Az állatok érdekében

2010-08-22 12:11:38

Még két napja sincs, hogy tűzijátékkal örvendeztették meg (a többségi döntésnek köszönhetően) az önkormányzati képviselők Veszprém lakosságát. Tudom, sokan szeretik ezt a fajta égi látványosságot! Idén az ország számos nagyvárosában és településén vetődött fel mégis, -az árvízkárosultak megsegítése érdekében- érdemes lenne az augusztus 20-i programból a tűzijátékot elhagyni. A közgyűlési vita során szóba került, hogy a közpénzeket kímélendő sem lenne felesleges ezt az intézkedést meghozni, de most a bajbajutottakon segítsünk, s legyünk szolidárisak velük.

Ekkor az ülést vezető alpolgármester- mivel akkor még úgy tudta, hogy nem közpénzekből történik meg a tűzijáték finanszírozása, -elvetette a javaslatot. Egy hónappal később, maga a polgámester cáfolta a korábbi alpolgármesteri kijelentést és szavaztatott arról, legyen, vagy sem tűzijáték. Elmondta, bizony pár éve már nem vállakozó segíti a rendezvénynek ezt a részét finanszírozni. Ekkor bátorkodtam újra szóba hozni, ha már nem sikerült a testületnek az általam javasolt módon egy gyűjtést (saját zsebünk terhére!) megszervezni, fontoljuk meg ismét a támogatás másirányú felhasználását és így az árvízkárosultak megsegítését, mert a tűzijáték elhagyásának a környezetünkben élő háziállatok is rendkívüli módon "örülnének". Az elmúlt napokban az országutakon közlekedve, egy az út szélén loholó kutyus miatt jutott mindez újra az eszembe. Azt hiszem ő is egy volt azok közül a házikedvencek közül, akit az éjszakai fülsértő dörrenések riasztottak meg. 

Talán eljutunk majd arra a szintre is, hogy a kedvenceink érdekében is figyelmesebben cselekszünk és kicsit kevesebb cirkuszt és több bölcsességet viszünk döntéseinkbe. 

Vissza...