"Böffenetek"

2015-01-24 13:03:10

Már egy hete pihenek. Pontosabban "lazítok". Most, hogy egy kis láz ágynak döntött, gondoltam azért készítek egy heti összefoglalófélét arról, milyen történések nem hagytak nyugodni a héten. Honlapom látogatói talán örömmel veszik.( Ezek a bejegyzések a Facebook oldalamon jelentek meg.)

Január 24. (Szo.) Gőzerővel zajlik "Lajosunk" kampánya. Pénteken a rátótiak találkozhattak vele a művelődési házban. (Elnézegetve a fideszközeli internetes hírportálon közölt fotókat, azok- már amennyit mutatni szeretnének a képeken keresztül egyáltalán- "igencsak "árulkodóak". Finoman fogalmazva sem voltak sokan, akiket még érdekelt, milyen kamuígéretekkel akarja most aktuálisan hasba akasztani a rátótiakat a Fidesz.) Veszprém polgármestere is részt vett a fórumon, hogy Lajos hitelesebbnek tűnjön. Azt írja a Vehir, hogy "Porga Gyula kifejtette, Kádártán kettő, Gyulafirátóton három út is a magyar állam tulajdonában van. „Szeretnénk, ha ezek az önkormányzathoz kerülnének, ez több probléma orvoslását is megkönnyítené” – vélekedett." Kár, hogy azt nem írta meg a hírhez a fideszközeli portál, amit a 2014. novemberi közgyűlésen Porga egy általam feltett kérdésre válaszul mondott. Akkor ennek éppen az ellenkezője hangzott el. Miután szorgalmaztam, hogy lehetőleg már az idei évi költségvetés tervezésekor gondoljuk át, miként tudjuk ezeket az állami utakat mielőbb önkormányzati kezelésbe venni, azt mondta: jelen pillanatban semmilyen ígéretet nem tud erre tenni. S személy szerint neki sokkal fontosabbak a már az önkormányzat kezelésében lévő utak, és így ő azok fejlesztését képviseli és támogatja.

Vehir.hu

Január 23. (P.) Olvasom az évi 23 millió Ft közpénzzel támogatott és ingyenesen megjelenő - immár fideszes választási hetilap- legfrissebb híreit a veszprémi önkormányzati bizottsági üléseken történtekről. Olvasom azt is, hogy az általam vezetett pénzügyi és költségvetési bizottság napirendjén szerepelt a VKSZ Zrt-vel kötött intézményi működésre irányuló szolgáltatásvásárlás. Ha nem lettem volna ott, talán én is elhiszem. Maga az előterjesztő két nappal a szerdai ülés előtt kérte annak levételét a napirendről. No, ennyire kell csak elhinni minden mást is, ami ott megjelenik ezek szerint.

Január 21. (Sze) "Lajosunk" ma sajtótájékoztatót tartott a polgármesterrel. Elmondták a város uszodaépítési programba kezd. Idestova 9 éve ígérgetik, hogy megoldják a problémát. Most éppen a ciklus végére, azaz 2019-re teszik (legkésőbb) a megvalósítást. Fogalmuk sincs hová kerüljön az új sportuszoda, ki és miből építi majd azt meg. No, de ha kampány van és Lajost kell "tolni", akkor fontos ilyen bejelentéseket tenni. Ha uszoda nem is lesz, közvélemény-kutatást azért már idén - sőt, február 22-ig-tartanak erről a kérdéskörről. Erre van keret az idei költségvetésből biztosan. 2006-ban, amikor átvette a Fidesz a város vezetését, egy befektető strandépítési ötlettel házalt éppen a városnál. Az Aréna mögé akart strandot létesíteni egy befektetői kör. Azóta sem tudjuk, miért nem lett az elképzelésből semmi. Erről nem tartották fontosnak a derék fideszes városvezetők tájékoztatni a veszprémieket.

Veol.hu

Január 20 (K.) Lajos az irgalmas szamaritánus

Reggel óta csak kapkodom a fejem. Azt olvasom a népszerűbbnél népszerűbb netes portálokon, (no, nem a Fidesz által elfoglalt helyi médiaportálokra gondolok), hogy Némedi Lajos, a Fidesz jelöltje aláírta az egyik közismert budapesti hajléktalan (Sütő Kálmán) ajánlásgyűjtő ívét. Sőt! Elsőként írta alá. Nyomban követte a jó példát a veszprémi képviselőtestület másik fideszes képviselője, Halmay képviselő úr is. Némedi Lajos el is ismerte készséggel ennek a tényét. Azt nyilatkozta a Blikknek, hogy „valóban aláírta az ívet, szerinte mindenki induljon egyenlő esélyekkel, majd elköszönt. Halmay azt állította a lapnak, hogy nem tudja, mikor írta alá, de nem is akar erről nyilatkozni.” A fővárosi közismert hajléktalan végül is nem tudta összegyűjteni a szükséges mennyiséget. Azt mondja, „csakis azért szerepel az ívén a két fideszes aláírás, mert amikor aláírásokat gyűjtött Veszprémben, akkor egy plázában (ha jól tudom, csak egy van) odament a fideszesek standjához, és azok – látva a teljesen üres ívet – aláírtak neki. Másrészt pedig nem is segítették induláshoz, hiszen nem gyűjtöttek neki aláírást.” Milyen rendes ember ez a Lajos. Egy igazi demokrata, és irgalmas szamaritánus is, gondolják most talán sokan! Kíváncsi vagyok, hogy a 26 (ajánlásait leadó és) indulni szándékozó közül, még kivel, kikkel volt hasonlóan előzékeny.

Január 19. (H.) A Veszprém megyei 1.sz választókerületben most ülésezik a választási bizottság. Sorsolják a jelölteket, ki hányadik lesz a szavazólapon. 18 jelölő szervezet jelezte az OVB-nál, hogy jelölni kíván. Ehhez képest 29-en vittek el ajánlóíveket aláírásgyűjtésekhez. Pénteken estig 10-en adták le a legalább 500 ajánlást. Egyiküket nem vették nyilvántartásba. A legfrissebb hírek arról szólnak, ma -a már regisztrál 9 jelölttel együtt- összesen 26-an adták le ajánlásaikat. Izgatottan várjuk, mit hoz ki ebből a "fideszes többségű" választási bizottság.

Vissza...