Boldog √ļj √©vet!

2015-12-31 13:06:45


 

 

Bővebben...

B√ļz√°s Huba szamizdat verse

2015-12-30 17:51:05

 

a kocsmakertben megdum√°ltuk

Bővebben...

K√∂zgyŇĪl√©si tud√≥s√≠t√°s, de minek?

2015-12-21 13:11:39

M√°r sokszor √≠rtam, hogy √©vi 25 milli√≥ Ft k√∂zp√©nzt kap az ingyenes veszpr√©mi hetilap kiad√≥ja arra, hogy a k√∂z√©rdekŇĪ inform√°ci√≥k ingyenesen eljussanak a v√°ros lak√≥ihoz.

Ez√ļttal is k√©nytelen voltam meg√°llap√≠tani, ami eljut, az nem a val√≥s√°g, hanem annak furcsa, kiforgatott, √°tform√°lt v√°ltozata. Nagyon nagy baj, hogy szinte egyszereplŇĎs feladat az √ļjs√°g tartalm√°nak az elk√©sz√≠t√©se √©s √≠gy a tud√≥s√≠t√°sok rendszeresen borzalmasan alacsony sz√≠nvonal√ļak.

Bővebben...

Harapófogóban a veszprémi kézilabda?

2015-12-20 06:36:26

Mik√∂zben az egykor volt √Čp√≠tŇĎk t√∂bb √©vtizede tart√≥ sikereinek √ļjabb hull√°mhegye form√°l√≥dik, a csapat h√°tter√©ben a ‚Äěp√©nzszerzŇĎk‚ÄĚ k√∂z√∂tt √°d√°z csata d√ļl. Ennek volt egyik intŇĎ jele, hogy a csapat egykor volt klasszis√°t, Horv√°th G√°bort botr√°nyos k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt t√°vol√≠tott√°k el a Flensburg elleni √∂sszecsap√°s elŇĎtt az Ar√©n√°b√≥l. A m√©lyben persze r√©gebb √≥ta tart a harc. Mi√≥ta a korm√°nyfŇĎ √©s egykori jobb keze, Simicska k√∂z√∂tt gig√°szi k√ľzdelem d√ļl, a veszpr√©mi k√©zilabda p√©nz√ľgyi h√°tter√©t biztos√≠t√≥ szponzorok is aggaszt√≥an nagy mozg√°sban vannak.

Bővebben...

Ny√≠lt lev√©l a Vehir SzerkesztŇĎs√©g√©nek

2015-12-13 18:04:01

A Magyar √öjs√°g√≠r√≥k Orsz√°gos Sz√∂vets√©ge, a Magyar √öjs√°g√≠r√≥k K√∂z√∂ss√©ge, a Magyar Katolikus √öjs√°g√≠r√≥k Sz√∂vets√©ge, valamint a Sajt√≥szakszervezet a magyar √ļjs√°g√≠r√°s erk√∂lcs√∂ss√©g√©nek fenntart√°sa √©rdek√©ben k√∂z√∂s etikai alapelveket dolgozott ki. Ennek az etikai k√≥dexnek az 5. ¬ß-ban r√∂gz√≠tett√©k, hogy ‚Äěaz √ļjs√°g√≠r√≥i munk√°ban k√∂vetkezetesen √©s vil√°gosan el kell v√°lasztani egym√°st√≥l a h√≠rt √©s a v√©lem√©nyt. A h√≠r t√©nyeket, adatokat k√∂z√∂l, val√≥s√°gtartalma t√©nyeken alapul √©s b√°rki √°ltal ellenŇĎrizhetŇĎ. K√∂z√∂s etikai alapelv√ľnk: nem szabad hazudni!‚ÄĚ

Bővebben...

Tiszt√°zzunk valamit Polg√°rmester √ör!

2015-12-09 16:24:10

A 2015. november 26-i k√∂zgyŇĪl√©sen napirend elŇĎtti k√©rd√©semben j√≥l √©rthetŇĎen 3 k√©rd√©st is feltettem, amelyek eld√∂ntendŇĎ k√©rd√©sek. A v√°lasz r√°juk igen, vagy nem. Azzal, hogy 17 napon kereszt√ľl nem volt k√©pes erre igennel vagy nemmel v√°laszolni √©s a k√∂zgyŇĪl√©s szervezeti √©s mŇĪk√∂d√©si szab√°lyzat√°ban l√©vŇĎ pontos k√∂r√ľl√≠r√°sok hi√°ny√°ban most menek√ľl a felelŇĎss√©g elŇĎl, m√©g nem jelenti azt, hogy a felelŇĎss√©g k√©rd√©s√©t megker√ľlheti.

Bővebben...

16 napja gondolkodik a v√°laszon a polg√°rmester

2015-12-06 11:51:59

Veszpr√©m √∂nkorm√°nyzat√°nak szervezeti √©s mŇĪk√∂d√©si szab√°lyzata szerint legal√°bb 6 nappal a test√ľleti √ľl√©s elŇĎtt √≠r√°sban kell beny√ļjtani, ha napirend elŇĎtt k√©rdezni akarok. November 20-√°n az al√°bbi k√©rd√©seket juttattam el a jegyzŇĎh√∂z √©s a polg√°rmesterhez. Nem lepett meg egy cseppet sem, hogy a k√∂zgyŇĪl√©sen azt a v√°laszt kaptam, "majd 15 napon bel√ľl √≠r√°sban v√°laszolok". Ilyen bonyolult lenne egy igen vagy egy nem v√°lasz kimond√°sa? V√©g√ľl is √©rdemes j√≥l meggondolni, mert lehet m√©g ezeknek a v√°laszoknak a k√©sŇĎbbiekben jelentŇĎs√©ge.

Bővebben...

Durvul a média (gerinc)válsága

2015-11-27 17:18:42

Az egyre apatikusabb v√°laszt√≥k ebbŇĎl lehet, hogy semmit sem vesznek √©szre. Am√≠g k√∂zel 8 √©vvel ezelŇĎtt val√≥j√°ban azzal vette kezdet√©t a baloldal amortiz√°l√°sa, hogy a Fidesz a demokratikus int√©zm√©nyrendszer egyik fontos elem√©t, a n√©pszavaz√°st kihaszn√°lva ellehetetlen√≠tette az eg√©szs√©g√ľgyi, a k√∂zoktat√°si √©s a felsŇĎoktat√°si reformot, ma a szab√°lyok √°t√≠r√°s√°val gyakorlatilag minden pr√≥b√°lkoz√°st cs√≠r√°j√°ban folyt el.

Bővebben...

√öjabb konzult√°ci√≥val akarj√°k kisz√ļrni a veszpr√©miek szem√©t

2015-11-26 16:59:54

Tal√°n m√©g sokakban √©l- lehet csak halv√°nyan- az eml√©ke a Veszpr√©mben nagy port kavar√≥ uszodakonzult√°ci√≥nak. A febru√°ri veszpr√©mi idŇĎk√∂zin azzal akart√°k beetetni a Fidesznek m√©g hinni akar√≥kat, ha j√≥l szavaznak, kapnak egy uszod√°t. A veszpr√©mieket ez a m√©zes csali viszont m√°r nem hatotta meg. Nem v√©letlen, hogy az√≥ta m√°r a 8-as Veszpr√©met √©rintŇĎ szakasz√°nak a fejleszt√©se- ak√°rcsak a 20 emeletes √©p√ľlet√©nek a meg√ļj√≠t√°sa- is a t√°voli j√∂vŇĎ hom√°ly√°ba veszett.

Bővebben...

A k√∂zgyŇĪl√©sen a hallgat√°s a taktika

2015-11-22 16:09:20

A botr√°ny szerintem m√°r el√©rt a polg√°rmesterig is. Nem hiszem, hogy sok veszpr√©mi van, aki k√©pes k√∂vetni, mi t√∂rt√©nik az Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezetn√©l zajl√≥ korrupci√≥gyan√ļs √ľgyben. ElsŇĎsorban az√©rt, mert a helyi m√©dia seg√≠t az √ľgy jegel√©s√©ben.

Bővebben...

Újságírói etika mélyponton

2015-11-21 08:37:01

B√°r lehet, hogy lesz m√©g enn√©l is rosszabb. Mindj√°rt az √≠r√°s elej√©n szeretn√©m lesz√∂gezni, nem a beosztott m√©diamunk√°sokkal van a bajom. Ňźk teszik a dolgukat. A m√©lyen megalkuv√≥, a szakma alapk√∂vetelm√©nyeit a saj√°t zseb√ľk v√©delme √©rdek√©ben f√©lredob√≥ elsŇĎ sz√°m√ļ vezetŇĎk sz√©gyellhetn√©k viszont magukat.

Bővebben...

Parkolóház a Színházkertben?!

2015-11-18 16:42:06

A v√°rosvezet√©s parkol√≥h√°z √©p√≠t√©s√©t tervezi a Sz√≠nh√°zkertbe, √ļgy, hogy errŇĎl a veszpr√©miek semmit sem tudnak. A k√©pviselŇĎk is csak vajmi keveset, az is ellentmond√°sos:

Bővebben...

Norvégnak lenni vagy nem lenni?

2015-11-17 18:14:39

Tegnap hallottam a TV-ben √©s nem hittem a f√ľlemnek. Az persze m√©g ink√°bb elk√©pesztett, hogy nem k√∂vette semmif√©le felh√°borod√°s. A nagy t√∂bbs√©g ezek szerint val√≥ban j√≥ viccnek tartotta. (Bevallom, nekem nem gond ez√ļttal sem kisebbs√©gben maradni a v√©lem√©nyemmel.) Amit Cs√°nyi elmondott a kamer√°k elŇĎtt -a minisztereln√∂k viccek√©nt- a nyilv√°noss√°gnak, az szerintem nett√≥ bunk√≥s√°g.

Bővebben...

Megeml√©kez√©s Veszpr√©mben a veszpr√©miek tudta n√©lk√ľl

2015-11-15 14:57:52

Nincs harag a sz√≠vemben. Nincs, csak n√©mi b√°nat. Nem √©rtem mi az oka, hogy Veszpr√©mben felelŇĎs vezetŇĎk √≠gy szerveznek meg egy megeml√©kez√©st, egy gyertyagy√ļjt√°st a p√©ntek este P√°rizsban zajl√≥ brut√°lis, aljas m√©sz√°rl√°s √°ldozataira eml√©kezve.

Bővebben...

Egyre nagyobb port kavar a veszprémi fiktív takarítási balhé

2015-11-12 19:38:39

Az ellenz√©k egyre hangosabb, h√≥napokig tart√≥ √©rdeklŇĎd√©se ut√°n Veszpr√©m polg√°rmestere, Porga Gyula is feljelent√©st tett v√©g√ľl a rendŇĎrs√©gen hŇĪtlen kezel√©s gyan√ļja miatt a veszpr√©mi int√©zm√©nyi szolg√°ltat√≥ √ľgy√©ben - √©rtes√ľlt egy helyi h√≠rport√°l.

Bővebben...

‚ÄěAlaposan a v√°rosvezetŇĎk k√∂rm√©re √©gett‚Ķ‚ÄĚ

2015-11-08 14:02:53

Tegnap a v√°rosvezet√©s egy k√∂zlem√©nyben tudatta, hogy feljelent√©st tett az ISZSZ gazd√°lkod√°sa miatt. Nek√ľnk is van egy k√∂zlem√©ny√ľnk, de az a v√°rosvezetŇĎk sz√°m√°ra: A v√°rosvezet√©ssel szemben az a veszpr√©miek elv√°r√°sa, hogy tev√©kenys√©g√ľket minden szempontb√≥l t√∂rv√©nyesen, a jogszab√°lyok betart√°sa mellett v√©gezz√©k.

Bővebben...

Kész Zoltán titkol valamit

2015-11-02 22:05:01

Tisztelt K√©pviselŇĎ √ör! Kedves Zolt√°n!

P√°r sorban reag√°lok v√°laszlevedre, amit term√©szetesen teljes terjedelm√©ben teszek k√∂zz√© honlapomon. Mivel ismersz j√≥l,- el√©g r√©g√≥ta ismerj√ľk m√°r egym√°st- tudtad, hogy ezt a megold√°st fogom v√°lasztani.

Bővebben...

Kész Zoltán titkol valamit?

2015-11-01 15:47:03

K√©nytelen vagyok √ļjra foglalkozni ezzel az √ľggyel. Egy√©rtelmŇĪen az√©rt, mert lehet jelentŇĎs√©ge mindannak, amit K√©sz Zolt√°n egy lev√©lben √≠rt az Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezet k√∂r√ľl kialakult korrupci√≥gyan√ļs t√∂rt√©nettel kapcsolatban. K√∂zel k√©t h√©ttel ezelŇĎtt ny√≠lt levelet √≠rtam a k√©pviselŇĎ √ļrnak, miut√°n a sz√°m√°ra √≠rt mag√°nleveleimre az a v√°lasz √©rkezett, √≠r√°sban nem akar reag√°lni a k√©rd√©seimre, csak szem√©lyes tal√°lkoz√°s keret√©ben.

Bővebben...

Merj kicsinyessé válni?!

2015-10-31 14:36:29

Az √∂nkorm√°nyzat szervezeti √©s mŇĪk√∂d√©si szab√°lyzata szerint napirend elŇĎtti felsz√≥lal√°sra, napirenden nem szereplŇĎ v√°rosi jelentŇĎs√©gŇĪ, halaszthatatlan √©s rendk√≠v√ľli √ľgyben a k√∂zgyŇĪl√©sen a napirendi pontok t√°rgyal√°sa elŇĎtt ‚Äď a felsz√≥lal√°s t√°rgy√°t √©s ok√°t megjel√∂lve ‚Äď b√°rmely k√©pviselŇĎ k√©rhet enged√©lyt a polg√°rmestertŇĎl. A felsz√≥lal√°si sz√°nd√©kot az √ľl√©st megelŇĎzŇĎ munkanapon 12,00 √≥r√°ig √≠r√°sban kell bejelenteni a polg√°rmesternek √©s a jegyzŇĎnek, √©s a bejelent√©shez csatolni kell a tervezett napirend elŇĎtti felsz√≥lal√°s tartalm√°nak √∂sszefoglal√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ mell√©kletet is.

Bővebben...

V√°ri Gy√∂rgy: Piszkos √ľgy

2015-10-28 18:00:00

Egyre cs√ļny√°bb fordulatokat vesz a veszpr√©mi √∂nkorm√°nyzat Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezet√©nek (ISZSZ) hamu alatt izz√≥ botr√°nysorozata. A fŇĎigazgat√≥ csendben t√°vozott, az √°ltala az esem√©nyek kezdet√©n elt√°vol√≠tott vezetŇĎ munka√ľgyi pert nyert az int√©zm√©ny ellen, a NAV pedig hŇĪtlen kezel√©s gyan√ļj√°val tov√°bb√≠tott egy √ľgyet a rendŇĎrs√©gnek, ugyanis n√©mely sz√°ml√°k fikt√≠vnek tŇĪnnek.

Bővebben...

Az √∂nkorm√°nyzatis√°g megcs√ļfol√°sa Veszpr√©mben

2015-10-28 15:00:50

Bevallom, kicsit d√ľh√∂s vagyok. Nagyon nem, mert val√≥j√°ban m√°r napok √≥ta sz√°m√≠tottam arra, ami t√∂rt√©nni fog holnap, s volt idŇĎm l√©lekben felk√©sz√ľlni.

K√∂zel k√©t h√©ttel az okt√≥ber 29-i test√ľleti √ľl√©s (K√∂zgyŇĪl√©s) elŇĎtt napirend elŇĎtti hozz√°sz√≥l√°st terveztem ‚ÄěAz √Ėnkorm√°nyzatis√°g 25 √©ve‚ÄĚ c√≠mmel. A szervezeti √©s mŇĪk√∂d√©si szab√°lyzatban r√∂gz√≠tettek szerint az elmondani k√≠v√°nt pontos sz√∂veget is elk√ľldtem.

Bővebben...

Baj lesz a veszprémi tömegközlekedéssel?

2015-10-27 17:40:52

K√©nytelen vagyok ism√©t b√≠r√°lni a helyi sajt√≥t. A sajt√≥n√°l is jobban a t√∂bbs√©get ad√≥ Fideszes politikusokat. Amikor sz√≥ba ker√ľlt 2015 j√ļlius√°ban, hogy korszerŇĪbb k√∂zleked√©st c√©loz meg a veszpr√©mi test√ľlet, megjelent egy-k√©t semmitmond√≥ h√≠rad√°s. Vil√°gosan, √©rthetŇĎen senki nem tartotta fontosnak elmagyar√°zni, milyen m√≥don k√©pzelhetŇĎ el Veszpr√©m t√∂megk√∂zleked√©s√©nek megv√°ltoztat√°sa.

Bővebben...

Vajon lesz érdemi válasz?

2015-10-23 17:21:54

Tisztelt Polg√°rmester √ör! Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzata Szervezeti √©s MŇĪk√∂d√©si Szab√°lyzata 37.¬ß (1) bekezd√©se √°ltal biztos√≠tott lehetŇĎs√©g alapj√°n 2015. okt√≥ber 29-√©n (cs√ľt√∂rt√∂k√∂n), a k√∂zgyŇĪl√©sen a napirendi pontok megt√°rgyal√°sa elŇĎtt k√©rd√©st k√≠v√°nok int√©zni polg√°rmester √ļrhoz.

Bővebben...

Ny√≠lt lev√©l K√©sz Zolt√°n orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎnek

2015-10-20 16:25:13

Tisztelt K√©pviselŇĎ √ör! Kedves Zolt√°n!

Az egyik k√∂z√∂ss√©gi oldalon √°ltalad nyilv√°nosan √≠rtakra reag√°l√≥ ismerŇĎs√∂m t√°j√©koztatott arr√≥l, hogy azt k√∂z√∂lted vele, az Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezet √ľgy√©ben m√°r febru√°r 4-√©n ¬†jelezted polg√°rmester √ļrnak, hogy a birtokodban van olyan bizony√≠t√©k, ami azt t√°masztja al√°, hogy az √∂nkorm√°nyzat c√©gei a kamp√°nyt finansz√≠rozz√°k. Azt is mondtad, hogy az √©rtes√ľl√©st megosztottad a sz√∂vets√©geseiddel, mondv√°n, haszn√°lj√°k azt bel√°t√°suk szerint.

Bővebben...

Az önkormányzatiság 25 éve

2015-10-19 14:31:15

Tisztelt Polg√°rmester √ļr!

Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzata Szervezeti √©s MŇĪk√∂d√©si Szab√°lyzata 39.¬ß (1) bekezd√©se alapj√°n 2015. okt√≥ber 29-√©n (cs√ľt√∂rt√∂k√∂n), a k√∂zgyŇĪl√©sen a napirendi pontok megt√°rgyal√°sa elŇĎtt szeretn√©k napirend elŇĎtti felsz√≥lal√°st tenni.

A napirend elŇĎtti felsz√≥lal√°s c√≠me: Az √∂nkorm√°nyzatis√°g 25 √©ve

Bővebben...

Miért voltunk kevesen? S miért nem akkora baj, hogy kevesen voltunk?

2015-10-18 08:34:58

Azt √≠rja a tud√≥s√≠t√≥ a tegnap kora d√©lut√°ni, Szil√°gyi Lack√≥ra eml√©kezŇĎ rendezv√©nyen sz√©gyenteljesen kevesen vettek r√©szt. S megeml√≠ti a t√∂bb mint m√°sf√©lsz√°z megh√≠v√≥ k√ľld√©s√©t is. Ahhoz m√©rten val√≥ban kevesen voltunk, hogy mennyien tudtak a megeml√©kez√©srŇĎl. S ha valaki okokat kutat, tal√°l is l√°tsz√≥lagosakat bŇĎven.

Bővebben...

Porga Gyula "bizalma" sokba ker√ľl nek√ľnk

2015-10-15 18:26:34

Amikor tavasszal a veszpr√©mi k√∂zgyŇĪl√©sben napirend elŇĎtti k√©rd√©sben azt firtattam, vajon helyes volt-e az Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezet gazdas√°gi vezetŇĎj√©nek meneszt√©se, Porga polg√°rmester √ļr igen karakteresen √°llt ki az int√©zm√©nyvezetŇĎ mellett. K√©rd√©semre egy√©rtelmŇĪv√© tette, ŇĎ v√°ltozatlanul b√≠zik az igazgat√≥ban.

Bővebben...

Szil√°gyi Lack√≥ra eml√©kez√ľnk!

2015-10-10 07:21:15

Kedves Bar√°taim, IsmerŇĎseim!

2015. okt√≥ber 17-√©n (szombaton) 15 √≥rakor Szil√°gyi L√°szl√≥ sz√ľlet√©snapj√°n √©s a szeg√©nys√©g elleni k√ľzdelem vil√°gnapj√°n Veszpr√©mben a Budapest √ļt alatt √°tvezetŇĎ alulj√°r√≥ban, ‚ÄěLack√≥‚ÄĚ reliefje elŇĎtt megeml√©kez√©st szervez√ľnk.

Bővebben...

A kapit√°ny nem v√°rta meg a haj√≥ els√ľllyed√©s√©t

2015-10-09 16:06:36

B√°r a veszpr√©mi Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezet haj√≥ja m√°r r√©gen j√©ghegynek futott, a helyi Fideszes politikusok vezetŇĎi m√©g mindig √ļgy tesznek, mintha az √≥ce√°nj√°r√≥ sok csom√≥s sebess√©ggel rend√ľletlen√ľl haladna az elŇĎre eltervezett √ļtvonal√°n. Annyit √≠g√©rnek csup√°n az agg√≥d√≥ utasoknak, hogy a haj√≥t hamarosan d√©lebbre vez√©rlik, mert m√°r ŇĎk is l√°tj√°k a v√≠zen el√©b√ľk sodr√≥d√≥ egyre t√∂bb j√©ghegyet.

Bővebben...

Utánajártam a sajtó helyett (ami Veszprémben sajnos egyre kevésbé létezik valójában)

2015-10-05 17:09:28

Veszpr√©m orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎje- K√©sz Zolt√°n- az IdŇĎsek Vil√°gnapja alkalm√°b√≥l bejelent√©st tett. Jelezte, √ļjra lehetŇĎs√©ge lesz a Veszpr√©mben mŇĪk√∂dŇĎ nyugd√≠jasklubok tagjainak ingyenes mozg√°sra. Az √∂nkorm√°nyzati k√∂zremŇĪk√∂d√©ssel vagy a n√©lk√ľl, de november elsej√©tŇĎl megfelelŇĎ sporteszk√∂z√∂k seg√≠ts√©g√©vel sportolhatnak ism√©t a nyugd√≠jasok. A k√©pviselŇĎ is eml√≠t√©st tett arr√≥l, hogy ‚Äě√∂t‚ÄĚ √©vvel ezelŇĎtt mŇĪk√∂d√∂tt m√©g a Jutasi √ļt 61/A. sz√°m alatt egy √ļn. Eg√©szs√©gmegŇĎrzŇĎ Centrum, ami egy val√≥ban sokak √°ltal kedvelt √©s l√°togatott hely volt √©s ott val√≥ban sokat tettek az oda l√°togat√≥ nyugd√≠jasok eg√©szs√©gv√©delme √©rdek√©ben.

Bővebben...

Ny√≠lt lev√©l Veszpr√©m t√∂rv√©nytisztelŇĎ polg√°raihoz

2015-10-03 14:07:48

Naivan hiszek abban, hogy esk√ľt tevŇĎ k√∂zhivatalnokok, a hat√≥s√°gok emberei, s az igazs√°gszolg√°ltat√°sban dolgoz√≥k nem engedik - m√©g ha a kenyer√ľk f√©lt√©se is felsejlik elŇĎtt√ľk,- s ha szerint√ľk is bŇĪncselekm√©nyek t√∂rt√©ntek, hogy azok rejtve maradjanak. Nem tŇĪrik el, ha felmer√ľl a gyan√ļja, sŇĎt egy√©rtelmŇĪ bizony√≠t√©kai vannak a k√∂zp√©nzek leny√ļl√°s√°nak, hogy akkor azokat, akik bŇĪnt k√∂vettek el, futni hagyj√°k.

Bővebben...

Szeretetf√∂ldbŇĎl ‚ÄěSutty√≥land‚ÄĚ?

2015-09-28 18:01:05

Veszprémben is terjed a sötétség?

Nem is olyan r√©gen a Szeretetf√∂ld c√≠mŇĪ film egyes jeleneteit forgatt√°k Veszpr√©mben. Az elm√ļlt napokban az egyik ismerŇĎs√∂m szerint viszont nem filmesek, hanem az √©let ‚Äěforgatott‚ÄĚ a magyar val√≥s√°gr√≥l. Ennek a c√≠me ak√°r Sutty√≥f√∂ld is lehetne.

Bővebben...

T√∂mj√©n a cs√°sz√°r szobra elŇĎtti par√°zsra

2015-09-26 13:26:46

avagy gondolatok a pedagógusok etikai kódexének tervezetéhez

Az etikai k√≥dex megjelen√©se vissz√°s h√©tk√∂znapi helyzetek m√©rlegel√©s√©n t√ļl m√©lyebb √∂sszef√ľgg√©sekre is r√°ir√°ny√≠thatja figyelm√ľnket: milyen kapcsolatban √°ll az Alapt√∂rv√©ny preambulum√°val, milyen k√©nyszerp√°ly√°kat jel√∂lhet ki a k√≥dex az Alapt√∂rv√©ny h√°tter√©n? S tal√°n a legfajs√ļlyosabb k√©rd√©sek: hol h√ļz√≥dhatnak az egy√©n szabad v√°laszt√°s√°nak hat√°rai, mennyiben lehet az adott k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt, vagy azok ellen√©re felismert igazs√°gokat k√∂vetni?

Bővebben...

Hallgatnak v√°ltozatlanul

2015-09-25 16:25:40

Hallgatnak, nem tagadnak. Tagadni azt ugyanis neh√©z lenne, hogy valami nagyon nincs rendben a veszpr√©mi √∂nkorm√°nyzat egyik int√©zm√©nye k√∂r√ľl. Igen, m√©g mindig a veszpr√©mi Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ SzervezetrŇĎl van sz√≥. Arr√≥l a szervezetrŇĎl, amelyik √©vi k√∂zel 1300 milli√≥ forintb√≥l gazd√°lkodik, √©s amelyik int√©zm√©ny a felelŇĎs Veszpr√©m szinte valamennyi k√∂zint√©zm√©nyek napi mŇĪk√∂dtet√©s√©√©rt. Nekem egyre ink√°bb tŇĪnik √ļgy, hogy a gazd√°lkod√°sa egy√°ltal√°n nem felelŇĎs m√≥don t√∂rt√©nt √©s t√∂rt√©nik. A tegnapi k√∂zgyŇĪl√©sen a lej√°rt hat√°ridejŇĪ hat√°rozatok k√∂z√∂tt szerepelt egy 2014. december 18-√°n elfogadott k√∂zgyŇĪl√©si hat√°rozat.

Bővebben...

Orwell Orb√°n elj√∂vetel√©rŇĎl √≠rt 48-ban

2015-09-19 05:54:58

Geroge Orwell zseni√°lis j√∂vŇĎbel√°t√°sa ma Magyarorsz√°gra teljes m√©rt√©kbe igaz. Eml√©kszem, amikor olvastam az 1984-et, hitetlenkedve faltam a sorokat. Azt gondoltam, nem lehetnek ennyire ostob√°k soha, sehol az emberek, hogy ha a korm√°nyzati politika ir√°nyt v√°lt egyik pillanatr√≥l a m√°sikra, akkor ne eml√©kezzenek vissza ma a tegnap t√∂rt√©ntekre. ¬†S nem is √©rtettem, mi√©rt kell ehhez hatalmas appar√°tus, aki visszamenŇĎleg √°t√≠rja a h√≠reket √©s a k√∂nyveket √©s egy√°ltal√°n mindent, ami a tegnapr√≥l sz√≥l.

Bővebben...

Ennek a fele sem tréfa

2015-09-16 18:58:26

Veszpr√©mben az √©vi 1200 milli√≥ forintb√≥l gazd√°lkod√≥ Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezetben ennek az √©vnek a tavasz√°n belsŇĎ ellenŇĎrz√©s zajlott. Ahogyan azt Hartmann Ferenc k√©pviselŇĎt√°rsammal egy ny√°ri sajt√≥t√°j√©koztat√≥n ismertett√ľk sz√°mos magas kock√°zat√ļ szab√°lytalans√°got, vagy ahogyan a N√©pszabads√°gban nemr√©g megjelent √≠r√°s tud√≥s√≠t r√≥la, t√∂rv√©nys√©rt√©st is felt√°rtak.

Bővebben...

Jó drágán próbatakarítottak Veszprémben

2015-09-11 15:08:18

T√∂rv√©nys√©rt√©seket √°llap√≠tott meg egy belsŇĎ vizsg√°lat a veszpr√©mi √∂nkorm√°nyzat Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezet√©n√©l (ISZSZ), egyes √ľgyekben az ad√≥hat√≥s√°g is nyomoz. A polg√°rmester √ļgy l√°tja, nincs ok firtatni senki felelŇĎss√©g√©t. A t√∂rt√©net az Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ egyik vezetŇĎj√©nek t√°voz√°s√°val kezdŇĎd√∂tt n√©h√°ny h√≥napja. Az √∂nkorm√°nyzat p√©nz√ľgyi bizotts√°g√°nak ellenz√©ki eln√∂ke, a DK-ban politiz√°l√≥ Katanics S√°ndor hossz√ļ ideig rem√©nytelen√ľl pr√≥b√°lta megtudni, mi vezetett az addig megb√≠zhat√≥ munkaerŇĎk√©nt sz√°mon tartott koll√©ga elbocs√°t√°s√°hoz.

Bővebben...

Orb√°non √©lcelŇĎdik a Washington Post

2015-09-09 17:35:36

A k√ľl√∂nc magyar minisztereln√∂k lett Eur√≥pa Donald Trumpja. Mind ink√°bb a jobboldal hangja. Azt √≠g√©ri, hogy megakasztja a k√©ts√©gbeesett menek√ľltek √°radat√°t, amely oltalmat keres a t√©rs√©gben ‚Äď √≠rja a Washington Post. Eddig is m√°r egy sor, sz√≠nes nyilatkozatot tett, m√©gpedig olyan st√≠lusban, hogy olyat ritk√°n hallani m√°s √°llamf√©rfiakt√≥l az Atlanti-√≥ce√°nnak ezen az oldal√°n.

Bővebben...

‚ÄěAz embernek n√©ha sz√©gyenkeznie kell Orb√°n Viktor miatt‚ÄĚ

2015-09-04 17:47:32

Az uni√≥ soros eln√∂ks√©g√©t bet√∂ltŇĎ Luxemburg k√ľl√ľgyminisztere azt mondta: ‚ÄěAz embernek n√©ha sz√©gyenkeznie kell Orb√°n Viktor miatt‚ÄĚ. √ögy fogalmazott, hogy Orb√°nt el kell szigetelni Eur√≥p√°ban, √©s nem lehet p√©lda m√°s politikusok sz√°m√°ra. Szijj√°rt√≥ P√©ter mindezt sz√°nalmas √©s hazug kirohan√°snak nevezte. ‚ÄěEgyes eur√≥pai vezetŇĎk erej√©bŇĎl csak az ilyen sz√°nalmas √©s hazug kirohan√°sokra √©s szem√©lyesked√©sekre futja, mik√∂zben Eur√≥pa a k√∂zelm√ļltbeli t√∂rt√©nelm√©nek egyik legs√ļlyosabb kih√≠v√°s√°t √©li √°t‚ÄĚ ‚Äď mondta a fentiekre reag√°lva Szijj√°rt√≥ P√©ter az MTI-nek p√©nteken. Az uni√≥ soros eln√∂ks√©g√©t bet√∂ltŇĎ Luxemburg k√ľl√ľgyminisztere cs√ľt√∂rt√∂k este √©lesen b√≠r√°lta Orb√°n Viktor menek√ľltellenes kijelent√©seit.

Bővebben...

‚ÄěStat√°ri√°lis √°llapotokat vezet be a korm√°ny"

2015-08-30 12:19:00

Gyakorlatilag stat√°ri√°lis √°llapotokat vezet be a korm√°ny a menek√ľltk√©rd√©sben azokkal a t√∂rv√©nyjavaslatokkal, amelyeket p√©nteken ny√ļjtott be az Orsz√°ggyŇĪl√©snek ‚Äď √°ll√≠tja Lendvai Ildik√≥ szocialista politikus, az emberi jogi bizotts√°g volt tagjak√©nt a k√∂z√∂ss√©gi port√°lon k√∂zz√© tett bejegyz√©s√©ben. Mint √≠rja: A korm√°ny el fogja rendelni az √ļn."t√∂meges bev√°ndorl√°s okozta v√°ls√°ghelyzetet".

Bővebben...

Erkölcsileg illegitim az etikai kódex!

2015-08-23 18:09:00

1.¬†¬†¬† Erk√∂lcsileg illegitimnek tekintj√ľk a k√©nyszertags√°gon alapul√≥, korporat√≠v jellegŇĪ hivat√°srend (ez√°ltal egyes elemeiben az olasz fasizmussal √©s m√°s diktat√ļr√°kkal szellemi rokons√°got mutat√≥) Nemzeti Pedag√≥gus Kar l√©trehoz√°s√°t, mŇĪk√∂d√©s√©t. Az erk√∂lcsileg illegitim szervezet √©rtelemszerŇĪen nem alkothat erk√∂lcsileg legitim ETIKAI(!) k√≥dexet.

Bővebben...

Gumiszab√°lyok

2015-08-22 13:54:52

Ezek alapj√°n hamarosan azt r√°ngatnak meg √©s lehetetlen√≠tenek el, akit csak akarnak. √Ėnkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ vagyok, de k√∂zalkalmazott is. Tan√°rk√©nt dolgozom 30 √©ve. Az √∂nkorm√°nyzati munka v√©gz√©se sor√°n m√°r elŇĎfordult, hogy a k√∂zoktat√°si int√©zm√©nyek ir√°ny√≠t√°s√°val, mŇĪk√∂d√©s√©vel, a fenntart√≥ tev√©kenys√©g√©vel kapcsolatosan komoly mŇĪk√∂d√©si probl√©m√°kat, szab√°lytalans√°gokat √©rz√©keltem.

Bővebben...

A sikeres vállalkozó vagy a veszprémi polgármester hazudott?

2015-08-17 16:43:42

Az nem lehet ugyanis, hogy mindketten igazat mondtak. A napokban jelent meg egy a veszpr√©mi belv√°rosi rehabilit√°ci√≥ kivitelez√©si munk√°i k√∂zben m√°r lezajl√≥ vit√°r√≥l √ļjabb. √©les pol√©mia. Miut√°n lap√°tra tetett√©k a volt fŇĎszerkesztŇĎvel a megyei napilap legkiv√°l√≥bb sajt√≥munk√°sait, azok egy r√©sze l√©trehozott egy olyan internetes √ļjs√°got, ahol a v√°ros k√∂z√ľgyeit veszik igaz√°n intelligens m√≥don g√≥rcsŇĎ al√°. Amennyit tudok az √ľgyrŇĎl, ingyen, szabadidej√ľkben dolgoznak, j√≥ egytucatnyian.

Bővebben...

Fasizálódunk, bizony!

2015-08-17 07:15:05

Alig egy hete t√∂rt√©nt. ‚ÄěMunkamegbesz√©l√©sen l√°tta vend√©g√ľl a Magyarorsz√°gi Zsid√≥ Hitk√∂zs√©gek Sz√∂vets√©ge (Mazsihisz), L√°z√°r J√°nos minisztert. A megbesz√©l√©sen r√©szt vett Heisler Andr√°s a Mazsihisz eln√∂ke, Kunos P√©ter √ľgyvezetŇĎ igazgat√≥, Latorcai Csaba, kiemelt t√°rsadalmi √ľgyek√©rt felelŇĎs helyettes √°llamtitk√°r √©s Fr√∂lich R√≥bert, a frissen megv√°lasztott magyar fŇĎrabbi. A t√∂bb √≥r√°s egyeztet√©s ut√°n L√°z√°r elmondta: a besz√©lget√©sen kultur√°lt form√°ban √©s konszenzussal egybek√∂tve k√∂z√∂sen √©rt√©kelt√©k a magyarorsz√°gi zsid√≥szervezetek √©s a korm√°ny k√∂z√∂tti egy√ľttmŇĪk√∂d√©st.‚ÄĚ Forr√°s:Index.hu

Bővebben...

Utáljuk egymást gyerekek? (Az írás a nyugalom megzavarására alkalmas mondatokat is tartalmaz!)

2015-08-16 09:05:05

Nekem nagyon √ļgy tŇĪnik, hogy korm√°nyprogramm√° v√°lt m√°ra az ut√°latkelt√©s √©s az orsz√°g polg√°rai egym√°snak ugraszt√°sa. Nem sorolom hosszasan az elm√ļlt h√≥napok p√©ld√°it, tuti, hogy mindenki tud felsorolni p√°rat. Ha csak a zsilettpeng√©s ker√≠t√©s√©p√≠t√©sre gondolunk a szerb hat√°ron, az m√°r bŇĎven el√©g. Az ut√°latkelt√©s nyom√°ban ott lohol a gyŇĪl√∂lk√∂d√©s.

Bővebben...

Hat√°rz√°r minden√°ron

2015-08-13 09:30:59

A nagy meleg, de fŇĎleg az Orb√°n-korm√°ny ker√≠t√©s√©p√≠tŇĎs (giga-populista) √°mokfut√°sa √ļgy n√©z ki, egyre t√∂bbeknek - ak√°r jobb-, ak√°r baloldalon- megy az agy√°ra. (Ezt sz√≥ szerint tess√©k √©rteni.) B√°rgy√ļ vigyorral vagy √©ppen gyŇĪl√∂lk√∂dve fr√∂cs√∂gŇĎ, habz√≥ sz√°jjal nyugt√°zz√°k, ahogy a k√∂zt√∂rv√©nyes bŇĪn√∂zŇĎk vez√©nyelt√©vel mŇĪk√∂dŇĎ korm√°nym√©dia √°tmossa az agyukat. Gombam√≥d szaporodik azoknak a hazafiaknak a sz√°ma, akik √°rgus szemekkel lesik, k√∂rnyezet√ľkben felbukkannak-e menek√ľltek.

Bővebben...

‚ÄěAz Orb√°n-korm√°nynak elgurult a gy√≥gyszere‚ÄĚ

2015-08-12 19:34:14

A Demokratikus Koal√≠ci√≥ szerint t√©ved az Orb√°n-korm√°ny, ha val√≥ban azt gondolja, hogy a k√ľlf√∂ld√∂n kihelyezett plak√°tokkal meg√°ll√≠thatja a val√≥s vesz√©ly elŇĎl menek√ľlŇĎket. ‚ÄěA legfrissebb h√≠rek szerint a gyŇĪl√∂let nem √°ll meg haz√°nk orsz√°ghat√°rain, az Orb√°n-korm√°ny ugyanis Sz√≠ri√°ban √©s Afganiszt√°nban is plak√°tkamp√°nyt tervez. Ha ez val√≥ban megval√≥sul, az maximum a vil√°g legdr√°g√°bb √©s legrosszabb orsz√°gim√°zs-kamp√°nya lehet, a h√°bor√ļ √©s a terror elŇĎl menek√ľlŇĎket ugyanis semmilyen plak√°t sem fogja meg√°ll√≠tani‚ÄĚ ‚Äď √°ll a DK k√∂zlem√©ny√©ben.

Bővebben...

Megyesi Gusztáv: Tessék mosakodni

2015-08-10 18:37:31

‚ÄěA pedag√≥gus a munk√°ja sor√°n k√ľlsŇĎ megjelen√©s√©vel is kifejezi hivat√°sa rangj√°t √©s tisztelet√©t‚ÄĚ ‚Äď √≠gy sz√≥l a Nemzeti Pedag√≥gus Kar etikai k√≥dextervezet√©nek egyik kit√©tele, s kiss√© csal√≥dottak vagyunk. Enn√©l az√©rt t√∂bb konkr√©tumot v√°rtunk, minimum azt, hogy r√∂gz√≠tve lesz: a tan√°rember ne legyen b√ľd√∂s, mossa meg a haj√°t, nyak√°t, h√≥nalj√°t, v√°gja le a k√∂rm√©t, √≠gy, pontokba szedve, hogy az egy√©bk√©nt is ostoba √©s √∂n√°ll√≥s√°gra k√©ptelen pedag√≥guspopul√°ci√≥ megfelelŇĎ ir√°nymutat√°st kapjon e t√©ren is.

Bővebben...

Torzított statisztika Tusványoson

2015-08-04 21:10:50

Orb√°n: Ahol nagy sz√°mban √©lnek bev√°ndorl√≥k, a bŇĪn√∂z√©s m√©rt√©ke drasztikusan emelkedik. Azt √°ll√≠tja Orb√°n Viktor (Tusv√°nyoson), hogy Eur√≥p√°ban szem√©rmesen elhallgatj√°k a bev√°ndorl√≥k bŇĪn√∂z√©si statisztik√°it, holott ahol nagy sz√°mban √©lnek bev√°ndorl√≥k, a bŇĪn√∂z√©s m√©rt√©ke drasztikusan emelkedik. P√©ld√°ul ‚Äěa brit b√∂rt√∂n√∂kben a muszlim el√≠t√©ltek sz√°ma az elm√ļlt tizen√∂t √©vben h√°romsz√°z sz√°zal√©kkal nŇĎtt, megh√°romszoroz√≥dott‚ÄĚ.

Bővebben...

A veszpr√©mi polg√°rmestertŇĎl ‚Äěh√°rmast‚ÄĚ kapott a KDNP P√©nz√ľgyi EllenŇĎrzŇĎ Bizotts√°g√°nak volt Eln√∂ke

2015-07-31 17:56:47

A h√°rmas oszt√°lyzatot v√°ltozatlanul nem √©rtem, azt viszont √©rteni v√©lem, Veszpr√©m polg√°rmestere mi√©rt nem akar fegyelmi vizsg√°latot ind√≠tani, hŇĪtlen kezel√©s gyan√ļj√°val feljelent√©st tenni, vagyonbevall√°sokat megvizsg√°ltatni.

Bővebben...

A polg√°rmester "osztozik" a felelŇĎss√©gben

2015-07-30 16:51:44

A mai napon rendk√≠v√ľli k√∂zgyŇĪl√©s volt. A Vehir.hu az al√°bbiakat √≠rja¬† arr√≥l, milyen k√©rd√©seket tettem fel a polg√°rmesternek. "A napirendi pontok t√°rgyal√°sa ut√°n Katanics S√°ndor a polg√°rmesterhez √©s a jegyzŇĎh√∂z fordult az ISZSZ belsŇĎ ellenŇĎrz√©s√©nek eredm√©ny√©vel kapcsolatban. ‚ÄěMilyen int√©zked√©seket k√≠v√°nnak hozni a BelsŇĎ EllenŇĎrz√©si Iroda munkat√°rsai √°ltal az Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezetn√©l felt√°rt, nagy kock√°zat√ļ szab√°lytalans√°gok megt√∂rt√©nte miatt?

Bővebben...

Hal√°l egyenes ad√°sban

2015-07-28 15:45:05

Eg√©szen biztos, hogy v√°ratlanul √©rte a hal√°l. Kevesen voltunk a szemtan√ļk. Amikor elŇĎsz√∂r megpillantottam m√©g a v√©gtelen erŇĎt sug√°rozta mag√°b√≥l. Senki nem gondolhatta, aki l√°tta, hogy m√°r csak percei vannak h√°tra. √Čppen egy forgalmas √ļt k√∂zel√©ben pihent √©s olyan b√ľszk√©n, egyenesen √©s tekint√©lyt parancsol√≥an √ľlt, hogy a l√°tv√°nya azonnal mag√°val ragadott.

Bővebben...

Demokr√°ciadeficit

2015-07-26 18:01:39

Napr√≥l-napra nŇĎ n√°lunk (Veszpr√©mben) is a demokr√°ciadeficit. Nekem most ker√ľlt a postal√°d√°mba az √©vi 25 milli√≥ Ft k√∂zp√©nzzel t√°mogatott hetilap. Egyre ink√°bb l√°tom, hogy ez a k√∂zp√©nz val√≥j√°ban arra ker√ľl felhaszn√°l√°sra, hogy Veszpr√©m lakoss√°g√°t megfossz√°k a hiteles t√°j√©koztat√°st√≥l. Olyan tud√≥s√≠t√°sok jelennek meg az ellenz√©ki sajt√≥t√°j√©koztat√≥kr√≥l, amelyekben m√°r azok tartalm√°t is megv√°ltoztatj√°k.

Bővebben...

"Ha lopni akarsz, sokat lopj?!"

2015-07-24 08:36:41

Persze -ha valakinek ez lenne a "hitvall√°sa"- ez √∂nmag√°ban m√©g kev√©s ahhoz, hogy elker√ľlje a felelŇĎss√©gre von√°st. Ehhez megfelelŇĎ politikai kapcsolatokra is sz√ľks√©g van. A Fidesz holdudvar√°ban ma sok mindent lehet. Akik egy maffiakorm√°nyt is √©letben tartanak, egy olyan korm√°nyt, amelyik a "saj√°t" t√∂rv√©nyeit is engedi megszegni a klient√ļr√°j√°nak, no, azok ma elker√ľlhetik a b√ľntet√©s minden form√°j√°t. (A politikai ellenfeleik viszont jobb, ha vigy√°znak magukra.)

Bővebben...

‚ÄěMi az oka annak, hogy az ISZSZ vezetŇĎje minden hat√°rt √°tl√©phet?‚ÄĚ

2015-07-24 05:42:29

A tegnapi sajt√≥t√°j√©koztat√≥nk anyaga: ‚ÄěGyan√ļs kifizet√©sek, aj√°nd√©kutalv√°nyok az √©vi 1 milli√°rdb√≥l gazd√°lkod√≥ ISZSZ-n√©l?‚ÄĚ c√≠mmel tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥n Katanics S√°ndor k√©pviselŇĎ a K√∂zgyŇĪl√©si d√∂nt√©st megker√ľlŇĎ k√∂zbeszerz√©srŇĎl √©s gyan√ļs kifizet√©sekrŇĎl t√°j√©koztatta a nyilv√°noss√°got. Az int√©zm√©ny vezetŇĎje k√∂zlem√©nyben reag√°lt:

Bővebben...

Apad√≥ l√©tsz√°m, egekben j√°r√≥ t√ļl√≥rasz√°m a vas√°rnapi boltz√°r miatt

2015-07-21 16:39:24

M√°jusban tov√°bb apadt a kiskereskedelemben dolgoz√≥k l√©tsz√°ma, noha a cs√∂kken√©s m√©rt√©ke j√≥val kisebb, mint amit √°prilisban, a vas√°rnapi boltbez√°r√°s ut√°ni elsŇĎ teljes h√≥napban tapasztalhattunk. Ugyanakkor, a t√ļl√≥r√°k sz√°ma ism√©t jelentŇĎsen emelkedett: id√©n m√°jusban 70 ezer t√ļl√≥r√°val t√∂bbet h√ļztak le a kiskereskedelemben dolgoz√≥k, mint tavaly ugyanekkor.

Bővebben...

Hallgat√°ssal akarj√°k meg√ļszni?

2015-07-19 13:00:00

A v√°ros vezetŇĎi, sem a polg√°rmester, sem a ter√ľlet√©rt felelŇĎs alpolg√°rmester nem tartotta eddig fontosnak, hogy megsz√≥laljon a sajt√≥nyilv√°nosan feltett k√©rd√©seimmel kapcsolatosan. √Črtem √©n, hogy ezek a t√©m√°k nekik sem ‚Äěkedvesek‚ÄĚ, de ha hallgatnak r√≥la a tov√°bbiakban is, akkor a felelŇĎss√©g√ľk egy√©rtelmŇĪv√© v√°lik. Egy√©bk√©nt meg fel fogom akkor tenni a k√∂vetkezŇĎ k√∂zgyŇĪl√©sen is a k√©rd√©seimet. (Persze ott is lehet f√©lrebesz√©lni, elhallgatni a val√≥s√°got, de meddig?)

Bővebben...

‚ÄěGyan√ļs kifizet√©sek, aj√°nd√©kutalv√°nyok az √©vi 1 milli√°rdb√≥l gazd√°lkod√≥ ISZSZ-n√©l?‚ÄĚ

2015-07-16 17:55:00

Sajt√≥t√°j√©koztat√≥ anyaga: 2015 √°prilis√°ban a k√∂zgyŇĪl√©sen k√©rd√©ssel fordultam a polg√°rmesterhez. Szerettem volna megtudni, mi√©rt enged√©lyezte a gazdas√°gi vezetŇĎ felment√©s√©t az Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezet igazgat√≥ja k√©r√©s√©re a polg√°rmester. A v√°laszt erre a k√©rd√©sre nem kaptam meg. A polg√°rmesteri v√°laszb√≥l kider√ľlt, az ISZSZ-n√©l munkajogi per van folyamatban, √©s belsŇĎ vizsg√°lat is zajlik, aminek sem a kezdet√©rŇĎl, sem a v√©geredm√©ny√©rŇĎl, az√≥ta sem kapott t√°j√©koztat√°st sem a P√©nz√ľgyi √©s K√∂lts√©gvet√©si Bizotts√°g, sem a k√©pviselŇĎtest√ľlet tagjai.

Bővebben...

Takargatj√°k a politikusok a bajt?

2015-07-15 21:00:00

Abban eg√©szen biztos vagyok, hogy s√ļlyos belsŇĎ probl√©m√°k terhelik a veszpr√©mi Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ MŇĪk√∂d√©s√©t. Az, hogy ebbŇĎl mennyi der√ľl ki √©s ker√ľl nyilv√°noss√°g el√©, azt neh√©z megj√≥solni. ElsŇĎsorban az√©rt, mert ha napvil√°gra ker√ľlne, mi van val√≥j√°ban a gazdas√°gi vezetŇĎ m√°rciusi felment√©se m√∂g√∂tt, akkor abba legal√°bb a ter√ľlet√©rt felelŇĎs alpolg√°rmesternek bele kellene bukni. Most m√°r a polg√°rmester feje is fŇĎhet, mik√©nt rejts√©k el szem elŇĎl a szab√°lytalans√°gokat, ami v√©lhetŇĎen t√∂bb is, mint szab√°lytalans√°g.

Bővebben...

Merkel megpr√≥b√°lta lebesz√©lni Orb√°nt a ker√≠t√©srŇĎl

2015-07-12 07:00:00

Az Eur√≥pai Uni√≥ seg√≠teni fogja a nyugat-balk√°ni orsz√°gokat √©s Magyarorsz√°got, hogy megold√°st tal√°ljanak az illeg√°lis bev√°ndorl√°s √°radat√°ra - k√∂z√∂lte szerd√°n Belgr√°dban Angela Merkel n√©met kancell√°r. "Kor√°bban Olaszorsz√°g √©s G√∂r√∂gorsz√°g volt a bev√°ndorl√≥k elsŇĎ sz√°m√ļ c√©lpontja, de j√ļniusban √©s j√ļliusban a helyzet sokat v√°ltozott, a migr√°nsok egyre ink√°bb megpr√≥b√°lnak a Nyugat-Balk√°n orsz√°gain kereszt√ľl √°tjutni, √≠gy ezut√°n seg√≠teni fogjuk ezeket az orsz√°gokat" - mondta Merkel

Bővebben...

Cseri P√©ter: √Čp√≠tŇĎk! √Čp√≠tŇĎk!

2015-07-11 14:00:00

Pr√≥b√°lom megfejteni az MKB Bank szponzor√°ci√≥s logik√°j√°t. Nem k√∂nnyŇĪ, mert √©peszŇĪ t√°mogat√≥ az √©lsport vil√°g√°ban igen ritk√°n l√©p olyat, amit a tavaly ŇĎsszel √°llami tulajdonba ker√ľlt p√©nzint√©zet tett, nevezetesen megvonta nev√©t √©s p√©nz√©t a veszpr√©mi profi k√©zilabdaklubt√≥l. Att√≥l a g√°rd√°t√≥l, amely a legn√©pszerŇĪbb csapatsport√°gakat tekintve a hazai k√≠n√°latb√≥l ‚Äď ide√©rtve a nŇĎi k√©zilabd√°t √©s a f√©rfiv√≠zilabd√°t is ‚Äď ma az egyetlen, amely vil√°gsz√≠nvonalon teljes√≠t.

Bővebben...

A parasportol√≥k √ļj eln√∂ke az egykori sonk√°s szendvicses dezinform√°tor

2015-07-10 15:00:00

IsmerŇĎs volt valahonnan Szab√≥ L√°szl√≥? Nem v√©letlen! Ňź volt az MTVA kommunik√°ci√≥s igazgat√≥ja, aki olyan kamu k√©peket k√∂z√∂lt, mintha a sz√©kh√°z elŇĎtt √©hs√©gsztr√°jkol√≥k titokban szendvicseztek volna. Deutsch helyettes √°llamtitk√°ra is volt r√©gen √©s ŇĎ a Nemzeti Sz√≠nh√°z kommunik√°ci√≥s vezetŇĎje is. Els√∂prŇĎ f√∂l√©nnyel v√°lasztott√°k meg h√©tfŇĎn a botr√°nyos k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt lemondott G√∂m√∂ri Zsolt ut√≥d√°t a Magyar Paralimpiai Bizotts√°g √©l√©re. Szab√≥ L√°szl√≥ kommunik√°ci√≥s szakember 33 szavazatot kapott, a kerekessz√©kes r√∂gbis Koller S√°ndor 3-at.

Bővebben...

Horvátországban nem értik, mi ellen védekezik Orbán

2015-07-09 06:00:00

Az egyik legnagyobb horv√°t napilap gyakorlatilag leh√ľly√©zte Junckert, ami√©rt nem rendszab√°lyozta meg a magyar minisztereln√∂k√∂t. Felesleges Orb√°nnak falat √©p√≠teni, a menek√ľltek √ļgyis k√∂nnyen √°ts√©t√°lnak rajta ‚Äď √≠rja a horv√°t Jutarnji List napilap publicist√°ja. Miljenko Jergovic azt a k√©rd√©st is felteszi, hogy mitŇĎl v√©di a magyar minisztereln√∂k az orsz√°got, ha ezeknek az embereknek esz√ľk √°g√°ban sincs ott maradni?

Bővebben...

Vakv√°g√°ny

2015-07-08 07:26:16

M√°r a 2014-es v√°laszt√°s elŇĎtt, a minisztereln√∂k-jel√∂lt kiv√°laszt√°sa k√∂r√ľli huzavona miatt felmer√ľlt a gondolat, hogy az ellenz√©k demokratikus p√°rtjai elŇĎv√°laszt√°son v√°lassz√°k ki k√∂z√∂s minisztereln√∂k-jel√∂ltj√ľket, esetleg egy√©ni jel√∂ltjeiket is. Az √∂sszefog√≥ p√°rtok k√∂z√∂tti egyezked√©sek rossz eml√©kei miatt ez a javaslat most is napirenden van, T√≥th Zolt√°n a sz√°rsz√≥i tal√°lkoz√≥n is elŇĎterjesztette, a Republikon Int√©zet konferenci√°t is rendezett a k√©rd√©srŇĎl, ahol bemutatta a saj√°t, alaposan kidolgozott javaslat√°t.

Bővebben...

G√∂r√∂g v√°ls√°g: s√ľrget az idŇĎ, fogy a t√ľrelem

2015-07-07 18:44:22

Felmeleg√≠tette m√ļlt heti javaslatait a g√∂r√∂g korm√°ny, √©s ezeket terjesztette be a kedden v√°ls√°gtan√°cskoz√°sra √∂ssze√ľlŇĎ eur√≥√∂vezeti p√©nz√ľgyminisztereknek √©s korm√°nyfŇĎknek. A g√∂r√∂g bankrendszer az √∂sszeoml√°s sz√©l√©n, az EU-ban megunt√°k az ath√©ni fordulatokat.¬†A politikai k√°oszt kiv√°l√≥an p√©ld√°zza, hogy elŇĎsz√∂r az terjedt el Br√ľsszelben: az ath√©ni korm√°ny csak szerd√°n ny√ļjt be √ļj javaslatokat, hi√°ba h√≠vt√°k √∂ssze keddre a rendk√≠v√ľli EU-cs√ļcsot.

Bővebben...

Ne zavarj, √©pp lopok! ‚Äď √ľzeni a korm√°ny

2015-07-06 18:26:53

Tov√°bb korl√°tozza a k√∂z√©rdekŇĪ adatok megismerhetŇĎs√©g√©t a korm√°ny: ezent√ļl a k√∂z√©rdekŇĪ adatokat kezelŇĎ szervek az ig√©nylŇĎkkel fizettethetik meg az ‚Äěadatig√©nyl√©s teljes√≠t√©s√©vel √∂sszef√ľggŇĎ munkaerŇĎ-r√°ford√≠t√°s k√∂lts√©g√©t‚ÄĚ, akad√°lyt g√∂rd√≠tve a k√∂zp√©nzek felhaszn√°l√°s√°nak ellenŇĎrz√©se el√©. ElŇĎzetes k√∂lts√©gt√©r√≠t√©st √°llap√≠that meg a k√∂zfeladatot ell√°t√≥ szerv a k√∂z√©rdekŇĪadat-ig√©nyl√©s teljes√≠t√©s√©√©rt az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny, tov√°bb√° egyes m√°s t√∂rv√©nyek m√≥dos√≠t√°sa alapj√°n ‚Äď √≠rja az MTI.

Bővebben...

A p√°pa Pesten

2015-07-05 18:36:29

Magyarorsz√°gra √©rkezik a p√°pa. Nincs ebben semmi meglepŇĎ; ezek m√°r nem azok az idŇĎk, amikor √©vekig k√©sz√≠tett√©k elŇĎ a p√°pa √ļtj√°t, I. Ferenc rugalmas, igyekszik mindig ott lenni, ahol √©g a h√°z.Ez persze ink√°bb r√©mh√≠r a magyar korm√°nynak. Mert az√©rt k√©pzelj√ľk el: itt van a vil√°g legkereszt√©nyibb korm√°nya, a vil√°g legateist√°bb katolikus minisztereln√∂k√©vel, a reform√°tus Orb√°n Viktorral, √©s nincs egyetlen olyan t√©ma sem a vil√°gban, amelyben a n√©zetei, de fŇĎleg a gyakorlata megegyezne a p√°pa felfog√°s√°val.

Bővebben...

√Āmokfut√≥ √©s a hatalomba szerelmes Orb√°nr√≥l √≠r a Washington Times

2015-07-04 15:36:41

A ker√≠t√©ssel √©s az oroszbar√°ts√°ggal Orb√°n Viktor megosztja az EU-t ‚Äď √≠rja a Washington Times. Az amerikai fŇĎv√°ros konzervat√≠v lapja szerint a plak√°tok Orb√°n Viktor agysz√ľlem√©nyei, a politikus ellentmond√°st √©s riadalmat v√°ltott ki Eur√≥p√°ban, mivel az illiber√°lis √°llam fel√© halad. Egyre nagyobb sz√°m√ļ hazai √©s k√ľlf√∂ldi b√≠r√°l√≥ja azt mondja, hogy szabad kezet adott az idegengyŇĪl√∂letnek.

Bővebben...

Si√≥fokon al√°√≠r√°st gyŇĪjtenek a borsodi vend√©gmunk√°sok ellen

2015-07-02 20:41:21

M√°jus elsej√©nek nevezik azt a si√≥foki utc√°t, ahol a helyi gy√ľm√∂lcstermesztŇĎ zrt. alkalmi k√∂lcs√∂nmunk√°sainak meglehetŇĎsen lerobbant sz√°ll√≥ja √°ll. Most, a meggyszezon idej√©n borsodi rom√°k laknak benne, ŇĎk szedik l√°d√°kba a tulajdonosok sz√°m√°ra jelenleg √©ppen rosszul fizetŇĎ meggyet. ‚Äď N√©gysz√°z emberre van sz√ľks√©g√ľnk, itt helyben √©s a k√∂rny√©ken lehetetlen ennyi munkav√°llal√≥t tal√°lni, k√∂lcs√∂n√∂zn√ľnk kell ‚Äď indokolja Volenszki Tam√°s √ľgyvezetŇĎ, mi√©rt a Balatont√≥l t√°voli vid√©k lak√≥i dolgoznak n√°luk.

Bővebben...

Mi lesz veled veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet?

2015-07-01 15:42:20

J√≥ k√©t √©vvel ezelŇĎtt, miut√°n a k√∂zoktat√°si int√©zm√©nyek z√∂m√©t visszavette az √°llam az √∂nkorm√°nyzatokt√≥l (eg√©szen pontosan csak a pedag√≥gusok munk√°ltat√≥j√°t v√°ltoztatta meg √©s hozta l√©tre ennek √©rdek√©ben a t√©rs√©gi Klebelsberg Int√©zm√©nyfenntart√≥ K√∂zpontokat) az √∂nkorm√°nyzatok is l√©trehozt√°k a maguk int√©zm√©nyszolg√°ltat√≥ k√∂zpontjait. Mert hogy a feladat maradt.

Bővebben...

Titkolj√°k, mi√©rt sz√°guldozott szir√©n√°zva √Āder J√°nos

2015-06-30 17:56:27

Annyira gyorsan meg akarta menteni a F√∂ldet √Āder J√°nos, hogy k√©nytelen volt szir√©n√°zva, motoros rendŇĎr√∂kkel felvezetve menni egy k√∂rnyezetv√©delmi konferenci√°ra. Mivel megfelelŇĎ indok n√©lk√ľl m√©g a √°llamfŇĎnek sem illik a forgalmat feltartva, megk√ľl√∂nb√∂ztetŇĎ jelz√©ssel sz√°guldozni, r√°k√©rdezt√ľnk a mi√©rtre. A k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k hivatala a rendŇĎrs√©gre mutogat, azok meg k√≠njukban azt tal√°lt√°k v√°laszolni, hogy nekik ez volt kiadva mint szolg√°lati feladat.

Bővebben...

Az aleln√∂k (a veszpr√©mi ‚Äěk√≥borkutya‚ÄĚ) bedobta a t√∂r√∂lk√∂zŇĎt

2015-06-29 18:43:02

A legut√≥bbi veszpr√©mi k√∂zgyŇĪl√©sen apr√≥ √©s a jelenl√©vŇĎknek bizony√°ra sok√°ig ‚Äěeml√©kezetes‚ÄĚ megsz√≥lal√°ssal dobva fel a ‚Äěnagy√©rdemŇĪt‚ÄĚ, mondott le a Tulajdonosi Bizotts√°g aleln√∂ke.

Az elŇĎterjeszt√©sek k√∂z√∂tt csendesen b√ļjt meg az a r√∂vidke ‚ÄěismertetŇĎ‚ÄĚ, amelybŇĎl az der√ľlt ki az anyag √°ttanulm√°nyoz√≥ja sz√°m√°ra, hogy Stigelmaier J√≥zsefn√©, a Fidesz √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎje, a Tulajdonosi Bizotts√°g aleln√∂ke aleln√∂ki posztj√°r√≥l j√ļnius 1-j√©vel lemondott.

Bővebben...

M√°r nyomokban sem lelhetŇĎ fel a korrekts√©g az √ļjs√°g√≠r√°sban?

2015-06-28 07:53:22

Amikor jelentŇĎs nagys√°g√ļ √∂sszegeket ad ki az √∂nkorm√°nyzat √©vrŇĎl-√©vre arra a c√©lra, hogy k√∂z√©rdekŇĪ inform√°ci√≥k ingyenesen jussanak el a v√°ros lakoss√°g√°hoz, elv√°rhat√≥ lenne, hogy a tud√≥s√≠t√°st v√©gzŇĎk ebbŇĎl a p√©nzbŇĎl p√°rtatlan √©s a t√©nyeket k√∂zlŇĎ m√≥don v√©gezz√©k a munk√°jukat. Az, hogy a p√°rtatlans√°g r√©g√≥ta odavan, ezen m√°r az igazat megvallva nem akadok fenn √©n sem.

Bővebben...

Ez a fideszes mutyi k√ľlf√∂ldrŇĎl is l√°tszik

2015-06-27 07:20:24

A belsŇĎ piaci szab√°lyoz√°s√©rt felelŇĎs uni√≥s biztos szerint sehol nem ennyire feltŇĪnŇĎ Eur√≥p√°ban, hogy csak olyanok √°rus√≠thatnak doh√°nyterm√©ket, akiknek j√≥ a kapcsolatuk a korm√°nnyal. Hamarosan k√∂telezetts√©gi elj√°r√°s j√∂het piaci diszkrimin√°ci√≥ miatt. ElŇľbieta BieŇĄkowska, a belsŇĎ piaci szab√°lyoz√°s√©rt felelŇĎs EU-biztos az EUrologusnak azt mondta, hogy a doh√°nykereskedelem gyan√ļs szab√°lyoz√°sa a k√∂vetkezŇĎ fontos √ľgy, amelyben az Eur√≥pai Bizotts√°g hamarosan k√∂telezetts√©gszeg√©si elj√°r√°st ind√≠that Magyarorsz√°g ellen ‚Äď √≠rja az Index.

Bővebben...

Megindultak a menek√ľltek a ker√≠t√©s h√≠r√©re, v√°ls√°g t√∂rt ki Szegeden

2015-06-25 15:43:34

Csongr√°d megy√©ben szerd√°n d√©lut√°n 4 √≥r√°ig 781 hat√°rs√©rtŇĎt fogtak el a rendŇĎr√∂k - k√∂z√∂lte a megyei fŇĎkapit√°nys√°g sz√≥vivŇĎje rendk√≠v√ľli sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n. Szenti Szabolcs ismertet√©se szerint a Csongr√°d Megyei RendŇĎr-fŇĎkapit√°nys√°g vezetŇĎje fokozott ellenŇĎrz√©st rendelt el Szeged ter√ľlet√©n √©s a vonz√°sk√∂rzet√©ben. A rendŇĎrs√©g a polg√°rŇĎrs√©get is bevonta az ellenŇĎrz√©sbe.

Bővebben...

Die Presse: Orb√°n primit√≠v plak√°th√°bor√ļja

2015-06-23 16:40:43

M√©g korm√°nyk√∂zeli sajt√≥org√°numok is rossz sz√°j√≠zzel fogadj√°k a menek√ľltek elleni hadj√°ratot, olyan jelzŇĎkkel komment√°lj√°k: mint ‚Äėprimit√≠v‚Äô, illetve ‚Äúemberhez m√©ltatlan‚ÄĚ ‚Äď √≠rja az egyik vezetŇĎ osztr√°k lap, a Die Presse. A lap kiemeli: sokan kifog√°solj√°k azt is, hogy a nemzeti konzult√°ci√≥s plak√°tokon a sz√∂veg magyarul √©s lekezelŇĎ, tegezŇĎ form√°ban √≠r√≥dott.

Bővebben...

Z√ľll√∂tts√©ge miatt bukott el a Magyar K√∂zt√°rsas√°g

2015-06-22 05:11:22

Az ellenz√©ki p√°rtok √©s civil szervezŇĎd√©sek jelentŇĎs r√©sze √ļj alkotm√°nyt szeretne elfogadtatni, mert a jelenlegi alapt√∂rv√©ny m√≥dos√≠t√°s√°t nem tartj√°k elegendŇĎnek az alkotm√°nyoss√°g helyre√°ll√≠t√°s√°hoz ‚Äď ez der√ľlt ki az E√∂tv√∂s K√°roly Int√©zet m√°rciusban Legyen k√∂zt√°rsas√°g c√≠men k√∂zz√©tett vitairat√°ra √©rkezett, a napokban nyilv√°noss√°gra hozott v√°laszokb√≥l.

Bővebben...

‚ÄěA magyarokat befogadt√°k k√ľlf√∂ld√∂n, most meg az orsz√°guk falat h√ļz m√°sok elŇĎtt‚ÄĚ

2015-06-20 13:00:53

Elszomor√≠t√≥nak tartja a d√©li hat√°rra tervezett magyar vasf√ľgg√∂nyt¬†Montserrat Feixas Vih√©, az¬†ENSZ Menek√ľlt√ľgyi FŇĎbiztoss√°g√°nak (UNHCR) k√∂z√©p-eur√≥pai region√°lis k√©pviselŇĎje, aki lapunknak nyilatkozva elmondta, f√©lŇĎ, hogy a bev√°ndorl√°sellenes retorik√°nak hossz√ļ t√°v√ļ k√∂vetkezm√©nyei lehetnek a t√°rsadalomban.

Bővebben...

Veszedelmes korszak k√ľsz√∂b√©n √°llunk

2015-06-18 17:44:28

Veszedelmes √ļj korszak bek√∂sz√∂nt√©re figyelmeztet az ENSZ Menek√ľlt√ľgyi FŇĎbiztoss√°ga (UNHCR), miut√°n legfrissebb jelent√©se szerint vil√°gszerte mintegy 60 milli√≥ ember k√©nytelen az otthon√°t√≥l elszak√≠tva √©lni. Mint az ENSZ menek√ľlt√ľgyi szervezet√©nek ma k√∂zz√©tett jelent√©s√©bŇĎl kitŇĪnik, az otthonukb√≥l h√°bor√ļk, fegyveres konfliktusok √©s √ľld√∂ztet√©s √°ltal elŇĪz√∂tt emberek sz√°ma az UNHCR l√©tez√©se √≥ta sosem volt m√©g olyan magas, mint most, r√°ad√°sul tov√°bbra is gyorsan n√∂vekszik.

Bővebben...

‚ÄěCsak nehogy √ļgy j√°rjunk...‚ÄĚ ‚Äď J√∂n az √ļj vasf√ľgg√∂ny

2015-06-17 16:49:53

Rem√©lhetŇĎleg nem ism√©tlŇĎdik a t√∂rt√©nelem ‚Äď √≠gy komment√°lta a Szabad Eur√≥pa R√°di√≥ szerkesztŇĎje 1989-ben a vasf√ľgg√∂ny lebont√°s√°t. Ma a korm√°ny utas√≠t√°st adott a bel√ľgyminiszternek, hogy kezdje meg a magyar‚Äďszerb hat√°r fizikai lez√°r√°s√°nak elŇĎk√©sz√≠t√©s√©t. A Szabad Eur√≥pa R√°di√≥ban 1989. m√°jus 2-√°n hangzott el a k√∂vetkezŇĎ: ‚ÄěKedves hallgat√≥k! A mŇĪsorban csupa kedvezŇĎ fejlem√©nyrŇĎl tud√≥s√≠tottunk.

Bővebben...

Nulla kilom√©terkŇĎ

2015-06-15 18:32:55

Saj√°t k√©pm√°s√°t avatta fel Domokos L√°szl√≥, az √Āllami Sz√°mvevŇĎsz√©k eln√∂ke az int√©zm√©ny megalap√≠t√°s√°nak 145. √©vfordul√≥ja alkalm√°b√≥l rendezett ki√°ll√≠t√°son ‚Äď ez a leg√ļjabb szem√©lyi h√≠r a honi politikai √©letbŇĎl. Fot√≥sorozat mutatja a sz√°mvevŇĎsz√©k honlapj√°n az √ľnnepeltet, amint √°ll egy letakart k√©p elŇĎtt, majd kellŇĎ √ľnnep√©lyess√©ggel ler√°ntja r√≥la a leplet, s a k√∂vetkezŇĎ fot√≥n m√°r szembetal√°lja mag√°t saj√°t arc√°val, amint egy bekeretezett √ľnnepi k√∂sz√∂ntŇĎsz√∂veg kellŇĎs k√∂zep√©be t√∂rdelve n√©z elŇĎre a messzes√©gbe.

Bővebben...

FEUDALIZMUST KEVERNEK A FASIZMUSBA

2015-06-13 17:36:53

Pint√©r S√°ndor leg√ļjabb terve a fideszes hŇĪb√©ruraknak kiszolg√°ltatott jobb√°gyokat csin√°l a k√∂zmunk√°sokb√≥l.

Be kell vallanom, b√ľszke voltam arra, hogy az elsŇĎk k√∂z√∂tt √≠rtam meg: a mai magyar rezsim egyre jobban hasonl√≠t a korai olasz fasizmusra, n√©h√°ny √∂tletet (p√©ld√°ul a szakszervezetek ellehetetlen√≠t√©s√©t szolg√°l√≥ hivat√°srendeket, l√°sd a pedag√≥gusok eset√©t) copy-paste-tel egyenesen Mussolini√©kt√≥l schmittelt√©k.

Bővebben...

Kir√∂h√∂gik a Fidesz-korm√°ny leg√ļjabb rendelet√©t

2015-06-12 18:26:54

Egy friss korm√°nyrendelet szerint az any√≥s vagy nagymama ‚Äď kiz√°r√≥lag vas√°rnaponk√©nt ‚Äď szakk√©pes√≠t√©s n√©lk√ľl is adhat majd el √©lelmiszert, amikor beseg√≠t a ‚Äěcsal√°di boltban‚ÄĚ.¬†A Demokratikus Koal√≠ci√≥ k√∂zlem√©ny√©ben a helyzet abszurdit√°s√°ra r√°mutatva ironikusan azt a k√©rd√©st teszi fel: ‚ÄěV√©g√ľl is mi√©rt is lenn√©nek fontosak azok a szab√°lyok, amik a v√°s√°rl√≥k eg√©szs√©g√©t hivatottak v√©deni?‚ÄĚ

Bővebben...

√úld√∂zŇĎk

2015-06-11 18:25:59

G√°bor Andor Doktor Senkij√©vel t√∂rt√©nik meg, hogy egy t√°rsas√°gban nem fogadja el zsid√≥ ember fel√© ny√ļjtott jobbj√°t. √Čjszaka azt√°n megijed a botr√°nyt√≥l, eld√∂nti, hogy bocs√°natot k√©r, √°m reggelre kelve azt tapasztalja: m√°r mindenki ŇĎt √ľnnepli. Nov√°k ElŇĎddel t√∂rt√©nhetett egyszer valami hasonl√≥, amitŇĎl visszaigazol√°st kapott, hogy csupa olyasmit tenni √©s mondani, ami nem egyszerŇĪen nem PC, hanem egyenesen kirekesztŇĎ √©s embertelen, politikailag kifizetŇĎdŇĎ.

Bővebben...

Rabosíthatják a DK-elnököt vallomás megtagadása miatt

2015-06-09 18:35:26

Nem hajland√≥ el√°rulni az inform√°tor√°t, de nem is hajland√≥ azt hazudni, hogy nem ismeri, ez√©rt ink√°bb v√°llalja a rabos√≠t√°st Varga Zolt√°n debreceni √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ, a Demokratikus Koal√≠ci√≥ (DK) v√°rosi eln√∂ke.

Bővebben...

Egyenes beszéd

2015-06-08 19:10:42

Lebukott a j√°szber√©nyi polg√°rmester, s most mindenki sz√∂rny√ľlk√∂dik, hogy ekkora arc√°tlans√°got m√©g nem l√°tott a vil√°g. Holott ha √ļgy vessz√ľk, ŇĎ legal√°bb egyenes ember. Nem dolgozott ki bonyolult technik√°kat, nem hazudozott √∂sszevissza, hanem elindult egy √°ltala ki√≠rt lak√°sb√©rleti p√°ly√°zaton, s meg is nyerte. Lak√°s kellett neki, h√°t szerzett mag√°nak. Azt sajnos nem tudni, hogy ‚Äěa hum√°nerŇĎforr√°s bizotts√°g‚ÄĚ √ľl√©s√©n h√°ny szavazattal elŇĎzte meg a m√°sik p√°ly√°z√≥t, egy h√°romgyermekes eg√©szs√©g√ľgyi dolgoz√≥t √©s helyb√©li √©lett√°rs√°t, √°m ez m√°r a l√©nyegen nem v√°ltoztat.

Bővebben...

Lez√°rn√°k a d√©li hat√°rt a bev√°ndorl√≥k elŇĎtt

2015-06-06 20:28:49

A Napi Gazdas√°g online kiad√°s√°ban szombaton megjelent inform√°ci√≥ szerint a nemzeti konzult√°ci√≥ eredm√©nyei alapj√°n a Fidesz-frakci√≥ m√©g a ny√°ri t√∂rv√©nyhoz√°si sz√ľnet elŇĎtt l√©pni k√≠v√°n a bev√°ndorl√°s √ľgy√©ben. Mint √≠rj√°k, m√°r feldolgozt√°k a bev√°ndorl√°ssal kapcsolatban rendezett nemzeti konzult√°ci√≥ elsŇĎ sz√°zezer vissza√©rkezett level√©t, s a v√°laszok nagy t√∂bbs√©ge szerint az emberek szigor√ļ int√©zked√©seket v√°rnak a korm√°nyzatt√≥l.

Bővebben...

√ćgy fertŇĎzi meg az orsz√°got az idegengyŇĪl√∂let

2015-06-05 18:34:30

Mit csin√°l az egyszerŇĪ magyar ember, amikor azt hallja a korm√°nyt√≥l, hogy a hozz√°nk √©rkezŇĎ k√ľlf√∂ldiek vesz√©lyeztetik p√©ld√°ul a munk√°j√°t? Tudatja a vil√°ggal, mit is gondol. Persze nem kell mŇĪalkot√°sra, cikkre, vagy b√°rmi egy√©bre gondolni, hiszen hŇĎs√ľnknek el√©g egyetlen alkoholos filc, meg n√©mi szabad ter√ľlet, ahova firk√°lhat.

Bővebben...

√öj h√ļrok

2015-06-04 18:00:05

Az elm√ļlt √∂t √©vben megszokottn√°l l√©nyegesen b√©k√ľl√©kenyebb hangot √ľt√∂tt meg Orb√°n Viktor m√°jus 29-i besz√©d√©ben. B√°r az elŇĎjelek nem voltak biztat√≥ak, hiszen a Sz√∂vets√©g a Polg√°ri Magyarorsz√°g√©rt Alap√≠tv√°ny rendezv√©ny√©re j√≥ n√©h√°ny ‚Äď a korm√°nnyal szemben kritikus ‚Äď sajt√≥org√°num munkat√°rs√°t nem engedt√©k be, nem vit√°s, hogy besz√©d√©ben √ļj h√ļrokat pend√≠tett meg a minisztereln√∂k.

Bővebben...

Távoznia kell Lázár Jánosnak és Csepreghy Nándornak

2015-06-02 17:44:51

A Demokratikus Koal√≠ci√≥ (DK) t√°voz√°sra sz√≥l√≠tja fel L√°z√°r J√°nos Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ minisztert √©s Csepreghy N√°ndor √°llamtitk√°rt, mert az ellenz√©ki p√°rt szerint egy h√≥napon kereszt√ľl hazudtak az Altus-megb√≠z√°s √ľgy√©ben. Gr√©czy Zsolt, a DK sz√≥vivŇĎje keddi budapesti sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n √°ll√°spontjukat Walter Deffaa, az Eur√≥pai Bizotts√°g region√°lis politik√°√©rt felelŇĎs fŇĎigazgat√≥ja L√°z√°r J√°nosnak k√ľld√∂tt v√°laszlevel√©re alapozta.

Bővebben...

A merengŇĎkh√∂z

2015-06-01 18:13:36

P√°ly√°zatot √≠rt ki a Minisztereln√∂ks√©g gyakornoki √°ll√°sokra olyan egyetemist√°k sz√°m√°ra, akik egy √©ven bel√ľl diplom√°t szereznek valamelyik felsŇĎoktat√°si int√©zm√©ny t√°rsadalomtudom√°nyi szak√°n; legink√°bb leendŇĎ k√∂zgazd√°szokat, politol√≥gusokat √©s szociol√≥gusokat v√°rnak, s olyanokat, akik nemzetk√∂zi tanulm√°nyok szakk√©pzetts√©get szereztek.

Bővebben...

Hat√°rtalan lelkesed√©s gyermekk√≥rh√°z √ľgyben

2015-05-31 09:56:50

Nem akarok √ľnnepront√≥ lenni. Ugyanakkor k√©pviselŇĎk√©nt k√∂teless√©gem felh√≠vni p√°r apr√≥, de ann√°l fontosabb t√©nyre a figyelmet. Kezdj√ľk az elej√©n. Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n a k√∂zgyŇĪl√©sen egy√ľttmŇĪk√∂d√©si meg√°llapod√°sr√≥l d√∂nt√∂tt a test√ľlet. Egy√ľtt akarunk mŇĪk√∂dni abban a Heim P√°l Alap√≠tv√°nnyal, hogy a H√≥vir√°g utc√°ban tal√°lhat√≥ √©s k√©t √©vtizeddel ezelŇĎtt bez√°rt Heim P√°l Megyei Gyermekk√≥rh√°z Mesek√≥rh√°zk√©nt √ļjra mŇĪk√∂dj√∂n.

Bővebben...

Egyetlen mondatban h√°romszor

2015-05-29 17:37:51

Azt √°ll√≠tja tov√°bb√° Orb√°n (m√©g mindig az Eur√≥pai Parlamentben, Magyarorsz√°g gazdas√°gi sikereit ecsetelve), hogy 2010-ben m√©g j√≥val 11% f√∂l√∂tt volt a munkan√©lk√ľlis√©g, most pedig m√°r 7 % alatt van, √©s mik√∂zben m√°s orsz√°gokban nŇĎ az √°llamad√≥ss√°g, mi a 2010-es 85-rŇĎl 77% al√° cs√∂kkentett√ľk.

Bővebben...

Elbocs√°t√°s indokl√°s n√©lk√ľl (Valami bŇĪzlik a v√°rosh√°z√°n?)

2015-05-28 17:37:39

Egy h√≥nappal ezelŇĎtt kezdtem el foglalkozni az Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezet k√∂r√ľli furcsas√°gokkal a k√∂zgyŇĪl√©sen. Akkori k√©rd√©seimre az volt a v√°lasz, hogy majd az int√©zm√©nyvezetŇĎ √≠r√°sban v√°laszol. Akkor is feszegettem m√°r, mi√©rt bocs√°tott√°k el a gazdas√°gi vezetŇĎt. Az √°prilisi k√∂zgyŇĪl√©sen a v√°ros elsŇĎ embere annyit hozz√°fŇĪz√∂tt mondand√≥j√°hoz, hogy az int√©zm√©nyvezetŇĎben v√°ltozatlanul maxim√°lis a bizalma, √©s ha ŇĎ ezt k√©ri, akkor felmenti a gazdas√°gi igazgat√≥t.

Bővebben...

Leszokott az ország az adakozásról

2015-05-27 18:53:58

Hatodik √©ve fokozatosan cs√∂kken a szem√©lyi j√∂vedelemad√≥ egy sz√°zal√©kaib√≥l befoly√≥ felaj√°nl√°s, s bor√≠t√©kolhat√≥: ez a tendencia az id√©n √©s j√∂vŇĎre is folytat√≥dik. A cs√ļcs 2009-ben volt, akkor az ad√≥z√≥k 17,2 milli√°rd forint sors√°r√≥l rendelkeztek, tavaly ez m√°r csak 12,1 milli√°rd forintot tett ki, vagyis 30 sz√°zal√©kkal cs√∂kkent a felhaszn√°lhat√≥ t√°mogat√°s.

Bővebben...

Jog√°llam?

2015-05-26 19:34:42

√öj h√≠r: a Fidesz arra k√©sz√ľl, hogy felf√ľggessze a DK k√∂lts√©gvet√©si t√°mogat√°s√°t, mivel a p√°rtot eln√∂ke, Gyurcs√°ny Ferenc saj√°t mag√°nvagyon√°b√≥l t√°mogatta, mik√∂zben a tulajdon√°ban √°ll√≥ c√©g kapott egy jelentŇĎs √∂sszegŇĪ megb√≠z√°st az Eur√≥pai Uni√≥t√≥l. Ez a megb√≠z√°s a Fidesz szerint burkolt p√°rtt√°mogat√°s, √©s akkor a DK-nak nem adnak p√©nzt a magyar k√∂lts√©gvet√©sbŇĎl.

Bővebben...

Akár Veszprémben is történhetett volna?

2015-05-25 16:54:25

A v√°rosba csak √ļgy dŇĎl a p√©nz. Nem gyŇĎzi a fizetett √©s r√∂vid p√≥r√°zon tartott helyi m√©dia ontani mag√°b√≥l a dicsŇĎ√≠tŇĎ √≠r√°sokat. K√∂zterek, int√©zm√©nyek homlokzatai √ļjulnak meg. A polg√°rok z√∂me a fel√ļj√≠t√°sokat a siker igazi jel√©nek l√°tja. S b√°r n√©h√°ny ellenz√©ki idŇĎnk√©nt mer√©szel olyasmit jelezni, hogy mindez csup√°n az Uni√≥s tags√°gunknak k√∂sz√∂nhetŇĎ √©s nem az orsz√°g teljes√≠tŇĎk√©pess√©ge √©s val√≥s n√∂veked√©s√©nek az eredm√©nye, a gŇĎg√∂sebb polg√°rok addig is eljutottak, hogy azt √°ll√≠ts√°k, csak a jogos jussunkr√≥l van sz√≥ Amit az EU ad, csak azt adja vissza, amit r√©gebben elvett tŇĎl√ľnk.

Bővebben...

S√ľddeutsche Zeitung: A Jobbik maga elŇĎtt tereli Orb√°nt

2015-05-24 20:23:58

A sz√©lsŇĎjobb abban b√≠zik, hogy t√©m√°ik felkarol√°s√°val Orb√°n szalonk√©pess√© teszi p√°rtjukat, a Fidesznek azonban ez csak √°rt. √Ām ha valaki kicsit megkotorja a felsz√≠nt, a Jobbikn√°l hamar leomlik a polg√°ri homlokzat. A tapolcai polg√°rmester pl. amellett van, hogy fel√ľl kell vizsg√°lni az uni√≥s tags√°got ‚Äď √≠rja a S√ľddeutsche Zeitung. A Jobbik maga elŇĎtt tereli a magyar korm√°nyfŇĎt ‚Äď jelenti Tapolc√°r√≥l keltezett tud√≥s√≠t√°s√°ban a m√ľncheni lap, hozz√°t√©ve, hogy a korm√°nyfŇĎ ugyan egyre t√∂bbsz√∂r radik√°lis hangot √ľt meg,

Bővebben...

A DK az OLAF-hoz fordult a Kounalakis-könyv miatt

2015-05-23 19:20:55

A DK az Eur√≥pai Uni√≥ csal√°s elleni hivatal√°hoz fordul, miut√°n Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyes√ľlt √Āllamok volt budapesti nagyk√∂vete k√∂nyv√©ben arr√≥l √≠rt: N√©meth L√°szl√≥n√© volt fejleszt√©si miniszter bevallotta, hetente tal√°lkozott Orb√°n Viktorral, ahol ‚Äúeld√∂nt√∂tt√©k‚ÄĚ, kik nyerhetnek p√°ly√°zati p√©nzeket. A DK szerint k√©zivez√©rl√©sŇĪ k√∂zp√©nzoszt√°sr√≥l van sz√≥: Orb√°n Viktor az egymilli√°rdn√°l magasabb √©rt√©kŇĪ k√∂z√©p√≠tkez√©si p√°ly√°zatokon szem√©lyesen dikt√°lhatja, hogy kihez ker√ľljenek az Eur√≥pai Uni√≥ Magyarorsz√°gnak ny√ļjtott forr√°sai.

Bővebben...

Orb√°n √≥ri√°si √∂ng√≥lt fog lŇĎni

2015-05-22 17:49:39

Nagy-Britannia szŇĪk√≠ti a bev√°ndorl√°st √∂szt√∂nzŇĎ szoci√°lis rendszer ell√°t√°sait, s ez magyarok sokas√°g√°t is kellemetlen helyzetbe hozhatja. Idehaza m√°s kellemetlens√©gekre lehet sz√°m√≠tani: ha a korm√°nyfŇĎ idegenellenes politik√°ja esetleg sikeres lenne uni√≥s sz√≠nt√©ren, azonnal √∂sszeomlana a hazai menek√ľltell√°t√°s, √©s a r√°nk z√ļdul√≥ k√ľlf√∂ldiek t√∂meg√©vel nem tudn√°nk mit kezdeni.

Bővebben...

Diktátor oktatta Orbánt demokráciából

2015-05-20 19:40:22

Furcsa Twitter-√ľzenetet sz√ļrt ki a¬†444 a magyar minisztereln√∂k tegnapi,¬†Eur√≥pai Parlamentben tett kijelent√©seire reag√°lva. Orb√°n Viktort nem m√°s oktatta ki, mint Azerbajdzs√°n¬†eln√∂ke, Ilham Aliyev. ‚ÄěA multikulturalizmusnak nincs alternat√≠v√°ja.

Bővebben...

Tényleg kezd betelni az EU pohara azzal, amit Orbán csinál

2015-05-19 19:07:00

‚ÄěNe az √©n ad√≥mb√≥l csin√°ljon sz√©lsŇĎjobbos politik√°t‚ÄĚ, ‚Äěeddig t√°mogattam Orb√°nt, de elvesztettem a fonalat‚ÄĚ ‚Äď az ut√≥bbi idŇĎben meglehetŇĎsen keresetlen√ľl fogalmaznak a magyarorsz√°gi helyzetrŇĎl az itteni EU-s diplomat√°k. Az uni√≥s orsz√°gok k√ľl√ľgyminiszt√©riumai pedig k√∂zben sorra k√©rik be a s√ľrgŇĎs jelent√©seket budapesti embereiktŇĎl arr√≥l, hogy mi is t√∂rt√©nik.

Bővebben...

K√∂v√©r kil√©pne az Eur√≥pai Uni√≥b√≥l ‚Äď A DK szerint legal√°bbis

2015-05-18 19:38:46

K√∂v√©r L√°szl√≥ fideszes h√°zeln√∂k arr√≥l besz√©lt egy telev√≠zi√≥s mŇĪsorban, hogy szerinte ‚ÄúEur√≥pa nem l√©tezik‚ÄĚ, az Eur√≥pai Uni√≥ pedig egy ‚Äúelfuser√°lt int√©zm√©nyrendszer‚ÄĚ. A Demokratikus Koal√≠ci√≥ (DK) √ļgy v√©li, hogy ‚Äěaz Eur√≥pa-ellenes maffiakorm√°ny h√°zeln√∂ke √ļjra hangot adott frusztr√°lts√°g√°nak‚ÄĚ.

Bővebben...

Kif√ľty√ľl√©s

2015-05-17 13:47:50

Abszurd dolgok t√∂rt√©nnek a szakszervezetek k√∂r√ľl mostan√°ban. Nagyj√°b√≥l k√©t √©ve annak, hogy a hatb√≥l h√°rom orsz√°gos konf√∂der√°ci√≥ bejelentette egyes√ľl√©si sz√°nd√©k√°t, majd az egyik kih√°tr√°lt. S hogy a dolog eml√©kezetes legyen, a t√©nyleges √∂sszeolvad√°st ez ut√≥bbi k√©tszer is az utols√≥ pillanatban akad√°lyozta meg. √ćgy nem t√ļl r√©gen felem√°s sz√∂vets√©g j√∂tt l√©tre: ketten, az Auton√≥m Szakszervezetek Sz√∂vets√©ge √©s a Magyar Szakszervezetek Orsz√°gos Sz√∂vets√©ge ‚Äď a saj√°t feloszl√°sukat kimondva ‚Äď a Magyar Szakszervezeti Sz√∂vets√©gben egyes√ľltek, a harmadik, a Szakszervezetek Egy√ľttmŇĪk√∂d√©si F√≥ruma viszont √∂n√°ll√≥s√°g√°t megŇĎrizve √©s csak f√©lsz√≠vvel csatlakozott hozz√°juk.

Bővebben...

Orbánék mindenkire rávágnák az ajtót

2015-05-15 18:17:31

Hat√°rozottan ellenzi a korm√°ny az Eur√≥pai Bizotts√°g √°ltal f√∂lvetett uni√≥s bev√°ndorl√°si kv√≥ta bevezet√©s√©t. Nem akarunk olyanokat befogadni, akiknek nem is Magyarorsz√°g volt a c√©lpontjuk, ide senki nem fog j√∂nni ennek a rendszernek a keret√©ben ‚Äď hangs√ļlyozta L√°z√°r J√°nos Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter a korm√°nysz√≥vivŇĎi sajt√≥t√°j√©koztat√≥n.

Bővebben...

Levél a pápának

2015-05-14 19:03:44

Levelet √≠rt a p√°p√°nak Rask√≥ Gy√∂rgy, az MDF egykori √°llamtitk√°ra, mert szerinte a magyar korm√°ny ‚Äěnemzeti konzult√°ci√≥ja‚ÄĚ kereszt√©nyellenes, erk√∂lcstelen √©s ellent√©tes a katolikus egyh√°z tan√≠t√°saival.

Bővebben...

√ćgy teszi t√∂nkre a korm√°ny a rekl√°mpiacot

2015-05-13 19:50:40

√öjabb ipar√°gat tesz t√∂nkre a korm√°ny egyetlen, j√≥l ir√°nyzott t√∂rv√©nnyel. A rekl√°mad√≥ elsŇĎdleges hat√°sa, hogy a m√©diac√©gek intenz√≠v elbocs√°t√°sokba kezdenek, sz√°molt be a Kreat√≠v a Magyar Lapkiad√≥k Egyes√ľlete (MLE) √°ltal k√©sz√≠tett felm√©r√©s√©rŇĎl. Az 500 milli√≥ forintos vagy ann√°l kevesebb ad√≥alappal rendelkezŇĎ c√©gek 70 sz√°zal√©ka a tervezett rekl√°mad√≥nak k√∂sz√∂nhetŇĎen vesztes√©ges, vagy nullszald√≥s lesz. Az 500 milli√≥ forintn√°l nagyobb ad√≥alappal rendelkezŇĎ c√©gek eset√©ben azok 25 sz√°zal√©k√°nak kevesebb a tavalyi nyeres√©ge, mint a rekl√°mad√≥ m√©rt√©ke, 75 sz√°zal√©k√°n√°l pedig valamennyivel t√∂bb.

Bővebben...

‚ÄěMagyarorsz√°g a szakad√©k fel√© tart‚ÄĚ

2015-05-12 20:29:06

Magyarorsz√°got elhagyj√°k legjobbjai, a konvert√°lhat√≥ tud√°ssal rendelkezŇĎk, a v√°llalkoz√≥ szellemŇĪek √©s most m√°r szinte mindenki, aki norm√°lisan szeretne √©lni ‚Äď √≠rja k√∂zlem√©ny√©ben a Demokratikus Koal√≠ci√≥.A DK szerint ha nem t√∂rt√©nik v√°ltoz√°s, a katasztr√≥fa elker√ľlhetetlen. Eml√©keztetnek: a T√°rki leg√ļjabb kutat√°s√°nak adatai √©s elŇĎrejelz√©se szerint soha nem v√°ndoroltak ki annyian Magyarorsz√°gr√≥l, mint 2015 elsŇĎ negyed√©v√©ben, √©s soha nem tervezt√©k az orsz√°g elhagy√°s√°t annyian, mint most.

Bővebben...

Egymillió magyar örökre kivándorolna

2015-05-11 18:30:02

Egy √©v alatt brut√°lisan megn√∂vekedett a kiv√°ndorl√°si hajland√≥s√°g Magyarorsz√°gon ‚Äď der√ľl ki a T√°rki felm√©r√©s√©bŇĎl. ¬†A kiv√°ndorolni sz√°nd√©koz√≥k ar√°nya 2015 √°prilis√°ban magasabb, mint eddig valaha volt ‚Äď der√ľlt ki a T√°rki √°prilisi kutat√°s√°b√≥l. A felm√©r√©s szerint az √ļgynevezett halmozott migr√°ci√≥s potenci√°l 1997-ig alacsony volt, majd elsŇĎsorban a r√∂vid t√°v√ļ munkav√°llal√°s n√∂veked√©se miatt gyorsan n√∂vekedett eg√©szen 2005-ig.

Bővebben...

A v√°laszt√≥k felelŇĎss√©ge

2015-05-10 19:34:19

Amikor a tapolcai v√°laszt√°sok ut√°n visszaj√∂ttem Budapestre, postal√°d√°mban volt egy felad√≥ n√©lk√ľli levelezŇĎlap: ‚ÄěNa, h√ľlye √ļr, j√∂n a Jobbik! Visszas√≠rod te m√©g az Orb√°nt‚ÄĚ. A jelek szerint ismeretlen tisztelŇĎm tudja, hogy mi a v√©lem√©nyem a minisztereln√∂krŇĎl, de abban t√©ved, hogy visszas√≠rn√°m. M√°r csak az√©rt sem, mert m√©g tov√°bbi h√°rom √©vig marad is. De az val√≥ban aggaszt, hogy a tapolcai v√°laszt√°s eredm√©nye a t√°rsadalom egyre n√∂vekvŇĎ jobbratol√≥d√°s√°t jelzi.

Bővebben...

Megyesi Gusztáv: Zárt levél a nagyasszonyhoz

2015-05-09 19:23:11

Kedves Timike, eln√©z√©s√©t k√©rj√ľk, hogy bokros teendŇĎi k√∂zepette zavarjuk, de √©pp egy nagyszab√°s√ļ film forgat√≥k√∂nyv√©n dolgozunk, s a v√©ge fel√© megakadtunk. L√°ttuk a napokban az egyik √ļj magyar film d√≠szbemutat√≥j√°n adott interj√ļj√°t, s megnyugv√°ssal vett√ľk, hogy az √Ėn kedves f√©rje, ‚ÄěAndy nagyon sok forgat√≥k√∂nyvet hoz haza. Tesztel engem: olvassam el, mi a v√©lem√©nyem, mit szeretn√©k bele√≠rni, vagy mit √≠rn√©k bele.

Bővebben...

Barroso: Aki bevezeti a hal√°lb√ľntet√©st, t√°vozzon az EU-b√≥l

2015-05-08 19:22:40

Exkluz√≠v interj√ļt adott az ATV-nek Jos√© Manuel Barroso, az Eur√≥pai Bizotts√°g elŇĎzŇĎ eln√∂ke, amiben kijelentette: az Eur√≥pai Uni√≥ban nem lehets√©ges a hal√°lb√ľntet√©s vissza√°ll√≠t√°sa.

Bővebben...

Ferenc p√°pa a menek√ľltek befogad√°s√°ra sz√≥l√≠tott fel

2015-05-07 18:55:53

Szolidarit√°st s√ľrgetett az eur√≥pai orsz√°gokba √©rkezŇĎ menek√ľltekkel √©s befogad√°sukat szorgalmazta Ferenc p√°pa cs√ľt√∂rt√∂k√∂n, amikor a Vatik√°nban fogadta az ErdŇĎ P√©ter b√≠boros vezette Eur√≥pai P√ľsp√∂ki Konferenci√°k Tan√°csa (CCEE) √©s a Christopher Hill anglik√°n fŇĎp√°sztor vezette Eur√≥pai Egyh√°zak Konferenci√°ja (CEC) tagjait.

Bővebben...

Boltzár: a kormány magasról tesz a balatoniakra és a velencei-taviakra

2015-05-06 18:51:52

Hi√°ba k√©rt√©k a Balatonn√°l √©s a Velencei-t√≥n√°l levŇĎ √∂nkorm√°nyzatok √©s csal√°di v√°llalkoz√≥k, hogy a ny√°ri szezonban kapjanak felment√©st a vas√°rnapi z√°rva tart√°s al√≥l, a korm√°ny hajthatatlan. Orb√°n√©k szerint a v√°llalkoz√≥k csin√°lj√°k v√©gig az idei teljes turistaszezont, akkor tudj√°k csak lem√©rni, hogy bele kell-e ny√ļlni a rendszerbe.

Bővebben...

Hal√°lb√ľntet√©s: Orb√°nt nem k√∂veti p√°rtja

2015-05-05 17:36:43

A Fidesz-frakci√≥ t√∂bbs√©ge nem t√°mogatja a hal√°lb√ľntet√©st ‚Äď tudta meg a N√©pszabads√°g. Ellenzi Guly√°s Gergely, a t√∂rv√©nyalkot√°si szuperbizotts√°g eln√∂ke is. Az Eur√≥pai Parlament igazs√°g√ľgyi bizotts√°ga Orb√°n Viktor felvet√©s√©re reag√°lva cs√ľt√∂rt√∂k√∂n arr√≥l t√°rgyal, mivel szankcion√°lhat√≥, ha valamely tag√°llam a hal√°lb√ľntet√©st bevezetn√©.

Bővebben...

Akkor kicsit √©rthetŇĎbben a veszpr√©mi kamukamer√°kr√≥l

2015-05-03 09:29:32

Miut√°n elolvastam a ma reggel a postal√°d√°nkba ker√ľlŇĎ, √©vi 25 milli√≥ forint k√∂zp√©nzzel t√°mogatott ingyenes hetilapban a k√∂zgyŇĪl√©si tud√≥s√≠t√°st, egy√©rtelmŇĪv√© v√°lt, vil√°gosabb√° kell tenni, mi is zajlik itt val√≥j√°ban. Legal√°bb itt, a k√∂z√∂ss√©gi oldalon √©s a blogbejegyz√©semben √≠rni kell r√≥la, mert egy√©bk√©nt agyonhallgatj√°k, ami ‚Äěkellemetlen‚ÄĚ.

Bővebben...

Lázárék keményen megvezették a trafikosokat

2015-05-02 20:20:12

A trafikosok elismerik, hogy t√©nyleg nem volt k√∂telezŇĎ, csak melegen aj√°nlott az √ľzletek lef√≥li√°z√°sa. A f√≥lia szerint√ľk csak egy t√ľnet: probl√©ma a trafikrendszer torz kialak√≠t√°s√°val van. A k√©t √©ve m√©g irigyelt trafikosok z√∂m√©nek egyre s√ļlyosabb gondokat okoznak a rendszer torzul√°sai. B√°rki b√°rmit mond is most, a f√≥lia k√∂telezŇĎen aj√°nlott volt a doh√°nyboltok √ľzemeltetŇĎi sz√°m√°ra ‚Äď reag√°ltak egybehangz√≥an a lapunk √°ltal megk√©rdezett trafikosok a kaposv√°ri trag√©dia nyom√°n fell√°ngolt f√≥liavit√°ban elhangzott korm√°nyzati magyar√°zkod√°sra.

Bővebben...

Mi t√∂rt√©nt az √ļjs√°g√≠r√≥kkal? Nem sz√°m√≠t h√≠rnek, hogy Veszpr√©mben sok p√©nzbŇĎl jelenleg csak kamukamer√°kra futja?

2015-05-01 15:57:14

Tiszt√°ban vagyok azzal, hogy a j√≥ √ļjs√°g√≠r√≥k legt√∂bbje vid√©ken m√°r munkan√©lk√ľli, vagy eg√©szen m√°s m√≥don pr√≥b√°lj√°k megteremteni a meg√©lhet√©s√ľket √©s nem √≠r√°ssal. Akik a j√≥k k√∂z√ľl m√©g maradtak, sz√©p csendben megh√ļzz√°k magukat, pr√≥b√°lj√°k t√ļl√©lni. Nem felejtett√©k el a szakm√°t, tŇĪrik befel√© morogva a hivat√°suk √©s saj√°t szem√©ly√ľk megal√°z√°s√°t. Akik ennek a velej√©ig romlott hatalomnak a h√≠vei, azok pedig lelkesen seg√≠tenek meghamis√≠tani mindent, s a v√©lt vagy val√≥s elv√°r√°soknak igyekeznek maxim√°lisan megfelelni.

Bővebben...

Egy kissé árnyaltabban

2015-04-30 13:30:58

Ma k√∂zgyŇĪl√©s volt. Sz√°mos olyan napirend ker√ľlt a test√ľlet el√©, ahol az ellenz√©knek volt √©rdemi mondanival√≥ja. Most- rem√©lem nem baj-nem is a legfontosabbat emelem ki. Azokr√≥l majd √≠rok m√©g a k√∂vetkezŇĎ napokban. Az egyik napirendhez, amelynek a c√≠me: ‚ÄěVeszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzata 2014. √©vi √∂sszefoglal√≥ ellenŇĎrz√©si jelent√©se‚ÄĚ csak √©n sz√≥ltam hozz√°.

Bővebben...

Hal√°lb√ľntet√©s: megvonhatj√°k Magyarorsz√°g uni√≥s jogait

2015-04-29 19:10:04

Az Eur√≥pai Uni√≥ k√©pviselŇĎit is kiakasztotta Orb√°n Viktor √∂tlete a hal√°lb√ľntet√©s vissza√°ll√≠t√°s√°r√≥l, egy uni√≥s tiszts√©gviselŇĎ szerint ez Magyarorsz√°g szavazati jog√°nak megvon√°s√°val j√°rna. Ha Magyarorsz√°g vissza√°ll√≠tan√° a hal√°lb√ľntet√©st, akkor elj√°r√°s indulhatna ellene, amely szankci√≥khoz vezethet, amely p√©ld√°ul Magyarorsz√°g szavazati jog√°nak felf√ľggeszt√©s√©vel j√°rna egy√ľtt az Eur√≥pai Tan√°csban ‚Äď mondta egy n√©v n√©lk√ľl nyilatkoz√≥ uni√≥s tiszts√©gviselŇĎ az AFP-nek, az EU legfŇĎbb d√∂nt√©shoz√≥ test√ľlet√©re, az √°llam- √©s korm√°nyfŇĎk test√ľlet√©re utalva.

Bővebben...

Hidegen hagyja a gyilkosokat a hal√°lb√ľntet√©s

2015-04-28 18:18:13

Nem jelent visszatart√≥ erŇĎt a hal√°lb√ľntet√©s az √©letellenes elk√∂vetŇĎk sz√°m√°ra. B√°ndy Kata gyilkosa sem m√©rlegelt, a t√ļl√©l√©sre j√°tszott. Okosnak √©s mindenhat√≥nak k√©pzelte mag√°t. Mint arr√≥l kor√°bban besz√°moltunk, a Fidesz frakci√≥ban helyet foglal√≥ kisgazda k√©pviselŇĎk az elm√ļlt napok esem√©nyei miatt sz√ľks√©gesnek tartj√°k a hal√°lb√ľntet√©s vissza√°ll√≠t√°s√°t.

Bővebben...

Mennyien lesz√ľnk Magyarorsz√°gon 2050-ben?

2015-04-27 17:47:27

2050-re a teljes hazai lakoss√°g v√°rhat√≥an 5,5 sz√°zal√©kkal, a munkak√©pes kor√ļ lakoss√°g pedig 19 sz√°zal√©kkal fog cs√∂kkenni. Ez a nyugd√≠jak jelentŇĎs cs√∂kken√©s√©hez √©s az egy fŇĎre jut√≥ √°llamad√≥ss√°g n√∂veked√©s√©hez vezethet. A gazdas√°gi k√∂vetkezm√©nyeket r√∂vid t√°von val√≥sz√≠nŇĪleg a bev√°ndorl√°s √∂szt√∂nz√©s√©vel lehet a legink√°bb orvosolni.

Bővebben...

T√≥th √Ākos: Valami sz√©tszakadt Magyarorsz√°gon

2015-04-26 16:34:47

Mintha t√©nyleg csak ennyi lett volna. √Ėt √©v. Annyi m√©g b√≠rhat√≥ valahogy. √Ėt √©v jutott mindenkinek, √∂t √©v a rendszereknek, √∂t √©v mag√°nak az √°llamnak is, amely addig betonozta mag√°t, am√≠g kisz√°radt √©s porladni kezdett. Ahogy az elŇĎzŇĎ korm√°ny is csak 2007-ig b√≠rta, √∂t √©vig, azut√°n sz√©tporladt. Ezen a tavaszon az emberre r√°√©g a f√∂lsŇĎje.

Bővebben...

Az osztr√°k sz√©lsŇĎjobb jelk√©pesen lez√°rta a magyar hat√°rt

2015-04-25 18:28:21

Jelk√©pesen lez√°rta a hat√°rt a burgenlandi F√©ltorony (Halbturn) k√∂zs√©gn√©l a sz√©lsŇĎjobboldali Osztr√°k Szabads√°gp√°rt (FP√Ė) p√©nteken este.A p√°rt burgenlandi szervezete a hat√°rellenŇĎrz√©s vissza√°ll√≠t√°sa mellett tartott t√ľntet√©st, alig n√©h√°ny m√©terre a magyar hat√°rt√°bl√°t√≥l. A jelk√©pes hat√°rz√°r√°son csaknem √∂tvenen vettek r√©szt.

Bővebben...

S√ļlyosan demag√≥gra siker√ľlt a nemzeti konzult√°ci√≥ 12 k√©rd√©se

2015-04-24 19:12:51

Kiker√ľltek a kormany.hu-ra a bev√°ndorl√°s√ľgyi nemzeti konzult√°ci√≥ k√©rd√©sei, √©s mondhatni, a korm√°ny nem b√≠z t√ļl sokat a v√©letlenre. Vigy√°zat, s√ļlyosan demag√≥g kontent! Kov√°cs Zolt√°n a konzult√°ci√≥r√≥l tartott kor√°bbi sajt√≥t√°j√©koztat√≥n kiemelte, a korm√°nynak hat√°rozott √°ll√°spontja van, de szeretn√© megszond√°ztatni a n√©pet is, hogy a kem√©nyen dolgoz√≥ t√°rsadalom v√©lem√©ny√©vel √∂sszhangban alak√≠tsa ki v√©lem√©ny√©t ‚Äď a k√©rd√©sek valamennyire t√ľkr√∂zik a t√©ma orb√°ni megk√∂zel√≠t√©s√©t:

Bővebben...

Az Orbán-közeli gazdagodással van baja az Uniónak

2015-04-23 18:10:25

Az Eur√≥pai Bizotts√°g √°ltal kifog√°solt projektek list√°j√°n nem csak az sz√ļr szemet, hogy kiv√©tel n√©lk√ľl 2010 ut√°n ki√≠rt p√°ly√°zatokr√≥l van sz√≥. T√∂bb olyan c√©g is szerepel rajta, amely az Orb√°n Viktor fogorvosak√©nt elh√≠res√ľlt B√°torfi B√©la c√©gcsoportj√°hoz tartozik ‚Äď √≠rja a Vil√°ggazdas√°g.

M√°r t√∂bb √≠zben bebizonyosodott, hogy a 700 milli√°rd forintos EU-forr√°sok felf√ľggeszt√©s√©nek az Orb√°n-korm√°ny korrupci√≥gyan√ļs k√∂zbeszerz√©seinek t√∂mege az oka.

Bővebben...

Gyan√ļs √ļj fejlem√©nyek a br√≥kerbotr√°nyban

2015-04-22 17:44:41

Nem csup√°n hanyags√°g, de tudatos l√©p√©sek is hozz√°j√°rultak a fel√ľgyeleti szervek r√©sz√©rŇĎl ahhoz, hogy t√∂bb sz√°z milli√°rdos vissza√©l√©sek t√∂rt√©nhettek a br√≥kerc√©gekn√©l ‚Äď der√ľl ki a botr√°ny √ļjabb fejlem√©nyeibŇĎl. A br√≥kerbotr√°ny kapcs√°n a korm√°ny √©s az MNB mindent elk√∂vet annak √©rdek√©ben, hogy takargassa a saj√°t felelŇĎss√©g√©t a t√≠zezreket sz√°zmilli√°rdokkal megk√°ros√≠t√≥ √ľgyekben, annak ellen√©re, hogy kezdettŇĎl fogva nyilv√°nval√≥, a fel√ľgyeleti szervek durva mulaszt√°sai n√©lk√ľl nem folyhattak volna a csal√°ssorozatok hossz√ļ √©veken kereszt√ľl.

Bővebben...

K√∂zelebbrŇĎl m√©g durv√°bb ‚Äď itt a r√©szletes felsŇĎoktat√°si koncepci√≥

2015-04-21 18:16:20

Lesz itt haddelhadd: radik√°lisan cs√∂kkenten√© az egyetemi auton√≥mi√°t a korm√°nyzat a kisziv√°rgott felsŇĎoktat√°si koncepci√≥ alapj√°n. Az egyetemek nyak√°ra √ļjabb √°llami eredetŇĪ vezetŇĎs√©g, a konziszt√≥rium ker√ľlne. Ezen fel√ľl az eddig kisziv√°rgott k√©pz√©seken t√ļl megszŇĪnne a kultur√°lis antropol√≥gia alapszak vagy a filmelm√©let k√©pz√©s, de nem √∂r√ľlhet az sem, aki 2015-tŇĎl filmdramaturgnak tanult volna. Rengeteg k√©pz√©s mobilit√°sa cs√∂kken, mivel osztatlann√° v√°lik az oktat√°sa. √Čs a H√ĖK sem zavarna sok vizet az Emmi elk√©pzel√©s√©ben: radik√°lisan megkurt√≠tan√°k a hat√°sk√∂r√©t.

Bővebben...

Sztr√°jk az ELTE-n: fell√°zadtak a tan√°rok

2015-04-20 16:41:58

T√∂bb egyetemi szakot megsz√ľntetne az Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©riuma (EMMI) egy kisziv√°rgott tervezet szerint. Az ELTE T√°rsadalomtudom√°nyi Kar√°t √©rz√©kenyen √©rinten√©, a nemzetk√∂zi tanulm√°nyok alapk√©pz√©s megszŇĪn√©se (csak mesterszak form√°j√°ban maradna meg), a t√°rsadalmi tanulm√°nyok BA szak pedig teljesen megszŇĪnne.

Bővebben...

Amikor a Fidesz √°rny√©kra vetŇĎdik

2015-04-19 19:12:45

A helyettes √°llamtitk√°r szerint a br√ľsszeli bizotts√°g "h√°lap√©nzt" fizet Gyurcs√°ny Ferencnek azzal, hogy az ŇĎ c√©g√©t, az Altust b√≠zta meg a magyarorsz√°gi fejleszt√©spolitika ellenŇĎrz√©s√©vel. A h√©ten √°ll√≠t√≥lag m√°r meg is kerestek miniszt√©riumokat az Altus munkat√°rsai. A Minisztereln√∂ks√©g fejleszt√©spolitikai kommunik√°ci√≥√©rt felelŇĎs helyettes √°llamtitk√°ra azt k√©ri az Eur√≥pai Bizotts√°gt√≥l, gondolja √ļjra, hogy Gyurcs√°ny Ferenc ellenz√©ki politikus c√©g√©t, az Altust b√≠zza-e meg a fejleszt√©spolitika magyarorsz√°gi mŇĪk√∂d√©s√©nek ellenŇĎrz√©s√©vel.

Bővebben...

√ögy is r√ļgtak egyet a boltosokba, hogy √©szre sem vett√©k

2015-04-18 17:39:41

Iskolapadba kell k√ľldeni√ľk saj√°t csal√°dtagjaikat az √©lelmiszerkisbolt-tulajdonosoknak, ha a t√∂rv√©ny adta lehetŇĎs√©gekkel √©lve nyitva akarnak maradni vas√°rnap is ‚Äď h√≠vja fel a figyelmet a blokkk.com kiskereskedelmi szakmai blog. A korm√°nyban ugyanis senkinek sem tŇĪnt fel, hogy van egy 2007-es rendelet, amely szerint csak szakk√©pzetts√©ggel rendelkezŇĎ munkav√°llal√≥ lehet az elad√≥.

Bővebben...

Kocsis is érezte, hogy ez így nagyon kínos lesz

2015-04-17 17:39:15

Akik arra sz√°m√≠tottak, hogy k√©t √≥ra alatt legal√°bb egyszer valamif√©le halk moraj f√∂lhangzik a Magyar Sport H√°z√°ban, alaposan mell√©fogtak: a k√©zilabda-sz√∂vets√©g p√©ntek d√©lut√°ni k√∂zgyŇĪl√©s√©n a b√©ket√°bort meghazudtol√≥ egys√©gben v√°lasztott√°k eln√∂kk√© Kocsis M√°t√©t, a Fidesz kommunik√°ci√≥s igazgat√≥j√°t.¬†‚ÄěNe legyen m√°r one man show!" ‚Äď k√©rlelte a jelenl√©vŇĎket a t√∂megtŇĎl mind izzads√°gszag√ļbb teremben Kocsis, aki kezdte k√≠nosan √©rezni mag√°t, amikor azt tapasztalta, a k√ľld√∂ttek m√©g ahhoz sem veszik a b√°tors√°got, hogy jel√∂ltnek megszavazz√°k az eln√∂ki posztra vele szemben bejelentkezŇĎ Farkas √Āgnest.

Bővebben...

A kormányt egyre jobban elnyeli a Quaestor-botrány, több szponzor is elhagyta Orbán fociakadémiáját

2015-04-16 19:08:08

Simicska Lajos √©s Demj√°n S√°ndor √©rdekelts√©gei m√°r nem adnak p√©nzt Orb√°n Viktor fociakad√©mi√°j√°nak; a v√©g betetŇĎz√©se az lesz, amikor majd Cs√°nyi S√°ndor is kisz√°ll a Felcs√ļt szponzor√°l√°s√°b√≥l.

Bővebben...

Az uszoda nagy szerencse, ne rontsuk el!

2015-04-15 20:27:13

A Demokrat√°k Veszpr√©m√©rt frakci√≥ja is √∂r√ľlne az uszod√°nak ‚Äď ha az a Veszpr√©m Ar√©n√°hoz hasonl√≥an gondos tervez√©s √©s elŇĎk√©sz√≠t√©s ut√°n val√≥sul meg. A frakci√≥ szerda d√©lut√°ni sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n Katanics S√°ndor kifejtette: a korm√°nyhat√°rozatban m√°rcius 31-√©t jel√∂lt√©k meg hat√°ridŇĎk√©nt a megval√≥s√≠t√°si tanulm√°ny beny√ļjt√°s√°ra. Amikor a k√∂zgyŇĪl√©sen k√©rd√©st tett fel ezzel kapcsolatban, N√©medi Lajos 15 napon bel√ľl √≠g√©rt v√°laszt.

Bővebben...

Tölgyessy Péter megvilágosodása

2015-04-14 17:35:24

Fontos mondat hangzott el az Info R√°di√≥ban. T√∂lgyessy P√©ter azt mondta, id√©zet sz√≥ szerint: "ha van ember, aki ez√©rt a 25 √©v√©rt felelŇĎs, az ak√°r tetszik, ak√°r nem, elsŇĎ helyen √©s d√∂ntŇĎen Orb√°n Viktor". T√∂lgyessy egyike azon √©rtelmis√©gieknek, elemzŇĎknek, akik meg√°gyaztak a Fidesz k√©tharmad√°nak. Ňź is abban hitt, de legal√°bb is ezt sugallta: Orb√°n Viktor a haza √ľdv√©re fogja haszn√°lni rendk√≠v√ľli felhatalmaz√°s√°t √©s nem a hatalom kisaj√°t√≠t√°s√°ra, a g√°tl√°stalan lop√°sra.

Bővebben...

Megb√ľntett√©k a Fideszt a tapolcaiak

2015-04-13 17:07:37

Hi√°ba nyert Ajk√°n a baloldal, nem tudta mozg√≥s√≠tani a potenci√°lis szavaz√≥it. S√ľmeget vitte a Fidesz, de legink√°bb a Jobbik k√≥rh√°zas kamp√°nya hatott. Nagyr√©szt bej√∂ttek a vas√°rnapi tapolcai idŇĎk√∂zi v√°laszt√°s elŇĎzetes es√©lylatolgat√°sai ‚Äď mind a r√©szv√©teli adatokat, mind az egyes p√°rtok szerepl√©s√©t illetŇĎen. A r√©szv√©tel kifejezetten magasnak mondhat√≥: az egy √©vvel ezelŇĎtti parlamenti voksol√°s ebben a k√∂rzetben 43 ezer 42 v√°laszt√≥t mozgatott meg, most 29 ezer 496-an j√°rultak az urn√°khoz, ami 19 sz√°zal√©kos cs√∂kken√©st mutat.

Bővebben...

Medián: a nagy többség elutasítja a vasárnapi zárva tartást

2015-04-10 06:31:10

Az emberek t√∂bbs√©ge azt szeretn√©, ha nyitva lenn√©nek a boltok vas√°rnap ‚Äď der√ľlt ki a Vil√°ggazdas√°g birtok√°ba ker√ľlt friss felm√©r√©sbŇĎl. A Medi√°n √°ltal k√©sz√≠tett reprezentat√≠v felm√©r√©st Balla P√©ter rendelte meg a c√©gtŇĎl, aki k√∂z√∂ss√©gi finansz√≠roz√°ssal gyŇĪjt√∂tte √∂ssze a p√©nzt a kutat√°shoz. A magyarok csaknem k√©tharmada, eg√©szen pontosan 62 sz√°zal√©ka elutas√≠tja, hogy a h√©t utols√≥ napj√°n nem nyithatnak ki a nagyobb √ľzletek.

 

Bővebben...

Orb√°n titkolja a br√ľsszeli elutas√≠t√°st

2015-04-09 06:01:00

Azt √°ll√≠tja Orb√°n Viktor (a Kossuth r√°di√≥ban, az M4-es aut√≥p√°lya uni√≥s t√°mogat√°s√°r√≥l), hogy ‚ÄěegyelŇĎre m√©g vizsg√°ljuk azt a helyzetet, hogy az EU nem adja oda a p√©nzt erre a beruh√°z√°sra‚ÄĚ.

Bővebben...

A Fidesz lemondta a tapolcai jelöltek vitáját

2015-04-08 16:38:39

A Fidesz az utols√≥ pillanatban lemondta a tapolcai idŇĎk√∂zi orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°s h√°rom es√©lyes jel√∂ltj√©nek vit√°j√°t. Fenyvesi Zolt√°n, valamint az MSZP-DK-s Pad Ferenc √©s a jobbikos Rig Lajos v√°laszt√°st elŇĎtti kamp√°nycsat√°j√°ra az ATV cs√ľt√∂rt√∂k esti Egyenes Besz√©d c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban ker√ľlt volna sor. A korm√°nyp√°rti jel√∂lt azonban t√∂bb napi lebegtet√©s ut√°n szerda este jelezte, nem vesz r√©szt a vit√°ban.

Bővebben...

Ny√≠lt lev√©l L√°z√°r J√°nos a minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszternek

2015-04-07 06:00:00

Tisztelt Miniszter √ör! A sajt√≥ban megjelent nyilatkozata szerint √Ėn nem √©rt egyet Cs√°nyi S√°ndor ‚ÄěOTP Bank √©s MLSZ eln√∂k‚ÄĚ √°llami kit√ľntet√©s√©vel, s nem √©rti, mik√©nt juthatott a minisztereln√∂k √ļr erre az ‚Äď ezek szerint egyszem√©lyes ‚Äď elhat√°roz√°sra.

Bővebben...

Ny√≠lt lev√©l Polt P√©ter legfŇĎbb √ľgy√©sz √ļr r√©sz√©re

2015-04-06 18:00:00

Tisztelt LegfŇĎbb √úgy√©sz √ör! K√©pviselŇĎi k√©rd√©sre adott v√°lasz√°ban √Ėn a Parlament h√©tfŇĎi √ľl√©s√©n olyan t√°j√©koztat√°st adott, miszerint ‚ÄěQuaestor √ľgyben Tarsoly Csaba legal√°bb tan√ļk√©nti meghallgat√°s√°ra az√©rt nem ker√ľlhetett sor, mert egy potenci√°lis gyan√ļs√≠tott tan√ļk√©nti meghallgat√°sa alapvetŇĎ emberi jogot s√©rtene‚ÄĚ.

Bővebben...

Boldog H√ļsv√©tot k√≠v√°nok!

2015-04-05 05:34:09

Bővebben...

Farkasházy Tivadar: Orbitális életösztön

2015-04-03 18:07:54

K√≥sa Lajos elmondta Bolg√°rnak, hogy m√°r kor√°bban is az volt a v√©lem√©nye, hogy hiba k√∂zp√©nzt magas kock√°zat√ļ br√≥kerc√©gben tartani, √©s ezt a minisztereln√∂k √ļr is osztotta. SŇĎt az MNB is, miut√°n 2013-ban megkapta az √ĀSZ jelent√©s√©t, hogy h√°ny szab√°lytalans√°got k√∂vet el a Quaestor, amit azonnal orvosolni kell, tov√°bb√° amikor Tarsoly Csaba 2015. m√°rcius 9-√©n meg√≠rta nekik, hogy √∂ncsŇĎd√∂t k√©r maga ellen, m√°snap m√°r ki is sz√°llt hozz√°juk.

Bővebben...

Kamu lett volna csak a reptérfejlesztés?

2015-04-02 11:47:20

T√©nyleg csak ingatlanspekul√°ci√≥r√≥l lett volna sz√≥? Esetleg a Balaton parti telep√ľl√©sek Fideszes polg√°rmesterei f√©ltett√©k politikai j√∂vŇĎj√ľket a Veszpr√©m- Szentkir√°lyszabadjai rept√©rfejleszt√©stŇĎl? S milyen √©rdekes, a rept√©rfejleszt√©si √ľgy v√©gj√°t√©k√°ban az arab befektetŇĎk is megjelentek- felkeltve a Jobbik ‚Äě√©rdeklŇĎd√©s√©t‚ÄĚ is-, ak√°rcsak, amikor t√∂bb sz√°z szob√°s hotel-√©s √©lm√©nyf√ľrdŇĎ √©p√≠t√©si √°lmait fogalmazta meg a Fideszes v√°rosvezet√©s.

Bővebben...

K√∂zp√©nzbŇĎl k√∂d√∂s elk√©pzel√©sekre is futja

2015-04-02 08:01:30

Id√©n, a febru√°rban (a Fideszes t√∂bbs√©g √°ltal) elfogadott veszpr√©mi k√∂lts√©gvet√©s szerint m√©g 117 milli√≥ Ft-ot fizet√ľnk ki az√©rt, hogy a 2011-ben szint√©n a Fidesz √°ltal remek √∂tletnek v√©lt szentkir√°lyszabadjai rept√©r mellett tal√°lhat√≥ 20 hekt√°ros ter√ľlet√©rt kifizess√ľk v√©gre a teljes v√©tel√°rat, ami √∂sszesen 438 milli√≥ Ft. Porga Gyula m√°r ekkor is azt √°ll√≠totta, hogy ez egy remek befektet√©s, hiszen - kis t√ļlz√°ssal- ott toporognak az irod√°ja ajtaj√°ban a befektetŇĎk √©s alig v√°rj√°k, hogy olyan ipari park √°lljon rendelkez√©sre Veszpr√©m k√∂zel√©ben, ahol v√©gre befektethetnek.

Bővebben...

DK: Orbán Európa szégyene

2015-04-01 18:34:43

A Demokratikus Koal√≠ci√≥ eml√©kezteti a minisztereln√∂k√∂t: Magyarorsz√°g otthona mindig is Eur√≥pa volt, amivel a magyar t√°rsadalom d√∂ntŇĎ t√∂bbs√©ge is egyet√©rt. A DK elŇĎrehozott v√°laszt√°sokra sz√°m√≠t, ami ut√°n megerŇĎs√≠ten√© a diplom√°ciai, kapcsolatokat haz√°nk eur√≥pai sz√∂vets√©geseivel. A p√°rt k√∂zlem√©ny√©ben eml√©keztet: Orb√°n Viktor arr√≥l besz√©lt Kazahszt√°nban, hogy szerinte Eur√≥p√°ban idegenek vagyunk √©s kelet fel√© kell indulnunk, ha otthon akarjuk √©rezni magunkat.

Bővebben...

√Čletfogytig tart√≥ kussol√°sra √≠t√©ln√©k a tan√°ri kar elitj√©t

2015-03-31 16:27:58

‚Äď √Čletfogytig tart√≥ kussol√°s? Ezt kell al√°√≠rnom, hogy innovat√≠v pedag√≥gus lehessek? ‚Äď k√©rdezi egy neves k√∂zoktat√°si int√©zm√©ny neve elhallgat√°s√°t k√©rŇĎ tan√°ra, aki az ,,elit pedag√≥gusok‚ÄĚ k√∂z√© akart beker√ľlni. ¬†A pedag√≥gus-√©letp√°lyamodellben a tan√°rok a gyakornoki st√°tuszb√≥l a szakma kr√©mj√©ig, a kutat√≥ pedag√≥gus kateg√≥ri√°ig juthatnak el. Elvileg a kateg√≥ri√°k ugr√°sa t√∂bbletmunk√°val j√°r, de a fizet√©sek is magasabbak.

Bővebben...

Les√∂p√∂rt√©k a m√°rcius 15-i t√ľntetŇĎk "rendszerbont√≥" n√©pszavaz√°si terveit

2015-03-30 19:39:44

H√©t ‚Äěrendszerbont√≥‚ÄĚ civil n√©pszavaz√°si kezdem√©nyez√©s hiteles√≠t√©s√©t utas√≠totta el h√©tfŇĎi √ľl√©s√©n a Nemzeti V√°laszt√°si Bizotts√°g (NVB). Ez azt jelenti, hogy egyelŇĎre csak abban a k√©t k√©rd√©sben ‚Äď a tank√∂telezetts√©grŇĎl √©s a gazdas√°gi kamarai hozz√°j√°rul√°si d√≠j fizet√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ban - lehet n√©pszavaz√°st tartani, amit a test√ľlet a legut√≥bbi √ľl√©s√©n fogadott el.

Bővebben...

Bitó László: A KDNP állatorvosi lova

2015-03-29 17:29:04

Vannak t√∂rv√©nyjavaslatok, amelyekrŇĎl elŇĎsz√∂r azt felt√©telezz√ľk: csak gumicsontnak sz√°nj√°k, hogy elterelj√©k a figyelmet sokkal fontosabb k√©rd√©sekrŇĎl. A vas√°rnapi nyitva tart√°s tilalm√°nak sok √©v ut√°n a KDNP √°ltal √ļjra felmeleg√≠tett szorgalmaz√°s√°r√≥l is sokan felvetett√©k, hogy ilyen gumicsont lehet, hiszen a korm√°nynak volt √©s most k√ľl√∂n√∂sen van mirŇĎl elterelnie a figyelmet: p√©ld√°ul a csŇĎdbe sodort p√©nz√ľgyi int√©zetek vezetŇĎinek kapcsolatair√≥l √©s √°ldozatair√≥l.

Bővebben...

Az orsz√°g ‚Äějava‚ÄĚ csendben retteg

2015-03-28 19:34:36

√Črtelmis√©g√©nek jelentŇĎs r√©sze tart√°s n√©lk√ľl veget√°l, marad√©k erk√∂lcse elsz√°llt, szinte b√°rmelyik k√©nyszer k√∂zmunk√°s b√ľszk√©bben r√≥hatja √ļtj√°t kopott gerebly√©j√©vel a v√°ll√°n. √Čn ugyan nem sajn√°lom azt az int√©zm√©nyvezetŇĎt, aki mindent megtett oda-vissza-oda-vissza a korm√°nyz√≥k regn√°l√°sa √©rdek√©ben, feledve azt, hogy ŇĎ a k√∂zp√©nz√©bŇĎl a k√∂z, s nem egy p√°rt szolg√°lat√°ra van felb√©relve. √Čppen most retteg. Hogy mi lesz a p√°rtj√°val, mi lesz vele‚Ķ

Bővebben...

‚ÄěVaj√ļdtak a hegyek‚ÄĚ

2015-03-27 19:18:48

Veszpr√©mben a helyi j√°rat√ļ aut√≥busz menetrend m√≥dos√≠t√°sa kis t√ļlz√°ssal h√≥napok √≥ta tartja l√°zban a v√°roslak√≥kat. Az okt√≥beri helyhat√≥s√°gi v√°laszt√°sok elŇĎtt hirtelen fontoss√° v√°l√≥ lakoss√°gi- √©s utcaf√≥rumokon igen gyakran ker√ľlt elŇĎ az a t√©ma, hogy milyen probl√©m√°k vannak a helyi k√∂zleked√©ssel √©s milyen v√°ltoztat√°si ig√©ny van a helyi menetrendekkel kapcsolatosan. A k√∂rgyŇĪrŇĪn k√≠v√ľl √©lŇĎk, fŇĎleg a Jutas- √©s Szabads√°gpuszt√°n lak√≥k k√∂z√ľl a t√∂megk√∂zleked√©st ig√©nybe venni k√≠v√°n√≥k a t√∂bbiekhez m√©rten is igen sanyar√ļ helyzetben vannak.

Bővebben...

‚ÄěMi t√∂rt√©nt 70 √©vvel ezelŇĎtt Veszpr√©mben?‚ÄĚ

2015-03-26 18:42:32

Az al√°bbiakat mondtam el ma a veszpr√©mi k√∂zgyŇĪl√©sen napirend elŇĎtt. Ilyen m√≥don a mai t√∂bbs√©g sem "√ļszta meg" az eml√©kez√©st. N√©h√°nyan k√∂z√ľl√ľk besz√©lgettek, m√°sok a sz√°m√≠t√≥g√©p√ľk monitorj√°t b√°mult√°k k√∂z√∂mb√∂sen. Ami a legelkeser√≠tŇĎbb, hogy a polg√°rmesternek sem volt egyetlen szava sem az elhangzottakkal kapcsolatosan. Kedves Veszpr√©miek! Ilyen t√∂bbs√©get tetszettek v√°lasztani. Esz√ľk √°g√°ban sincs a m√ļltat megismerni, a h√°bor√ļ civil √°ldozatai elŇĎtt fejet hajtani. A lak√°jm√©dia pedig k√∂vette gazd√°i p√©ld√°j√°t.

Bővebben...

A Fideszben napokkal kor√°bban tudt√°k, hogy bajban a Quaestor

2015-03-25 18:59:37

A Fidesz vezet√©se napokkal a Hung√°ria √Črt√©kpap√≠r Zrt. bedŇĎl√©se √©s a Quaestor Financial Hrurira Kft. √∂ncsŇĎdj√©nek bejelent√©se elŇĎtt m√°r tudhatott arr√≥l, hogy a k√©t c√©gn√©l s√ļlyos gondok vannak, √©s mindkettŇĎ hasonl√≥ sorsra juthat, mint a Buda-Cash. Ez az inform√°ci√≥ ak√°r seg√≠thette is a korm√°nyoldali politikusokhoz k√∂zel√°ll√≥ c√©geket, hogy idŇĎben kiments√©k a k√©t br√≥kerc√©gn√©l elhelyezett p√©nzeiket.

Bővebben...

Egy volt közmunkás viszi el a Quaestor-balhét?

2015-03-24 19:22:42

Tal√°n a nyolc √°ltal√°nost sem v√©gezte el az a 38 √©ves t√°pi√≥s√°gi f√©rfi, aki egy h√©ttel ezelŇĎtt a Quaestor vez√©rigazgat√≥ja lett ‚Äď √≠rta meg a 444.hu. A falubeliek meglepŇĎd√©ssel hallott√°k, hogy az eddigi √©let√©ben j√≥r√©szt munkan√©lk√ľli f√©rfi vez√©rigazgat√≥ lett egy sz√°zmilli√°rdokat kezelŇĎ p√©nz√ľgyi c√©gn√©l. A P√°rbesz√©d Magyarorsz√°g√©rt szerint az MNB egyes tiszts√©gviselŇĎinek a saj√°t vagyonukkal kellene felelni√ľk az √ľgy√©rt. Az MNB gyan√ļja szerint 150 milli√°rd forint √©rt√©kben adtak ki fikt√≠v k√∂tv√©nyeket a Quaestor c√©gcsoportn√°l.

Bővebben...

Veszpr√©mi II. vil√°gh√°bor√ļs √°ldozatokra eml√©kezve

2015-03-23 20:07:12

Arr√≥l az esem√©nyrŇĎl, ami 70 √©vvel ezelŇĎtt t√∂rt√©nt Veszpr√©mben- 1945. m√°rcius 23-√°n ‚Äď sokan elfelejtkeznek. Jelenleg nem v√°llalja fel hivatalosan senki, hogy √©rt√©kelje azt, ami Veszpr√©m lakoss√°ga sz√°m√°ra akkor meghat√°roz√≥ nap volt.

Bővebben...

Felt√ļrt√°k az iratt√°rat, m√©gsem tal√°lj√°k a vas√°rnapi z√°rvatart√°sos tanulm√°nyt a miniszt√©riumban

2015-03-22 06:59:51

Az eg√©sz iratt√°rat felkutattuk, m√©gsem tal√°ltuk m√©g a nyom√°t sem meg annak a hat√°stanulm√°nynak, amire a N√©pszabads√°g hivatkozik‚ÄĒ ezt Glattfelder B√©la, a Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium √°llamtitk√°ra mondta a 444-nek arr√≥l a rejt√©lyes tanulm√°nyr√≥l, amely elvileg az egyetlen elŇĎzetes miniszt√©riumi kalkul√°ci√≥ volt a vas√°rnapi z√°rvatart√°sr√≥l.

Bővebben...

Doros Judit: √Čhgyomor

2015-03-20 18:18:44

‚Äď Papa, mikor der√ľl ki, hogy van-e valami a hasadban?

‚Äď Nem tudom, kis unok√°m, m√©g v√°rni kell.

‚Äď De azt √≠g√©rted, megy√ľnk a j√°tsz√≥t√©rre.

Bővebben...

70 éve történt

2015-03-19 18:39:56

Tudta √Ėn, hogy 70 √©vvel ezelŇĎtt, 1945. m√°rcius 23-√°n 14 √≥r√°t√≥l kezdt√©k meg a 3. n√©met p√°nc√©loshadoszt√°ly csapatai Veszpr√©mbŇĎl a kivonul√°st? S hogy a v√°ros a II. vil√°gh√°bor√ļban √∂sszesen 85 kisebb-nagyobb l√©git√°mad√°s ut√°n mennyire elborzaszt√≥ k√©pet mutatott?

Bővebben...

POLITIK√ĀT AZ ISKOL√ĀKBA!

2015-03-18 19:28:21

A h√≥cipŇĎm van m√°r tele a mindenoldali sir√°nkoz√°sokkal, hogy ‚Äěaz iskola nem politiz√°l√°sra val√≥‚ÄĚ, a ‚Äědi√°koknak nem kellene politiz√°lniuk‚ÄĚ, meg a hasonl√≥ born√≠rt marhas√°gokkal. FŇĎk√©nt, hogy ugyanezekbŇĎl a sz√°jakb√≥l hallhatjuk azt a sz√≠vf√°jdalmat is, hogy ‚Äěa fiatalokat nem √©rdekli a politika‚ÄĚ.Pedig √©ppen az√©rt lehet ‚Äěautista‚ÄĚ Magyarorsz√°gr√≥l besz√©lni, beadni minden sil√°ny k√∂zhelyet a v√°laszt√≥knak, mert fiatalon nem ismerhetik meg a politika eszk√∂zeit, strukt√ļr√°j√°t.

Bővebben...

A Fidesz bojkottálja a Magyar Nemzetet és a Hír TV-t

2015-03-17 18:15:54

Miut√°n K√∂v√©r L√°szl√≥ ellenz√©ki m√©di√°nak nyilv√°n√≠totta a Magyar Nemzetet, a H√≠r TV-t √©s a L√°nch√≠d R√°di√≥t, Rog√°n Antal a Fidesz‚ÄďKDNP frakci√≥√ľl√©s√©n arra intette k√©pviselŇĎt√°rsait, hogy a tov√°bbiakban ne nyilatkozzanak a fenti m√©diumoknak ‚Äď √≠rja a Magyar Nemzet. A lap √ļgy tudja, aki ezt megszegi, az teljesen ki√≠rja mag√°t a p√°rtb√≥l.

Bővebben...

Orb√°n reag√°lt Simicsk√°ra: Sunyi m√≥don gyan√ļs√≠tgatnak

2015-03-16 18:57:12

V√°ratlanul be√°ll√≠tott a parlamenti √ľl√©sre h√©tfŇĎ d√©lut√°n Orb√°n Viktor minisztereln√∂k. A jobbikos Mirk√≥czki √Ād√°m azonnali k√©rd√©s√©re v√°laszolt. Mirk√≥czki Simicska Lajos minapi nyilatkozat√°r√≥l k√©rdezte, miszerint Orb√°n Viktor esetleg √ľgyn√∂k lehetett. Megk√©rte Orb√°nt, hogy tiszt√°zza mag√°t, igaz-e, amit Simicska Lajos √°ll√≠tott, hogy elŇĎfordulhat, hogy beszervezt√©k.

Bővebben...

Szabadságharc és karaktergyilkosság

2015-03-15 09:01:28

Kiv√°l√≥ √©s tiszteletre m√©lt√≥ emberek t√∂nkret√©tel√©nek legaljasabb form√°ja, a karaktergyilkoss√°g nem csak a mi korunk (tasz√≠t√≥) k√≠s√©rŇĎ jelens√©ge. G√∂rgey Kossuthot sikeresen besz√©lte le az √∂ngyilkoss√°gr√≥l, s erŇĎs√≠tette meg abban a hit√©ben, hogy ha elmenek√ľl √©s √©letben marad, azzal szolg√°lja legink√°bb haz√°j√°t. G√∂rgeyt Kossuth viszont nem akarta semmitŇĎl sem meg√≥vni, sŇĎt azzal, hogy vidini level√©ben G√∂rgey "√°rul√°s√°t" nevezte meg a szabads√°gharc buk√°sa fŇĎ okak√©nt, ezzel gyŇĪl√∂lt √©s megb√©lyegezett emberr√© tette eg√©sz √©let√©re.

Bővebben...

Telefonon toborozzák a közönséget Orbán vasárnapi beszédére

2015-03-14 17:17:16

Kamp√°ny√ľzemm√≥dra v√°ltott a korm√°ny, automata telefonh√≠v√°sok invit√°lj√°k az embereket a korm√°nyfŇĎ m√°rcius 15-i besz√©d√©re. Kedves, nŇĎi g√©phang sz√≥lalt meg egy olvas√≥nk telefonj√°ban p√©nteken, √©s Orb√°n Viktor minisztereln√∂k m√°rcius 15-i √ľnnepi besz√©d√©re invit√°lta ŇĎt a Nemzeti M√ļzeumhoz. Olvas√≥nk megjegyezte, hogy val√≥sz√≠nŇĪleg az√©rt h√≠vt√°k, mert kor√°bban al√°√≠rt egy a rezsics√∂kkent√©st t√°mogat√≥ √≠vet, amelyen megadta az adatait is.

Bővebben...

‚ÄěA nemzetet szerencs√©tlens√©g√ľnkkel gondolkoz√°sra s √∂nismeretre tan√≠tani‚ÄĚ

2015-03-13 16:55:33

Van, amikor k√ľl√∂n√∂sen szeret az ember tan√°rnak lenni. A mai nap ilyen volt a sz√°momra. Igencsak boldogak voltak azok a percek, amiket a mai iskolai √ľnnepen t√∂lthettem el. Di√°kjaink olyan mŇĪsort produk√°ltak, ami a Lovassyban szerencs√©re nem t√ļl ritka, de itt sem mindennapos esem√©ny. M√°rcius 15-e elŇĎtt k√©t nappal olyan m√≥don eml√©kezt√ľnk meg a 48-49-es szabads√°gharcr√≥l, ami kevesek sz√°m√°ra adatik meg.

Bővebben...

JogerŇĎsen ki kell adni L√°z√°r hotelsz√°ml√°it

2015-03-12 19:31:18

A FŇĎv√°rosi √ćt√©lŇĎt√°bla arra k√∂telezte a Minisztereln√∂ks√©get, hogy 15 napon bel√ľl hozza nyilv√°noss√°gra a r√©szleteket a t√°rcavezetŇĎ sokat emlegetett k√ľlf√∂ldi utaz√°sair√≥l. Az √≠t√©let ellen fellebbezni nem lehet. JogerŇĎs √≠t√©let√©ben a FŇĎv√°rosi √ćt√©lŇĎt√°bla arra k√∂telezte a Minisztereln√∂ks√©get, hogy hozza nyilv√°noss√°gra L√°z√°r J√°nos t√°rcavezetŇĎ k√©t k√ľlf√∂ldi utaz√°s√°nak r√©szleteit¬†‚Äď √≠rta a Direkt36 cs√ľt√∂rt√∂k√∂n.

Bővebben...

K√∂sz√∂nik, de nem k√ľldenek di√°kokat a budapesti m√°rcius 15-i √ľnneps√©gekre

2015-03-11 20:42:32

A V√°ci Mad√°ch Imre Gimn√°zium t√≠z di√°kj√°t √©s egy pedag√≥gus√°t h√≠vta meg a Klik a budapesti megeml√©kez√©sekre, az iskola tantest√ľlete azonban visszautas√≠totta a megh√≠v√°st, mondv√°n: nem t√°mogatj√°k √©s nem is szervezik meg "a di√°kok politikai sz√≠nezetŇĪ rendezv√©nyeken val√≥ r√©szv√©tel√©t".

Bővebben...

Harcoljunk a korrupció ellen

2015-03-10 18:00:36

A febru√°r 22-i idŇĎk√∂zi orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°s elŇĎtti napokban Juh√°sz P√©ter azzal igyekezett seg√≠ts√©g√©re lenni a Fidesz jel√∂ltj√©t v√©g√ľl is legyŇĎzni k√©pes veszpr√©mi jel√∂ltnek, hogy Mihalovics P√©ter vagyonosod√°si √ľgy√©t a nyilv√°noss√°g el√© t√°rta. A megyei napilap ak√°rmennyire is igyekezett, valahogy m√©gis k√©ptelen volt √°tvenni az ezzel kapcsolatos h√≠reket. Pedig ‚Äďha nem is MTI h√≠rk√©nt, de- jelentek meg errŇĎl bŇĎs√©gesen inform√°ci√≥k.

Bővebben...

Mi√©rt nem tagadja Orb√°n Viktor, hogy √ľgyn√∂k volt?

2015-03-09 17:43:58

Olyan egyszerŇĪ lenne azt mondani: nem jelentettem soha, senkirŇĎl. H√°romszor futott neki a korm√°ny √©s annak feje, hogy reag√°ljon Simicska Lajos tegnapi kijelent√©seire, m√°rmint hogy Orb√°n jelentett r√≥la a katonas√°gban.

Bővebben...

A magyar nŇĎ √°tlag 81 fill√©rt keres

2015-03-08 17:54:55

A magyar nŇĎk k√∂z√ľl kevesebb dolgozik a f√©rfiakn√°l √©s kevesebbet is keresnek. A nŇĎk m√°shol sem √©rt√©k el a teljes egyenlŇĎs√©get, √ļgyhogy mindenkinek van m√©g hov√° fejlŇĎdnie. A nemzetk√∂zi nŇĎnap a nŇĎi egyenjog√ļs√°g √ľnnepe, ez√©rt √∂sszeszedt√ľnk p√°r statisztik√°t, hogy hogyan is √°ll a vil√°g, Eur√≥pa √©s Magyarorsz√°g a nŇĎi egyenjog√ļs√°g dolg√°ban.

Bővebben...

Halmai G√°bor: p√©lda n√©lk√ľliek az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g eln√∂k√©nek szavai

2015-03-07 19:34:51

A Budapest Beaconnek nyilatkoz√≥ alkotm√°nyjog√°sz-professzor szerint az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g √ļj eln√∂ke hŇĪs√©gesk√ľt tett a korm√°nynak. Halmai √ļgy l√°tja: Lenkovics a szabads√°gjogok eddigin√©l erŇĎsebb korl√°toz√°s√°t pend√≠tette meg.

Halmai G√°bor alkotm√°nyjog√°sz az al√°bbi nyilatkozatot adta a Budapest Beaconnek Lenkovics Barnab√°snak, az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g √ļj eln√∂k√©nek a k√∂zr√°di√≥ban elhangzott szavaival kapcsolatban:

Bővebben...

Orb√°n: Nem tudjuk, mi√©rt nem el√©gedettek vel√ľnk

2015-03-06 19:51:02

Orb√°n Viktor minisztereln√∂k szerint a mostani n√©gy√©ves ciklus az elŇĎzŇĎh√∂z k√©pest "sokkal ink√°bb tele lesz belpolitikai harcokkal", amelyekbe "bele kell √°llni". A korm√°nyfŇĎ ezt p√©nteken mondta a Kossuth R√°di√≥ 180 perc c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban, amelyben kit√©rt a Buda-Cash-√ľgyre is, ellenŇĎrz√©st s√ľrgetve az √∂sszes br√≥kerc√©gn√©l. M√ļlt heti √©v√©rt√©kelŇĎ besz√©d√©nek tartalm√°val √©s a febru√°ri veszpr√©mi v√°laszt√°si veres√©g√ľkkel kapcsolatban Orb√°n Viktor kifejtette: m√≠g az elŇĎzŇĎ n√©gy√©ves ciklus belpolitikai √©rtelemben ar√°nylag k√©nyelmes volt, addig a mostani n√©gy √©v "sokkal ink√°bb tele lesz belpolitikai harcokkal", amelyekbe "bele kell √°llni".

Bővebben...

Sokan t√ļldimenzion√°lj√°k az eredm√©nyt

2015-03-05 17:35:53

Mik√∂zben a K√©sz Zolt√°nt t√°mogat√≥ p√°rtok a gyŇĎzelm√ľket √ľnnepelt√©k, Katanics S√°ndor kritikus hangv√©telŇĪ blogbejegyz√©sben √≠rt a v√°laszt√°s tanuls√°gair√≥l.

‚Äď K√©t nappal az idŇĎk√∂zi v√°laszt√°s ut√°n jelent meg a blogbejegyz√©se, amibŇĎl nem a gyŇĎztesek √∂r√∂me √©rzŇĎdik.

Bővebben...

Lencsés Károly: Rossz helyen

2015-03-04 19:14:34

A k√∂zmunka nyomor helyett tisztes szeg√©nys√©get k√≠n√°l ‚Äď ezt tal√°lta mondani R√©tv√°ri Bence, az Orb√°n-korm√°ny √°llamtitk√°ra a m√ļlt h√©ten. Ez egy uni√≥s tag√°llamban aligha tekinthetŇĎ vonz√≥ perspekt√≠v√°nak, de a kijelent√©s ‚Äď ami nem t√ļl nagy √©letismeretre vall ‚Äď k√ľl√∂n√∂s √©rtelmet nyer, amikor √©ppen kider√ľl, hogy jelentŇĎsen cs√∂kkenteni szeretn√©k a k√∂zfoglalkoztatott √°ll√°shelyeket.

Bővebben...

K√©tharmados szavaz√°s: a Jobbik szerint fenyeget√©sek miatt nem szavazott ma k√©pviselŇĎj√ľk

2015-03-03 18:43:12

Nincs semmilyen egy√ľttmŇĪk√∂d√©s a Fidesz √©s a Jobbik k√∂z√∂tt ‚Äď jelentette ki Mirk√≥czki √Ād√°m, a Jobbik sz√≥vivŇĎje keddi sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n, k√∂z√∂lve: Ap√°ti Istv√°n az√©rt nem vett r√©szt a keddi parlamenti szavaz√°sokon, mert hal√°los fenyeget√©seket kapott a "helyi cig√°nymaffia" tagjait√≥l, ez√©rt csal√°dj√°val maradt.

Bővebben...

Rog√°n mozg√≥s√≠totta a frakci√≥t a Veszpr√©m ut√°ni elsŇĎ k√©tharmados szavaz√°sra

2015-03-02 21:18:39

Kedden k√©tharmados t√∂rv√©nyekrŇĎl szavaz a H√°z. A Fidesz nem k√ľl√∂n√∂sebben agg√≥dik, de az√©rt Rog√°n Antal a frakci√≥√ľl√©s elej√©n √©s v√©g√©n is eml√©keztette a tagokat a megjelen√©sre. Sz√≥ volt a Buda-Cash-√ľgyrŇĎl is, amelynek Rog√°n szavai szerint a Fidesz kommunik√°ci√≥j√°ban "a m√°sodik szocialista br√≥kerbotr√°nyk√©nt" kell megjelennie.Kedden k√©tharmados t√∂rv√©nyekrŇĎl szavaz a H√°z.

Bővebben...

Veszpr√©mi idŇĎk√∂zi v√°laszt√°s a sz√°mok t√ľkr√©ben

2015-03-01 13:55:34

Nem eg√©szen 10 h√≥nappal ezelŇĎtt, 2014 √°prilis√°ban a k√∂zel 74 ezer v√°laszt√≥ 64,4%-a ment el v√°lasztani Veszpr√©m megye 1. sz√°m√ļ v√°laszt√≥ker√ľlet√©ben. Veszpr√©mben a 47¬†644 v√°laszt√≥ 67,6 %-a, a Veszpr√©m ‚Äěk√∂r√ľli‚ÄĚ 24 telep√ľl√©snek majdnem 59%-a. Ez√ļttal viszont t√∂rt√©nt valami. A Veszpr√©mben √©lŇĎk a ‚Äěvid√©kiekn√©l‚ÄĚ sokkal ‚Äělelkesebbek‚ÄĚ voltak. IdŇĎk√∂zi v√°laszt√°son igen ritka, ami itt megt√∂rt√©nt. Veszpr√©mben a k√∂zel 47 ezer szavaz√≥ t√∂bb mint 50%-a, (pontosan 51.48%-a) azaz t√∂bb mint 24 ezer v√°laszt√≥ j√°rult az urn√°khoz.

Bővebben...

"Jaj, √ļgy √©lvezem √©n a strandot!"

2015-02-28 16:15:58

Eltelt egy h√©t a veszpr√©mi idŇĎk√∂zi v√°laszt√°s √≥ta. Egy hete p√©nteken az ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©bŇĎl √©vi 25 milli√≥ forinttal t√°mogatott √©s √≠gy ingyenesen megjelenŇĎ, elvileg (de gyakorlatilag egy√°ltal√°n nem) f√ľggetlen v√°rosi hetilap a v√°ros√ľzemeltet√©s√©rt felelŇĎs alpolg√°rmester fot√≥ival volt tele. Nagy a kontraszt, hiszen a tegnap megjelent sz√°mban egy f√©nyk√©p sincs r√≥la.

Bővebben...

H√°rsf√°k helyett pavilonok

2015-02-27 19:43:06

Olvasom az √©vi 25 milli√≥ Ft k√∂zp√©nzbŇĎl ingyenesen megjelenŇĎ veszpr√©mi hetilapban a k√∂zgyŇĪl√©si tud√≥s√≠t√°st. A szerkesztŇĎbizotts√°g tagja, mint tud√≥s√≠t√≥ √≠rja ‚Äěa belv√°rosi pavilonokr√≥l k√©rdezett Katanics S√°ndor." Ennyi. A k√©rd√©s ok√°r√≥l, indokl√°s√°r√≥l egy kukk sem. Nem f√©rt bele. Mert kellett a hely a polg√°rmester v√°lasz√°nak ismertet√©s√©re. ‚ÄěPorga Gyula elmondta, a belv√°rosi rehabilit√°ci√≥ sor√°n k√©sz√ľltek a tervek, egy pavilont inform√°ci√≥s c√©llal nyitottak meg, a t√∂bbit akkor l√©tes√≠tik, ha hossz√ļ t√°v√ļ b√©rlŇĎt tal√°lnak. A VKSZ Zrt. √©rt√©kesti ezeket.‚ÄĚ

Bővebben...

Választási utózöngék

2015-02-26 18:17:42

Ma volt egy kis csetepat√© a veszpr√©mi k√∂zgyŇĪl√©sen. Ahogy azt a Facebbokon is meg√≠rtam, nem igaz√°n √©rtett√©k meg a Fidesz k√©pviselŇĎi, hogy vas√°rnap az idŇĎk√∂zi v√°laszt√°son nem nagy mell√©nyt, hanem nagy zak√≥t kaptak. A Vehir. hu tud√≥s√≠t√°s√°ban √≠gy √≠r errŇĎl ‚ÄěKatanics S√°ndor kijelentette: minden √©rdemi fejleszt√©st t√°mogat, ŇĎ a megval√≥s√≠t√°s m√≥dj√°t kritiz√°lja. A k√©pviselŇĎ √©s a polg√°rmester r√∂viden vit√°zott arr√≥l is, hogy Katanics S√°ndor mi√©rt nem h√≠vta fel Porga Gyul√°t az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°s est√©j√©n, hogy gratul√°ljon?

Bővebben...

Orb√°n Viktor orsz√°ga ‚Äď ahol a rendŇĎr v√©di a Kubatov-m√≥dszereket

2015-02-25 20:13:01

Kubatov szerint az a dolga a rendŇĎrs√©gnek, hogy am√≠g ŇĎ v√°laszt√°st int√©z, ne piszk√°lj√°k a nyilv√°noss√°ggal, hisz amit ŇĎ csin√°l, az rohadtul nem a nyilv√°noss√°gra tartozik.Azt mondjuk m√©g senki meg nem k√©rdezte e viszonylag sz√©les k√∂rben t√°rgyalt eset kapcs√°n, mert mindig csak az a kubatovoz√°s, navracsicsoz√°s ment; sz√≥val, hogy a k√©nk√∂ves man√≥ba lehet az, hogy k√©t parkol√≥i randal√≠roz√≥hoz maga a v√°rosi rendŇĎrkapit√°ny sz√°ll ki egy j√≥ kis igazoltat√°st eszk√∂z√∂lni?

Bővebben...

Tapolc√°nak annyi?

2015-02-24 17:13:38

Szinte biztos voltam abban, hogy egy napot sem kell v√°rni a febru√°r 22-i, Veszpr√©m megyei idŇĎk√∂zi v√°laszt√°s ut√°n ahhoz, hogy a t√∂r√©keny ‚Äěb√©ke‚ÄĚ megt√∂rj√∂n √©s az igencsak √©rz√©keny egyens√ļly felbomoljon a ‚Äěbaloldali‚ÄĚ p√°rtok k√∂z√∂tt. Elsz√°moltam h√°romig √©s csak ut√°na √≠rom le, mit gondolok arr√≥l, ami tegnap √≥ta zajlik az eredm√©nyek √©rt√©kel√©s√©re hivatkozva. Nagy √∂nfegyelmet tan√ļs√≠tva a kamp√°nyban sem sz√≥laltam meg a hozz√°m k√∂zelebb √°ll√≥k magatart√°s√°t l√°tva, pedig bŇĎven lett volna mondand√≥m.

Bővebben...

Kutyakomédia citromdíjjal

2015-02-01 19:45:36

Az esti √≥r√°kban h√≠vtak telefonon √©s elk√©pedve mondt√°k el: a PetŇĎfi Sz√≠nh√°zban ma a d√©lut√°ni, 16 √≥rakor kezdŇĎdŇĎ elŇĎad√°s (Happy Ending) ut√°n sz√≠npadra invit√°lt√°k az idŇĎk√∂zi orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°son indul√≥ √©s eg√©szen v√©letlen√ľl √©ppen a sz√≠nh√°zban tart√≥zkod√≥ Fidesz jel√∂ltet, N√©medi Lajost. T√∂bben felh√°borodva vonultak ki a jel√∂ltet megtapsoltat√≥ cirkusz miatt a n√©zŇĎt√©rrŇĎl.

Bővebben...

"Böffenetek"

2015-01-24 13:03:10

Már egy hete pihenek. Pontosabban "lazítok". Most, hogy egy kis láz ágynak döntött, gondoltam azért készítek egy heti összefoglalófélét arról, milyen történések nem hagytak nyugodni a héten. Honlapom látogatói talán örömmel veszik.( Ezek a bejegyzések a Facebook oldalamon jelentek meg.)

Bővebben...

Gy√°szolunk...

2015-01-22 14:06:27

Ma hajnalban v√°ratlanul ment el. M√©g tele volt tervekkel! √Čpphogy elkezdte a munk√°j√°t Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros K√∂zj√≥l√©ti Bizotts√°g√°ban. Igazi baloldali volt, aki az elsŇĎ pillanatt√≥l ott √°llt mellett√ľnk, ott √°llt az elesettek mellett, k√ľzd√∂tt √©rt√ľk. A Demokratikus Koal√≠ci√≥ Veszpr√©m megyei 1. sz. v√°laszt√≥ker√ľlet√©nek aleln√∂ke volt. Hi√°nya soha nem lesz p√≥tolhat√≥! Gy√∂rgyi! Nyugodj b√©k√©ben!

Bővebben...

Próbálok lazítani

2015-01-16 20:04:57

M√©g 800, nem milli√≥, hanem l√°togat√≥ kell a honlapomon √©s egy kis idŇĎre biztosan le√°llok. Fogjuk fel √ļgy, hogy elmegyek ‚Äěszabads√°gra‚ÄĚ. Az elm√ļlt j√≥ n√©h√°ny √©vben igyekeztem az oldalamon sok olyan h√≠rt megosztani, amit nagyon szerettem volna, ha sokakhoz eljut.

Bővebben...

Orbánék visszakönyörgik magukat az amerikaiakhoz

2015-01-16 05:14:30

A magyar k√ľl√ľgyminiszter azt mondta, hogy az orsz√°g k√©sz hozz√°l√°tni azoknak a hidaknak a megerŇĎs√≠t√©s√©hez, amelyeket a washingtoni korrupci√≥s v√°dak gyeng√≠tettek meg a k√©toldal√ļ kapcsolatokban ‚Äď √≠rja a The Wall Street Journal. A lapnak adott nyilatkozat√°ban Szijj√°rt√≥ kijelentette, hogy a magyar f√©l rem√©li, t√ļljutnak a n√©zetk√ľl√∂nbs√©geken az Egyes√ľlt √Āllamokkal, mik√∂zben egyre m√©lyebb az ellens√©gesked√©s Ukrajna √©s Oroszorsz√°g k√∂z√∂tt.

Bővebben...

A kormánypártok nekimentek a szólásszabadságnak

2015-01-14 20:31:42

"Sem a sajt√≥-, sem a sz√≥l√°sszabads√°g nem terjedhet ki a vall√°sgyal√°z√°sra" ¬†- mondta Harrach P√©ter szerd√°n. A¬†KDNP frakci√≥vezetŇĎj√©nek a p√°rizsi terrorr√≥l jutott esz√©be, hogy kirohan√°st int√©zzen a sajt√≥- √©s sz√≥l√°sszabads√°g ellen.

Bővebben...

Köztársasági menet, Párizs

2015-01-13 19:51:28

H√∂mp√∂ly√∂g a t√∂meg a P√°rizs utc√°in. A helyi sajt√≥b√≥l tudjuk, tal√°n m√°sf√©lmill√≥nyian is lehet√ľnk. Francia k√∂z√©poszt√°lybeliek, j√≥l √∂lt√∂z√∂ttek, rengeteg fiatal √©s k√∂z√©pkor√ļ nŇĎ √©s f√©rfi. Sok kisgyereket babakocsiban tolnak sz√ľleik. Az √ļttesten √©s a j√°rd√°kon szinte mozdulni se lehet, emberek √ľlnek a buszmeg√°ll√≥k tetej√©n, felkapaszkodnak k√∂zleked√©si t√°bl√°kra √©s onnan integetnek, dobolnak, √©nekelnek. A h√°zak ablakaib√≥l, az erk√©lyekrŇĎl biztatj√°k a vonul√≥kat.

Bővebben...

Goodfriend Szent István intelmeivel reagált Orbán bevándorlós nyilatkozatára

2015-01-12 18:36:28

Eb√©d k√∂zben az amerikai √ľgyvivŇĎ Szent Istv√°n IntelmeirŇĎl besz√©lgetett, amelyben az √°llamalap√≠t√≥ egyebek mellett azt √≠rja: "EgynyelvŇĪ √©s egyszok√°s√ļ kir√°lys√°g gy√∂nge √©s t√∂r√©keny." Orb√°n Viktor vas√°rnap azt mondta, a gazdas√°gi bev√°ndorl√°s rossz dolog, csak bajt √©s veszedelmet hoz az eur√≥pai emberre.Szent Istv√°n intelmeit tette k√∂zz√© Twitter-oldal√°n Andr√© Goodfriend, az amerikai nagyk√∂vets√©g budapesti √ľgyvivŇĎje h√©tfŇĎn.

Bővebben...

Az érsek nem Charlie

2015-01-11 19:19:18

Ma, amikor P√°rizsban k√∂zel k√©tmilli√≥ ember mozdult egyszerre az utc√°n k√∂zel 60 √°llami vezetŇĎ jelenl√©t√©ben √©s emelte magasra azokat a t√°bl√°kat, amin franci√°ul az √°ll, √©n Charlie vagyok, a Veszpr√©m megyei napilap legfontosabb k√∂zlendŇĎinek egyike az volt, hogy megjelentesse Veszpr√©m √©rsek√©nek mag√°nv√©lem√©ny√©t, mely szerint Ňź nem Charlie.

Bővebben...

A francia oktat√°si miniszter levele az iskol√°khoz

2015-01-11 14:21:55

A Charlie Hebdo szerkesztŇĎs√©g√©t √©rt t√°mad√°s ut√°n a m√°sodik Valls-korm√°ny nemzeti oktat√°si, felsŇĎoktat√°s √©s kutat√°si minisztere, Najat Vallaud-Belkacem levelet int√©zett a pedag√≥gusokhoz. A lev√©l sz√∂vege: H√∂lgyem, Uram, A gyilkos t√°mad√°s a Charlie Hebdo ellen k√∂zt√°rsas√°gunkat a sz√≠ve k√∂zep√©n tal√°lta el.

Bővebben...

Civilek, ne √∂lj√©tek meg a t√ľntet√©st!

2015-01-10 16:45:21

A zavartalan lop√°s luxus√°ba belepof√°tlanodott Fidesz-korm√°ny ellen az elm√ļlt √©vek legrem√©nytelibb akci√≥sorozata indult meg ŇĎsszel. A ‚Äěh√°rom gyŇĎztes v√°laszt√°s‚ÄĚ a marad√©k g√°tl√°s√°t is elvette a fi√ļknak, akik t√©bolyult √∂tletcunamival rontottak r√° a nemzetre. Internetad√≥, k√∂telezŇĎ vizeletminta, vas√°rnapi z√°rva tart√°s, fizetŇĎs aut√≥utak ‚Äď s√ļlyosb√≠tva a NAV korrupci√≥s botr√°ny√°val √©s a seg√©dherny√≥k orm√≥tlan rongyr√°z√°s√°val: ennyi agyr√©m m√°r a b√©k√©sen tŇĪrŇĎ magyaroknak is sok volt.¬†

Bővebben...

Presse: Putyin meghívása Orbán provokációja

2015-01-09 18:37:36

A Die Presse c√≠mŇĪ osztr√°k konzervat√≠v lap Magyarorsz√°g ‚Äď Kavarod√°s Putyin tervezett l√°togat√°sa k√∂r√ľl c√≠mmel k√∂z√∂lt cikket. Orb√°n Viktor magyar minisztereln√∂k m√°rciusra megh√≠vta Vlagyimir Putyin orosz √°llamfŇĎt. Vlagyimir Putyin orosz √°llamfŇĎ tervezett l√°togat√°sa kelt izgalmat Magyarorsz√°gon. Orb√°n Viktor jobboldali korm√°nyfŇĎre z√°poroznak az √©les b√≠r√°latok Putyin megh√≠v√°sa miatt.

Bővebben...

Végleg kivéreztetik az önkormányzatiságot

2015-01-08 18:57:18

A 3200 telep√ľl√©s k√∂z√ľl 2900-nak nincs szabadon felhaszn√°lhat√≥ forr√°sa, √≠gy a t√∂bbs√©gnek a veget√°l√°s √©ve j√∂n. Az √©rdek-k√©pviseleti szervezetek szerint csup√°n a helyhat√≥s√°gok t√≠z sz√°zal√©k√°n√°l besz√©lhet√ľnk egy√°ltal√°n √∂nkorm√°nyzatis√°gr√≥l.A teljes √∂nkorm√°nyzati szektor az id√©n k√∂r√ľlbel√ľl 2500 milli√°rd forintot k√∂lthet el, √©s ebbŇĎl hozz√°vetŇĎleg h√°romsz√°zmilli√°rd forint felhaszn√°l√°s√°r√≥l d√∂nthetnek szabadon a helyhat√≥s√°gok. A telep√ľl√©sek kilencven sz√°zal√©k√°nak teh√°t legfeljebb annyi p√©nze van, hogy a napi mŇĪk√∂d√©st k√©pes legyen finansz√≠rozni: a 3200 telep√ľl√©sbŇĎl

Bővebben...

Ilyen az, amikor Lázár János jót akar

2015-01-07 19:18:21

L√°z√°r J√°nos tal√°n elŇĎsz√∂r √©let√©ben √ļgy viselkedett, ahogy egy orsz√°g egyik felelŇĎs vezetŇĎj√©nek viselkednie kell: kifog√°stalanul foglalt √°ll√°st egy √ľgyben. Hogy azt√°n a k√∂vetkezŇĎ mozdulat√°val nyomban sz√°jon is csapja mag√°t. Nem b√≠rta ugyanis meg√°llni, √©s kieresztette mag√°b√≥l a rossz Fidesz-politikust, aki j√≥ Fidesz-m√≥dra nem √ľgyeket l√°t, csak eltaposand√≥ ellenfeleket. √Čs ebben az sem zavarja, ha az ŇĎ magatart√°sa √©s az eltaposand√≥√© pontosan ugyanolyan √©s pontosan ugyanazt szolg√°lja. L√°z√°r J√°nosnak ism√©t siker√ľlt z√©r√≥ √∂sszegŇĪ j√°tszm√°t j√°tszania. Azaz f√∂l√∂sleges volt megsz√≥lalnia.

Bővebben...

Ilyen az, amikor Lázár János jót akar

2015-01-07 19:18:21

L√°z√°r J√°nos tal√°n elŇĎsz√∂r √©let√©ben √ļgy viselkedett, ahogy egy orsz√°g egyik felelŇĎs vezetŇĎj√©nek viselkednie kell: kifog√°stalanul foglalt √°ll√°st egy √ľgyben. Hogy azt√°n a k√∂vetkezŇĎ mozdulat√°val nyomban sz√°jon is csapja mag√°t. Nem b√≠rta ugyanis meg√°llni, √©s kieresztette mag√°b√≥l a rossz Fidesz-politikust, aki j√≥ Fidesz-m√≥dra nem √ľgyeket l√°t, csak eltaposand√≥ ellenfeleket. √Čs ebben az sem zavarja, ha az ŇĎ magatart√°sa √©s az eltaposand√≥√© pontosan ugyanolyan √©s pontosan ugyanazt szolg√°lja. L√°z√°r J√°nosnak ism√©t siker√ľlt z√©r√≥ √∂sszegŇĪ j√°tszm√°t j√°tszania. Azaz f√∂l√∂sleges volt megsz√≥lalnia.

Bővebben...

EltŇĪntek √©s t√ľnetek

2015-01-06 19:39:47

Kezd elhatalmasodni a p√°nik, mert lassan k√©t hete nem tudni, hov√° tŇĪnt a miniszterek eln√∂ke. B√°r nekem nem kimondottan hi√°nyzik, de az√©rt van n√©h√°ny √∂tletem amit ezennel k√∂zkinccs√© teszek. 1. Nem tŇĪnt el, csak √°talakult! Frissen dauerolt, diszkr√©ten halv√°nylila frizur√°val j√°r a n√©p k√∂z√∂tt, olykor be√°ll a p√©nzt√°rn√°l k√≠gy√≥z√≥ sorba, kosar√°ban m√°sf√©l kil√≥ csirkefarh√°ttal √©s f√ľlel, mi nyomasztja az embereket, mi sz√©pet tehetne m√©g √©rett√ľk.

Bővebben...

Miért jó miniszterelnöknek lenni?

2015-01-05 19:45:43

M√©g ellenz√©ki k√∂r√∂kben is tartja mag√°t a v√©leked√©s, hogy Orb√°n Viktor alapj√°ban v√©ve j√≥t akar.‚ÄěOrb√°nnak mindig az elsŇĎ aj√°nlata a legjobb, megtanulhatn√°k m√°r az agyonvert ballib√°k‚ÄĚ ‚Äď p√°r √©ve olvastam ezt a kommentet, √©s a mai napig eml√©kszem r√°. Nem sok enn√©l kompromitt√°l√≥bb √°ll√≠t√°s l√©tezhet egy parlamenti demokr√°cia minisztereln√∂k√©rŇĎl. A legut√≥bb most kar√°csony t√°j√°n jutott eszembe, amikor a parlament m√°sodszor is szavazott a pl√°z√°k vas√°rnapi bez√°r√°s√°r√≥l. A t√∂rv√©ny ugyanis nem enyh√©bb lett, hanem tov√°bb szigorodott. H√°t, igen, a nevezetes elsŇĎ aj√°nlat.

Bővebben...

Nem az akciótervre!

2015-01-04 11:59:54

Lehet, hogy kev√©s idŇĎ telt m√©g el p√©ntek este √≥ta. Az elsŇĎ benyom√°sok alapj√°n most azt l√°tom, V√°rady √©s t√°rsai az Opera elŇĎtti t√ľntet√©sen alaposan leszerepeltek. √ögy l√°tszik, nemcsak az √©n sz√°momra tŇĪnt V√°rady sz√≠npadra l√©p√©sekor kiss√© sz√°nalmas magyar√°zkod√°snak az, amivel kezdte. T√∂rt√©netesen, hogy a sajt√≥ ŇĎt minden bizonnyal f√©lre√©rtette √©s nem akar m√©g p√°rtot l√©trehozni, no √©s bocs mindenkitŇĎl, hogy m√©g nem indul el a poliwiw, de k√©r egy kis t√ľrelmet janu√°r v√©g√©ig, mert m√©g mindig dolgozik az √∂nszervezŇĎd√©shez sz√ľks√©ges netes fel√ľlet l√©trehoz√°s√°n.

Bővebben...

Orb√°n nem visz elŇĎre, csak a szakad√©kba

2015-01-03 17:38:30

M√°rcius 15-ig √©rett lesz a helyzet arra, hogy Orb√°n Viktor vagy √∂nk√©nt f√∂l√°lljon a hely√©rŇĎl, vagy menessz√©k. A m√°sik √ļt, hogy a main√°l sokkal kem√©nyebb diktat√ļra j√∂jj√∂n l√©tre az ŇĎ √©gisze alatt ‚Äď √°ll√≠tja Lovas Zolt√°n. A Dunagate-botr√°ny kirobbant√≥ja, a Magyar Narancs egyik alap√≠t√≥ja, a Fidesz elsŇĎ sajt√≥fŇĎn√∂ke, aki h√≥napokon √°t szervezŇĎje volt a Szabads√°g t√©ri megsz√°ll√°si eml√©kmŇĪ elleni tiltakoz√°soknak, december utols√≥ napjaiban t√∂bb r√©szes tanulm√°nyt publik√°lt Facebook-olal√°n arr√≥l, hogy a korm√°nyfŇĎ √©s szŇĪk k√∂re mik√©nt puccsolja meg saj√°t rendszer√©t, s hogy mi lenne most a dolga a rendszer ellenz√©k√©nek.

Bővebben...

Olb√°n, takalodj!

2015-01-02 20:35:11

Megannyi t√ľntet√©s sz√≠nezte a magyar ŇĎszt. A megmozdul√°sokr√≥l minden alkalommal besz√°moltak riportereink. Ez√ļttal a t√∂bbezres, √ļj ellenz√©ket form√°l√≥ demonstr√°ci√≥k vicces esem√©nyeit id√©zik fel. Boda Andr√°s, PetŇĎ P√©ter √©s Rab L√°szl√≥ sztorikollekci√≥ja. Egy√ľtt s√©t√°lt az Andr√°ssy √ļton vonul√≥ menetben anyuka, apuka √©s n√©gy√©vesforma kisl√°nyuk. Amikor a t√∂meg skand√°lni kezdte, hogy ‚ÄěOrb√°n, takarodj!‚ÄĚ, a kisgyerek is besz√°llt a k√≥rusba, √©s raccsolva kiab√°lta:

Bővebben...

De hát mégis kik azok a civilek?

2015-01-01 08:35:26

Nem tudom hova tenni azt a m√©rhetetlen ellenszenvet √©s sok esetben gyŇĪl√∂letet, amit magukat melld√∂ngetve civilnek nevezŇĎk a DK √©s Gyurcs√°ny ellen tan√ļs√≠tanak. De nem csak ellene, hanem √ļgy egy√ľtt az eg√©sz baloldal illetve az eg√©sz politikai ellenz√©k ellen. Persze lehet b√≠r√°skodni m√°sok felett √©s √≠t√©letet mondani, lehet helytelen√≠teni a d√∂nt√©seit a l√©p√©seit. Sz√≠ve joga b√°rkinek. SŇĎt mi t√∂bb, kell is, hiszen a kritika √°ltal fejlŇĎd√ľnk, az √©rdemi vit√°k visznek mindig egy l√©p√©ssel elŇĎbbre.

Bővebben...