Megújult a Dózsa iskola

2010-10-10 09:28:05

Egy örömhír margójára

Pénteken (okt. 8-án) délben adták át hivatalosan a megújult Dózsa György Általános Iskolát Veszprémben. "Nagy öröm, hogy polgármesterként az első feladatom a megújult Dózsa György Általános Iskola átadása, jelképesnek is érzem, hogy a jövő generációjának nyújthatunk valamit. Az iskola méltán Veszprém egyik büszkesége, nem csak ismeretekben, hanem emberségben, tudásvágyban, felkészültségben is sokat adott diákjainak. Aki ide jár, nem csak veszprémi, hanem „dózsás” is, ez a fajta valahová- és összetartozás érzés különösen fontos manapság” – hangsúlyozta Porga Gyula polgármester az iskola átadóünnepélyén."

Az idézet a Vehír hírportáljától való. Íme a teljes cikk: klikk ide! Miért van az, hogy már meg sem lepődöm, rólunk egy szó sincs a híradásokban. Pedig ha nem igyekszünk 2007 tavaszától normális mederbe terelgetni a dolgokat, ma maximum csak egy akadálymentesítéssel lenne korszerűbb az iskola, s nem egy teljes körű felújítással.

Idézzük vissza a múltat néhány cikk alapján.

A város gazdasági programjába sem került volna be az iskola teljes körű rekonstrukciója, ha ezt akkor a közgyűlésen nem teszem szóvá.  "Katanics Sándor (MSZP) arra hívta fel a figyelmet, hogy a Csermák Antal Zeneiskola, a közgazdasági és az ipari szakközépiskola rekonstrukciója nem szerepel a programban. Kifogásolta azt is, hogy a Botev iskola akadálymentesítése félbemarad, ugyanakkor elkezdődik a Dózsa iskoláé. Szerinte az utóbbi is teljes rekonstrukcióra szorul, erre kellene koncentrálni, nem az akadálymentesítésre." Az idézet a Napló 2007. július 17-i számából került bemásolásra. A Napló- online-on ide kattintva található meg a tudósítás teljes szövege a közgyűlésről. 

Először egy olyan akadálymentesítési terv készült csak el, amit benyújtva a város több mint 50 millió Ft. önrészt vállalt volna cserében egy 20 milliós forrás elnyerésére. S közben a Hriszto Botev Általános Iskola akadálymentesítését nem fejezte volna be. A közgyűlési jegyzőkönyveket elolvasva bárki ellenőrizheti, mit indítványoztam akkor és mi lett belőle. Javaslataim miatt a Dózsa iskola előtt sajtótájékoztatót tartva a fejlődés akadályozójának kiáltott ki a városrész képviselője és az oktatási bizottság elnöke. (Mihalovics Péter és Némedi Lajos) Pár hónap múlva mégis visszavonták a Dózsa iskola akadálymentesítésre benyújtott pályázatot és készítettek egy újat a Botev akadálymentesítésének a befejezésére. Majd a Dózsa iskola teljes korszerűsítésére is egy újat. Ami először nem nyert. Amiatt, mert pocsék volt az előkészítése és kimaradt belőle véletlenül az akadálymentesítés.:-)

Egy hír ide kattintva erről is olvasható a Napló online oldalán. Aztán persze minden jóra fordult a szocialista kormány regnálása alatt és a regionális fejlesztési ügynökség korrekt ügykezelése miatt. S ma egy csodásan megújult iskolát használhatnak a városrész lakói. Mi megtettük a kötelességünket. Mégis mi voltunk és vagyunk minden rosszért a hibásak. S szóba sem kerülhet manapság, hogy bizony mi mondtunk igazat akkoriban. Az iskoláról a megújítással kapcsolatos képeket talál a Napló képes tudósításából ide klikkelve is.  

Vissza...