A 98%-os adó ütközik jóerkölcsbe

2010-11-02 09:29:18

Mielőtt bárki felháborodna a fenti címen és gondolná, nahát, ez a "komcsi" (azaz én) már megint miket nem sugall, tisztázom: mindezt Tölgyessy Péter teszi.  "Az elmúlt héten ismét különös erővel mutatkozott meg: a kormányfő a jogrendszert nem autonóm önmozgással bíró értékrendként tiszteli, hanem a hatalom akaratának eszközeként használja. Nem a jog uralmát, hanem az általa hirdetett közérdeket ellenpontok nélkül közvetlenül végrehajtó keleties plebejus demokráciát javasol - vázolja Tölgyessy Péter. Ebbe az észjárásba viszont nehezen fér bele a közvetlenül jogszabályként hatályos Alkotmány. A tényleges igazságot kereső állam szükségképpen folyvást napi céljaihoz igazítja jogszabályait."

Szerintem érdemes végigolvasni a HVG online-on ma megjelenő cikk egészét is. Ha valóban ezt szeretné tenni, kattintson ide.

A másik írás, amit szintén a figyelmükbe ajánlok ezúton és ami szintén a HVG online-on jelent meg tegnap, súlyos költségvetési helyzet kialakulását vetíti elénk. "A kormány a jelek szerint csúnyán elszámolta magát, amikor benyújtotta a költségvetést, csak a személyi jövedelemadó csökkentéshez hiányzik 500 milliárd forint. A hiány pótlására szolgálnak a magánnyugdíjpénztári tagdíjak, de a módszer nem felel meg a hatályos jogszabályoknak."

Ha tovább szeretné olvasni, kattintson ide!

Vissza...