezért is jár a főszerkesztői tiszteletdíjon túl még egy kis szerzői pluszhonorárium? Ha az nem is, némi vállveregetés, egészen bizonyosan. Barták úr az írásában már előre eldöntötte, mi fog történni vasárnap. Na, jó! Nem tett ő mást, mint értelmezni próbálta a közvéleménykutatási adatokat, s megállapította, amit a vak is lát, csendes a kampány.

Miért is nem azt állapította meg, hogy nem arról szól a kampány, amiről kellene, pl. a programokról! Pedig ez legalább annyira igaz, mint hogy csendes. Írásában ugyan az új kormány mögé bújik, de végül is lelkesen megismétli csak a leckét, "úgy válik teljessé a létrejövő többség, s az ebből fakadó totális lehetőség, ha a megyei és helyi önkormányzatok egyszínűek lesznek a törvényhozók zömével." S mondandója leglényegeként írja, a starthoz bizonyára minden feltétel adott lesz. Biztosra megy a főszerkesztő úr! Úgy érzi, nem történhet már semmiféle meglepetés vasárnapig. S nagy szükség van manapság a hűséges öleb szerepének eljátszására, mert mégis mi lesz, ha valakinek szemet szúr a múlt, s ott is tisztogatni akar, ahol demokráciában egyáltalán nem szokás.

Írtam első felháborodásomban egy sms-t. Ahogyan szoktam, a nevemet is felvállalva. Hamarosan kiderül, hogy miként reagál rá a Napló. Most úgy érzem, nem merik közölni. Alig 8 óra múlva meglátjuk. Ha nem jelenne meg-amire jó esély van-, ide azért leírom a szövegét!  Az lett volna korrekt, ha Barták főszerkesztő úr jegyzetét csak hétfőn, a szavazás eredményének a megismerése után közli a Napló. Normális esetben vasánap személyek alkalmasságáról kellene szavaznunk és nem a pártok támogatásáról. Katanics S.  

  

Vissza...